Alta

Reiseguide
Alta som inkluderer liten by eller landsby
Alta er en av våre nordligste byer og ligger midt i smørøyet av fantastisk nordnorsk natur og viddelandskap. I tillegg får du både byliv og kultur!

En reise til Alta er en reise til både nordlysets og midnattssolens rike. Dette er attraksjoner folk reiser fra andre siden av kloden for å oppleve! Alta er kjent som Nordlysbyen og har til og med sitt eget nordlysobservatorium. Samtidig er det noe helt unikt over Finnmarksvidda – sommer som vinter. Dette er stedet både for å knipse uforglemmelige bilder og for å gå lange meditative turer.

Drar du på ferie til Alta er det også mange muligheter for å være aktiv. Om sommeren kan du utforske vidda med en firhjuling, mens du om vinteren kan gå lange turer på ski, eller ta deg frem på snøscooter eller hundeslede. Kanskje sover du ute i lavvo mens du får innblikk i samisk kultur og reindrift? Mulighetene er mange i Alta.

Når det kommer til kultur, har Alta også mange gode kort på hånden. Få med deg Nord-Europas største helleristningsfjell, hvor du også har utsikt over den nydelige Altafjorden. På Alta Museum, Verdensarvsenter for bergkunst, kan du få nærmere innblikk i historien rundt helleristningene og Alta. Der finnes det også en kafé med panoramautsikt og en suvenirbutikk.

Utforsk de moderne kulturtilbudene i bymiljøet. Alta er en by med mye liv, i stor grad takket være Høgskolen i Finnmark, som har nesten 2000 studenter. Byen har mange utesteder med god stemning og liveunderholdning, spesielt City Scene, kjent for å tiltrekke seg store artister. Ta også turen innom noen av kjøpesentrene og sjekk ut de andre shoppingmuligheter i byen.

Ønsker du et annerledes overnattingstilbud, har du kommet til helt riktig sted. Sorrisova Igloo Hotel er – som navnet antyder – skapt av is og snø. Alt fra senger til glassene i baren er laget av is. Med termodress, rikelig med reinsdyrskinn, badstue og servering av toddy på sengen, holder du deg likevel varm. Hvert år kommer kjente isskulptører på besøk for å utsmykke hotellet, noe som gjør hotellet enda mer spesielt og vakkert. Det perfekte utgangspunkt for en romantisk weekendtur til Alta.

Alta er en unik sammensmeltning av urbanitet og naturopplevelser fra en annen verden. Har du ikke vært der, er det på høy tid å ta turen!

Canyon Hotell
Canyon Hotell
3 out of 5
Markedsgata 18, Alta, 9510
Prisen er 1 146 kr per natt fra 2. apr. til 3. apr.
1 146 kr
per natt
2. apr.–3. apr.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Alta, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), 2 restauranter ...
8,2/10 Very Good! (118 anmeldelser)
TV
"Oppholdet var bra, men TV systemet syns jeg ikke noe om, skulle vært at man har mulighet å se på TV på vanlig måte, det er det som gjør hotellopphold komplett."

Anmeldelse skrevet 2. feb. 2023

Canyon Hotell
Scandic Alta
Scandic Alta
3.5 out of 5
Lokkeveien 61, Alta, 9509
Prisen er 1 344 kr per natt fra 30. apr. til 1. mai
1 344 kr
per natt
30. apr.–1. mai
Hvis du bor på dette hotellet med golfmuligheter i Alta, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og romservice. ...
8,2/10 Very Good! (995 anmeldelser)
"Vennlig og serviceminded personale."

Anmeldelse skrevet 28. mar. 2023

Scandic Alta
Thon Hotel Alta
Thon Hotel Alta
3.5 out of 5
Labyrinten 6, Alta, 9510
Prisen er 1 483 kr per natt fra 21. apr. til 22. apr.
1 483 kr
per natt
21. apr.–22. apr.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Alta, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
8,8/10 Excellent! (438 anmeldelser)
"Bra hotel, gode senger"

Anmeldelse skrevet 12. jul. 2022

Thon Hotel Alta
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Bjørnfjell Mountain Lodge
Bjørnfjell Mountain Lodge
3.5 out of 5
Nordelvdalen 170, Alta, Finnmark, 9517
Hvis du bor i denne hytta med skimuligheter i Alta, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og frokost. ...
9,8/10 Exceptional! (22 anmeldelser)
Storfornøyd!
"Ankom sent, men med døgnbemannet resepsjon var det null problem. Flott stort rom, god fruktost og utrolig hyggelig personale. Anbefales!"

Anmeldelse skrevet 5. mar. 2023

Bjørnfjell Mountain Lodge
Nice Home in Korsfjorden With 4 Bedrooms and Wifi
Nice Home in Korsfjorden With 4 Bedrooms and Wifi
3 out of 5
Lamvikveien 23, Alta, Troms og Finnmark, 9536
Hvis du bor i denne ferieboligen i Alta, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en veranda. Les anmeldelser ...
Nice Home in Korsfjorden With 4 Bedrooms and Wifi
The House Of The Northern Lights
The House Of The Northern Lights
3.5 out of 5
Loppa, Troms og Finnmark
Hvis du bor i denne ferieboligen i Loppa, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en terrasse og en hage. Les anmeldelser fra ...
The House Of The Northern Lights
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Alta