Billige flybilletter til Kautokeino

Billige flyreiser til Kautokeino

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 479 kr for enveisflyvninger og 959 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Norwegian Air Shuttle
Widerøe
SAS
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Widerøe
SAS
Norwegian Air Shuttle
SAS

Flyreiser til Kautokeino

Kautokeino er et tettsted i Finnmark med cirka 1 400 innbyggere. Kautokeino er også navnet på selve kommunen, som er den største kommunen i Norge. Stedet regnes som hovedsetet for det nordsamiske området, og hovedtyngden av innbyggerne har samisk som morsmål. Hvis du ønsker å oppleve den samiske kulturen i Skandinavia på nært hold, kan en ferie i Kautokeino være tingen.

Har du flybilletter til Kautokeino lander du mest sannsynlig på Alta lufthavn. Alta lufthavn er den største flyplassen i Finnmark målt i antall passasjerer. Det ble åpnet en ny terminal ved flyplassen i 2009.

Hvis du skal fly til Kautokeino, er det også mulig å lande på Lakselv lufthavn. Denne flyplassen har en av Norges lengste rullebaner og er definert som en regional flyplass. Det er likevel relativt få avganger til og fra flyplassen, og ikke mange flyselskaper som betjener flyplassen.

Opplevelser i Kautokeino

På dette tettstedet finner du en rekke samiske organisasjoner som Det samiske nasjonalteateret, Samisk høyskole, Samisk institutt, Samisk filmsenter med flere. Her finner du også Norges eneste Reinsdyrskole. På vårparten arrangeres det både reinkappkjøring og scootercross her. Og Finnmarksløpet som er Europas lengste hundeløp, passerer også gjennom Kautokeino. Et besøk i Juhls sølvsmie er et must når du først er her. Her får du se nydelige sølvsmykker i samisk stil, men også et stort utvalg av annen kunst. Hvis du skal feriere i flere dager, kan du finne billig overnatting i Kautokeino på Expedia.

Billige flybilletter til Kautokeino og Alta lufthavn

Alta lufthavn ligger i Alta kommune. Flyplassen befinner seg tre-fire km øst for Alta sentrum. Det er både buss og taxi tilgjengelig på flyplassen. I tillegg er det mulig å leie bil her. Det tar ti minutter fra flyplassen inn til Alta sentrum, og herfra er det bussforbindelser til de større stedene i Finnmark. Fra Alta er det omtrent 130 km til Kautokeino, og det tar om lag en time og førti minutter å kjøre med bil hvis du kjører selv. Hvis du skal benytte leiebil i Kautokeino , kan det være en fordel å ordne det slik at du kan hente denne på flyplassen.

Det er både kiosk og kafe i terminalbygningen, samt den vanlige taxfree-butikken. Du får to timer gratis trådløst Internett på flyplassen. Hvis du ønsker raskere Internett, er det mulig å betale for dette. Det er både langtids- og kortidsparkering ved flyplassen mot betaling.

Billige flybilletter til Kautokeino og Lakselv lufthavn

Når du skal ut på en flyreise til Kautokeino, kan du også lande i Lakselv. Lakselv lufthavn ligger i Porsanger kommune, og det tar fem minutter å kjøre fra flyplassen inn til Lakselv sentrum. Videre er det i overkant av 200 km fra Lakselv til Kautokeino, og denne strekningen tar cirka to og en halv time å kjøre med bil. Ellers går det også buss på strekningen mellom Lakselv og Kautokeino.

På flyplassen i Lakselv er det en kafe og en taxfree-butikk. For internasjonale flyvninger er det representanter fra både toll og politi på flyplassen. Det er tilgang til parkeringsplasser utenfor terminalbygningen.

Ofte stilte spørsmål

Populære flyvninger til Kautokeino

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 479 kr for enveisflyvninger og 959 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle