Billige flybilletter til Kautokeino

Billige flyreiser til Kautokeino

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 659 kr for enveisflyvninger og 1 828 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Norwegian Air Shuttle
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines

Flyreiser til Kautokeino

Kautokeino er et tettsted i Finnmark med cirka 1 400 innbyggere. Kautokeino er også navnet på selve kommunen, som er den største kommunen i Norge. Stedet regnes som hovedsetet for det nordsamiske området, og hovedtyngden av innbyggerne har samisk som morsmål. Hvis du ønsker å oppleve den samiske kulturen i Skandinavia på nært hold, kan en ferie i Kautokeino være tingen.

Har du flybilletter til Kautokeino lander du mest sannsynlig på Alta lufthavn. Alta lufthavn er den største flyplassen i Finnmark målt i antall passasjerer. Det ble åpnet en ny terminal ved flyplassen i 2009.

Hvis du skal fly til Kautokeino, er det også mulig å lande på Lakselv lufthavn. Denne flyplassen har en av Norges lengste rullebaner og er definert som en regional flyplass. Det er likevel relativt få avganger til og fra flyplassen, og ikke mange flyselskaper som betjener flyplassen.

Opplevelser i Kautokeino

På dette tettstedet finner du en rekke samiske organisasjoner som Det samiske nasjonalteateret, Samisk høyskole, Samisk institutt, Samisk filmsenter med flere. Her finner du også Norges eneste Reinsdyrskole. På vårparten arrangeres det både reinkappkjøring og scootercross her. Og Finnmarksløpet som er Europas lengste hundeløp, passerer også gjennom Kautokeino. Et besøk i Juhls sølvsmie er et must når du først er her. Her får du se nydelige sølvsmykker i samisk stil, men også et stort utvalg av annen kunst. Hvis du skal feriere i flere dager, kan du finne billig overnatting i Kautokeino på Expedia.

Billige flybilletter til Kautokeino og Alta lufthavn

Alta lufthavn ligger i Alta kommune. Flyplassen befinner seg tre-fire km øst for Alta sentrum. Det er både buss og taxi tilgjengelig på flyplassen. I tillegg er det mulig å leie bil her. Det tar ti minutter fra flyplassen inn til Alta sentrum, og herfra er det bussforbindelser til de større stedene i Finnmark. Fra Alta er det omtrent 130 km til Kautokeino, og det tar om lag en time og førti minutter å kjøre med bil hvis du kjører selv. Hvis du skal benytte leiebil i Kautokeino , kan det være en fordel å ordne det slik at du kan hente denne på flyplassen.

Det er både kiosk og kafe i terminalbygningen, samt den vanlige taxfree-butikken. Du får to timer gratis trådløst Internett på flyplassen. Hvis du ønsker raskere Internett, er det mulig å betale for dette. Det er både langtids- og kortidsparkering ved flyplassen mot betaling.

Billige flybilletter til Kautokeino og Lakselv lufthavn

Når du skal ut på en flyreise til Kautokeino, kan du også lande i Lakselv. Lakselv lufthavn ligger i Porsanger kommune, og det tar fem minutter å kjøre fra flyplassen inn til Lakselv sentrum. Videre er det i overkant av 200 km fra Lakselv til Kautokeino, og denne strekningen tar cirka to og en halv time å kjøre med bil. Ellers går det også buss på strekningen mellom Lakselv og Kautokeino.

På flyplassen i Lakselv er det en kafe og en taxfree-butikk. For internasjonale flyvninger er det representanter fra både toll og politi på flyplassen. Det er tilgang til parkeringsplasser utenfor terminalbygningen.

