Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 895 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Ferie i London

En av de få byene som med rette kan kalle seg en verdensby. Den er spekket av interessante steder, der en ny historie venter omtrent rundt hvert hjørne.

Det bor over åtte millioner mennesker i London, deriblant verdens mest kjente kongefamilie, og byen er en fascinerende blanding av vidunderlig historie og ultramoderne trender. Når du er på storbyferie i London kan du bokstavelig talt stå og se på den verdensberømte parlamentsbygningen og Big Ben, og så bare snu deg og se den enorme og futuristiske skyskraperen Shard ruve over byen. En tur opp til utsiktsplattformene i 68. og 72. etasje er nesten obligatorisk.

Historien er selvfølgelig et stort trekkplaster for de fleste som besøker London, så det lønner seg å få tak i en lokal guidebok for å finne de beste severdighetene rundt omkring i byen – selv om heldigvis mange av de viktigste attraksjonene ligger ved Themsen eller like i nærheten. En tur i kjempepariserhjulet London Eye er en utmerket måte å få en følelse av Londons omfang på.

De som er glade i fin arkitektur, bør besøke Westminster Abbey, der kongelige bryllup foregår. St. Paul-katedralen er selvfølgelig også verdt et besøk. De som er interesserte i den kongelige historien, bør ta seg tid til å besøke Tower of London for å se på kronjuvelene, og ingen tur til London er komplett uten en tur til Buckingham Palace, selvfølgelig.

Vitenskap og kultur er også svært godt tilgodesett i London, med mange museer og gallerier med samlinger av global betydning. British Museum, med sin verdenssamling, er et opplagt utgangspunkt, men Victoria & Albert Museum er også et utmerket valg. Man bør sette av flere timer til et besøk på begge. Tilhengere av samtidskunst vil sikkert like den makeløse moderne samlingen på Tate Modern, som ligger på sørsiden av elva (South Bank).

London er også en stor handleby, med kjente varehus som for eksempel Harrods samt et vell av lokale, uavhengige butikker og til og med store utendørsmarkeder slik som det i Camden. Matelskere bør ta en tur til Borough Market og se på blandingen av gatekjøkkenmat og ferske råvarer.
Når man snakker om mat, er London selvfølgelig kjent for kvaliteten på maten og mangfoldet av restauranter. London er en drøm for matkroker, enten du vil gå på en fin restaurant i eksklusive områder som Knightsbridge, eller bare få deg en uformell matbit. Byens berømte lokale delikatesse er pai, potetmos og persillesaus. Eventuelt med ål i gelé (jellied eels) ved siden av!


Guide til London


De beste hotelltilbudene i London

Vis alle de 8 138 overnattingsstedene i London
The Strand Palace Hotel 1 010 kr
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, London
   
  4,0
  av 5, basert på 9 961 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i London sentrum og 15 minutters gange unna Covent Garden Market og Piccadilly Circus. Dessuten ligger London Dungeon og Big Ben kun 2 kilometer unna. Charing Cross undergrunnsstasjon ligger 5 minutters gange unna og Covent Garden undergrunnsstasjon ligger 6 minutters gange unna.

  Park Plaza Westminster Bridge London 1 315 kr
  Park Plaza Westminster Bridge London

  Park Plaza Westminster Bridge London

  200 Westminster Bridge Road, London
    
   4,4
   av 5, basert på 10 883 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Dette hotellet med et spa ligger i London sentrum og få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna. Waterloo undergrunnsstasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Westminster undergrunnsstasjon ligger 6 minutters gange unna.

   Hyatt Place London Heathrow Airport 501 kr
   Hyatt Place London Heathrow Airport

   Hyatt Place London Heathrow Airport

   The Grove, West Drayton
     
    4,3
    av 5, basert på 7 038 anmeldelser
    4.0 av 5.0

    Dette hotellet ligger i Hillingdon og 15 kilometer unna Brunel University, Windsor Castle og Frogmore House (herskapshus). Dessuten ligger Eton College og Griffin Park stadion 15 kilometer unna.

    Sofitel London Heathrow 1 066 kr
    Sofitel London Heathrow

    Sofitel London Heathrow

    Terminal 5, West Drayton
      
     4,6
     av 5, basert på 4 843 anmeldelser
     5.0 av 5.0

     Dette hotellet i luksuriøs stil ligger nær flyplassen, i samme område som Runnymede Air Forces Memorial, Windsor Castle og Thorpe Park. Andre severdigheter i nærheten er Frogmore House og St. Laurence kirke, Slough.

     The Tower Hotel 820 kr
     The Tower Hotel

     The Tower Hotel

     St Katharine's Way, London
       
      4,3
      av 5, basert på 3 023 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette hotellet ligger i London sentrum og 15 minutters gange unna Tower Bridge og HMS Belfast. Tower Gateway Station ligger 7 minutters gange unna og Tower Hill Station ligger 9 minutters gange unna.

      Park Inn by Radisson London Heathrow Airport Hotel 420 kr
      Park Inn by Radisson London Heathrow Airport Hotel

      Park Inn by Radisson London Heathrow Airport Hotel

      Bath Road, West Drayton
        
       3,9
       av 5, basert på 3 713 anmeldelser
       4.0 av 5.0

       Dette hotellet er forretningsvennlig og ligger nær flyplassen, i nærheten av Stockley Park. Andre severdigheter i nærheten er Twickenham stadion og Twickenham Stoop stadion.

       Mondrian London 1 276 kr
       Mondrian London

       Mondrian London

       20 Upper Ground, London
         
        4,6
        av 5, basert på 1 728 anmeldelser
        5.0 av 5.0

        Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i London sentrum og 10 minutters gange unna Royal National Theatre, Tate Modern og Southbank Centre. Dessuten ligger London Dungeon og St. Paul's Cathedral kun 15 minutter unna. Southwark undergrunnsstasjon ligger 8 minutters gange unna og Blackfriars undergrunnsstasjon ligger 9 minutters gange unna.

        St Giles London - A St Giles Hotel 777 kr
        St Giles London - A St Giles Hotel

        St Giles London - A St Giles Hotel

        Bedford Avenue, London
          
         3,6
         av 5, basert på 4 059 anmeldelser
         3.0 av 5.0

         Dette hotellet ligger i London sentrum og 10 minutters gange unna British Museum og Russell Square. Dessuten ligger Leicester Square og BT Tower kun 15 minutter unna. Tottenham Court Road undergrunnsstasjon ligger bare 2 minutters gange unna og Goodge Street undergrunnsstasjon ligger 5 minutters gange unna.