Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Stjørdal

Reiseguide
Stjørdal

Kulturlandskapets mange stemninger og hintene av historie gjør Stjørdal til mye mer enn bare en innfallsport til Trondheim.

Stjørdal ligger i en veldig fruktbar del av Norge, og har vært et arnested for landbruk i tusener av år. Med landbruket kom også stormennene, og gårdene, slottene og kirkene i området har vært åsted for flere viktige hendelser i Norges historie. En reise til Stjørdal kan gi deg god anledning til å fylle ferien med både vill natur – til lands og til vanns – og flott arkitektur. Et sted som oppfyller begge kravene på én gang, er Steinvikholm Slott på Skatval, der det ligger på Steinvikholmen i Åsenfjorden.

Kommunesenteret Stjørdalshalsen er et koselig tettsted, og kan gi deg flere hyggelige opplevelser på en weekendtur. Er det storbyferie du er på utkikk etter, er det allikevel ikke langt å reise før du befinner deg i Trondheim, med alle byens opplevelser. Toget inn til byen tar rundt 35 minutter, og det er avgang minst én gang i timen. Reiser du til Trondheim med fly, er du faktisk nødt til å se Stjørdal – det er her Trondheim lufthavn Værnes ligger.

Med sin sentrale plassering i overgangen mellom Nord- og Sør-Norge, er området preget av århundrer med handel, som også gikk østover til Sverige. Håndverkere av alle slag lagde varer for innenriksmarkedet, og flere verksteder og andre bygninger er blitt bevart på Stjørdal Museum. Dette, og museene på Hegra festning, er obligatorisk for historieinteresserte.

For musikkinteresserte har Stjørdal en skikkelig godbit å by på, med den årlige bluesfestivalen Blues in Hell. Denne arrangeres på tettstedet Hell, som ligger like sør for Stjørdalshalsen, og trekker tusener av publikummere hver eneste høst. Hvert tredje år utpå høsten er også tid for Agrisjå, en av Norges aller største messer for alt som har med landbruk å gjøre. Messen er et mekka for de som er interessert i all slags landbruksmaskiner, nyvinninger for husdyr og mye annet innen fagfeltet – men med en egen trøndersk vri.

Er du blant dem som setter pris på jordnære opplevelser, historie og friluftsliv, men samtidig ønsker muligheten til å besøke en by, har Stjørdal masse å by deg. Her går nytt, gammelt, vilt og vakkert, hånd i hånd. Du vil ikke angre på reisen hit!

Quality Hotel Airport Vaernes
Quality Hotel Airport Vaernes
3.5 out of 5
Kjøpmannsgate 20, Stjørdal
Prisen er 828 kr per natt fra 28. aug. til 28. aug.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Stjørdal og 2 kilometer unna Kimen kulturhus og Vaernes Church. Dessuten ligger Stjørdal golfklubb og Hegra Festning ...
4.1/5Very Good! (388 anmeldelser)
"Gode familierom til grei pris."

Anmeldelse skrevet 8. jul. 2021

Quality Hotel Airport Vaernes
Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
4 out of 5
Lufthavnsveien 30, Postboks 314, Trondheim, Stjørdal
Prisen er 945 kr per natt fra 22. aug. til 22. aug.
Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i landlige omgivelser og 5 kilometer unna Kimen kulturhus, Vaernes Church og Storvika. Dessuten ligger Stjørdal ...
4.3/5Excellent! (961 anmeldelser)
"Bra standar på rom, god service, men litt skuffende utvalg til frokost."

Anmeldelse skrevet 7. jul. 2021

Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
Sure Hotel by Best Western Trondheim Airport
Sure Hotel by Best Western Trondheim Airport
2.5 out of 5
Strandvegen 9, Stjørdal
Prisen er 945 kr per natt fra 5. aug. til 5. aug.
Dette hotellet ligger i Stjørdal og 2 kilometer unna Storvika og Kimen kulturhus. Dessuten ligger Vaernes Church og Stjørdal golfklubb kun 5 kilometer unna. ...
3.5/5Good! (54 anmeldelser)
Fornøgd
"Nytt hotell som eg hadde intrykk av at var litt i innkjøringsfasen. Litt stress for dei ansatte under frokosten. Vi kosa oss under oppholdet.😀"

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2021

Sure Hotel by Best Western Trondheim Airport
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Ranheim Apartments AS
Ranheim Apartments AS
4 out of 5
Martin Barstads veg 3, Trondheim
Prisen er 1 100 kr per natt fra 29. aug. til 29. aug.
Denne leiligheten ligger i Trondheim og 5 kilometer unna Hansbakkfjæra, Leangen veddeløpsbane og Leangen ishall. Dessuten ligger Ringve botaniske hage og Ringve ...
4.4/5Excellent! (18 anmeldelser)
"Veldig fin leilighet"

Anmeldelse skrevet 11. jan. 2021

Ranheim Apartments AS
Pensjonat Jarlen
Pensjonat Jarlen
3 out of 5
Kongens gate 40, Trondheim
Prisen er 990 kr per natt fra 15. aug. til 15. aug.
Denne leiligheten ligger i Trondheim sentrum og 2 kilometer unna NTNU Vitenskapsmuseet og Sankt Olavs universitetssykehus. Dessuten ligger Torget og Stiftsgården ...
3.4/5Good! (132 anmeldelser)
finn et annet!!!
"Bratt trapp opp til 4 etasje. Rommet var slitt, gikk ikke an å lukke igjen vinduet. Bad døren var fuktskadet pga dusjen ikke hadde noe forheng. Måtte bruke makt for å få den opp! Internettet var helt elendig dekning. Datt ut HELE tide . Jeg ga beskjed om vinduet første dag, ble lovet det skulle fikses ..."

Anmeldelse skrevet 5. sep. 2020

Pensjonat Jarlen
Trondheim Leilighetshotell
Trondheim Leilighetshotell
3.5 out of 5
Gardemoens gate 1, Trondheim
Denne leiligheten ligger i Trondheim, 1,1 kilometer unna Brattøra og 3,5 kilometer unna Sankt Olavs universitetssykehus. Dessuten ligger Korsvika og Ringve botaniske ...
4.3/5Excellent! (24 anmeldelser)
"Enkelt og greit å finne frem, leiligheten var stor, hadde god plass og var nylig pusset opp( så ut som det iallefall), den var også godt utstyrt med nye hvitevarer og diverse kjøkkenutstyr. Jeg fikk altså veldig mye bra for en relativt lav pris for en natt. Eneste minus var at det ikke var noen ledig ..."

Anmeldelse skrevet 27. aug. 2020

Trondheim Leilighetshotell
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Stjørdal

Byer nær Stjørdal