Norge

Reiseguide
Fram-museet som viser innendørs

Vårt eget hjemland kan by på en rekke fantastiske opplevelser, fra brevandringer og skiturer i vakre omgivelser, til hvalsafarier på kysten.

Den norske fjellheimen, de vakre fjordene, de dype skogene og den langstrakte kysten gjør Norge til et fantastisk ferieland. Glem allikevel ikke at Norge kan by på spennende kulturelle opplevelser som blant annet museer, stavkirker og vikingskip.

Mange tenker på Oslo først og fremst som landets eneste storby, og glemmer at byen også er et flott sted å besøke for utendørsaktiviteter. I Korketrekkeren, ikke langt fra Holmenkollen, kan du ake i en to og en halv kilometer lang akebakke, og du kan også gå på ski i Nordmarka.

Tar du en storbyferie i Oslo, kan du også få med deg noen av byens mange kulturelle attraksjoner. I det nye Operahuset kan du se opera- og ballettforestillinger, men det anbefales også å ta en gåtur på taket av bygningen. I Vikingskipshuset kan du se de berømte vikingskipene fra Tune-, Gokstad- og Osebergfunnene, mens Nasjonalgalleriet har en flott samling norsk kunst.

Nord-Norge er midnattssolens rike, og for å oppleve dette naturfenomenet på sitt beste, anbefales en tur til Nordkapp i en av sommermånedene.

I vintermånedene er det også gode muligheter for å få sett nordlyset her. Vil du se nordlyset på sitt mest spektakulære, anbefales en reise til Svalbard. Generelt er det lurt å komme seg bort fra lysforurensningen fra byer og tettsteder for å se dette naturfenomenet.

I utlandet er Norge kanskje aller mest kjent for fjordene på Vestlandet, og fjordområdene våre har også mye mer å by på av naturopplevelser. Besøker du for eksempel Lysefjorden, så kan du ta turen opp til Prekestolen og nyte den storslagne utsikten derfra. Du kan også leie båt og oppleve fjordene og fjellene fra vannet. Reis gjerne til Vestlandet med Bergensbanen, som gir deg muligheten til å se kanskje landets flotteste fjellandskap.

Fra Bergen kan du enkelt reise videre for å få sett fjordene, men ikke glem at byen har mye å by på i seg selv også. På Bryggen kan du for eksempel se de gamle trehusene fra hansatiden og 1700- og 1800-tallet. Få også med deg en tur med Fløibanen og besøk utkikkspunktet oppe på Fløyfjellet. Bergen har også flere strender som kan være fine å besøke når det er varmt ute.

Norge er lite i folketall, men stort i utstrekning, noe som gjør at du alltid kan finne nye, spennende kulturopplevelser og naturperler.

Norge – populære byer

Operahuset i Oslo som viser moderne arkitektur, by og teater
Oslo
Kjent for Shopping, Business og Museer
Vår vakre hovedstad er kjent for sine museer, sin sjøfartshistorie og sitt vakre landskap.

Grunner til å reise

  • Aker brygge
  • Karl Johans gate
  • Det kongelige slott
Bergen som viser marina, kystby og båter
Bergen
Kjent for Shopping, Turgåing og Sjømat
Bergen venter: museer, historiske steder, kaféer og mye mer!

Grunner til å reise

  • Torgalmenningen
  • Bryggen
  • Bryggen
Trondheim fasiliteter samt kyst, fjell og landskap
Trondheim
Kjent for Restauranter, Shopping og Katedraler
Denne universitetsbyen med sine historiske trehus, museer, broer og fjell rundt tiltrekker seg mange pilegrimer takket være Nidarosdomen.

Grunner til å reise

  • Nidarosdomen