Reise til Madrid

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Madrid

  Som Spanias største by og hovedstad er byen en utmerket måte å få et innblikk i spansk kultur og det spanske liv. Som en stor og pulserende europeisk metropol byr byen ellers på alt det ditt urbane hjerte måtte begjære.

  Severdigheter og opplevelser

  Plaza mayor Denne store åpne plassen regnes som hjertet av Madrid og er en plass man ikke kan komme utenom. Denne vakre allmenningen med de endeløse balkongene som omkranser den, kafeene og restaurantene og menneskene som ligger strødd på en varm solskinnsdag er stedet for å finne frem til den gode stemningen.
  El rastro-markedet er et stort utendørs loppemarked som har pågått i over et halvt millennium, og anbefales et besøk. Stedet opererer på et fast tidspunkt hver søndag og har opp mot 3500 boder med salg av både nytt og gammelt.
  Puerta de alcalá er et kjent monument og en av Madrids ikoner er denne porten (navnet Puerta de Alcalá betyr Alcalá-porten) som ble bygget i slutten 1700-tallet. Det ble bygget av kong Charles III som en monumental portal på veien mot byen Alcalá.
  En av de tingene som virkelig anbefales ved et besøk i Madrid er et flamenco-show. Den lidenskapelige musikken og intense dansen legger et kulturelt bakteppe for et Spania-besøk som en ikke bør unngå å få med seg.

  Kulinariske eventyr

  Madrid er et glimrende sted å oppleve spansk gastronomi. Byen er en fin anledning å begi seg ut på det Spania har å by på av tapas, pølser og andre kjøttbaserte spesialiteter. For en introduksjon til spansk kjøkken anbefales såkalte tapas og vin -turer som gir en god smak på de spanske kulinariske opplevelsene.

  Språk

  Trygt innenfor Spanias grenser er spansk det offisielle språket. Selv om særlig den yngre generasjonen får bedre og bedre engelskferdigheter må man regne med å ikke kunne gjøre seg forstått på dette vestgermanske lingo. En fin anledning til å friske opp spansk-kurset sitt.

  Klima

  Madrid har et kontinentalt klima som generelt sett er veldig tørt. På sommeren kan det bli rimelig varmt og vintrene er ofte kalde. Våren og høsten er for mange den mest behagelige tiden å reise på.

  Valuta

  Som så mange andre land i eurosonen byttet også Spania ut sin peseta med fremskrittets Euro. Euroen har en prislapp på mellom 7 og 8 norske kroner. Madrid er en moderne by med henhold til bruk av kort, med et stor utvalg av minibanker og muligheter for kortbetaling.

  Reise til Madrid

  Barajas-flyplassen ligger 12 km utenfor sentrum og er en travel flyplass med over 52 millioner reisende årlig. Det finnes et stort utvalg av mulige operatører og reiseruter i den retningen. Transport inn til byen går enkelt med metro, buss eller taxi.