Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

PodstranaCroatia

Podstrana er et populært sommermål for Splits innbyggere, og denne sjarmerende feriebyen har flotte strender og en rik kulturarv.

Selv om Podstrana ligger bare elleve kilometer fra sentrum av Split, har denne lille byen en mye mer avslappet og dempet atmosfære enn sin større nabo. I Podstrana kan du utforske eldgamle fortidsminner og historiske bygninger, slappe av på vakre strender med furutrær i bakgrunnen og dra på oppdagelsesferd til byens mange gode restauranter.

De første innbyggerne i Podstrana var illyriske stammer fra Dalmatia, men senere slo romere, kroater og venetianere seg ned. Podstrana var opprinnelig en selvstendig by, men er nå forbundet med Split og fungerer som forstad. Besøk de to bykjernene, og se forskjellen.

Rusle gjennom Gornja Podstrana for å se gamlebyen, der det fremdeles står mange århundregamle hus og historiske bygninger. Byen har en rekke interessante gamle kirker, blant annet St. Georgs kirke på Perunhøyden samt St. Antonius og St. Rochs kirke. Besøk Cindrovillaen, som er et historisk hus fra 1600-tallet. Om sommeren kan du få med deg kulturarrangementer i husets frodige, blomsterfylte hage.

Mange som tar seg en ferie i Podstrana, tilbringer dagene på Podstranas strand, som strekker seg seks kilometer langs kysten. Ta med deg solstol for å nyte solen på stein- og sandstrendene, og ta deg en dukkert i det stille Adriaterhavet. Denne relativt fredelige stranden er et godt sted å slappe av. Men forholdene ligger også godt til rette for seiling, vindsurfing og annen vannsport.

Er du ikke noen strandløve, kan du ta deg en fottur på stiene i de grønne åsene som omgir byen. De slynger seg oppover gjennom maleriske vinmarker og olivenlunder. Etter all denne utendørsaktiviteten kan du spise på en av kroene i byen eller langs stranden, der du kan se solen gå ned mens du nyter middagen. Podstrana er kjent for sine gode restauranter og tradisjonelle retter fra Dalmatia. Vanlige lokale retter er sjømatrisotto og grillet kjøtt fylt med røykt skinke og ost.

Du kan reise til Podstrana med buss fra sentrum av Split. Bussene går ofte og er pålitelige. Det er begrenset med parkeringsplasser, så la bilen stå i Split, og ta heller en kort busstur derfra.

De mest populære hotellene i Podstrana

Hotel Eden
Hotel Eden
4 out of 5
Strožanacka cesta 76, Podstrana
Hent priser

Dette hotellet ligger ved stranden i Podstrana, 0,7 kilometer unna Strozanac marina og 10 kilometer unna Bacvice-stranden og Riva. Dessuten ligger Znjan strand ...

4.4/5Excellent! (506 anmeldelser)
Sommerferie 2019

"Hadde 10 flotte dager på dette hotellet.Super service og god frokost."…"

Anmeldelse skrevet 10. aug. 2019

Hotel Eden
Le Meridien Lav, Split
Le Meridien Lav, Split
5 out of 5
Grljevacka 2a, Podstrana
Prisen er 736 kr per natt fra 25. jan. til 26. jan.

Dette hotellet ligger ved stranden i Podstrana, 1,1 kilometer unna Strozanac marina og 10 kilometer unna Bacvice-stranden og Riva. Dessuten ligger Znjan strand ...

4.4/5Excellent! (675 anmeldelser)
Flott utsikt og fantastisk klart vann

"Vi hadde flott rombeliggenhet med utsikt over havet og balkong. Rommet var stort og hadde et lite walk in closet, badet hadde både dusj og badekar (separat). Dekor var litt utdatert, og ganske enkelt til å være et 5-stjerners hotell. Sengen var veldig fast, funker fint for oss, men kanskje ikke for ..."…"

Anmeldelse skrevet 13. jul. 2019

Le Meridien Lav, Split
Hotel San Antonio
Hotel San Antonio
4 out of 5
Grljevačka 30, Podstrana
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 582 kr per natt fra 28. jan. til 29. jan.

Dette hotellet, ved siden av en golfbane, befinner seg ved stranden i Podstrana, 1,8 kilometer unna Strozanac marina og 10 kilometer unna Bacvice-stranden og ...

3.7/5Good! (225 anmeldelser)
Fint sted

"Fint hotell . Vi bodde nederst i anneks bygning fint rom men kjedelig balkong uten utsikt . God frokost .Flott beliggenhet . Stille og rolig sted. Dyre solsenger . Buss til Split rett utenfor hotellet."…"

Anmeldelse skrevet 24. okt. 2019

Hotel San Antonio
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Podstrana

Beach Apartments Lavica
Beach Apartments Lavica
3 out of 5
Strozanacka 84, Podstrana

Denne leiligheten ved stranden ligger i Podstrana, 0,8 kilometer unna Strozanac marina og 10 kilometer unna Bacvice-stranden og Riva. Dessuten ligger Diokletians ...

3.8/5Good! (24 anmeldelser)
Greit opphold uten WIFI på rommet

"Oppholdet var greit. Det var fin strand og nydelig å bade i sjøen. Det var veldig dyrt å leie solseng (200 kuna som tilsvarer ca 280 NOK pr dag). Vi sa fra (allerede første dag) om at to av kjøkkenstolene var ødelagt, men de ble ikke reparert ila de 9 dagene vi var der. Det var annonsert med døgnåpen ..."…"

Anmeldelse skrevet 2. okt. 2018

Beach Apartments Lavica
New! Isolated, Cosy 5BR With Priv. Pool Near Split
New! Isolated, Cosy 5BR With Priv. Pool Near Split
5 Duge njive, Podstrana, Split-Dalmatia

Dette feriehjemmet for romantiske reiser ligger i Podstrana, 1,8 kilometer unna Strozanac marina og 10 kilometer unna Znjan strand og Church of Saint George ...

New! Isolated, Cosy 5BR With Priv. Pool Near Split
Stipe Residence
Stipe Residence
4 out of 5
Grljevačka 3b, Podstrana

Denne leiligheten ligger i nærheten av stranden, 2,4 kilometer unna Strozanac marina og 10 kilometer unna Znjan strand og Church of Saint George Perun. Dessuten ...

4/5Very Good! (100 anmeldelser)

"Fantastisk plass , umiddelbar nærhet til strand , bakeri , butikk og busstopp. Parkering for bil , mulighet for å vaske klær er et stort pluss. Noe harde senger men det gikk greit. Veldig hyggelig personell Vi kommer gjerne tilbake"…"

Anmeldelse skrevet 18. jul. 2019

Stipe Residence
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Podstrana

Populære aktiviteter i Podstrana

Anmeldelser av Podstrana

4.2

Populært reisemål

5 - Fantastisk
2
5 - Fantastisk 40%
4 - Bra
2
4 - Bra 40%
3 - OK
1
3 - OK 20%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

3/5 - OK

Verifisert reisende

23. mai 2019

Det er noen fine spisesteder, men ellers veldig lite å gjøre der.

Byer nær Podstrana