Hønefoss

Reiseguide

En liten time fra Oslo, ikke langt fra Tyrifjorden, venter Hønefoss med museer og naturopplevelser i koselige omgivelser.

Det har vært bebyggelse rundt fossen som byen har fått navnet sitt fra siden 1300-tallet, men stedet fikk ikke bystatus før på 1800-tallet. Allikevel har Hønefoss samlet en betydelig historie bak seg. Blant annet ble Norges første dampskip bygget og sjøsatt her, noe som er litt av en bragd for en innlandsby.

Hvis du drar på tur til Hønefoss med bil, vil du kunne få en herlig opplevelse vinterstid dersom du kjører til Tyrifjorden. Innsjøen er populær blant isfiskerne i området. En annen stor naturopplevelse for hele familien er å dra på sledetur med hundespann, noe området rundt Hønefoss egner seg godt til.

Ta med barna på en tur til Eventyrgården Mo, der eventyrsamleren og presten Jørgen Moe vokste opp. Gården er fortsatt i drift, og kan blant annet tilby eventyrlesning med lettere bevertning etter avtale. Moe møtte sin senere samarbeidspartner P.C. Asbjørnsen ved prestegården i Norderhov, som nå eies av Ringerikes museum. Her finner du utstillinger av kulturhistorisk betydning for Ringeriksregionen, i tillegg til en ganske spesiell samling av østeuropeiske ikoner.

Veien Kulturminnepark er en rekonstruert boplass med langhus og et gravfelt fra jernalderen som ligger ikke langt fra Hønefoss sentrum. Stedet kan tilby underholdning og aktiviteter for besøkende etter avtale. I sommermånedene er den over 250 år gamle Riddergaarden godt besøkt av store og små. Stedet har i tillegg til gamle gårdsbygninger også en gavebutikk og et kunstgalleri.

Hønefoss by består av to uoffisielle bydeler, som hver er bygget rundt et torv med en tilhørende park. Ettersom byen er et sentralt handelsknutepunkt, er det gode shoppingmuligheter for den som drar på weekendtur til Hønefoss, med både kjedebutikker og uavhengige forretninger. Stedet har også flere ulike spisesteder med menyer fra nær og fjern.

På kveldstid vil du kunne finne underholdningstilbud på Ringerike kultursenter, som arrangerer konserter, komikvelder, barneteater og mye mer. Nærliggende Ringerikshallen setter opp ulike idrettsarrangementer, Hønefoss idrettspark tilbyr fotball, ishockey og andre sporter, og byen har selvfølgelig sin egen kino med de seneste filmene.

Hønefoss ligger sentralt til i både buss- og jernbanenettverket og har gode forbindelser til Oslo, Bergen og Drammen. Nærmeste flyplass er Oslo lufthavn Gardermoen.

Scandic Hønefoss
Scandic Hønefoss
3.5 out of 5
Kongens Gate 3, Honefoss, Ringerike, Buskerud
Prisen er 1 166 kr per natt fra 5. nov. til 5. nov.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hønefoss, 10,8 kilometer unna Kistefos-Museet og 13 kilometer unna Hadeland Glassverk. Dessuten ligger Hole Artcenter ...
3.6/5 Good! (391 anmeldelser)
En hyggelig overraskelse
"Det var tilfeldig at vi stoppet i Hønefoss, men det var en vellykket stop. Ett trivelig hotell med sjarmerende betjening. Det var fine steder langs elven/fossen, og en perle av en kirke å se på."

Anmeldelse skrevet 18. jul. 2021

Scandic Hønefoss
Grand Hotel Hønefoss
Grand Hotel Hønefoss
3 out of 5
Stabellsgate 8, Honefoss, Ringerike
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hønefoss og 10 minutters gange unna Fengselet og Søndre park. Dessuten ligger Hønefoss Stadion og Veien Kulturminnepark ...
3.3/5 (329 anmeldelser)
Sentralt og bra hotell
"God seng, god frokost, rent rom og hyggelig personale. Tror nok hotellet er klar for en modernisering. Utdatert bad og gardiner mm. Men vi skulle overnatte før videre ferd så hotellet var helt greit."

Anmeldelse skrevet 13. jul. 2021

Hent priser
Grand Hotel Hønefoss
Comfort Hotel Ringerike
Comfort Hotel Ringerike
3.5 out of 5
Kongensgate 3, 4495, Ringerike, Viken
Dette hotellet ligger i Hønefoss, 0,3 kilometer unna Fengselet og 15 kilometer unna Kistefos-Museet og Hadeland Glassverk. Kongens utsikt ligger 15,6 kilometer ...
Hent priser
Comfort Hotel Ringerike
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
O'Lin Lake Resort
O'Lin Lake Resort
3 out of 5
Onsakervika 49, Ringerike, Buskerud
Prisen er 920 kr per natt fra 1. nov. til 1. nov.
Denne hytta ligger i Ringerike og 20 kilometer unna Kongens utsikt, Fengselet og Hole Artcenter. Dessuten ligger Kistefos-Museet og Hadeland Glassverk 25 kilometer ...
O'Lin Lake Resort
10 Person Holiday Home in Vikersund
10 Person Holiday Home in Vikersund
3 out of 5
ØST-MODUMVEIEN 1999, Modum, Viken
Dette feriehjemmet ligger i Modum, 16,8 kilometer unna Blaafarveværket kunstgalleri og 40 kilometer unna Holmin Fjordhester og Søndre park. Dessuten ligger Drammen ...
10 Person Holiday Home in Vikersund
8 Person Holiday Home in Vikersund
8 Person Holiday Home in Vikersund
3.5 out of 5
ØST-MODUMVEIEN 1852, Modum, Viken
Dette feriehjemmet ligger Modum, 16,8 kilometer unna Blaafarveværket kunstgalleri og 52 kilometer unna Holmin Fjordhester og Drammen Ridesenter. Dessuten ligger ...
8 Person Holiday Home in Vikersund
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.