Hoteller på Lillehammer

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Hotellguide for Lillehammer

Lillehammer hotell: Lillehammer ligger i en region med mange overnattingsmuligheter. Det er en by som både er perfekt for en hotellweekend og for et lengre opphold. Utvalget av billige hoteller på Lillehammer er bredt. Flere av hotellene ligger i det hyggelige Lillehammer sentrum, mens andre ligger nærmere naturen og andre severdigheter.

Du finner hotell på Lillehammer i flere prisklasser. De fleste hotellene holder høy standard, og du kan få et godt og billig hotell midt i sentrum. Lillehammer ligger rett ved E6, og er derfor et perfekt stopp langs veien. Hvis du er ute på en lang kjøretur er en overnatting på Lillehammer kanskje akkurat det du trenger.

Aktiviteter nær ditt hotell på Lillehammer

Et litt lengre opphold på Lillehammer kan innebære flere fine opplevelser. Byen i seg selv er ikke stor, men naturen og historien rundt er mangfoldig.

OL på Lillehammer ble arrangert for over 20 år siden. Allikevel er det stor aktivitet i OL-anleggene. Rundt byen ligger det to store skianlegg, Hafjell og Kvitfjell, som tiltrekker seg mye folk gjennom hele vinteren. Sammen med Skeikampen, Gålå og Sjusjøen blir disse kalt Lillehammer Ski Resorts, og du kan kjøpe et heiskort for fem skianlegg. I nærheten av alle anleggene finner du fine hoteller du kan slappe av på etter en aktiv dag i bakkene.

For enda mer action på Lillehammer om vinteren kan du kaste deg ut i bob-banen i OL-anlegget. Det er Skandinavias eneste bob-bane og det er is der vinteren gjennom. Det finnes også hjul-bob på sommeren!

Det kjente Birkebeinerrennet arrangeres ved Lillehammer. Det nærmer seg 80 års-jubileum for det populære rennet, som går fra Rena til Lillehammer – 54 kilometer i klassisk stil på ski. Birkebeiner’n arrangeres også som løp og sykkelritt på sommeren. Løpet er på 21 kilometer og går gjennom flott natur ved Lillehammer. Birkebeinerrittet har også blitt arrangert i mange år. Det er på 92 kilometer, men kortere strekninger på sykkel er også mulig. Med målgang i Lillehammer er det mange som booker seg inn på hotell etter de tøffe aktivitetene. Kommer du langveisfra for å delta på en Birkebeiner-aktivitet, vil nærmeste fly til Lillehammer lande på Gardermoen, 14 mil unna.

Lillehammer er en god destinasjon for en koselig familieferie med opplevelser for gjester i alle aldre. En favoritt blant barn er hunderfossen familiepark som er en av Norges største turistattraksjoner. Dra på oppdagelsesferd i eventyrgrotten, res i vei på gokartbanen, lek med dyrene på barnas gård eller prøv ut krefter med de morsomme forhindringsbaner i trærne og mye mer.

Opplevelser ved hotellet på Lillehammer

En reise til Lillehammer kan innebære mye spennende kultur. Du kan for eksempel tilbringe en hel dag på Maihaugen. I et område med 200 bygninger fra 1200-tallet og frem til i dag kan du i høysesongen på sommeren bli invitert hjem til “beboerne” fra ulike tidsperioder. Du kan også kle deg ut selv og delta i arbeid og lek. På vinteren kan du besøke museet om Norge. Der er det også mye å se og lære.

Norges Olympiske museum vil etter hvert også ligge på Maihaugen. Der vil du kunne gjenoppleve folkefesten fra OL både i 1994 på Lillehammer og 1952 i Oslo.

Det er mye å se på Maihaugen, men for maksimal fleksibilitet til også å se andre ting, kan du leie bil på Lillehammer og kjøre rundt. Kjør en tur ned til bredden av Mjøsa, eller til Gjøvik brygge for en tur på sjøen med hjuldamperen Skibladner. Det er med andre ord et mangfold av spennende aktiviteter og opplevelser du kan få med deg under et opphold på Lillehammer og i Oppland. Skal du rekke å få med deg flest mulig av dem under ditt opphold er det derfor viktig å finne et hotell i Lillehammer som passer deg og dine behov. Man kan tross alt bli sliten av mye aktivitet, og det er deilig å kunne trekke seg tilbake på et hotell for å ta et pust i bakken.

Bestilling av hotell på Lillehammer

Det finnes flere måter å finne det perfekte hotell for deg. Du kan for eksempel finne et billig hotell på Lillehammer raskt og enkelt ved å bruke en av følgende fremgangsmåter.

