Reiseråd

Følg med på eventuelle reiseråd og oppdateringer fra Verdens helseorganisasjon (WHO) knyttet til koronaviruset (COVID-19). På grunn av det usedvanlig store antallet reiseforstyrrelser kan det ta opptil 30 dager å behandle tilbakebetalinger.

Hoteller i Hamar

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Hoteller i Hamar

Hamar Hostel Vikingskipet / Vikingskipet Apartments
2 out of 5
Akersvikveien 24, Hamar
Gratis avbestilling
980 kr
per natt
6. apr.–7. apr.
4/5Very Good! (160 anmeldelser)

"Hyggelig betjening, bra renhold, god frokost"…"

Anmeldelse skrevet 29. des. 2019

Hamar Hostel Vikingskipet / Vikingskipet Apartments
Quality Hotel Strand Gjovik
4 out of 5
Strandgaten 15, Gjøvik
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
1 440 kr
per natt
1. mai–2. mai
3.9/5Good! (312 anmeldelser)
Fint, men kaldt

"Det var hyggelig betjening, men opplevde at rommet var veldig kaldt. Måtte i resepsjonen for å bytte rom, men var kun ledig dagen etter, endte med ekstra vifteovn. Ellers god frokost og veldig bra service på betjeningen, spesielt lærlingene var hyggelige!"…"

Anmeldelse skrevet 9. nov. 2019

Quality Hotel Strand Gjovik
Clarion Collection Hotel Hammer
3.5 out of 5
Storgata 108 B, Lillehammer
1 390 kr
per natt
17. apr.–18. apr.
4.4/5Wonderful! (419 anmeldelser)

"Sentralt og koselig hotell med blide og hjelpsomme ansatte."…"

Anmeldelse skrevet 17. feb. 2020

Clarion Collection Hotel Hammer
Clarion Collection Hotel Astoria
3 out of 5
Torggata 23, Hamar
1 340 kr
per natt
16. apr.–17. apr.
4.2/5Very Good! (247 anmeldelser)
Kanon service

"Fantastisk service! Mitt faste hotell når jeg er på Hamar."…"

Anmeldelse skrevet 27. nov. 2019

Clarion Collection Hotel Astoria
Scandic Hafjell
4 out of 5
Hent priser
3.9/5Very Good! (544 anmeldelser)

"Meget hyggelig betjening, fin lokasjon, god frokost"…"

Anmeldelse skrevet 9. des. 2019

Scandic Hafjell
Scandic Lillehammer Hotel
4 out of 5
Turisthotelvegen 6, Lillehammer
Hent priser
4.2/5Very Good! (756 anmeldelser)
Ypperlig utgangspunkt for skiturer

"Ypperlig utgangspunkt for skiturer på Sjusjøen, Nordseter og Øyerfjellet, om du har bil. Gangavstand ned i sentrum. Veldig bra frokost og miljø."…"

Anmeldelse skrevet 1. jan. 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Badeland Gjestegård
3 out of 5
Badelandveien 74, Vestre Toten
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
990 kr
per natt
5. apr.–6. apr.
3.5/5Good! (79 anmeldelser)

"Et fint sted....litt langt fra sentrum...veldig bra service,og blide og hyggelig personale😊"…"

Anmeldelse skrevet 30. jul. 2019

Badeland Gjestegård
First Hotel Victoria
3.5 out of 5
Strandgaten 21, Hamar
1 230 kr
per natt
26. apr.–27. apr.
3.9/5Very Good! (1,075 anmeldelser)

"Bra beliggenhet, veldig hyggelig betjening, fint rom. Måtte bytte rom pga. bråk på naborommet. De som var der fikk holde på altfor lenge før det ble tatt tak i. Jeg fikk byttet rom, bra service."…"

Anmeldelse skrevet 12. feb. 2020

First Hotel Victoria
First Hotel Breiseth
3 out of 5
Jernbanegata 1-5, Lillehammer
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
1 180 kr
per natt
10. apr.–11. apr.
3.7/5Good! (870 anmeldelser)

"Oppholdet var bare en natt, men var meget godt slik vi opplevde det. Hotellet kan godt anbefales."…"

Anmeldelse skrevet 28. des. 2019

First Hotel Breiseth
Scandic Hamar
3.5 out of 5
Vangsvegen 121, Hamar
Hent priser
4/5Very Good! (775 anmeldelser)
Hotellet med verdens beste frokost!

