Honningsvåg

Reiseguide

La deg fascinere av nordlys og midnattssol. Her opplever du ekstrem natur og aktiviteter du ikke kan begi deg ut på så mange andre steder i landet.

Helt nord i Norge finner du det spesielle arktiske klimaet hvor det ikke vokser trær naturlig. På en reise til Honningsvåg kan du dra ut på ekstreme eventyr på havet eller oppleve is i alle mulige varianter. Her finner du et stort utvalg av aktiviteter som tar deg ut i dette spesielle landskapet, og her er det mange kulturelle aktiviteter å delta på.

Honningsvåg ligger helt nord i Norge ved Nordkapplatået og er knyttet til fastlandet med en nesten sju km lang undersjøisk tunnel. Hurtigruten anløper stedet to ganger hver dag, og mange turister velger å gå i land her. Honningsvåg har et rikt kulturliv, og her arrangeres blant annet den populære Nordkappfestivalen med mange konserter.

Ta et stopp på Artico Ice Bar som lar deg oppleve ekte is på mange forskjellige måter, eller bli med på fuglekikking i Stappan naturreservat. Nordkappmuseet er ikke spesielt stort, men forteller historien rundt evakueringen og brenningen nord i Norge i slutten av andre verdenskrig. Få med deg en forestilling og en kopp kaffe på Perleporten Kulturhus, og ta også turen til Nordkapp og opplev det nordligste punktet på det europeiske fastlandet.

En ferie i Nord-Norge byr på store avstander og lange veistrekninger, så her gjelder det å smøre seg med tålmodighet og godt humør. Husk å pakke med deg godt med klær. Gjennomsnittstemperaturen om sommeren ligger ikke på mer enn 10 grader, selv om det selvfølgelig kan være dager som er mye varmere enn dette.

Det kan være vanskelig å dra på en weekendtur til Honningsvåg siden byen ligger så langt nord og reisetiden vil være lang med mindre du bor i nærheten. Det går direktefly fra Tromsø til Honningsvåg lufthavn. Det er også mulig å ta hurtigruten hit, eller du kan for eksempel ta bilen fatt og legge hele sommerferien til Nord-Norge.

Når du skal på en ferie til Honningsvåg kan du glede deg til mange fine opplevelser ute i naturen. Selv om stedet ligger langt mot nord, er dette spesielle området noe alle burde unne seg et besøk til en gang i livet.

Scandic Bryggen
Scandic Bryggen
4 out of 5
Vågen 1, Honningsvag, Nordkapp
Prisen er 1 102 kr per natt fra 5. nov. til 5. nov.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Nordkapp og 10 minutters gange unna Honningsvåg kirke, Honningsvåg stadion og Honningsvåg. Nordkappmuseet ligger 0,6 ...
4.2/5 Very Good! (189 anmeldelser)
Greit hotell
"Helt greit hotell med middels standard. God frokost og veldig hyggelig personalet. Liten parkeringsplass bak hotellet, men ikke mulig å reservere plass og er ikke kun for hotellets gjester. Kan risikere at den er full. Restauranten på hotellet var stengt , men nok av andre spisesteder å velge mellom ..."

Anmeldelse skrevet 1. jul. 2021

Scandic Bryggen
Scandic Honningsvåg
Scandic Honningsvåg
3 out of 5
Nordkappgaten 4, Honningsvag, Nordkapp
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Nordkapp og få skritt unna Honningsvåg og Nordkappmuseet. Dessuten ligger Honningsvåg kirke og Honningsvåg stadion kun ...
3.4/5 (83 anmeldelser)
"Umoderne hotell med veggteppe på rommet og dårlig standard på badet."

Anmeldelse skrevet 3. aug. 2021

Hent priser
Scandic Honningsvåg
The View Hotel
The View Hotel
3 out of 5
12 Utsikten, Nordkapp, Finnmark
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 440 kr per natt fra 25. okt. til 25. okt.
Dette hotellet ligger nær flyplassen og 3 kilometer unna Honningsvåg, Nordkappmuseet og Honningsvåg stadion. North Cape ligger 32,1 kilometer unna.
4.4/5 Excellent! (82 anmeldelser)
"Hyggelig betjening, både i resepsjon og i restauranten. Stille og rolig. God frokost"

Anmeldelse skrevet 16. jul. 2021

The View Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Nordkapp Camping
Nordkapp Camping
2 out of 5
Skipsfjorden, Honningsvag, Nordkapp
Denne campingplassen ligger i Nordkapp og 10 kilometer unna Honningsvåg, Nordkappmuseet og Honningsvåg kirke. North Cape ligger 25,4 kilometer unna.
4/5 Very Good! (128 anmeldelser)
"Veldig hyggelig betjening. Flott ren hytte med god standard."

Anmeldelse skrevet 2. jul. 2021

Nordkapp Camping
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.