Bilutleie Norge

Sammenlign leiebilselskaper for å spare stort, og bestill fly, hotell og bil sammen for å spare enda mer.

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Få maks fleksibilitet med gebyrfri avbestilling på de fleste leiebiler.

Norge – populære byer

Det langstrakte landet vårt er et vakkert ferieland, noe utenlandske reiseskribenter i økende grad ser ut til å få øynene opp for. Ferie i Norge lovprises som en eksotisk opplevelse. Kontrastene og variasjonene er mange, og hver eneste landsdel har sin egenart. Så hvorfor ikke leie bil i Norge i den landsdelen du vil utforske? Så slipper du å kjøre hele veien hjemmefra.

Du finner bilutleie i Norge i alle byer og på de fleste flyplasser. Hvis du bestiller gjennom Expedia, har du mange modeller å velge mellom, og ettersom Expedia legger vekt på å være konkurransedyktige, er billige leiebiler i Norge bare noen tastetrykk unna, og det er ingen skjulte kostnader.

Bilferie i Norge

Her kommer noen forslag til veistrekninger i Norge der er all grunn til å vurdere. Du finner hoteller i Norge på alle disse stedene.

Nasjonale turistveier

Statens Veivesen har satt i gang med et prosjekt der hele 18 veistrekninger over hele landet har fått status som Nasjonale turistveier. Dette er veier der vakre landskaper kan oppleves fra bilsetet. De fleste strekningene finnes på Vestlandet, fra Jæren i sør til Kårvåg i nord. Ellers finnes Nasjonale turistveier langs Helgelandskysten i Nordland, i Lofoten, Andøya og Senja, samt ved Havøysund og Varanger i Finnmark.

Atlanterhavsvegen

En av disse strekningene, Atlanterhavsvegen, er av den britiske avisen Guardian blitt kåret til verdens fineste bilvei, og mange utenlandske turister kommer med fly til Norge for å oppleve denne. Den drøyt 8 kilometer lange veien følger fylkesvei 64 mellom Vevang i Eide og Kårvåg på Averøy, og består blant annet av åtte broer som går over holmer og skjær i havgapet. Både turister og fastboende bruker gjerne broene til å fiske torsk fra, og en av broene er faktisk spesiallaget som fiskebro.

Aurlandsfjellet

De fleste turistveiene er like fine uansett hvilken retning du kjører i, men for veien over Aurlandsfjellet bør du starte i Lærdal og kjøre mot Aurlandsvangen, det vil si fra høyfjellet og ned mot fjorden. Denne veistrekningen er legendarisk for sine svimlende utsiktspunkter, med store panoramaer over fjell og fjord, og landskaper som fremstår som fullstendig urørte. Deler av veien er stengt om vinteren, men fra Aurlandsvangen og opp til Stegastein – med det mest spektakulære utkikkspunktet langs veien – er den åpen hele året.

Trollstigen

Trollstigvegen er uten tvil Norges mest legendariske veistrekning, og det er ikke rent få bilførere som har kjørt med hjertet i halsen her. I flere hundre år har denne veien vært viktig for ferdselen mellom Valldal og Åndalsnes, først som sti og ridevei, inntil arbeidet med selve veien tok fatt i 1916. Fortsatt er denne strekningen mer dramatisk enn de fleste er vant til – og utsikten er formidabel. På flere steder er det laget utsiktspunkter – med navn som Ørnesvingen, Gudbrandsjuvet og Flydalsjuvet – med utsikt til frodige daler, lune bygder og stupbratte fjell. Sug i magen er garantert.

Dette var noen få forslag til spektakulære turer med bil i Norge. Da har vi ikke nevnt verken Lofoten, Finnmarkskysten, Jæren eller Dovrefjell. Eller Hvalerøyene, med sitt åpne, lyse øylandskap. Mulighetene er mange med leiebil i Norge.

Ofte stilte spørsmål

Hva skjer hvis jeg må avbestille leiebilen i Norge?
Du bør lese gjennom leieavtalen for å være på den sikre siden, men de aller fleste bestillinger kvalifiserer for full tilbakebetaling hvis du informerer oss minst seks timer i forkant av det avtalte hentetidspunktet. Det finnes imidlertid noen unntak. Du finner mer informasjon i bekreftelsen, eller du kan besøke vår kundeservice.
Hva slags biler kan jeg leie i Norge?
Fart rundt i en minibil, skjem bort deg selv med en premiumbil eller sats på noe midt imellom, som en mellomstor modell. Det er imidlertid lite som slår en kompakt bil, som er det mest populære valget i Norge. Disse bilene er enkle å parkere og styre, drivstoffeffektive og et supert valg hvis du skal kjøre rundt i storbyen. Det er en oppgradering fra økonomiklassen, så du kan forvente bedre komfort og plass til en pris som ikke velter budsjettet.
Hvorfor skal jeg leie bil i Norge gjennom Expedia?
Hvis du ser etter pålitelig bilutleie i Norge, kommer du ikke utenom Expedia. Med våre eksklusive tilbud og medlemspriser kan du finne et skikkelig bra tilbud, og med leiebilselskaper å velge blant har du tilgang til et stort utvalg. Ser du etter større besparelser, kan du kombinere bestillingene dine i en pakkereise. Med alt fra bilutleie til flyreiser og hoteller gjør vi det lekende lett for deg å planlegge eventyret ditt.
Hvordan finner jeg de beste tilbudene på bilutleie i Norge hos Expedia?
Ta en titt på vurderinger og anmeldelser, velg bilen du foretrekker, og sammenlign prisene fra de ledende leiebilselskapene. Expedia gjør det enkelt å finne fantastiske priser på leiebil. Slå sammen bestillingen av leiebil i Norge med bestilling av fly eller hotell, og kjør av gårde med litt ekstra penger i lommeboken.
Hvor gammel må man være for å leie bil i Norge?
Sjåfører som er 19 år eller eldre, kan leie bil i Norge. Hvis du er ung, kreves det ofte ekstra betaling. Mange leverandører begrenser dessuten utvalget til noen få biler, for eksempel økonomibiler og mellomstore biler, og krever at den som leier, kjøper ekstra god forsikring. Oppgi alltid riktig alder på hovedsjåføren når du bestiller, for å få informasjon om eventuelle ekstra gebyrer og begrensninger.
Hva trenger jeg for å leie bil i Norge?
Selv om reglene kan variere fra selskap til selskap, trenger du alltid førerkort og et kredittkort. Du trenger ikke å benytte deg av leverandørens forsikring. I så fall blir du nok nødt til å legge frem bevis på egen bilforsikring.
Kan jeg leie bil i én måned eller lenger i Norge?
Enten planen er å utforske Norge eller andre steder i omegn, kan du leie en bil over lenger tid med Expedia. Oppgi reiseinformasjon og hente-/leveringssted, så hjelper vi deg med å finne de rimeligste tilbudene på langtidsleie av biler.
Hvor kan jeg leie bil i Norge hvis jeg er under 25?
Dette avhenger av bilutleierne i Norge. De har ofte ulike regler når det gjelder alder. Hvis du har funnet noen som leier ut til sjåfører under 25, må du være klar over at mange krever ekstra gebyrer. Finn ut hva det er snakk om, før du henter bilen.
Hva slags forsikring bør jeg velge for leiebilen min i Norge?
Først bør du velge hva slags leiebil du vil ha, så bør du undersøke leverandørens vilkår og betingelser for leiebilforsikringen for å se om det er riktig forsikring for dine behov.

Opplev nye steder med Expedia