Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 590 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden.

Spar opptil 14% ved å bestille fly + hotell sammen.


Ferie i London

En av de få byene som med rette kan kalle seg en verdensby. Den er spekket av interessante steder, der en ny historie venter omtrent rundt hvert hjørne.

Det bor over åtte millioner mennesker i London, deriblant verdens mest kjente kongefamilie, og byen er en fascinerende blanding av vidunderlig historie og ultramoderne trender. Når du er på storbyferie i London kan du bokstavelig talt stå og se på den verdensberømte parlamentsbygningen og Big Ben, og så bare snu deg og se den enorme og futuristiske skyskraperen Shard ruve over byen. En tur opp til utsiktsplattformene i 68. og 72. etasje er nesten obligatorisk.

Historien er selvfølgelig et stort trekkplaster for de fleste som besøker London, så det lønner seg å få tak i en lokal guidebok for å finne de beste severdighetene rundt omkring i byen – selv om heldigvis mange av de viktigste attraksjonene ligger ved Themsen eller like i nærheten. En tur i kjempepariserhjulet London Eye er en utmerket måte å få en følelse av Londons omfang på.

De som er glade i fin arkitektur, bør besøke Westminster Abbey, der kongelige bryllup foregår. St. Paul-katedralen er selvfølgelig også verdt et besøk. De som er interesserte i den kongelige historien, bør ta seg tid til å besøke Tower of London for å se på kronjuvelene, og ingen tur til London er komplett uten en tur til Buckingham Palace, selvfølgelig.

Vitenskap og kultur er også svært godt tilgodesett i London, med mange museer og gallerier med samlinger av global betydning. British Museum, med sin verdenssamling, er et opplagt utgangspunkt, men Victoria & Albert Museum er også et utmerket valg. Man bør sette av flere timer til et besøk på begge. Tilhengere av samtidskunst vil sikkert like den makeløse moderne samlingen på Tate Modern, som ligger på sørsiden av elva (South Bank).

London er også en stor handleby, med kjente varehus som for eksempel Harrods samt et vell av lokale, uavhengige butikker og til og med store utendørsmarkeder slik som det i Camden. Matelskere bør ta en tur til Borough Market og se på blandingen av gatekjøkkenmat og ferske råvarer.
Når man snakker om mat, er London selvfølgelig kjent for kvaliteten på maten og mangfoldet av restauranter. London er en drøm for matkroker, enten du vil gå på en fin restaurant i eksklusive områder som Knightsbridge, eller bare få deg en uformell matbit. Byens berømte lokale delikatesse er pai, potetmos og persillesaus. Eventuelt med ål i gelé (jellied eels) ved siden av!

Overnatting i London

Før du reiser avgårde, kan du også ta en titt på hotellguiden for London for å få vite mer om byens mange praktiske overnattingsalternativer.

Hvis du er på jakt etter et overnattingssted i toppsjiktet av hotellutvalget, vil du trives på Bulgari Hotel, London som ligger i 171 Knightsbridge, eller Mandarin Oriental Hyde Park, London, som ligger i 66 Knightsbridge. Hvis du ønsker et mer budsjettvennlig alternativ, kan Sloane Square Hotel i 7–12 Sloane Square og Montana Hotel London i 67/69 Gloucester Road være et bedre valg for deg.

Mens du tilbringer tiden i London, vil du selvfølgelig besøke Tower of London, så en annen mulighet er å overnatte i nærheten av denne velkjente attraksjonen. Olive Níké Apartments ligger kun 0,9 kilometer unna. Et annet alternativ er Andaz London Liverpool Street, som ligger 0,9 kilometer unna.


Guide til London


De beste hotelltilbudene i London

Se alle de 4 619 hotellene i London
Marlin Waterloo 1,100 kr
Marlin Waterloo

Marlin Waterloo

111 Westminster Bridge Road, London
   
  4,4
  av 5, basert på 404 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette leilighetshotellet i London (Lambeth) ligger nær Imperial War Museum, London Dungeon og Big Ben. I nærheten finner du dessuten Sea Life London Aquarium og Coca-Cola London Eye.

  The Grosvenor Hotel 1,132 kr
  The Grosvenor Hotel

  The Grosvenor Hotel

  101 Buckingham Palace Road, London
    
   4,2
   av 5, basert på 1 267 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Dette hotellet ligger i Belgravia og 15 minutters gange unna Victoria Palace Theatre, Buckingham Palace og St. James Park. Dessuten ligger Big Ben og Sloane Square kun 2 kilometer unna.

   BLOC Hotel Gatwick 541 kr
   BLOC Hotel Gatwick

   BLOC Hotel Gatwick

   South Terminal, Gatwick Airport, Gatwick
     
    4,2
    av 5, basert på 3 942 anmeldelser
    3.0 av 5.0

    Dette hotellet ligger i Gatwick og 10 kilometer unna Manor Royal næringspark, Crawley rådhus og County Mall Shopping Centre. Dessuten ligger Gatwick luftfartsmuseum og Hawth Theatre kun 10 kilometer unna.

    Park Plaza Westminster Bridge London 1,475 kr
    Park Plaza Westminster Bridge London

    Park Plaza Westminster Bridge London

    200 Westminster Bridge Road, London
      
     4,4
     av 5, basert på 9 197 anmeldelser
     4.0 av 5.0

     Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London, få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

     Hyatt Place London Heathrow Airport 610 kr
     Hyatt Place London Heathrow Airport

     Hyatt Place London Heathrow Airport

     The Grove, West Drayton
       
      4,3
      av 5, basert på 5 777 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette hotellet ligger i Hillingdon, 4,6 kilometer unna Stockley Park og 10 kilometer unna London Motor Museum og Brunel University. Dessuten ligger Windsor Castle og Twickenham stadion 15 kilometer unna.

      Sofitel London Heathrow 1,166 kr
      Sofitel London Heathrow

      Sofitel London Heathrow

      Terminal 5, West Drayton
        
       4,6
       av 5, basert på 3 931 anmeldelser
       5.0 av 5.0

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger nær flyplassen, i samme område som Runnymede Air Forces Memorial, Windsor Castle og Thorpe Park. Andre severdigheter i nærheten er Frogmore House og St. Laurence kirke, Slough.

       Mondrian London 1,497 kr
       Mondrian London

       Mondrian London

       20 Upper Ground, London
         
        4,7
        av 5, basert på 1 075 anmeldelser
        5.0 av 5.0

        Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Lambeth og 10 minutters gange unna Royal National Theatre, Tate Modern og Southbank Centre. Dessuten ligger St. Paul's Cathedral og London Dungeon kun 15 minutter unna.

        Park Plaza London Riverbank 1,085 kr
        Park Plaza London Riverbank

        Park Plaza London Riverbank

        18 Albert Embankment, London
          
         4,2
         av 5, basert på 3 083 anmeldelser
         4.0 av 5.0

         Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Kennington og 15 minutters gange unna Tate Britain, The Oval og Houses of Parliament. Dessuten ligger Big Ben og London Dungeon kun 2 kilometer unna.

         De beste tilbudene på fly + hotell

         De beste tilbudene på fly

         Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.