Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Norge grunnet COVID-19.

HønefossNorway

En liten time fra Oslo, ikke langt fra Tyrifjorden, venter Hønefoss med museer og naturopplevelser i koselige omgivelser.

Det har vært bebyggelse rundt fossen som byen har fått navnet sitt fra siden 1300-tallet, men stedet fikk ikke bystatus før på 1800-tallet. Allikevel har Hønefoss samlet en betydelig historie bak seg. Blant annet ble Norges første dampskip bygget og sjøsatt her, noe som er litt av en bragd for en innlandsby.

Hvis du drar på tur til Hønefoss med bil, vil du kunne få en herlig opplevelse vinterstid dersom du kjører til Tyrifjorden. Innsjøen er populær blant isfiskerne i området. En annen stor naturopplevelse for hele familien er å dra på sledetur med hundespann, noe området rundt Hønefoss egner seg godt til.

Ta med barna på en tur til Eventyrgården Mo, der eventyrsamleren og presten Jørgen Moe vokste opp. Gården er fortsatt i drift, og kan blant annet tilby eventyrlesning med lettere bevertning etter avtale. Moe møtte sin senere samarbeidspartner P.C. Asbjørnsen ved prestegården i Norderhov, som nå eies av Ringerikes museum. Her finner du utstillinger av kulturhistorisk betydning for Ringeriksregionen, i tillegg til en ganske spesiell samling av østeuropeiske ikoner.

Veien Kulturminnepark er en rekonstruert boplass med langhus og et gravfelt fra jernalderen som ligger ikke langt fra Hønefoss sentrum. Stedet kan tilby underholdning og aktiviteter for besøkende etter avtale. I sommermånedene er den over 250 år gamle Riddergaarden godt besøkt av store og små. Stedet har i tillegg til gamle gårdsbygninger også en gavebutikk og et kunstgalleri.

Hønefoss by består av to uoffisielle bydeler, som hver er bygget rundt et torv med en tilhørende park. Ettersom byen er et sentralt handelsknutepunkt, er det gode shoppingmuligheter for den som drar på weekendtur til Hønefoss, med både kjedebutikker og uavhengige forretninger. Stedet har også flere ulike spisesteder med menyer fra nær og fjern.

På kveldstid vil du kunne finne underholdningstilbud på Ringerike kultursenter, som arrangerer konserter, komikvelder, barneteater og mye mer. Nærliggende Ringerikshallen setter opp ulike idrettsarrangementer, Hønefoss idrettspark tilbyr fotball, ishockey og andre sporter, og byen har selvfølgelig sin egen kino med de seneste filmene.

Hønefoss ligger sentralt til i både buss- og jernbanenettverket og har gode forbindelser til Oslo, Bergen og Drammen. Nærmeste flyplass er Oslo lufthavn Gardermoen.

De mest populære hotellene i Hønefoss

Grand Hotel Hønefoss
Grand Hotel Hønefoss
3 out of 5
Stabellsgate 8, Honefoss, Ringerike
Prisen er 998 kr per natt fra 19. jan. til 20. jan.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Ringerike og 10 minutters gange unna Fengselet og Søndre park. Dessuten ligger Hønefoss Stadion og Veien Kulturminnepark ...

3.2/5 (305 anmeldelser)

"Liker du eldre bygninger med sjarm så er Grand Hotel Hønefoss stedet for deg. Vi kommer gjerne tilbake!"…"

Anmeldelse skrevet 23. nov. 2020

Grand Hotel Hønefoss
Scandic Hønefoss
Scandic Hønefoss
3.5 out of 5
Kongens Gate 3, Honefoss, Ringerike, Buskerud
Prisen er 1 166 kr per natt fra 22. jan. til 23. jan.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Ringerike og 15 kilometer unna Kistefos-Museet, Ringkollen Alpin og Hadeland Glassverk. Dessuten ligger Vikersundbakken ...

3.5/5Good! (360 anmeldelser)
greit opphold på Scandic Hønefoss

"Det var ett hyggelig opphold med vennlige folk som jobbet der, rommet var ikke ordentlig rent og var litt slitent."…"

Anmeldelse skrevet 7. sep. 2020

Scandic Hønefoss
Comfort Hotel Ringerike
Comfort Hotel Ringerike
3.5 out of 5
Kongensgate 3, 4495, Ringerike, Viken
Hent priser

Dette hotellet ligger i Hønefoss og 15 kilometer unna Kistefos-Museet, Ringkollen Alpin og Hadeland Glassverk. Dessuten ligger Vikersundbakken og Gran-parken ...

Comfort Hotel Ringerike
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Hønefoss

Hus i Oslo nær Holmenkollen SkiJump og Tryvann vinterpark
Hus i Oslo nær Holmenkollen SkiJump og Tryvann vinterpark
Voksenkollveien, 126a, Oslo, Oslo

Dette feriehjemmet, som ligger på fjellet, befinner seg rett ved skiløypene i Holmenkollen og 2 kilometer unna Tryvannstårnet og Oslo vinterpark. I tillegg finnes ...

Hus i Oslo nær Holmenkollen SkiJump og Tryvann vinterpark
O'Lin Lake Resort
O'Lin Lake Resort
3 out of 5
Onsakervika 49, Ringerike, Buskerud

Denne hytta ligger i Ringerike og 25 kilometer unna Ringkollen Alpin, Kistefos-Museet og Hadeland Glassverk. Dessuten ligger Sandvika sentrum og Vikersundbakken ...

O'Lin Lake Resort
Luksuriøst, lyst feriehus nær Oslo
Luksuriøst, lyst feriehus nær Oslo
Håkenrudveien 13, Ringerike, Viken

Dette feriehjemmet er familievennlig og ligger ved vannkanten og 25 kilometer unna Ringkollen Alpin, Hadeland Glassverk og Kistefos-Museet. Dessuten ligger Sandvika ...

5/5Exceptional! (7 anmeldelser)
Traumhaus im Schnee

"Wie immer, perfekte vorbereitung und Kommunikation. Vielen Dank, immer wieder gern."…"

Anmeldelse skrevet 15. apr. 2019

Luksuriøst, lyst feriehus nær Oslo
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Hønefoss

0

Anmeldelser av Hønefoss

4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
0
5 - Fantastisk 0%
4 - Bra
2
4 - Bra 100%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

Byer nær Hønefoss