Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.


Opplev den arktiske villmarken med en ferie på Svalbard

Øygruppen Svalbard ligger midt mellom fastlands-Norge og Nordpolen. Med sitt arktiske klima og i stor grad uberørte natur er dette et flott sted å besøke for de eventyrlystne, som blant annet kan være med på ekspedisjoner, hundekjøring og lange skiturer på vinteren, eller for eksempel dra på kajakktur og fossiljakt på sommeren.

Hundekjøring er en av de mest populære aktivitetene for besøkende på Svalbard. Her kan du la sterke huskyer trekke sleden din gjennom det vakre, arktiske landskapet og virkelig få følelsen av hvor mektig naturen på disse øyene kan være. Noen av disse turene vil også ha spesielle temaer som nordlys eller besøk i isgrotter eller Båten i isen, et permanent fastfrosset skip som er gjort om til restaurant. Du kan for øvrig også dra på tur med trekkhunder på sommeren, men da på hjul.

Årstidene på Svalbard er kontrastfylte. Med vinteren kommer den mørke polarnatten, mens sommeren er preget av den vakre midnattssolen. Begge deler kan være svært eksotiske opplevelser, men det knapt noe som kan måle seg med en kajakktur på en solfylt sommernatt. En annen spennende sommeraktivitet er å dra på fossiljakt. Det er nemlig store fossilforekomster på Svalbard, så her kan du finne rester etter dyr og planter som levde for millioner av år siden.

Selv om Svalbard først og fremst er sted for naturopplevelser, så er Longyearbyen, som er den største byen på øyene, et livlig sted. Dette er på tross av innbyggertallet, som bare er på ca. 2000 innbyggere. Byen har faktisk flere barer og restauranter, inkludert verdens nordligste sushirestaurant, og utvalget av mat- og drikkevarer sies å være langt bedre enn man kunne forvente av en liten by i Arktis.

De fleste som velger å reise til Svalbard ankommer Longyearbyen med fly fra Oslo eller Tromsø, selv om cruisebåter også ofte stopper innom øyene. Det er for øvrig viktig å huske på at den arktiske naturen på Svalbard er skjør, og kan være farlig. Det er derfor en del egne lover som gjelder både hva gjelder naturvern og beskyttelse. Sett deg inn i disse på forhånd, så vil du få en uforglemmelig ferie i verdens utkant.


De beste tilbudene på fly

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.

De beste hotelltilbudene i Svalbard

Vis alle de 10 overnattingsstedene i Svalbard
Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen 1 860 kr
Anmeldelse skrevet 25. feb. 2020
Mer informasjon
 
Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

Vei 229-3, Longyearbyen
   
  4,2 av 5
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Hotellet har bra beliggenhet! På rom bør de ta høyde for at gjestene har med seg mye fritidstøy, og de må ha flere kleshengere og knagger til å henge opp klær! Overnattet i fire døgn og var mest ute. En ekstra stjerne må gis til damene som rydder og vasker rommene hver dag, man blir av de alltid ...

  Svalbard Hotell | The Vault 1 900 kr
  Anmeldelse skrevet 7. mar. 2020
  Mer informasjon
   
  Svalbard Hotell | The Vault

  Svalbard Hotell | The Vault

  Vei 507-01, Longyearbyen
    
   4,6 av 5
   3.0 av 5.0 Stjerner

   Veldig bra hotell, gode senger!! Svært bra frokost, hyggelig betjening. Lite hyggelig restaurant i frokostrommet på kvelden. Bra mat!!!!

   Svalbard Hotell | Polfareren 2 195 kr
   Anmeldelse skrevet 10. mar. 2020
   Mer informasjon
    
   Svalbard Hotell | Polfareren

   Svalbard Hotell | Polfareren

   Postboks 538, Longyearbyen, Svalbard
     
    4,6 av 5
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Vært der to ganger av en god grunn 🤗👍

    Mary-Ann's Polarrigg 1 650 kr
    Anmeldelse skrevet 14. mar. 2020
    Mer informasjon
     
    Mary-Ann's Polarrigg

    Mary-Ann's Polarrigg

    Longyearbyen, Longyearbyen
      
     4,1 av 5
     2.5 av 5.0 Stjerner

     Første gangs tur til Svalbard. Mary-Anns er en hybrid mellom vandrehjem og hotell. Flott restaurant med en utmerket meny til gode priser. Kvaliteten på maten var helt utrolig ! Aldri smakt så god hvalbiff, selbiff eller reinsdyr før! God frokost buffe med godt utvalg. Hvis du ikke ønsker å kjøpe ...

     Coal Miners Cabins 1 195 kr
     Anmeldelse skrevet 21. mar. 2020
     Mer informasjon
      
     Coal Miners Cabins

     Coal Miners Cabins

     Vei 100-6, Longyearbyen
       
      4,0 av 5
      2.0 av 5.0 Stjerner

      Veldig greit sted å bo på Svalbard. Men litt langt å gå til sentrum, ca. 30-40min, eller man kan ta taxi. Gatelys hele veien opp. Vi var der når det var få folk, så ingen kø på badene. Greit med kjøkken og stue som man kan disponere. Fin resepsjon hvor man også kan henge og spise i restauranten, ...

      Funken Lodge 2 255 kr
      Anmeldelse skrevet 4. mar. 2020
      Mer informasjon
       
      Funken Lodge

      Funken Lodge

      Longyearbyen, Longyearbyen
        
       4,7 av 5
       4.0 av 5.0 Stjerner

       Flott renovert hotell, fine rom, rent, og med hyggelig og serviceminded personale. Restaurant med god mat og service.

       Basecamp Spitsbergen Hotel 1 810 kr
       Anmeldelse skrevet 12. jun. 2012
       Mer informasjon
        
       Basecamp Spitsbergen Hotel

       Basecamp Spitsbergen Hotel

       Longyearbyen, Longyearbyen, Spitsbergen
         
        4,4 av 5
        3.5 av 5.0 Stjerner

        Ankom ved midnatt. Fikk ved ankomst rom 12, som var glohett, da det var vendt mot midnattsolen. Klaget og ble overført til rom 7. Det viste seg at vinduet der ikke kunne åpnes, og personalet var nå gått. Sovnet omsider. Ble neste dag flyttet til rom 5. Rommet var utmerket, det samme var servicen. ...

        Gjestehuset 102 - Hostel 1 256 kr
        Anmeldelse skrevet 12. mar. 2019
        Mer informasjon
         
        Gjestehuset 102 - Hostel

        Gjestehuset 102 - Hostel

        Svalbard Wildlife Eiendom AS, Nybyen, Longyearbyen
          
         4,1 av 5
         2.0 av 5.0 Stjerner

         Bra standard til en ok pris! Ikke dusj og toalett på rommet. Veldig bra renhold og hyggelig betjening! Frokosten inneholder det den trenger! Muligheter for å smøre seg niste til en hyggelig pris! Overnatter gjerne på stedet igjen.