"Dette var frokosten vi snakker om i mange år tilbake. Fantastisk! De serverte alt hjertet kan begjære. Bare den var nok til å ville tilbake helst hver helg!"…"

Anmeldelse skrevet 20. des. 2019

Scandic Hamar
Finner du ikke det du leter etter?
Se alle tilgjengelige overnattingssteder i Hamar
Vis alle overnattingssteder
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Hotellguide for Hamar

Hotell i Hamar: Hamar er en relativt liten by med sine rundt 30 000 innbyggere, noe som gjør at det ikke er mange hoteller å velge mellom når man er lysten på en hotellweekend her. Utvalget er begrenset til ett hostel: Hamar Hostel Vikingskipet / Vikingskipet Apartments. I travle perioder er det derfor lurt å bestille et hotellrom i god tid, så man ikke ender opp uten overnatting.

Hamar: litt om byen

Hamar er den største byen i Hedmark og har rundt 30 000 innbyggere. De fleste vet hvor Hamar ligger, siden byen var en av vertsbyene under OL på Lillehammer i 1994. Både hurtigløp på skøyter, kortbaneløp og kunstløp foregikk i byen. Hamar er en stor jordbrukskommune med mange store gårder. Middelalderens Hamar-kaupang ble grunnlagt midt på 1000-tallet, og byen var bispesete fra 1153 og frem til reformasjonen.

Attraksjoner du kan nå fra ditt hotell i Hamar

Det er flere forskjellige museer du kan besøke under oppholdet ditt i Hamar. Ta en tur til Hedmarksmuseet – Domkirkeodden, som er et av Norges største middelaldermuseer. Her kan du lære mye om livet fra middelalderen og frem til i dag. Hovedattraksjonen er glasskatedralen over Domkirkeruinene. I byen finner du også Norsk Jernbanemuseum, som er et museum for barna. Her er det en egen jernbane på noen hundre meter, og turen med det pelletsfyrte damptoget er nok høydepunktet for barna. Det er også en egen lekekrok for barn, hvor de kan slippe fantasien løs og leke med tog. I togsimulatoren kan i tillegg alle prøve seg som lokfører, noe som er en veldig morsom opplevelse. Hvis du liker kunst, er det bare å ta en tur fra ditt hotell til Kunstbanken. Her presenteres både norsk og internasjonal kunst på høyt nivå, i flotte lokaler. I kunstbutikken du finner her selges det unike produkter laget av profesjonelle kunstnere fra Hedmark og resten av landet. Stikk innom for å se om du finner noe du liker!

Mat og restauranter

Som nevnt tidligere er Hamar en stor jordbrukskommune, noe som gjør tilgangen til lokale ingredienser stor. Både serveringsstedene i byen og butikkene tilbyr mange spennende, kortreiste produkter. Her får du kjøpt lågåsild fra Mjøsa, pultostpai, gjeddekaker, elgkarbonader, spekepølse av hjort, eplejuice og solbærprodukter, for å nevne noe. Det er overraskende mange gode restauranter i byen, og du finner blant annet et spiseri, et mat- og vinhus og en sushirestaurant.

OL i Hamar

Det var OL som virkelig satte Hamar på kartet, og det ble i den sammenheng bygget to nye anlegg i byen: Vikingskipet og Nordlyshallen. Begge bør besøkes mens du bor på et hotell i byen. Førstnevnte har fått navnet Vikingskipet fordi taket er forment som et vikingskip som ligger opp ned. Det var i Vikingskipet alle skøytekonkurransene foregikk under OL i 1994, og anlegget er i dag Norges nasjonalanlegg for skøyter. Nordlyshallen er på sin side verdens største idrettshall bygget av tre. Hallen ble bygget for å være hjemmearena for kunstløp og ishockey under lekene og er i dag hjemmebanen til Storhamar Dragons. I tillegg til å være verdens største idrettshall i tre, er hallen Nord-Europas største trebygning og verdens største bygning i brannsikkert tre.

Shopping i forbindelse med overnatting i Hamar

Selv om Hamar er en liten by, er det allikevel muligheter til å gjøre unna litt shopping mens du bor på et hotell i byen. CC Mart’n er Hamars eldste kjøpesenter og ligger sentralt til i byen. Her finner du 17 butikker fordelt på senterets to etasjer. Et annet alternativ er Maxi Storsenter, som er det største og mest moderne kjøpesenteret i byen. Det ligger omtrent 1 kilometer unna sentrum og har hele 70 butikker, så du finner helt sikkert noe du har lyst på her. Det siste kjøpesenteret er Torghjørnet, som ligger midt i byen. Her er det 21 butikker fordelt på tre etasjer.

