Stjørdal

Reiseguide
Stjørdal
Kulturlandskapets mange stemninger og hintene av historie gjør Stjørdal til mye mer enn bare en innfallsport til Trondheim.

Stjørdal ligger i en veldig fruktbar del av Norge, og har vært et arnested for landbruk i tusener av år. Med landbruket kom også stormennene, og gårdene, slottene og kirkene i området har vært åsted for flere viktige hendelser i Norges historie. En reise til Stjørdal kan gi deg god anledning til å fylle ferien med både vill natur – til lands og til vanns – og flott arkitektur. Et sted som oppfyller begge kravene på én gang, er Steinvikholm Slott på Skatval, der det ligger på Steinvikholmen i Åsenfjorden.

Kommunesenteret Stjørdalshalsen er et koselig tettsted, og kan gi deg flere hyggelige opplevelser på en weekendtur. Er det storbyferie du er på utkikk etter, er det allikevel ikke langt å reise før du befinner deg i Trondheim, med alle byens opplevelser. Toget inn til byen tar rundt 35 minutter, og det er avgang minst én gang i timen. Reiser du til Trondheim med fly, er du faktisk nødt til å se Stjørdal – det er her Trondheim lufthavn Værnes ligger.

Med sin sentrale plassering i overgangen mellom Nord- og Sør-Norge, er området preget av århundrer med handel, som også gikk østover til Sverige. Håndverkere av alle slag lagde varer for innenriksmarkedet, og flere verksteder og andre bygninger er blitt bevart på Stjørdal Museum. Dette, og museene på Hegra festning, er obligatorisk for historieinteresserte.

For musikkinteresserte har Stjørdal en skikkelig godbit å by på, med den årlige bluesfestivalen Blues in Hell. Denne arrangeres på tettstedet Hell, som ligger like sør for Stjørdalshalsen, og trekker tusener av publikummere hver eneste høst. Hvert tredje år utpå høsten er også tid for Agrisjå, en av Norges aller største messer for alt som har med landbruk å gjøre. Messen er et mekka for de som er interessert i all slags landbruksmaskiner, nyvinninger for husdyr og mye annet innen fagfeltet – men med en egen trøndersk vri.

Er du blant dem som setter pris på jordnære opplevelser, historie og friluftsliv, men samtidig ønsker muligheten til å besøke en by, har Stjørdal masse å by deg. Her går nytt, gammelt, vilt og vakkert, hånd i hånd. Du vil ikke angre på reisen hit!

Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
4 out of 5
Lufthavnsveien 30, Postboks 314, Trondheim, Stjordal, 7500
Prisen er 1 200 kr per natt fra 23. des. til 24. des.
1 200 kr
per natt
23. des.–24. des.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Stjørdal, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost ...
4,3/5 Excellent! (1 001 anmeldelser)
Ikke røyk rett utenfor hotellet
"Supert opphold, men vær så snill og fjern røykeplassen rett utenfor hovedinngangen. Vi er i 2022"

Anmeldelse skrevet 1. nov. 2022

Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
Sure Hotel by Best Western Trondheim Airport
Sure Hotel by Best Western Trondheim Airport
2.5 out of 5
Strandvegen 9, Stjordal, 7500
Prisen er 723 kr per natt fra 1. jan. til 2. jan.
723 kr
per natt
1. jan.–2. jan.
Du kan bo på dette hotellet under turen til Stjørdal. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og et treningssenter. Populære severdigheter ...
3,9/5 Very Good! (352 anmeldelser)
Jobbreise Trøndelag
"Rimelig hotell ikke så langt fra Trondheim flyplass Værnes. Rent rom, romslig bad og god seng. Kurant frokost."

Anmeldelse skrevet 19. nov. 2022

Sure Hotel by Best Western Trondheim Airport
Scandic Hell
Scandic Hell
4 out of 5
Sandfaerhus 22, Hell, Stjordal, 7517
Prisen er 1 229 kr per natt fra 24. des. til 25. des.
1 229 kr
per natt
24. des.–25. des.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Stjørdal, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
4,3/5 Excellent! (987 anmeldelser)
Bra hotell
"Kort vei til flyplassen. Rommet var innbydende. Rent og fresht. God mat, frokostbuffet masse forskjellig å velge mellom. Litt lite å velge mellom når jeg skulle spise middag. Men som sagt god mat allikevel"

Anmeldelse skrevet 16. sep. 2022

Scandic Hell
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Pensjonat Jarlen
Pensjonat Jarlen
3 out of 5
Kongens gate 40, Trondheim, 7012
Hvis du bor i denne leiligheten i Trondheim, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en døgnåpen resepsjon og klesvaskfasiliteter. ...
3,6/5 Good! (171 anmeldelser)
Rimelig overnatting
"Rimelig overnatting så å si midt i sentrum med gåavstand til alle attraksjoner man ønsker å besøke for å bli kjent med byen. Prisen og beliggenheten er nok det beste med pensjonatet. Ellers kom det røyklukt inn på rommet iblant, om det kom via ventilasjonen eller vinduet vet ikke jeg (bodde i 3.etg), ..."

Anmeldelse skrevet 14. okt. 2022

Pensjonat Jarlen
Luxurious apartment, unique view Trondheim airport
Luxurious apartment, unique view Trondheim airport
Hell, Trøndelag
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Stjørdal. Stedet har blant annet wi-fi, parkeringsplasser og griller. Populære severdigheter som Vaernes Church ...
Luxurious apartment, unique view Trondheim airport
Ranheim Apartments AS
Ranheim Apartments AS
4 out of 5
Martin Barstads veg 3, Trondheim, 7056
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Trondheim, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering ...
4,4/5 Excellent! (40 anmeldelser)
"Jeg savnet en bryter hvor man kunne regulere temperaturen i leiligheten. Den fant ikke vi. Vasken var nesten tett på badet. Litt mye skjøteledninger etter min smak. Kontakt som var revet løs fra veggen. Bare en røykvarsler som var plassert lengst unna soverom. Ellers var det en forferdelig lukt når ..."

Anmeldelse skrevet 31. okt. 2022

Ranheim Apartments AS
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Stjørdal