Podstrana

Reiseguide
Podstrana som inkluderer kyst
Podstrana er et populært sommermål for Splits innbyggere, og denne sjarmerende feriebyen har flotte strender og en rik kulturarv.

Selv om Podstrana ligger bare elleve kilometer fra sentrum av Split, har denne lille byen en mye mer avslappet og dempet atmosfære enn sin større nabo. I Podstrana kan du utforske eldgamle fortidsminner og historiske bygninger, slappe av på vakre strender med furutrær i bakgrunnen og dra på oppdagelsesferd til byens mange gode restauranter.

De første innbyggerne i Podstrana var illyriske stammer fra Dalmatia, men senere slo romere, kroater og venetianere seg ned. Podstrana var opprinnelig en selvstendig by, men er nå forbundet med Split og fungerer som forstad. Besøk de to bykjernene, og se forskjellen.

Rusle gjennom Gornja Podstrana for å se gamlebyen, der det fremdeles står mange århundregamle hus og historiske bygninger. Byen har en rekke interessante gamle kirker, blant annet St. Georgs kirke på Perunhøyden samt St. Antonius og St. Rochs kirke. Besøk Cindrovillaen, som er et historisk hus fra 1600-tallet. Om sommeren kan du få med deg kulturarrangementer i husets frodige, blomsterfylte hage.

Mange som tar seg en ferie i Podstrana, tilbringer dagene på Podstranas strand, som strekker seg seks kilometer langs kysten. Ta med deg solstol for å nyte solen på stein- og sandstrendene, og ta deg en dukkert i det stille Adriaterhavet. Denne relativt fredelige stranden er et godt sted å slappe av. Men forholdene ligger også godt til rette for seiling, vindsurfing og annen vannsport.

Er du ikke noen strandløve, kan du ta deg en fottur på stiene i de grønne åsene som omgir byen. De slynger seg oppover gjennom maleriske vinmarker og olivenlunder. Etter all denne utendørsaktiviteten kan du spise på en av kroene i byen eller langs stranden, der du kan se solen gå ned mens du nyter middagen. Podstrana er kjent for sine gode restauranter og tradisjonelle retter fra Dalmatia. Vanlige lokale retter er sjømatrisotto og grillet kjøtt fylt med røykt skinke og ost.

Du kan reise til Podstrana med buss fra sentrum av Split. Bussene går ofte og er pålitelige. Det er begrenset med parkeringsplasser, så la bilen stå i Split, og ta heller en kort busstur derfra.

Hotel San Antonio
Hotel San Antonio
4 out of 5
Grljevacka 30, Podstrana, 21312
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 153 kr per natt fra 3. sep. til 4. sep.
Hvis du bor på dette hotellet ved stranden i Podstrana, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en privat strand og romservice. ...
3,7/5 Good! (239 anmeldelser)
Fornøyd
"Flott plassering på hotellet, helt nærme sjøen. Positivt at solsenger var inkludert for hotellets gjester. Vi hadde hotellrom i «annekset». Hotellrommet var lite, men fungerer bra. Det var tjukt gulvteppe, dette likte ikke vi så godt, da vi opplevde at det ikke var skikkelig rengjort. Helhetlig er ..."

Anmeldelse skrevet 5. aug. 2022

Hotel San Antonio
Le Meridien Lav, Split
Le Meridien Lav, Split
5 out of 5
Grljevacka 2a, Podstrana, 21312
Prisen er 2 958 kr per natt fra 4. sep. til 5. sep.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i Podstrana, får du 5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), 4 restauranter og en båthavn. ...
4,4/5 Excellent! (737 anmeldelser)
"Et supert hotel med tipp topp service! Eneste som var negativt var prisnivået på hotellets restauranter!"

Anmeldelse skrevet 2. aug. 2022

Le Meridien Lav, Split
Hotel Eden
Hotel Eden
4 out of 5
Strožanacka cesta 76, Podstrana, 21312
Prisen er 1 853 kr per natt fra 6. sep. til 7. sep.
Hvis du bor på dette hotellet ved stranden i Podstrana, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en stand i nærheten og 3 boblebad. ...
4,4/5 Excellent! (526 anmeldelser)
Sommerferie 2019
"Hadde 10 flotte dager på dette hotellet.Super service og god frokost."

Anmeldelse skrevet 10. aug. 2019

Hotel Eden
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Apartments Bella
Apartments Bella
4 out of 5
Poljickih Knezova 51, Podstrana, 21312
Prisen er 655 kr per natt fra 8. sep. til 9. sep.
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Podstrana, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering ...
4,5/5 Wonderful! (63 anmeldelser)
Familiereise
"Nye, flotte leiligheter, kjempegod service fra hyggelig personale."

Anmeldelse skrevet 6. aug. 2018

Apartments Bella
Apartments Rakuljic
Apartments Rakuljic
3 out of 5
Omanusa 8, Podstrana, 21314
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Podstrana, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering ...
4,9/5 Exceptional! (57 anmeldelser)
"Fin leilighet nær stranden. Rolige omgivelser, kort tur til nærmeste by."

Anmeldelse skrevet 17. jul. 2018

Apartments Rakuljic
Beach Apartments Lavica
Beach Apartments Lavica
3 out of 5
Strozanacka 84, Podstrana, 21312
Hvis du bor i denne leiligheten ved stranden i Podstrana, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og flyplasstransport. ...
3,9/5 Good! (26 anmeldelser)
Greit opphold uten WIFI på rommet
"Oppholdet var greit. Det var fin strand og nydelig å bade i sjøen. Det var veldig dyrt å leie solseng (200 kuna som tilsvarer ca 280 NOK pr dag). Vi sa fra (allerede første dag) om at to av kjøkkenstolene var ødelagt, men de ble ikke reparert ila de 9 dagene vi var der. Det var annonsert med døgnåpen ..."

Anmeldelse skrevet 2. okt. 2018

Beach Apartments Lavica
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Podstrana

Aktiviteter

Byer nær Podstrana