Bilutleie Norge

Sammenlign leiebilselskaper for å spare stort, og bestill fly, hotell og bil sammen for å spare enda mer.

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Få maks fleksibilitet med gebyrfri avbestilling på de fleste leiebiler.

Norge – populære byer

Det langstrakte landet vårt er et vakkert ferieland, noe utenlandske reiseskribenter i økende grad ser ut til å få øynene opp for. Ferie i Norge lovprises som en eksotisk opplevelse. Kontrastene og variasjonene er mange, og hver eneste landsdel har sin egenart. Så hvorfor ikke leie bil i Norge i den landsdelen du vil utforske? Så slipper du å kjøre hele veien hjemmefra.

Du finner bilutleie i Norge i alle byer og på de fleste flyplasser. Hvis du bestiller gjennom Expedia, har du mange modeller å velge mellom, og ettersom Expedia legger vekt på å være konkurransedyktige, er billige leiebiler i Norge bare noen tastetrykk unna, og det er ingen skjulte kostnader.

Bilferie i Norge

Her kommer noen forslag til veistrekninger i Norge der er all grunn til å vurdere. Du finner hoteller i Norge på alle disse stedene.

Nasjonale turistveier

Statens Veivesen har satt i gang med et prosjekt der hele 18 veistrekninger over hele landet har fått status som Nasjonale turistveier. Dette er veier der vakre landskaper kan oppleves fra bilsetet. De fleste strekningene finnes på Vestlandet, fra Jæren i sør til Kårvåg i nord. Ellers finnes Nasjonale turistveier langs Helgelandskysten i Nordland, i Lofoten, Andøya og Senja, samt ved Havøysund og Varanger i Finnmark.

Atlanterhavsvegen

En av disse strekningene, Atlanterhavsvegen, er av den britiske avisen Guardian blitt kåret til verdens fineste bilvei, og mange utenlandske turister kommer med fly til Norge for å oppleve denne. Den drøyt 8 kilometer lange veien følger fylkesvei 64 mellom Vevang i Eide og Kårvåg på Averøy, og består blant annet av åtte broer som går over holmer og skjær i havgapet. Både turister og fastboende bruker gjerne broene til å fiske torsk fra, og en av broene er faktisk spesiallaget som fiskebro.

Aurlandsfjellet

De fleste turistveiene er like fine uansett hvilken retning du kjører i, men for veien over Aurlandsfjellet bør du starte i Lærdal og kjøre mot Aurlandsvangen, det vil si fra høyfjellet og ned mot fjorden. Denne veistrekningen er legendarisk for sine svimlende utsiktspunkter, med store panoramaer over fjell og fjord, og landskaper som fremstår som fullstendig urørte. Deler av veien er stengt om vinteren, men fra Aurlandsvangen og opp til Stegastein – med det mest spektakulære utkikkspunktet langs veien – er den åpen hele året.

Trollstigen

Trollstigvegen er uten tvil Norges mest legendariske veistrekning, og det er ikke rent få bilførere som har kjørt med hjertet i halsen her. I flere hundre år har denne veien vært viktig for ferdselen mellom Valldal og Åndalsnes, først som sti og ridevei, inntil arbeidet med selve veien tok fatt i 1916. Fortsatt er denne strekningen mer dramatisk enn de fleste er vant til – og utsikten er formidabel. På flere steder er det laget utsiktspunkter – med navn som Ørnesvingen, Gudbrandsjuvet og Flydalsjuvet – med utsikt til frodige daler, lune bygder og stupbratte fjell. Sug i magen er garantert.

Dette var noen få forslag til spektakulære turer med bil i Norge. Da har vi ikke nevnt verken Lofoten, Finnmarkskysten, Jæren eller Dovrefjell. Eller Hvalerøyene, med sitt åpne, lyse øylandskap. Mulighetene er mange med leiebil i Norge.

Ofte stilte spørsmål

Hva skjer hvis jeg må avbestille leiebilen i Norge?
Du får antagelig full refusjon av din forskuddsbetalte bestilling hvis du varslet oss minimum seks timer i forkant av det planlagte hentetidspunktet. Du kan sjekke leieavtalen for mer detaljert informasjon. Vår kundeservice kan også være til hjelp.
Hva slags biler kan jeg leie i Norge?
Leier du en kompaktbil i Norge, er du ikke alene. Denne leiebiltypen er den mest populære fordi bilene er budsjettvennlige, har lavt drivstofforbruk og er enkle å parkere. Med en kompakt bil er det enkelt å kjøre i trafikkerte bygater. Alternativt kan du velge noe større. Ta en nærmere titt på utvalget vårt av større leiebilmodeller, inkludert biltypene stor og premium. Uansett hva du foretrekker, har vi en perfekt bil for deg.
Hvordan finner jeg de beste tilbudene på bilutleie i Norge hos Expedia?
Expedia gjør det lett å sammenligne priser, tilbud og leiebilselskaper samt sjekke anmeldelser fra kunder. Kombiner bestillingen av leiebil i Norge med hotell eller flyreise for å spare enda mer.
Hvor gammel må man være for å leie bil i Norge?
Den laveste aldersgrensen er 19 år. Det finnes imidlertid et par aldersrelaterte regler du bør vite om før du bestiller leiebil i Norge. Hvis du er ung, krever mange leverandører ekstra gebyrer, og biltypene du kan leie, er ofte begrenset. Beløpet og aldersgrensen som gjelder, kan imidlertid variere fra utleiebyrå til utleiebyrå, og derfor kan det være lurt å bruke litt tid på å sammenligne regler.
Hva trenger jeg for å leie bil i Norge?
Før du kan legge ut på veien i Norge, trenger du et førerkort og kredittkort. Hvis du ikke vil bruke forsikringen til leiebilselskapet, må du nok også legge frem dokumentasjon på at du har en egen forsikring. Slike krav kan variere, så les betingelsene og vilkårene i avtalen før du velger leiebilselskap.
Kan jeg leie bil i én måned eller lenger i Norge?
Ja, så du trenger ikke å bestille leiebilen på nytt når du er halvveis i ferien. Klikk deg til siden vår for langtidsleie av biler og oppgi informasjonen din for å reservere en bil som du kan bruke hele ferien.
Hvor kan jeg leie bil i Norge hvis jeg er under 25?
Noen leverandører i Norge er villige til å leie ut biler til sjåfører som er under 25 år gamle, og andre ikke. Aldersgrensene varierer fra leverandør til leverandør, så du bør finne ut av dette på forhånd. Du bør også sjekke om det kreves ekstra betaling. Noen legger nemlig til et tilleggsgebyr for unge sjåfører mellom 21 og 24 år. Du må alltid lese betingelsene og vilkårene, så du vet hva du kan forvente.

Opplev nye steder med Expedia