Søk etter et hotell i Hamar. Du kan finne overnatting på et billig hotell i Hamar ved å følge en av metodene nedenfor.

  • Bruk kartet til å finne et hotell i det nabolaget du foretrekker i Hamar.
  • Bruk filtrene til å vise hoteller i et bestemt område i Hamar. Velg type, kjede eller hotellklasse, fra enkle hoteller (1 stjerne) til luksushoteller (5 stjerner).
  • Angi reisedatoer slik at vi kan vise de beste tilbudene på hoteller i Hamar for dine datoer.

Expedia tilbyr også bestilling av fly til Hamar.

Ofte stilte spørsmål

Hva er det beste overnattingsstedet i Hamar?
Hamar Hostel Vikingskipet / Vikingskipet Apartments er en favoritt blant Expedia-reisende. Overnattingssted kan blant annet friste med en restaurant og gratis wi-fi. Ifølge anmeldelser på nettstedet vårt er Clarion Collection Hotel Astoria og Scandic Hamar også to gode valg for reisen din.
Får jeg refundert betalingen for hotellbestillingen min i Hamar hvis jeg må avbestille?
Ja! De aller fleste hotellbestillinger kan refunderes, gitt at du avbestiller før hotellets frist for avbestilling, som vanligvis er innen 24–48 timer før ankomstdatoen. Hvis du har en ikke-refunderbar reservasjon, er det kanskje mulig å avbestille og få en refusjon innen 24 timer etter bestilling. Legg til datoer, klikk på <<Søk>>, og filtrer deretter på <<Gratis avbestilling>> for å få gode tilbud i Hamar.
Hva er det beste overnattingsstedet for en tur med hele familien til Hamar?
Scandic Ringsaker er et populært overnattingssted på Expedia 3,5-stjerners. hotell er et bra valg for familier og kan friste med blant annet et innendørsbasseng og en restaurant. Andre alternativer hvis du skal reise med barn, er Scandic Hamar og Hamar Hostel Vikingskipet / Vikingskipet Apartments. Ankerskogen svømmehall er dessuten en attraksjon for barn i alle aldre.
Hva er det beste dyrevennlige overnattingsstedet i Hamar?
First Hotel Victoria er et populært overnattingssted for reisende som har med seg kjæledyr. hotell kan dessuten friste sine menneskelige gjester med blant annet 3 restauranter og gratis wi-fi. To andre valgmuligheter hvis du vil ta med kjæledyr, er Hamar Hostel Vikingskipet / Vikingskipet Apartments og Scandic Hamar.
Hvor er det best å bo hvis du skal på strandferie i Hamar?
Hamar Hostel Vikingskipet / Vikingskipet Apartments er et populært overnattingssted med strand i nærheten. overnattingssted kan dessuten friste med en restaurant og gratis wi-fi. For å nyte ferien ved vannet kan du ta turen til Sandvikastranda eller HIAS-Stranda.
Hvordan er det å overnatte i Hamar?
Hamar har mye å tilby sine besøkende, blant annet fotballkampene, innsjøutsikten og museene. Turister kan også oppleve mye mer her, blant annet operahuset. I Hamar kan du velge mellom 6 hoteller og andre overnattingssteder.
Hva bør jeg gjøre i Hamar?
Domkirkeruinene, Kirsten Flagstad Museum og Hamar Sagbladfabrikk er noen av kulturattraksjonene i byen. Kjente severdigheter som Hamar domkirke og Pilegrimssenter Hamar er også verdt et besøk. Et par andre severdigheter du bør legge til på listen over ting å se, er CC Hamar og Vikingskipet.
Hvordan er det best å komme seg rundt i Hamar?
Hvis du vil bevege deg utenfor området, kan du ta toget fra Hamar togstasjon. Kollektivtilbudet i Hamar er muligens litt begrenset, så det kan lønne seg å leie bil for å spare tid.
Hvordan er værsesongene i Hamar?
De varmeste månedene er vanligvis juli og juni, med en gjennomsnittstemperatur på 20 °C, og de kaldeste månedene er februar og januar, med en gjennomsnittstemperatur på -9 °C. Den gjennomsnittlige nedbørsmengden for Hamar er 989.60 mm.

Nylige anmeldelser i Hamar

Flere reisealternativer