Stjørdal

Reiseguide
Stjørdal som inkluderer statue eller skulptur og kulturarv
Kulturlandskapets mange stemninger og hintene av historie gjør Stjørdal til mye mer enn bare en innfallsport til Trondheim.

Stjørdal ligger i en veldig fruktbar del av Norge, og har vært et arnested for landbruk i tusener av år. Med landbruket kom også stormennene, og gårdene, slottene og kirkene i området har vært åsted for flere viktige hendelser i Norges historie. En reise til Stjørdal kan gi deg god anledning til å fylle ferien med både vill natur – til lands og til vanns – og flott arkitektur. Et sted som oppfyller begge kravene på én gang, er Steinvikholm Slott på Skatval, der det ligger på Steinvikholmen i Åsenfjorden.

Kommunesenteret Stjørdalshalsen er et koselig tettsted, og kan gi deg flere hyggelige opplevelser på en weekendtur. Er det storbyferie du er på utkikk etter, er det allikevel ikke langt å reise før du befinner deg i Trondheim, med alle byens opplevelser. Toget inn til byen tar rundt 35 minutter, og det er avgang minst én gang i timen. Reiser du til Trondheim med fly, er du faktisk nødt til å se Stjørdal – det er her Trondheim lufthavn Værnes ligger.

Med sin sentrale plassering i overgangen mellom Nord- og Sør-Norge, er området preget av århundrer med handel, som også gikk østover til Sverige. Håndverkere av alle slag lagde varer for innenriksmarkedet, og flere verksteder og andre bygninger er blitt bevart på Stjørdal Museum. Dette, og museene på Hegra festning, er obligatorisk for historieinteresserte.

For musikkinteresserte har Stjørdal en skikkelig godbit å by på, med den årlige bluesfestivalen Blues in Hell. Denne arrangeres på tettstedet Hell, som ligger like sør for Stjørdalshalsen, og trekker tusener av publikummere hver eneste høst. Hvert tredje år utpå høsten er også tid for Agrisjå, en av Norges aller største messer for alt som har med landbruk å gjøre. Messen er et mekka for de som er interessert i all slags landbruksmaskiner, nyvinninger for husdyr og mye annet innen fagfeltet – men med en egen trøndersk vri.

Er du blant dem som setter pris på jordnære opplevelser, historie og friluftsliv, men samtidig ønsker muligheten til å besøke en by, har Stjørdal masse å by deg. Her går nytt, gammelt, vilt og vakkert, hånd i hånd. Du vil ikke angre på reisen hit!

Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
4 out of 5
Lufthavnsveien 30, Postboks 314, Trondheim, Stjordal, 7500
Prisen er 1 202 kr per natt fra 7. apr. til 8. apr.
1 202 kr
per natt
7. apr.–8. apr.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Stjørdal, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost ...
8,6/10 Excellent! (1 000 anmeldelser)
Supert opphold!
"Måtte ta inn på hotell grunnet et forsinket fly, og hadde en super opplevelse på Radisson Blu Værnes! Fikk business rom uten ekstra kostnad, muligens fordi det var veldig få rom igjen, men som man setter pris på slike ting! Stort og rent rom. Alle nødvendige fasiliteter. Pluss for at balsam og shampoo ..."

Anmeldelse skrevet 14. mar. 2023

Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
Scandic Hell
Scandic Hell
4 out of 5
Sandfaerhus 22, Hell, Stjordal, 7517
Prisen er 1 315 kr per natt fra 23. apr. til 24. apr.
1 315 kr
per natt
23. apr.–24. apr.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Stjørdal, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
8,6/10 Excellent! (987 anmeldelser)
"Rene og fine rom, praktisk med køyesenger til barna. Fantastisk god frokost, mye å velge i. Kommer garantert tilbake, anbefales 👍"

Anmeldelse skrevet 8. jan. 2023

Scandic Hell
Sure Hotel by Best Western Trondheim Airport
Sure Hotel by Best Western Trondheim Airport
3.5 out of 5
Strandvegen 9, Stjordal, 7500
Prisen er 940 kr per natt fra 1. apr. til 2. apr.
940 kr
per natt
1. apr.–2. apr.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Stjørdal, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering ...
7,8/10 Good! (388 anmeldelser)
Rent og komfortabelt hotell på sjøsiden av Stjørda
"Nytt og fint hotell, ligger på sjøsiden av Stjørdal. Lett og gratis å parkere, nytt, rent, servering av enkel middag, god frokost ! En liten kiosk med snacks etc .. Stille og rolig, veldig bra for et sted å overnatte på en gjennomreise. Billig og bra !"

Anmeldelse skrevet 27. mar. 2023

Sure Hotel by Best Western Trondheim Airport
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Trondheim Leilighetshotell
Trondheim Leilighetshotell
3.5 out of 5
Gardemoens gate 1, Trondheim, 7066
Hvis du bor i denne leiligheten i Trondheim, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), romservice og en døgnåpen resepsjon. Populære ...
8,4/10 Very Good! (35 anmeldelser)
Anbefaler
"Flott leilighet"

Anmeldelse skrevet 27. feb. 2023

Trondheim Leilighetshotell
Luxurious apartment, unique view Trondheim airport
Luxurious apartment, unique view Trondheim airport
Hell, Trøndelag
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Stjørdal. Stedet har blant annet wi-fi, parkeringsplasser og griller. Populære severdigheter som Vaernes Church ...
Luxurious apartment, unique view Trondheim airport
Pensjonat Jarlen
Pensjonat Jarlen
3 out of 5
Kongens gate 40, Trondheim, 7012
Hvis du bor i denne leiligheten i Trondheim, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en døgnåpen resepsjon og klesvaskfasiliteter. ...
7,2/10 Good! (179 anmeldelser)
Dette er stedet
"Som vanlig meget bra på Jarlen. Sentralt, god standard, trivelig betjening, kjøkkenkrok og kjøleskap på rommet - i tillegg til dusj/bad/toalett, selvfølgelig. Dette er stedet i Trondheim!"

Anmeldelse skrevet 13. feb. 2023

Pensjonat Jarlen
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Stjørdal