Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Ferie i London

En av de få byene som med rette kan kalle seg en verdensby. Den er spekket av interessante steder, der en ny historie venter omtrent rundt hvert hjørne.

Det bor over åtte millioner mennesker i London, deriblant verdens mest kjente kongefamilie, og byen er en fascinerende blanding av vidunderlig historie og ultramoderne trender. Når du er på storbyferie i London kan du bokstavelig talt stå og se på den verdensberømte parlamentsbygningen og Big Ben, og så bare snu deg og se den enorme og futuristiske skyskraperen Shard ruve over byen. En tur opp til utsiktsplattformene i 68. og 72. etasje er nesten obligatorisk.

Historien er selvfølgelig et stort trekkplaster for de fleste som besøker London, så det lønner seg å få tak i en lokal guidebok for å finne de beste severdighetene rundt omkring i byen – selv om heldigvis mange av de viktigste attraksjonene ligger ved Themsen eller like i nærheten. En tur i kjempepariserhjulet London Eye er en utmerket måte å få en følelse av Londons omfang på.

De som er glade i fin arkitektur, bør besøke Westminster Abbey, der kongelige bryllup foregår. St. Paul-katedralen er selvfølgelig også verdt et besøk. De som er interesserte i den kongelige historien, bør ta seg tid til å besøke Tower of London for å se på kronjuvelene, og ingen tur til London er komplett uten en tur til Buckingham Palace, selvfølgelig.

Vitenskap og kultur er også svært godt tilgodesett i London, med mange museer og gallerier med samlinger av global betydning. British Museum, med sin verdenssamling, er et opplagt utgangspunkt, men Victoria & Albert Museum er også et utmerket valg. Man bør sette av flere timer til et besøk på begge. Tilhengere av samtidskunst vil sikkert like den makeløse moderne samlingen på Tate Modern, som ligger på sørsiden av elva (South Bank).

London er også en stor handleby, med kjente varehus som for eksempel Harrods samt et vell av lokale, uavhengige butikker og til og med store utendørsmarkeder slik som det i Camden. Matelskere bør ta en tur til Borough Market og se på blandingen av gatekjøkkenmat og ferske råvarer.
Når man snakker om mat, er London selvfølgelig kjent for kvaliteten på maten og mangfoldet av restauranter. London er en drøm for matkroker, enten du vil gå på en fin restaurant i eksklusive områder som Knightsbridge, eller bare få deg en uformell matbit. Byens berømte lokale delikatesse er pai, potetmos og persillesaus. Eventuelt med ål i gelé (jellied eels) ved siden av!


Guide til London


De beste hotelltilbudene i London

Vis alle de 6 389 overnattingsstedene i London
Park Plaza Westminster Bridge London 1 817 kr
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
   
  4,4
  av 5, basert på 10 157 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette hotellet med et spa ligger i London sentrum og få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna. Waterloo undergrunnsstasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Westminster undergrunnsstasjon ligger 6 minutters gange unna.

  The Grosvenor Hotel 1 420 kr
  The Grosvenor Hotel

  The Grosvenor Hotel

  101 Buckingham Palace Road, London
    
   4,2
   av 5, basert på 1 867 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Dette hotellet ligger i London sentrum og 15 minutters gange unna Victoria Palace Theatre, Buckingham Palace og St. James Park. Dessuten ligger Big Ben og Sloane Square kun 2 kilometer unna. Victoria togstasjon ligger to minutters gange unna, og Victoria undergrunnsstasjon ligger 2 minutters gange unna.

   Leonardo Hotel London Heathrow Airport 518 kr
   Leonardo Hotel London Heathrow Airport

   Leonardo Hotel London Heathrow Airport

   Bath Road, West Drayton
     
    4,0
    av 5, basert på 3 333 anmeldelser
    4.0 av 5.0

    Dette hotellet med et spa ligger i Hillingdon og 15 kilometer unna Brunel University, Windsor Castle og Twickenham stadion. Dessuten ligger Griffin Park stadion og Royal Botanic Gardens, Kew 15 kilometer unna.

    Sofitel London Heathrow 1 220 kr
    Sofitel London Heathrow

    Sofitel London Heathrow

    Terminal 5, West Drayton
      
     4,6
     av 5, basert på 4 407 anmeldelser
     5.0 av 5.0

     Dette hotellet i luksuriøs stil ligger nær flyplassen, i samme område som Runnymede Air Forces Memorial, Windsor Castle og Thorpe Park. Andre severdigheter i nærheten er Frogmore House og St. Laurence kirke, Slough.

     The Strand Palace Hotel 1 349 kr
     The Strand Palace Hotel

     The Strand Palace Hotel

     372 The Strand, London
       
      4,0
      av 5, basert på 9 411 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i London sentrum og 15 minutters gange unna Covent Garden Market og Piccadilly Circus. Dessuten ligger London Dungeon og Big Ben kun 2 kilometer unna. Charing Cross undergrunnsstasjon ligger 5 minutters gange unna og Covent Garden undergrunnsstasjon ligger 6 minutters gange unna.

      ibis London Heathrow Airport 388 kr
      ibis London Heathrow Airport

      ibis London Heathrow Airport

      112 Bath Road, Hayes
        
       3,8
       av 5, basert på 4 163 anmeldelser
       3.0 av 5.0

       Dette hotellet ligger i Hillingdon og 10 kilometer unna Twickenham stadion, Griffin Park stadion og Syon Park. Dessuten ligger Twickenham Stoop og Hampton Court Palace 15 kilometer unna.

       Mondrian London 1 508 kr
       Mondrian London

       Mondrian London

       20 Upper Ground, London
         
        4,7
        av 5, basert på 1 372 anmeldelser
        5.0 av 5.0

        Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i London sentrum og 10 minutters gange unna Royal National Theatre, Tate Modern og Southbank Centre. Dessuten ligger London Dungeon og St. Paul's Cathedral kun 15 minutter unna. Southwark undergrunnsstasjon ligger 8 minutters gange unna og Blackfriars undergrunnsstasjon ligger 9 minutters gange unna.

        The Tower Hotel 866 kr
        The Tower Hotel

        The Tower Hotel

        St Katharine's Way, London
          
         4,3
         av 5, basert på 2 699 anmeldelser
         4.0 av 5.0

         Dette hotellet ligger i London sentrum og 10 minutters gange unna Tower Bridge og Tower of London. HMS Belfast ligger 0,8 kilometer unna. Tower Gateway Station ligger 7 minutters gange unna og Tower Hill Station ligger 9 minutters gange unna.

         De beste tilbudene på fly + hotell

         De beste tilbudene på fly

         Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.