Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

StjørdalNorge

Kulturlandskapets mange stemninger og hintene av historie gjør Stjørdal til mye mer enn bare en innfallsport til Trondheim.

Stjørdal ligger i en veldig fruktbar del av Norge, og har vært et arnested for landbruk i tusener av år. Med landbruket kom også stormennene, og gårdene, slottene og kirkene i området har vært åsted for flere viktige hendelser i Norges historie. En reise til Stjørdal kan gi deg god anledning til å fylle ferien med både vill natur – til lands og til vanns – og flott arkitektur. Et sted som oppfyller begge kravene på én gang, er Steinvikholm Slott på Skatval, der det ligger på Steinvikholmen i Åsenfjorden.

Kommunesenteret Stjørdalshalsen er et koselig tettsted, og kan gi deg flere hyggelige opplevelser på en weekendtur. Er det storbyferie du er på utkikk etter, er det allikevel ikke langt å reise før du befinner deg i Trondheim, med alle byens opplevelser. Toget inn til byen tar rundt 35 minutter, og det er avgang minst én gang i timen. Reiser du til Trondheim med fly, er du faktisk nødt til å se Stjørdal – det er her Trondheim lufthavn Værnes ligger.

Med sin sentrale plassering i overgangen mellom Nord- og Sør-Norge, er området preget av århundrer med handel, som også gikk østover til Sverige. Håndverkere av alle slag lagde varer for innenriksmarkedet, og flere verksteder og andre bygninger er blitt bevart på Stjørdal Museum. Dette, og museene på Hegra festning, er obligatorisk for historieinteresserte.

For musikkinteresserte har Stjørdal en skikkelig godbit å by på, med den årlige bluesfestivalen Blues in Hell. Denne arrangeres på tettstedet Hell, som ligger like sør for Stjørdalshalsen, og trekker tusener av publikummere hver eneste høst. Hvert tredje år utpå høsten er også tid for Agrisjå, en av Norges aller største messer for alt som har med landbruk å gjøre. Messen er et mekka for de som er interessert i all slags landbruksmaskiner, nyvinninger for husdyr og mye annet innen fagfeltet – men med en egen trøndersk vri.

Er du blant dem som setter pris på jordnære opplevelser, historie og friluftsliv, men samtidig ønsker muligheten til å besøke en by, har Stjørdal masse å by deg. Her går nytt, gammelt, vilt og vakkert, hånd i hånd. Du vil ikke angre på reisen hit!

De mest populære hotellene i Stjørdal

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Quality Hotel Airport Vaernes
Quality Hotel Airport Vaernes
3.5 out of 5
Kjøpmannsgate 20, Stjørdal
Prisen er 1 014 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Stjørdal og 2 kilometer unna Kimen kulturhus og Vaernes Church. Dessuten ligger Stjørdal golfklubb og Hegra Festning ...

4.1/5Very Good! (287 anmeldelser)

"Nice room, and good size on bathroom. The only thing I can complain about is that the room was very warm, and there was no way to make it cooler."…"

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2020

Quality Hotel Airport Vaernes
Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
4 out of 5
Lufthavnsveien 30, Postboks 314, Trondheim, Stjørdal
Prisen er 1 080 kr per natt

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i landlige omgivelser og 5 kilometer unna Kimen kulturhus, Vaernes Church og Storvika. Dessuten ligger Stjørdal ...

4.3/5Excellent! (931 anmeldelser)

"Helt greit opphold, men en elendig frokost, levert på døra grunnet karantene. Betalt ganske mange kr for frokosten. ELENDIG"…"

Anmeldelse skrevet 31. mar. 2020

Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
Scandic Hell
Scandic Hell
4 out of 5
Sandfaerhus 22, Hell, Stjørdal
Prisen er 990 kr per natt

Dette hotellet ligger i Stjørdal og 5 kilometer unna Kimen kulturhus, Vaernes Church og Storvika. Dessuten ligger Stjørdal golfklubb og Hegra Festning 15 kilometer ...

4.3/5Excellent! (986 anmeldelser)

"God service, rent og pent og gode senger. I gangavstand til flyplass. Et behagelig opphold"…"

Anmeldelse skrevet 14. mar. 2020

Scandic Hell

Populære steder å besøke i Stjørdal

Nidarosdomen
Bilde av Nidarosdomen

Nidarosdomen

4.5/5(42 anmeldelser)

Nidarosdomen er verdens nordligste katedral fra Middelalderen. Her finner du også graven til Olav den hellige – en gravstein i gotisk stil og blondelignende utskjæringer.

Gamle bybroen
Bilde av Gamle bybroen

Gamle bybroen

4.5/5(62 anmeldelser)

Portalene på denne historiske broen knytter sammen sentrum til Bakklandet og gir en fantastisk utsikt over byen.

Brattøra
Bilde av Brattøra

Brattøra

4/5(27 anmeldelser)

Få en flott naturopplevelse ved å utforske Brattøra under besøket i Trondheim. Området er kjent for sine mange restauranter, så her er det mye å legge til i reiseplanene dine!

Anmeldelser av Stjørdal

3.5

Gjestevurdering

5 - Fantastisk
2
5 - Fantastisk 8.333333333333334%
4 - Bra
10
4 - Bra 41.666666666666664%
3 - OK
11
3 - OK 45.833333333333336%
2 - Skuffende
1
2 - Skuffende 4.166666666666667%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

3/5 - OK

Verifisert reisende

13. mai 2020

På gjennomreise, så intet av Stjørdal.

4/5 - Bra

Janne

4. mar. 2020

Reiser der i fra når vi skal på ferie.

Byer nær Stjørdal