Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 665 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer


Ferie i London

En av de få byene som med rette kan kalle seg en verdensby. Den er spekket av interessante steder, der en ny historie venter omtrent rundt hvert hjørne.

Det bor over åtte millioner mennesker i London, deriblant verdens mest kjente kongefamilie, og byen er en fascinerende blanding av vidunderlig historie og ultramoderne trender. Når du er på storbyferie i London kan du bokstavelig talt stå og se på den verdensberømte parlamentsbygningen og Big Ben, og så bare snu deg og se den enorme og futuristiske skyskraperen Shard ruve over byen. En tur opp til utsiktsplattformene i 68. og 72. etasje er nesten obligatorisk.

Historien er selvfølgelig et stort trekkplaster for de fleste som besøker London, så det lønner seg å få tak i en lokal guidebok for å finne de beste severdighetene rundt omkring i byen – selv om heldigvis mange av de viktigste attraksjonene ligger ved Themsen eller like i nærheten. En tur i kjempepariserhjulet London Eye er en utmerket måte å få en følelse av Londons omfang på.

De som er glade i fin arkitektur, bør besøke Westminster Abbey, der kongelige bryllup foregår. St. Paul-katedralen er selvfølgelig også verdt et besøk. De som er interesserte i den kongelige historien, bør ta seg tid til å besøke Tower of London for å se på kronjuvelene, og ingen tur til London er komplett uten en tur til Buckingham Palace, selvfølgelig.

Vitenskap og kultur er også svært godt tilgodesett i London, med mange museer og gallerier med samlinger av global betydning. British Museum, med sin verdenssamling, er et opplagt utgangspunkt, men Victoria & Albert Museum er også et utmerket valg. Man bør sette av flere timer til et besøk på begge. Tilhengere av samtidskunst vil sikkert like den makeløse moderne samlingen på Tate Modern, som ligger på sørsiden av elva (South Bank).

London er også en stor handleby, med kjente varehus som for eksempel Harrods samt et vell av lokale, uavhengige butikker og til og med store utendørsmarkeder slik som det i Camden. Matelskere bør ta en tur til Borough Market og se på blandingen av gatekjøkkenmat og ferske råvarer.
Når man snakker om mat, er London selvfølgelig kjent for kvaliteten på maten og mangfoldet av restauranter. London er en drøm for matkroker, enten du vil gå på en fin restaurant i eksklusive områder som Knightsbridge, eller bare få deg en uformell matbit. Byens berømte lokale delikatesse er pai, potetmos og persillesaus. Eventuelt med ål i gelé (jellied eels) ved siden av!

Overnatting i London

Før du reiser avgårde, kan du også ta en titt på hotellguiden for London for å få vite mer om byens mange praktiske overnattingsalternativer.

Hvis du er på jakt etter et overnattingssted i toppsjiktet av hotellutvalget, vil du trives på Bulgari Hotel, London som ligger i 171 Knightsbridge, eller Mandarin Oriental Hyde Park, London, som ligger i 66 Knightsbridge. Hvis du ønsker et mer budsjettvennlig alternativ, kan Sloane Square Hotel i 7–12 Sloane Square og Montana Hotel London i 67/69 Gloucester Road være et bedre valg for deg.

Mens du tilbringer tiden i London, vil du selvfølgelig besøke Tower of London, så en annen mulighet er å overnatte i nærheten av denne velkjente attraksjonen. Olive Níké Apartments ligger kun 0,9 kilometer unna. Et annet alternativ er Andaz London Liverpool Street, som ligger 0,9 kilometer unna.


Guide til London


De beste hotelltilbudene i London

Vis alle de 5 592 overnattingsstedene i London
Park International Hotel 755 kr
Park International Hotel

Park International Hotel

117 - 129 Cromwell Road, London
   
  4,1
  av 5, basert på 2 146 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette hotellet i London ligger i det eksklusive South Kensington, tre kvartaler unna Kensington High Street og mindre enn to kilometer unna Hyde Park, varehuset Harrods og Victoria and Albert-museet.

  Park Plaza Westminster Bridge London 1,411 kr
  Park Plaza Westminster Bridge London

  Park Plaza Westminster Bridge London

  200 Westminster Bridge Road, London
    
   4,4
   av 5, basert på 9 774 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Dette hotellet med et spa ligger i Lambeth og få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

   Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras 486 kr
   Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

   Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

   324 Gray's Inn Road, London
     
    3,8
    av 5, basert på 5 629 anmeldelser
    2.5 av 5.0

    Dette hotellet ligger i Camden og 2 kilometer unna City, University of London, University of London og University College London. Dessuten ligger British Library og Russell Square kun 2 kilometer unna.

    The Strand Palace Hotel 1,072 kr
    The Strand Palace Hotel

    The Strand Palace Hotel

    372 The Strand, London
      
     4,0
     av 5, basert på 9 171 anmeldelser
     4.0 av 5.0

     Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i City of Westminster og 15 minutters gange unna Covent Garden Market og Piccadilly Circus. Dessuten ligger London Dungeon og Big Ben kun 2 kilometer unna.

     Sofitel London Heathrow
     Sofitel London Heathrow

     Sofitel London Heathrow

     Terminal 5, West Drayton
       
      4,6
      av 5, basert på 4 196 anmeldelser
      5.0 av 5.0

      Dette hotellet i luksuriøs stil ligger nær flyplassen, i samme område som Runnymede Air Forces Memorial, Windsor Castle og Thorpe Park. Andre severdigheter i nærheten er Frogmore House og St. Laurence kirke, Slough.

      Hyatt Place London Heathrow Airport
      Hyatt Place London Heathrow Airport

      Hyatt Place London Heathrow Airport

      The Grove, West Drayton
        
       4,3
       av 5, basert på 6 221 anmeldelser
       4.0 av 5.0

       Dette hotellet ligger i Hillingdon, 4,4 kilometer unna Stockley Park og 10 kilometer unna London Motor Museum og Brunel University. Dessuten ligger Windsor Castle og Frogmore House 15 kilometer unna.

       Grange St. Paul's
       Grange St. Paul's

       Grange St. Paul's

       10 Godliman Street, London
         
        4,3
        av 5, basert på 1 562 anmeldelser
        5.0 av 5.0

        Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i The City of London og 5 minutters gange unna St. Paul's Cathedral og London Stock Exchange. Dessuten ligger Old Bailey og Globe Theatre kun 10 minutter unna.

        Britannia The International Hotel London, Canary Wharf 492 kr
        Britannia The International Hotel London, Canary Wharf

        Britannia The International Hotel London, Canary Wharf

        Marsh Wall, London
          
         3,3
         av 5, basert på 3 467 anmeldelser
         4.5 av 5.0

         Hotellet ligger ved vannkanten i Docklands-forretningsstrøket i London og har utsikt over det ikoniske Canary Wharf-tårnet samt Millennium Dome. Det er også enkel adkomst til både O2 og ExCel Center fra hotellet.

         De beste tilbudene på fly + hotell

         De beste tilbudene på fly

         Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.