Alta

Reiseguide
Alta som viser fjell, liten by eller landsby og innsjø

Alta er en av våre nordligste byer og ligger midt i smørøyet av fantastisk nordnorsk natur og viddelandskap. I tillegg får du både byliv og kultur!

En reise til Alta er en reise til både nordlysets og midnattssolens rike. Dette er attraksjoner folk reiser fra andre siden av kloden for å oppleve! Alta er kjent som Nordlysbyen og har til og med sitt eget nordlysobservatorium. Samtidig er det noe helt unikt over Finnmarksvidda – sommer som vinter. Dette er stedet både for å knipse uforglemmelige bilder og for å gå lange meditative turer.

Drar du på ferie til Alta er det også mange muligheter for å være aktiv. Om sommeren kan du utforske vidda med en firhjuling, mens du om vinteren kan gå lange turer på ski, eller ta deg frem på snøscooter eller hundeslede. Kanskje sover du ute i lavvo mens du får innblikk i samisk kultur og reindrift? Mulighetene er mange i Alta.

Når det kommer til kultur, har Alta også mange gode kort på hånden. Få med deg Nord-Europas største helleristningsfjell, hvor du også har utsikt over den nydelige Altafjorden. På Alta Museum, Verdensarvsenter for bergkunst, kan du få nærmere innblikk i historien rundt helleristningene og Alta. Der finnes det også en kafé med panoramautsikt og en suvenirbutikk.

Utforsk de moderne kulturtilbudene i bymiljøet. Alta er en by med mye liv, i stor grad takket være Høgskolen i Finnmark, som har nesten 2000 studenter. Byen har mange utesteder med god stemning og liveunderholdning, spesielt City Scene, kjent for å tiltrekke seg store artister. Ta også turen innom noen av kjøpesentrene og sjekk ut de andre shoppingmuligheter i byen.

Ønsker du et annerledes overnattingstilbud, har du kommet til helt riktig sted. Sorrisova Igloo Hotel er – som navnet antyder – skapt av is og snø. Alt fra senger til glassene i baren er laget av is. Med termodress, rikelig med reinsdyrskinn, badstue og servering av toddy på sengen, holder du deg likevel varm. Hvert år kommer kjente isskulptører på besøk for å utsmykke hotellet, noe som gjør hotellet enda mer spesielt og vakkert. Det perfekte utgangspunkt for en romantisk weekendtur til Alta.

Alta er en unik sammensmeltning av urbanitet og naturopplevelser fra en annen verden. Har du ikke vært der, er det på høy tid å ta turen!

Canyon Hotell
Canyon Hotell
3 out of 5
Markedsgata 18, Alta, 9510
Prisen er 1 012 kr per natt fra 27. mai til 28. mai
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Alta, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), 2 restauranter ...
3,8/5 Good! (33 anmeldelser)
"Helt greit hotel med goe senger! Lite stress med frokost i annet hus! Men i det store et greit hotel."

Anmeldelse skrevet 6. des. 2021

Canyon Hotell
Scandic Alta
Scandic Alta
3.5 out of 5
Lokkeveien 61, Alta, 9509
Prisen er 1 166 kr per natt fra 19. jun. til 20. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med golfmuligheter i Alta, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og romservice. ...
4,1/5 Very Good! (976 anmeldelser)
"Kjempe flott rom. Bodde i junior suite"

Anmeldelse skrevet 27. jan. 2022

Scandic Alta
Thon Hotel Alta
Thon Hotel Alta
3.5 out of 5
Labyrinten 6, Alta, 9510
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 290 kr per natt fra 27. mai til 28. mai
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Alta, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
4,4/5 Wonderful! (375 anmeldelser)
Midt i sentrum
"På par-tur for helgen. Sentralt plassert. Nytt og fint - kort veg til gode restauranter. Veldig god frokost"

Anmeldelse skrevet 5. feb. 2022

Thon Hotel Alta
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Bjørnfjell Mountain Lodge
Bjørnfjell Mountain Lodge
3.5 out of 5
Nordelvdalen 170, Alta, Finnmark, 9517
Prisen er 2 600 kr per natt fra 22. mai til 23. mai
Hvis du bor i denne hytta i Alta, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og frokost. SarvesAlta Alpinsenter ...
4,9/5 Exceptional! (9 anmeldelser)
Amazing Christmas stay
"Amazing stay over Christmas!! The cabins are so cozy, the spa cabin was private and relaxing, the food was incredible and overall the service from the staff was fantastic — they thought of everything and anticipated all of our needs. I would love to come back and stay even longer next time."

Anmeldelse skrevet 27. des. 2021

Bjørnfjell Mountain Lodge
6 Person Holiday Home in Kviby
6 Person Holiday Home in Kviby
2.5 out of 5
Alta, Troms og Finnmark
Du kan bo i denne ferieboligen under turen til Alta. Stedet har blant annet en terrasse, griller og 3 soverom. Les anmeldelser fra gjester som har overnattet ...
6 Person Holiday Home in Kviby
4 Person Holiday Home in Breivikbotn
4 Person Holiday Home in Breivikbotn
3 out of 5
Hasvik, Troms og Finnmark
Hvis du bor i denne ferieboligen i Hasvik, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet DVD-spiller på rommet, griller og 3 soverom. Les anmeldelser fra ...
4 Person Holiday Home in Breivikbotn
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Alta

Byer nær Alta