Bilutleie Norge

Søk blant 2,900,000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Spar minst 10 % på utvalgte overnattingssteder med Expedia Rewards

De fleste hoteller er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Norge – populære byer

De beste leiebiltilbudene i Norge

Finner du ikke det du leter etter?

Se alle leiebiler i Norge
Se alle biler

Det langstrakte landet vårt er et vakkert ferieland, noe utenlandske reiseskribenter i økende grad ser ut til å få øynene opp for. Ferie i Norge lovprises som en eksotisk opplevelse. Kontrastene og variasjonene er mange, og hver eneste landsdel har sin egenart. Så hvorfor ikke leie bil i Norge i den landsdelen du vil utforske? Så slipper du å kjøre hele veien hjemmefra.

Du finner bilutleie i Norge i alle byer og på de fleste flyplasser. Hvis du bestiller gjennom Expedia, har du mange modeller å velge mellom, og ettersom Expedia legger vekt på å være konkurransedyktige, er billige leiebiler i Norge bare noen tastetrykk unna, og det er ingen skjulte kostnader.

Bilferie i Norge

Her kommer noen forslag til veistrekninger i Norge der er all grunn til å vurdere. Du finner hoteller i Norge på alle disse stedene.

Nasjonale turistveier

Statens Veivesen har satt i gang med et prosjekt der hele 18 veistrekninger over hele landet har fått status som Nasjonale turistveier. Dette er veier der vakre landskaper kan oppleves fra bilsetet. De fleste strekningene finnes på Vestlandet, fra Jæren i sør til Kårvåg i nord. Ellers finnes Nasjonale turistveier langs Helgelandskysten i Nordland, i Lofoten, Andøya og Senja, samt ved Havøysund og Varanger i Finnmark.

Atlanterhavsvegen

En av disse strekningene, Atlanterhavsvegen, er av den britiske avisen Guardian blitt kåret til verdens fineste bilvei, og mange utenlandske turister kommer med fly til Norge for å oppleve denne. Den drøyt 8 kilometer lange veien følger fylkesvei 64 mellom Vevang i Eide og Kårvåg på Averøy, og består blant annet av åtte broer som går over holmer og skjær i havgapet. Både turister og fastboende bruker gjerne broene til å fiske torsk fra, og en av broene er faktisk spesiallaget som fiskebro.

Aurlandsfjellet

De fleste turistveiene er like fine uansett hvilken retning du kjører i, men for veien over Aurlandsfjellet bør du starte i Lærdal og kjøre mot Aurlandsvangen, det vil si fra høyfjellet og ned mot fjorden. Denne veistrekningen er legendarisk for sine svimlende utsiktspunkter, med store panoramaer over fjell og fjord, og landskaper som fremstår som fullstendig urørte. Deler av veien er stengt om vinteren, men fra Aurlandsvangen og opp til Stegastein – med det mest spektakulære utkikkspunktet langs veien – er den åpen hele året.

Trollstigen

Trollstigvegen er uten tvil Norges mest legendariske veistrekning, og det er ikke rent få bilførere som har kjørt med hjertet i halsen her. I flere hundre år har denne veien vært viktig for ferdselen mellom Valldal og Åndalsnes, først som sti og ridevei, inntil arbeidet med selve veien tok fatt i 1916. Fortsatt er denne strekningen mer dramatisk enn de fleste er vant til – og utsikten er formidabel. På flere steder er det laget utsiktspunkter – med navn som Ørnesvingen, Gudbrandsjuvet og Flydalsjuvet – med utsikt til frodige daler, lune bygder og stupbratte fjell. Sug i magen er garantert.

Dette var noen få forslag til spektakulære turer med bil i Norge. Da har vi ikke nevnt verken Lofoten, Finnmarkskysten, Jæren eller Dovrefjell. Eller Hvalerøyene, med sitt åpne, lyse øylandskap. Mulighetene er mange med leiebil i Norge.

Ofte stilte spørsmål