Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Podstrana

Reiseguide
Podstrana som inkluderer kyst

Podstrana er et populært sommermål for Splits innbyggere, og denne sjarmerende feriebyen har flotte strender og en rik kulturarv.

Selv om Podstrana ligger bare elleve kilometer fra sentrum av Split, har denne lille byen en mye mer avslappet og dempet atmosfære enn sin større nabo. I Podstrana kan du utforske eldgamle fortidsminner og historiske bygninger, slappe av på vakre strender med furutrær i bakgrunnen og dra på oppdagelsesferd til byens mange gode restauranter.

De første innbyggerne i Podstrana var illyriske stammer fra Dalmatia, men senere slo romere, kroater og venetianere seg ned. Podstrana var opprinnelig en selvstendig by, men er nå forbundet med Split og fungerer som forstad. Besøk de to bykjernene, og se forskjellen.

Rusle gjennom Gornja Podstrana for å se gamlebyen, der det fremdeles står mange århundregamle hus og historiske bygninger. Byen har en rekke interessante gamle kirker, blant annet St. Georgs kirke på Perunhøyden samt St. Antonius og St. Rochs kirke. Besøk Cindrovillaen, som er et historisk hus fra 1600-tallet. Om sommeren kan du få med deg kulturarrangementer i husets frodige, blomsterfylte hage.

Mange som tar seg en ferie i Podstrana, tilbringer dagene på Podstranas strand, som strekker seg seks kilometer langs kysten. Ta med deg solstol for å nyte solen på stein- og sandstrendene, og ta deg en dukkert i det stille Adriaterhavet. Denne relativt fredelige stranden er et godt sted å slappe av. Men forholdene ligger også godt til rette for seiling, vindsurfing og annen vannsport.

Er du ikke noen strandløve, kan du ta deg en fottur på stiene i de grønne åsene som omgir byen. De slynger seg oppover gjennom maleriske vinmarker og olivenlunder. Etter all denne utendørsaktiviteten kan du spise på en av kroene i byen eller langs stranden, der du kan se solen gå ned mens du nyter middagen. Podstrana er kjent for sine gode restauranter og tradisjonelle retter fra Dalmatia. Vanlige lokale retter er sjømatrisotto og grillet kjøtt fylt med røykt skinke og ost.

Du kan reise til Podstrana med buss fra sentrum av Split. Bussene går ofte og er pålitelige. Det er begrenset med parkeringsplasser, så la bilen stå i Split, og ta heller en kort busstur derfra.

Hotel Eden
Hotel Eden
4 out of 5
Strožanacka cesta 76, Podstrana
Prisen er 1 917 kr per natt fra 29. aug. til 29. aug.
Dette hotellet ligger ved stranden i Podstrana, 0,7 kilometer unna Strozanac marina og 10 kilometer unna Bacvice-stranden og Riva. Dessuten ligger Znjan strand ...
4.4/5Excellent! (507 anmeldelser)
Sommerferie 2019
"Hadde 10 flotte dager på dette hotellet.Super service og god frokost."

Anmeldelse skrevet 10. aug. 2019

Hotel Eden
Le Meridien Lav, Split
Le Meridien Lav, Split
5 out of 5
Grljevacka 2a, Podstrana
Prisen er 2 918 kr per natt fra 4. sep. til 4. sep.
Dette hotellet ligger ved stranden i Podstrana, 1,1 kilometer unna Strozanac marina og 10 kilometer unna Bacvice-stranden og Riva. Dessuten ligger Znjan strand ...
4.4/5Excellent! (678 anmeldelser)
Flott utsikt og fantastisk klart vann
"Vi hadde flott rombeliggenhet med utsikt over havet og balkong. Rommet var stort og hadde et lite walk in closet, badet hadde både dusj og badekar (separat). Dekor var litt utdatert, og ganske enkelt til å være et 5-stjerners hotell. Sengen var veldig fast, funker fint for oss, men kanskje ikke for ..."

Anmeldelse skrevet 13. jul. 2019

Le Meridien Lav, Split
Hotel Split
Hotel Split
4 out of 5
Strožanacka 20, Podstrana
Prisen er 2 187 kr per natt fra 21. aug. til 21. aug.
Dette hotellet, ved siden av en golfbane, befinner seg ved stranden i Podstrana, 0,4 kilometer unna Strozanac marina og 10 kilometer unna Bacvice-stranden og ...
4.6/5Exceptional! (169 anmeldelser)
"Beliggenhet rett i strandkanten, stille, funksjonelle og store rom og bad. God mat og service innstilt og blidt personale."

Anmeldelse skrevet 16. sep. 2019

Hotel Split
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Apartments Rakuljic
Apartments Rakuljic
3 out of 5
Omanusa 8, Podstrana
Prisen er 533 kr per natt fra 1. sep. til 1. sep.
Denne leiligheten ligger i nærheten av stranden, 3,7 kilometer unna Church of Saint George Perun og 10 kilometer unna Strozanac marina og Dugi Rat strand. Dessuten ...
4.9/5Exceptional! (50 anmeldelser)
"Fin leilighet nær stranden. Rolige omgivelser, kort tur til nærmeste by."

Anmeldelse skrevet 17. jul. 2018

Apartments Rakuljic
Apartments Barac Podstrana
Apartments Barac Podstrana
3 out of 5
4a Poljicka cesta, Podstrana, Splitsko-dalmatinska županija
Denne leiligheten ligger i Podstrana, 0,4 kilometer unna Strozanac marina og 10 kilometer unna Bacvice-stranden og Riva. Dessuten ligger Diokletians slott og ...
Apartments Barac Podstrana
Stipe Residence
Stipe Residence
4 out of 5
Grljevacka 3b, Podstrana
Denne leiligheten ligger i nærheten av stranden, 1,7 kilometer unna Strozanac marina og 10 kilometer unna Bacvice-stranden og Riva. Dessuten ligger Diokletians ...
4/5Very Good! (100 anmeldelser)
"Fantastisk plass , umiddelbar nærhet til strand , bakeri , butikk og busstopp. Parkering for bil , mulighet for å vaske klær er et stort pluss. Noe harde senger men det gikk greit. Veldig hyggelig personell Vi kommer gjerne tilbake"

Anmeldelse skrevet 18. jul. 2019

Stipe Residence
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Podstrana

Populære aktiviteter i Podstrana

Byer nær Podstrana