Stjørdal

Reiseguide
Stjørdal
Kulturlandskapets mange stemninger og hintene av historie gjør Stjørdal til mye mer enn bare en innfallsport til Trondheim.

Stjørdal ligger i en veldig fruktbar del av Norge, og har vært et arnested for landbruk i tusener av år. Med landbruket kom også stormennene, og gårdene, slottene og kirkene i området har vært åsted for flere viktige hendelser i Norges historie. En reise til Stjørdal kan gi deg god anledning til å fylle ferien med både vill natur – til lands og til vanns – og flott arkitektur. Et sted som oppfyller begge kravene på én gang, er Steinvikholm Slott på Skatval, der det ligger på Steinvikholmen i Åsenfjorden.

Kommunesenteret Stjørdalshalsen er et koselig tettsted, og kan gi deg flere hyggelige opplevelser på en weekendtur. Er det storbyferie du er på utkikk etter, er det allikevel ikke langt å reise før du befinner deg i Trondheim, med alle byens opplevelser. Toget inn til byen tar rundt 35 minutter, og det er avgang minst én gang i timen. Reiser du til Trondheim med fly, er du faktisk nødt til å se Stjørdal – det er her Trondheim lufthavn Værnes ligger.

Med sin sentrale plassering i overgangen mellom Nord- og Sør-Norge, er området preget av århundrer med handel, som også gikk østover til Sverige. Håndverkere av alle slag lagde varer for innenriksmarkedet, og flere verksteder og andre bygninger er blitt bevart på Stjørdal Museum. Dette, og museene på Hegra festning, er obligatorisk for historieinteresserte.

For musikkinteresserte har Stjørdal en skikkelig godbit å by på, med den årlige bluesfestivalen Blues in Hell. Denne arrangeres på tettstedet Hell, som ligger like sør for Stjørdalshalsen, og trekker tusener av publikummere hver eneste høst. Hvert tredje år utpå høsten er også tid for Agrisjå, en av Norges aller største messer for alt som har med landbruk å gjøre. Messen er et mekka for de som er interessert i all slags landbruksmaskiner, nyvinninger for husdyr og mye annet innen fagfeltet – men med en egen trøndersk vri.

Er du blant dem som setter pris på jordnære opplevelser, historie og friluftsliv, men samtidig ønsker muligheten til å besøke en by, har Stjørdal masse å by deg. Her går nytt, gammelt, vilt og vakkert, hånd i hånd. Du vil ikke angre på reisen hit!

Scandic Hell
Scandic Hell
4 out of 5
Sandfaerhus 22, Hell, Stjordal, 7517
Prisen er 1 222 kr per natt fra 5. sep. til 6. sep.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Stjørdal, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
4,3/5 Excellent! (989 anmeldelser)
"Hyggelig personale og rask innsjekk. Plass med parkering inkludert. Fantastisk frokost."

Anmeldelse skrevet 6. aug. 2022

Scandic Hell
Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
4 out of 5
Lufthavnsveien 30, Postboks 314, Trondheim, Stjordal, 7500
Prisen er 1 448 kr per natt fra 9. sep. til 10. sep.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Stjørdal, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost ...
4,3/5 Excellent! (1 000 anmeldelser)
Når du har tidlig fly
"Veldig praktisk hotell i gåavstand til flyplassen når man har veldig tidligfly. Fine rom og god standard. Ikke sentralt i forhold til noe annet enn flyplassen. Ok restaurant."

Anmeldelse skrevet 5. aug. 2022

Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport
Sure Hotel by Best Western Trondheim Airport
Sure Hotel by Best Western Trondheim Airport
2.5 out of 5
Strandvegen 9, Stjordal, 7500
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 845 kr per natt fra 4. sep. til 5. sep.
Du kan bo på dette hotellet under turen til Stjørdal. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og et treningssenter. Populære severdigheter ...
3,9/5 Good! (298 anmeldelser)
Hyggelig personale
"Vennlig og serviceinnstilte resepsjonister. God frukost. Enkelt, men ok rom. Enkel og rask innsjekk og utsjekk."

Anmeldelse skrevet 7. aug. 2022

Sure Hotel by Best Western Trondheim Airport
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Pensjonat Jarlen
Pensjonat Jarlen
3 out of 5
Kongens gate 40, Trondheim, 7012
Prisen er 1 040 kr per natt fra 14. sep. til 15. sep.
Hvis du bor i denne leiligheten i Trondheim, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en døgnåpen resepsjon og klesvaskfasiliteter. ...
3,6/5 Good! (163 anmeldelser)
Helt bra for meg. Bor der gjerne på nytt.
"Pensjonatet ligger sentralt i Trondheim. Det har en enkel og grei standard. Badet var fint og rent. Rommet mitt var i 1. etasje og det satte jeg pris på. Det var rolig og uten trafikkstøy. Ansatte var hjelpsomme og hyggelige."

Anmeldelse skrevet 3. jun. 2022

Pensjonat Jarlen
Bjørvika Apartments, Solsiden Area, Trondheim city center
Bjørvika Apartments, Solsiden Area, Trondheim city center
4 out of 5
Trenerys gate 4, Trondheim, 7042
Prisen er 1 965 kr per natt fra 15. aug. til 16. aug.
Hvis du bor i denne leiligheten i Trondheim, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en terrasse og Netflix. Populære severdigheter ...
4,6/5 Exceptional! (8 anmeldelser)
Tronheim 2022
"Glimrende beliggenhet på Solsiden. Kjøkken med det meste av utstyr. Parkering mulig i gaten utenfor, men ganske dyrt. Gratis mellom 20:00 og 08:00 Mangler puter for utemøbler."

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2022

Bjørvika Apartments, Solsiden Area, Trondheim city center
Trondheim Leilighetshotell
Trondheim Leilighetshotell
3.5 out of 5
Gardemoens gate 1, Trondheim, 7066
Prisen er 1 500 kr per natt fra 4. sep. til 5. sep.
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Trondheim, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), ...
4,2/5 Excellent! (28 anmeldelser)
"Enkelt og greit å finne frem, leiligheten var stor, hadde god plass og var nylig pusset opp( så ut som det iallefall), den var også godt utstyrt med nye hvitevarer og diverse kjøkkenutstyr. Jeg fikk altså veldig mye bra for en relativt lav pris for en natt. Eneste minus var at det ikke var noen ledig ..."

Anmeldelse skrevet 27. aug. 2020

Trondheim Leilighetshotell
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Stjørdal