Alta

Reiseguide
Alta som inkluderer liten by eller landsby
Alta er en av våre nordligste byer og ligger midt i smørøyet av fantastisk nordnorsk natur og viddelandskap. I tillegg får du både byliv og kultur!

En reise til Alta er en reise til både nordlysets og midnattssolens rike. Dette er attraksjoner folk reiser fra andre siden av kloden for å oppleve! Alta er kjent som Nordlysbyen og har til og med sitt eget nordlysobservatorium. Samtidig er det noe helt unikt over Finnmarksvidda – sommer som vinter. Dette er stedet både for å knipse uforglemmelige bilder og for å gå lange meditative turer.

Drar du på ferie til Alta er det også mange muligheter for å være aktiv. Om sommeren kan du utforske vidda med en firhjuling, mens du om vinteren kan gå lange turer på ski, eller ta deg frem på snøscooter eller hundeslede. Kanskje sover du ute i lavvo mens du får innblikk i samisk kultur og reindrift? Mulighetene er mange i Alta.

Når det kommer til kultur, har Alta også mange gode kort på hånden. Få med deg Nord-Europas største helleristningsfjell, hvor du også har utsikt over den nydelige Altafjorden. På Alta Museum, Verdensarvsenter for bergkunst, kan du få nærmere innblikk i historien rundt helleristningene og Alta. Der finnes det også en kafé med panoramautsikt og en suvenirbutikk.

Utforsk de moderne kulturtilbudene i bymiljøet. Alta er en by med mye liv, i stor grad takket være Høgskolen i Finnmark, som har nesten 2000 studenter. Byen har mange utesteder med god stemning og liveunderholdning, spesielt City Scene, kjent for å tiltrekke seg store artister. Ta også turen innom noen av kjøpesentrene og sjekk ut de andre shoppingmuligheter i byen.

Ønsker du et annerledes overnattingstilbud, har du kommet til helt riktig sted. Sorrisova Igloo Hotel er – som navnet antyder – skapt av is og snø. Alt fra senger til glassene i baren er laget av is. Med termodress, rikelig med reinsdyrskinn, badstue og servering av toddy på sengen, holder du deg likevel varm. Hvert år kommer kjente isskulptører på besøk for å utsmykke hotellet, noe som gjør hotellet enda mer spesielt og vakkert. Det perfekte utgangspunkt for en romantisk weekendtur til Alta.

Alta er en unik sammensmeltning av urbanitet og naturopplevelser fra en annen verden. Har du ikke vært der, er det på høy tid å ta turen!

Scandic Alta
Scandic Alta
3.5 out of 5
Lokkeveien 61, Alta
Prisen er 1 124 kr per natt fra 21. okt. til 22. okt.
1 124 kr
per natt
21. okt.–22. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med golfmuligheter i Alta, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi ...
8,2/10 Very Good! (995 anmeldelser)
"Hyggelig resepsjonist, fikk mye info. Gode senger og god frokost. Hyggelig frokostvert som var veldig ivrig i jobben sin."

Anmeldelse skrevet 3. sep. 2023

Scandic Alta
Thon Hotel Alta
Thon Hotel Alta
3.5 out of 5
Labyrinten 6, Alta
Prisen er 1 498 kr per natt fra 29. sep. til 30. sep.
1 498 kr
per natt
29. sep.–30. sep.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Alta, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost ...
9/10 Wonderful! (470 anmeldelser)
"Oppgitt at det var parkering tilgjengelig, samt mulighet for elbil-lading. Da vi kom hadde de ikke parkering, men tipset om parkeringsplasser i nærheten (betalingsplasser). Hotellet hadde ikke egne elbil-ladere. Veldig serviceinnstilt resepsjonspersonale og god frokost. Da vi var på fotballturnering ..."

Anmeldelse skrevet 13. aug. 2023

Thon Hotel Alta
Canyon Hotell
Canyon Hotell
3 out of 5
Markedsgata 18, Alta
Prisen er 1 221 kr per natt fra 12. okt. til 13. okt.
1 221 kr
per natt
12. okt.–13. okt.
Hvis du bor på dette hotellet i Alta, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), 2 restauranter og konferanselokaler. ...
8,2/10 Very Good! (142 anmeldelser)
"Dårlig at frokost åpner så sent. Burde være åpent kl. 05."

Anmeldelse skrevet 14. sep. 2023

Canyon Hotell
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Apartment in the Alta valley
Apartment in the Alta valley
Alta, Troms og Finnmark
Du kan bo i denne hytta under turen til Alta. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering på stedet og hage. Populære severdigheter ...
Apartment in the Alta valley
Bjørnfjell Mountain Lodge
Bjørnfjell Mountain Lodge
3.5 out of 5
Nordelvdalen 170, Alta, Finnmark
Hvis du bor i denne hytta med skimuligheter i Alta, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering ...
9,8/10 Exceptional! (28 anmeldelser)
Storfornøyd!
"Ankom sent, men med døgnbemannet resepsjon var det null problem. Flott stort rom, god fruktost og utrolig hyggelig personale. Anbefales!"

Anmeldelse skrevet 5. mar. 2023

Bjørnfjell Mountain Lodge
The House Of The Northern Lights
The House Of The Northern Lights
Nuvsvåg, Troms og Finnmark
Du kan bo i denne ferieboligen under turen til Loppa. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: hage, griller og balkong. Les anmeldelser fra gjester som ...
The House Of The Northern Lights
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Anmeldelser av Alta

4
Populært reisemål
5 - Fantastisk
1
" "5 - Fantastisk 20%
4 - Bra
3
" "4 - Bra 60%
3 - OK
1
" "3 - OK 20%
2 - Skuffende
0
" "2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
" "1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende
24. jan. 2020

Det er to restauranter som utmerker seg, Stakeriet og Du Verden.

Byer nær Alta