Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Gratis avbestilling

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

De beste leiebiltilbudene i Gardermoen

Vis alle leiebiler i Gardermoen

Gode tilbud når du skal leie bil på Gardermoen

Gardermoen er et område i Ullensaker kommune i Akershus, som ligger utenfor Oslo. Området er i all hovedsak kjent for å være stedet hvor Oslo lufthavn, Gardermoen ligger, Norges klart største flyplass. Som du sikkert vet går flyplasser og leiebiler hånd i hånd, og det er derfor meget gode muligheter for å skaffe seg en leiebil når man er på Gardermoen.

Når du reiser til Oslo med fly er det stor sannsynlighet for at Gardermoen er flyplassen du lander på, og dersom du leier en leiebil på flyplassen har du mulighet til å kjøre litt rundt i området for å se mer av dette stedet. Dersom du benytter deg av Expedia når du skal leie bil, har du gode muligheter til å finne en billig leiebil på Gardermoen.

Litt mer om Gardermoen

Gardermoen sin opprinnelse var som ekserserplass for kavaleriet. På den tiden ble plassen bare kalt ”lilleplassen”, og det var ikke før i 1788 at stedet offisielt fikk navnet Gardermoen. Det er imidlertid flyplassen området er kjent for, og det hele startet helt tilbake i 1912, da premierløytnant H. Dons fraktet flyet sitt til Gardermoen og holdt en oppvisning over området. Det var først under andre verdenskrig det ble anlagt en større flyplass på området, og denne var det tyskerne som sto bak. Flyplassen ble etter krigen bygget ut for både militær og sivil bruk, med god støtte fra NATO, og i 1992 ble det vedtatt at flyplassen skulle bygges ut til å bli hovedflyplassen på Østlandet. I dag er dette den klart største flyplassen i Norge.

Ut på eventyr i leiebilen

Det er ikke så mye å se i seg selv her når du langer med fly på Gardermoen, så det er derfor utrolig praktisk å ha en leiebil så man kan besøke noen av stedene rundt Gardermoen. Det er også mange hotell på Gardermoen, så du kan alltids sjekke inn før du plukker opp din leiebil. Det er veldig greit å kunne ta en kjøretur til Oslo, hvor det er gode muligheter for shopping, sightseeing og en rekke attraksjoner – både for voksne og barn.

Et annet interessant reisemål som ligger i nærheten av Gardermoen, er Eidsvoll. Du kjører omtrent 10 km nordover i leiebilen din for å komme til dette stedet. Eidsvoll er et meget viktig sted i Norges historie, siden det var her Norges grunnlov ble utarbeidet i 1814 av ”Eidsvollsmennene”. Stikk innom museet Eidsvoll 1814 Museum for å lære mer om personene som sto bak Grunnloven.

Kjører du i stedet østover med leiebilen din, havner du i Kongsvinger. Dette tettsted har mye spennende å by på, blant annet en fotballklubb som spiller på ganske høyt nivå, Kongsvinger festning, Vinge kirke og Kongsvinger Museum. Fra Kongsvinger er det en veldig kort kjøretur over til Sverige, dersom du vil slå til med litt ordentlig ”harryhandel”.

Setter du kurs rett vestover, er det Hønefoss du ender opp i. Denne byen har rundt 15 000 innbyggere, og er et sentralt knutepunkt på Østlandet. Det er mange kulturminner i byen, blant annet Riddergården, Fengselet og Hønefoss kirke.

Utforsk Gardermoen

Utforsk Gardermoen med Expedias reiseguider for å finne de beste hotellene, flyvningene, feriepakkene og mye mer!