  • Kikk på kartet og finn hoteller i området du ønsker å bo i.
  • Bruk de forskjellige filtrene til å se hoteller i spesifikke områder.
  • Bestem deg for en hotellkjede eller hotellklasse, alt fra de enklere til de mer luksuriøse hotellene.
  • Tast inn reisedatoer, og se de beste prisene på hoteller på Lillehammer på disse datoene.

Ofte stilte spørsmål

Hva er det beste overnattingsstedet i Lillehammer?
TOP Molla Hotel er en favoritt blant Expedia-reisende. Et hotell 3 stjerner kan blant annet friste med en restaurant og gratis wi-fi. Ifølge anmeldelser på nettstedet vårt er Hunderfossen Hotell & Resort og Scandic Victoria også to gode valg for turen din.
Får jeg refundert betalingen for hotellbestillingen min i Lillehammer hvis jeg må avbestille?
Ja! De fleste hotellreservasjoner er refunderbare så lenge du avbestiller før overnattingsstedets avbestillingsfrist, som ofte er 24 eller 48 timer før planlagt ankomst. Selv om reservasjonen din ikke er refunderbar, kan det være mulig å avbestille og få en refusjon i løpet av 24 timer etter bestilling. Velg datoer, klikk på <<Søk>>, og filtrer på <<Gratis avbestilling>> for å finne de beste alternativene i Lillehammer.
Hvilket overnattingssted er et bra valg for en budsjettvennlig tur til Lillehammer?
Basert på anmeldelser er Lillehammer Station Hotel & Hostel et populært overnattingssted med 2 stjerner. et overnattingssted passer for prisbevisste reisende og kan friste med blant annet gratis wi-fi og en restaurant.
Hvilket overnattingssted er best for familier i Lillehammer?
Birkebeineren Hotel & Apartments er et populært overnattingssted på Expedia 3 stjerner. et hotell er et bra valg for familier og kan friste med blant annet gratis parkering og vaskeritjenester. Noen andre valgmuligheter for reiser med barn er TOP Molla Hotel og Clarion Collection Hotel Hammer. Attraksjoner som Nevra Ski og Hunderfossen familiepark passer dessuten for barn i alle aldre.
Hva er det beste dyrevennlige hotellet i Lillehammer?
Hunderfossen Hotell & Resort er et populært overnattingssted for reisende som har med seg kjæledyr. et hotell kan dessuten friste sine menneskelige gjester med blant annet en restaurant og senger med overmadrass. Noen andre alternativer for kjæledyrvennlige overnattingssteder er Clarion Collection Hotel Hammer og First Hotel Breiseth.
Hva er det beste luksuriøse overnattingsstedet i Lillehammer?
Scandic Lillehammer Hotel har 4 stjerner og er et populært valg blant Expedia-reisende som vil skjemme bort seg selv litt. et hotell kan blant annet friste med 2 restauranter og 4 barer.
Hva er det beste overnattingsstedet hvis man vil bo nær skibakkene i Lillehammer?
Basert på reisestatistikken vår er Scandic Victoria er et populært overnattingssted 4 stjerner og et bra valg hvis det er ski og snø som frister. et hotell kan blant annet friste med gratis ubetjent parkering og wi-fi. Noen andre gode alternativer hvis du vil bo nær skibakkene, er Lillehammer Station Hotel & Hostel og Birkebeineren Hotel & Apartments.
Hva er det beste spahotellet i Lillehammer?
Hunderfossen Hotell & Resort er blant de beste spahotellene med restaurant, gratis barneklubb og bar/lounge. Senk skuldrene og slapp av i badstuen. Lillehammer har også andre populære spahoteller, som Birkebeineren Hotel & Apartments og Jorekstad Ferieleiligheter.
Hva er det mest populære hotellet i Lillehammer med eget badeland eller badeland i nærheten?
Jorekstad Ferieleiligheter er en leilighet med 3 stjerner. Dette populære overnattingsstedet har et badeland (mot et tillegg) og en restaurant.
Hvordan er det å overnatte i Lillehammer?
Lillehammer kan by på skimuligheter, som de besøkende liker godt. Turister som besøker byen, kan også glede seg over museene, kirkene og fornøyelsesparken. I Lillehammer kan du velge mellom 34 hoteller og andre overnattingssteder.
Hvilke severdigheter bør jeg få med meg i Lillehammer?
Lillehammer Art Museum, Maihaugen og Norwegian Road Museum er noen av kulturattraksjonene i byen. Attraksjoner som Nevra Ski, Hunderfossen familiepark og Jorekstad Waterpark er moro for barn i alle aldre. Skigåing er en lokal aktivitet, og Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane er verdt et besøk.
Hvordan kommer jeg meg rundt i Lillehammer?
Hvis du vil se deg rundt i det omkringliggende området, kan du ta et av togene som går fra Lillehammer togstasjon eller Hunderfossen togstasjon. Transporttilbudet i Lillehammer er muligens litt begrenset, så det kan lønne seg å leie bil i stedet.