Podstrana

Reiseguide
Podstrana som inkluderer landskap og marina
Podstrana er et populært sommermål for Splits innbyggere, og denne sjarmerende feriebyen har flotte strender og en rik kulturarv.

Selv om Podstrana ligger bare elleve kilometer fra sentrum av Split, har denne lille byen en mye mer avslappet og dempet atmosfære enn sin større nabo. I Podstrana kan du utforske eldgamle fortidsminner og historiske bygninger, slappe av på vakre strender med furutrær i bakgrunnen og dra på oppdagelsesferd til byens mange gode restauranter.

De første innbyggerne i Podstrana var illyriske stammer fra Dalmatia, men senere slo romere, kroater og venetianere seg ned. Podstrana var opprinnelig en selvstendig by, men er nå forbundet med Split og fungerer som forstad. Besøk de to bykjernene, og se forskjellen.

Rusle gjennom Gornja Podstrana for å se gamlebyen, der det fremdeles står mange århundregamle hus og historiske bygninger. Byen har en rekke interessante gamle kirker, blant annet St. Georgs kirke på Perunhøyden samt St. Antonius og St. Rochs kirke. Besøk Cindrovillaen, som er et historisk hus fra 1600-tallet. Om sommeren kan du få med deg kulturarrangementer i husets frodige, blomsterfylte hage.

Mange som tar seg en ferie i Podstrana, tilbringer dagene på Podstranas strand, som strekker seg seks kilometer langs kysten. Ta med deg solstol for å nyte solen på stein- og sandstrendene, og ta deg en dukkert i det stille Adriaterhavet. Denne relativt fredelige stranden er et godt sted å slappe av. Men forholdene ligger også godt til rette for seiling, vindsurfing og annen vannsport.

Er du ikke noen strandløve, kan du ta deg en fottur på stiene i de grønne åsene som omgir byen. De slynger seg oppover gjennom maleriske vinmarker og olivenlunder. Etter all denne utendørsaktiviteten kan du spise på en av kroene i byen eller langs stranden, der du kan se solen gå ned mens du nyter middagen. Podstrana er kjent for sine gode restauranter og tradisjonelle retter fra Dalmatia. Vanlige lokale retter er sjømatrisotto og grillet kjøtt fylt med røykt skinke og ost.

Du kan reise til Podstrana med buss fra sentrum av Split. Bussene går ofte og er pålitelige. Det er begrenset med parkeringsplasser, så la bilen stå i Split, og ta heller en kort busstur derfra.

Hotel Eden
Hotel Eden
4 out of 5
Strožanacka cesta 76, Podstrana
Prisen er 1 361 kr per natt fra 5. okt. til 6. okt.
1 361 kr
per natt
5. okt.–6. okt.
Hvis du bor på dette hotellet ved stranden i Podstrana, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), strandområde ...
8,8/10 Excellent! (560 anmeldelser)
Sommerferie 2019
"Hadde 10 flotte dager på dette hotellet.Super service og god frokost."

Anmeldelse skrevet 10. aug. 2019

Hotel Eden
Le Meridien Lav, Split
Le Meridien Lav, Split
5 out of 5
Grljevacka 2a, Podstrana
Prisen er 2 166 kr per natt fra 24. okt. til 25. okt.
2 166 kr
per natt
24. okt.–25. okt.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i Podstrana, får du 5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), 4 restauranter ...
8,8/10 Excellent! (770 anmeldelser)
Glimrende opphold
"Veldig fint hotel område. Service og personalet er fantastik."

Anmeldelse skrevet 7. aug. 2023

Le Meridien Lav, Split
Hotel San Antonio
Hotel San Antonio
4 out of 5
Grljevacka 30, Podstrana
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 815 kr per natt fra 22. okt. til 23. okt.
815 kr
per natt
22. okt.–23. okt.
Hvis du bor på dette hotellet ved stranden i Podstrana, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), utendørsbasseng ...
7,4/10 Good! (248 anmeldelser)
"Fornøyd med: Hotellets beliggenheten og frokosten buffeten er bra men her er mye som ikke er av 4 stjernes kvalitet. Misfornøyd med: Leilighet / balkong,Bestilte balkong m havs-utsikt, fikk balkong hvor en betongvegg dekket halve balkongen og "skygget" for halve utsikten. Resepsjonist lørdag kveld ..."

Anmeldelse skrevet 4. sep. 2022

Hotel San Antonio
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Stipe Residence
Stipe Residence
4 out of 5
Grljevacka 3b, Podstrana
Hvis du bor i denne leiligheten i Podstrana, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
8,2/10 Very Good! (113 anmeldelser)
Familierettet leilighetskompleks nær stranden!
"Dette er et leilighetskompleks, og ikke et hotell - og er myntet på personer/familier som ønsker umiddelbar nærhet til strandliv. Leiligheten var ganske ren, men ut i fra støvoppsamlingen så ble den ikke vasket hver dag. Fin utsikt fra leilighet 11 - og et greit lite kjøkken med to stekeplater. Går ..."

Anmeldelse skrevet 8. jul. 2022

Stipe Residence
VIPo Prestige Apartments
VIPo Prestige Apartments
4 out of 5
Cesta Svetog Martina 32, Podstrana
Hvis du bor på dette leilighetshotellet ved stranden i Podstrana, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), ...
10/10 Exceptional! (20 anmeldelser)
"Veldig flott plass og hyggelige ansatte!Leilighetshotellet ligg rett på stranda. I restauranten under oss, spiste vi god frokost. Nydelig strand med gratis solsenger/parasoller. Utleie av Sup-board."

Anmeldelse skrevet 12. aug. 2023

VIPo Prestige Apartments
Seaside Luxury Suites
Seaside Luxury Suites
3 out of 5
Sveti Martin 24, Podstrana
Hvis du bor i denne leiligheten ved stranden i Podstrana, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering ...
9,6/10 Exceptional! (13 anmeldelser)
"Very welcoming hosts and the perfect place for relaxing days close to Split."

Anmeldelse skrevet 4. aug. 2023

Seaside Luxury Suites
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Anmeldelser av Podstrana

4.2
Populært reisemål
5 - Fantastisk
2
" "5 - Fantastisk 40%
4 - Bra
2
" "4 - Bra 40%
3 - OK
1
" "3 - OK 20%
2 - Skuffende
0
" "2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
" "1 - Forferdelig 0%

3/5 - OK

Verifisert reisende
23. mai 2019

Det er noen fine spisesteder, men ellers veldig lite å gjøre der.

Byer nær Podstrana