Ofte stilte spørsmål

Hva er navnet på flyplassen i Kautokeino?
Tromsø (TOS-Langnes) er den ene flyplassen i nærheten av denne byen.
Kan jeg fly til Kautokeino nå?
Går du til vår reiserådside for COVID-19, finner du det du trenger å vite om restriksjonene som gjelder for Kautokeino, før flyet letter. Der legges det ut informasjon om alt fra karantenekrav til råd fra helsemyndighetene, så du skal være oppdatert.
Hvor kan jeg få mer informasjon om hvordan jeg endrer eller avbestiller flyreisen min til Kautokeino?
For mer informasjon om hvordan du endrer eller avbestiller flyreisen din til Kautokeino, gå til kundeserviceportalen.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Kautokeino med fleksible regler for endring?
Mange flyselskaper gir deg muligheten til å endre flyreisen uten å måtte betale et gebyr. Det eneste du betaler, er mellomlegget mellom den opprinnelige flyreisen og den nye flyreisen du velger. Når du søker etter flyreiser til Kautokeino, kan du velge filteret <<Ingen gebyrer for endring>>.
Hvor mange flyselskaper tilbyr flyvninger til Kautokeino?
Det er 10 flyselskaper som forbinder Kautokeino med 21 flyplasser.
Hvilke flyselskaper tilbyr flyvninger til Kautokeino?
SAS, Norwegian Air Shuttle og Flyr AS betjener de fleste av flyvningene til Kautokeino. Mesteparten av flyvningene går fra Frogner, med SAS.
Hvor mange direkteflyvninger er det til Kautokeino?
Med omtrent 388 flyvninger uten mellomlandinger hver uke, vil du lande i Kautokeino før du vet ordet av det.
Hvor har de mest populære flyvningene til Kautokeino avreise fra?
Mange har avreise fra flyplasser i Oslo, Bryn og Frogner når de drar til Kautokeino.
Hvor lang er flyturen til Kautokeino?
Hvilken flyplass du reiser fra, avgjør hvor lenge du må sitte i flysetet, Fra Oslo til Kautokeino pleier det å ta rundt 1 t og 55 min. Fra Bryn kan du forvente 1 t og 55 min, mens det fra Frogner tar 1 t og 55 min.
Hvordan finner jeg de billigste flybillettene til Kautokeino?
Ikke vent med å bestille flyreisen. Dette er et av triksene bereiste reisende bruker for å finne gode priser. Hvis du bestiller i god tid, har du flere valgmuligheter, og flybillettene er rimeligere. En annen måte å finne de beste tilbudene på er å sammenligne alle mulighetene. Hvis destinasjonen har flere enn én flyplass, bør du finne ut hva det koster å lande på en av de minst travle. En annen måte du kan spare noen kroner på, er å være klar til å bestille på kort varsel. Hvis du snubler over et utrolig tilbud, er det bare å finne frem lommeboka. Grip sjansen når du kan!
Hvordan skal jeg komme meg gjennom flyturen til Kautokeino?
Hvis du ikke planlegger, kan det være litt styrete å fly. Men ta det helt med ro. Du kan følge disse nyttige tipsene for å få en bekymringsfri start på ferien til Kautokeino.Dette pakker du i håndbagasjen:

  • En flyreise kan være veldig deilig hvis du pakker med deg de riktige tingene. Det første som er lurt å pakke, er toalettsaker som tannbørste og deodorant samt ekstra klær og et blad å lese i. Så kan du finne en lomme i håndbagasjen til PC, lader, eventuelle medisiner og for eksempel en skikkelig nakkepute. Og sist, men ikke minst – ikke glem å ta med pass, reisedokumenter og litt penger.

Ikke pakk dette i håndbagasjen:

  • Dobbeltsjekk at du ikke har noen skarpe gjenstander som skjuler seg i håndbagasjen. Andre ting som er forbudt å ta med på flyet, er lett antennelige eller eksplosive kjemikalier som brennstoff og fyrverkeri samt gelé og væske i beholdere som er større enn 100 milliliter.

Dette kan du ha på deg på flyet:

  • Komfort bør være hovedmålet når du skal velge hva du skal ha på deg under flyreisen. Det er også lurt å ha på behagelige sko ettersom mange får litt hovne føtter og ankler. Flate sko som er litt romslige, fungerer bra.
  • Dyp venetrombose (DVT) oppstår ved lengre perioder med inaktivitet og er en blodpropptilstand noen passasjerer kan oppleve på lengre flyvninger. De gode nyhetene er at det kan være mulig å redusere risikoen betraktelig for å få det. Hold deg hydrert, gå opp og ned midtgangen så ofte du kan, og bruk kompresjonssokker eller -strømper.

Hvordan kommer man seg raskt gjennom sikkerhetskontrollen når man skal fly til Kautokeino?
Det enkle svaret er – vær forberedt. Vi har laget en liste med nyttige tips til hvordan du uten problemer kommer deg gjennom sikkerhetskontrollen. Det er bare å glede seg til å lande i Kautokeino:

  • I sikkerhetskontrollen må de sjekke at du har gyldig legitimasjon og ombordstigningskort før du får gå videre. Så ikke legg dette på et veldig kronglete og lurt sted.
  • Så er det røntgenmaskinen sin tur. Tøm lommene og fjern alt som antakeligvis piper i metalldetektoren. Det kan være hodetelefoner eller øretelefoner samt yttertøy. Alt dette må plasseres på båndet og sendes gjennom røntgenmaskinen.
  • Du må koble deg fra den digitale verdenen i noen få minutter. Nettbrett, telefon og annen elektronikk skal også gjennomlyses.
  • Ta ut all væske og gelé fra bagasjen du skal ha med om bord. Dette må vanligvis sendes gjennom røntgenmaskinen. Hver beholder kan ikke være større enn 100 milliliter, og du må få plass til alt én gjennomsiktig pose (1 liter).
  • Det er smart å ha på joggesko ettersom det reduserer sjansen for at du må ta dem av i sikkerhetskontrollen. Snøresko og annet tyngre fottøy må ofte gjennomlyses.
  • Flyselskapene tillater ikke lommekniver eller andre skarpe gjenstander i håndbagasjen. Hvis du må ha med deg slike ting, må du pakke dem i den innsjekkede bagasjen.

Informasjon om flyreiser til Kautokeino
Ankomstflyplass
Alta
Ankomstflyplassens IATA-kode
ALF
Ankomstby
Alta
Pris tur-retur
1 319 kr

Populære flyvninger til Kautokeino

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 659 kr for enveisflyvninger og 1 828 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Norwegian Air Shuttle