Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

AltaNorge

Alta er en av våre nordligste byer og ligger midt i smørøyet av fantastisk nordnorsk natur og viddelandskap. I tillegg får du både byliv og kultur!

En reise til Alta er en reise til både nordlysets og midnattssolens rike. Dette er attraksjoner folk reiser fra andre siden av kloden for å oppleve! Alta er kjent som Nordlysbyen og har til og med sitt eget nordlysobservatorium. Samtidig er det noe helt unikt over Finnmarksvidda – sommer som vinter. Dette er stedet både for å knipse uforglemmelige bilder og for å gå lange meditative turer.

Drar du på ferie til Alta er det også mange muligheter for å være aktiv. Om sommeren kan du utforske vidda med en firhjuling, mens du om vinteren kan gå lange turer på ski, eller ta deg frem på snøscooter eller hundeslede. Kanskje sover du ute i lavvo mens du får innblikk i samisk kultur og reindrift? Mulighetene er mange i Alta.

Når det kommer til kultur, har Alta også mange gode kort på hånden. Få med deg Nord-Europas største helleristningsfjell, hvor du også har utsikt over den nydelige Altafjorden. På Alta Museum, Verdensarvsenter for bergkunst, kan du få nærmere innblikk i historien rundt helleristningene og Alta. Der finnes det også en kafé med panoramautsikt og en suvenirbutikk.

Utforsk de moderne kulturtilbudene i bymiljøet. Alta er en by med mye liv, i stor grad takket være Høgskolen i Finnmark, som har nesten 2000 studenter. Byen har mange utesteder med god stemning og liveunderholdning, spesielt City Scene, kjent for å tiltrekke seg store artister. Ta også turen innom noen av kjøpesentrene og sjekk ut de andre shoppingmuligheter i byen.

Ønsker du et annerledes overnattingstilbud, har du kommet til helt riktig sted. Sorrisova Igloo Hotel er – som navnet antyder – skapt av is og snø. Alt fra senger til glassene i baren er laget av is. Med termodress, rikelig med reinsdyrskinn, badstue og servering av toddy på sengen, holder du deg likevel varm. Hvert år kommer kjente isskulptører på besøk for å utsmykke hotellet, noe som gjør hotellet enda mer spesielt og vakkert. Det perfekte utgangspunkt for en romantisk weekendtur til Alta.

Alta er en unik sammensmeltning av urbanitet og naturopplevelser fra en annen verden. Har du ikke vært der, er det på høy tid å ta turen!

De mest populære hotellene i Alta

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Thon Hotel Alta
Thon Hotel Alta
3.5 out of 5
Labyrinten 6, Alta
Prisen er 1 268 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Alta og 15 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum ...

4.4/5Excellent! (173 anmeldelser)

"Bra kvalitet, i nærheten av alt, stor og behagelig"…"

Anmeldelse skrevet 27. jul. 2020

Thon Hotel Alta
Scandic Alta
Scandic Alta
3.5 out of 5
Lokkeveien 61, Alta
Prisen er 1 088 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Alta og 10 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene ...

4.1/5Very Good! (709 anmeldelser)
En natt

"Ene veggen var full av sprutflekker og støv under senga. Forøvrig ligger hotellet sentralt til og har en veldig god frokost."…"

Anmeldelse skrevet 14. mar. 2020

Scandic Alta
Canyon Hotell
Canyon Hotell
3 out of 5
Markedsgata 18, Alta
Prisen er 1 252 kr per natt

Dette hotellet ligger i Alta og 15 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer ...

4.1/5Very Good! (8 anmeldelser)
Fint opphold på Canyon Hotell Alta

"Flott hotell med grei frokost. Sentral beliggenhet gjorde oppholdet enkelt da vi hadde mange møter på kunnskapsparken, rett over gaten. Litt ustabilt nett på rommet men overkommelig."…"

Anmeldelse skrevet 24. feb. 2020

Canyon Hotell

Populære steder å besøke i Alta

Nordlyskatedralen
Bilde av Nordlyskatedralen

Nordlyskatedralen

5/5(1 anmeldelse)

Historien til Alta kan du utforske om du stopper ved Nordlyskatedralen. Området har nordlys du bør oppleve.

Alta museum
Bilde av Alta museum

Alta museum

Dra til Alta Museum, hvor du kan se bergkunst som er blant den eldste i Europa og lære om arven og historien bak dette fortryllende museet.

Helleristningene i Alta
Bilde av Helleristningene i Alta

Helleristningene i Alta

4/5(1 anmeldelse)

Lær om urbefolkningen i Norge ved å studere bergkunsten de la igjen tusenvis av år siden.

Anmeldelser av Alta

4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
1
5 - Fantastisk 20%
4 - Bra
3
4 - Bra 60%
3 - OK
1
3 - OK 20%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

24. jan. 2020

Det er to restauranter som utmerker seg, Stakeriet og Du Verden.

Byer nær Alta

Kautokeino fasiliteter samt snø

Kautokeino

Sampi Park som viser snø

Karasjok

Kvalsundbrua som viser hengebro eller gangvei mellom trær og kyst

Kvalsund