Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

NorgeEuropa

Vårt eget hjemland kan by på en rekke fantastiske opplevelser, fra brevandringer og skiturer i vakre omgivelser, til hvalsafarier på kysten. 

Den norske fjellheimen, de vakre fjordene, de dype skogene og den langstrakte kysten gjør Norge til et fantastisk ferieland. Glem allikevel ikke at Norge kan by på spennende kulturelle opplevelser som blant annet museer, stavkirker og vikingskip.

Mange tenker på Oslo først og fremst som landets eneste storby, og glemmer at byen også er et flott sted å besøke for utendørsaktiviteter. I Korketrekkeren, ikke langt fra Holmenkollen, kan du ake i en to og en halv kilometer lang akebakke, og du kan også gå på ski i Nordmarka.

Tar du en storbyferie i Oslo, kan du også få med deg noen av byens mange kulturelle attraksjoner. I det nye Operahuset kan du se opera- og ballettforestillinger, men det anbefales også å ta en gåtur på taket av bygningen. I Vikingskipshuset kan du se de berømte vikingskipene fra Tune-, Gokstad- og Osebergfunnene, mens Nasjonalgalleriet har en flott samling norsk kunst.

Nord-Norge er midnattssolens rike, og for å oppleve dette naturfenomenet på sitt beste, anbefales en tur til Nordkapp i en av sommermånedene.

I vintermånedene er det også gode muligheter for å få sett nordlyset her. Vil du se nordlyset på sitt mest spektakulære, anbefales en reise til Svalbard. Generelt er det lurt å komme seg bort fra lysforurensningen fra byer og tettsteder for å se dette naturfenomenet.

I utlandet er Norge kanskje aller mest kjent for fjordene på Vestlandet, og fjordområdene våre har også mye mer å by på av naturopplevelser. Besøker du for eksempel Lysefjorden, så kan du ta turen opp til Prekestolen og nyte den storslagne utsikten derfra. Du kan også leie båt og oppleve fjordene og fjellene fra vannet. Reis gjerne til Vestlandet med Bergensbanen, som gir deg muligheten til å se kanskje landets flotteste fjellandskap.

Fra Bergen kan du enkelt reise videre for å få sett fjordene, men ikke glem at byen har mye å by på i seg selv også. På Bryggen kan du for eksempel se de gamle trehusene fra hansatiden og 1700- og 1800-tallet. Få også med deg en tur med Fløibanen og besøk utkikkspunktet oppe på Fløyfjellet. Bergen har også flere strender som kan være fine å besøke når det er varmt ute.

Norge er lite i folketall, men stort i utstrekning, noe som gjør at du alltid kan finne nye, spennende kulturopplevelser og naturperler.

Norge – populære byer

Oslo
Oslo
Kjent for Shopping, Business og Museer

…"

Grunner til å reise
 • Aker brygge
 • Operahuset i Oslo
 • Nobel-senteret
Bergen som viser marina, kystby og båter
Bergen
Kjent for Shopping, Gåturer og Sjømat

…"

Grunner til å reise
 • Bryggen
 • Torgalmenningen
 • Bryggen
Stavanger som inkluderer shopping, gatescener og liten by eller landsby
Stavanger
Kjent for Havner, Business og Utflukter

…"

Grunner til å reise
 • Kongeparken
 • Norsk oljemuseum
 • Stavanger domkirke
Trondheim fasiliteter samt kyst, fjell og landskap
Trondheim
Kjent for Middag, Shopping og Katedraler

…"

Grunner til å reise
 • Nidarosdomen
 • Gamle bybroen
 • Erkebiskopens palass
Tromsø
Tromsø
Kjent for Tur, Nordlys og Katedraler

…"

Grunner til å reise
 • Tromsø universitetsmuseum
Grimstad
Kjent for Business, Strender og Marinaer

…"

Norge

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: