Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

HønefossNorway

En liten time fra Oslo, ikke langt fra Tyrifjorden, venter Hønefoss med museer og naturopplevelser i koselige omgivelser.

Det har vært bebyggelse rundt fossen som byen har fått navnet sitt fra siden 1300-tallet, men stedet fikk ikke bystatus før på 1800-tallet. Allikevel har Hønefoss samlet en betydelig historie bak seg. Blant annet ble Norges første dampskip bygget og sjøsatt her, noe som er litt av en bragd for en innlandsby.

Hvis du drar på tur til Hønefoss med bil, vil du kunne få en herlig opplevelse vinterstid dersom du kjører til Tyrifjorden. Innsjøen er populær blant isfiskerne i området. En annen stor naturopplevelse for hele familien er å dra på sledetur med hundespann, noe området rundt Hønefoss egner seg godt til.

Ta med barna på en tur til Eventyrgården Mo, der eventyrsamleren og presten Jørgen Moe vokste opp. Gården er fortsatt i drift, og kan blant annet tilby eventyrlesning med lettere bevertning etter avtale. Moe møtte sin senere samarbeidspartner P.C. Asbjørnsen ved prestegården i Norderhov, som nå eies av Ringerikes museum. Her finner du utstillinger av kulturhistorisk betydning for Ringeriksregionen, i tillegg til en ganske spesiell samling av østeuropeiske ikoner.

Veien Kulturminnepark er en rekonstruert boplass med langhus og et gravfelt fra jernalderen som ligger ikke langt fra Hønefoss sentrum. Stedet kan tilby underholdning og aktiviteter for besøkende etter avtale. I sommermånedene er den over 250 år gamle Riddergaarden godt besøkt av store og små. Stedet har i tillegg til gamle gårdsbygninger også en gavebutikk og et kunstgalleri.

Hønefoss by består av to uoffisielle bydeler, som hver er bygget rundt et torv med en tilhørende park. Ettersom byen er et sentralt handelsknutepunkt, er det gode shoppingmuligheter for den som drar på weekendtur til Hønefoss, med både kjedebutikker og uavhengige forretninger. Stedet har også flere ulike spisesteder med menyer fra nær og fjern.

På kveldstid vil du kunne finne underholdningstilbud på Ringerike kultursenter, som arrangerer konserter, komikvelder, barneteater og mye mer. Nærliggende Ringerikshallen setter opp ulike idrettsarrangementer, Hønefoss idrettspark tilbyr fotball, ishockey og andre sporter, og byen har selvfølgelig sin egen kino med de seneste filmene.

Hønefoss ligger sentralt til i både buss- og jernbanenettverket og har gode forbindelser til Oslo, Bergen og Drammen. Nærmeste flyplass er Oslo lufthavn Gardermoen.

De mest populære hotellene i Hønefoss

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Scandic Hønefoss
Scandic Hønefoss
3.5 out of 5
Kongens Gate 3, Honefoss, Ringerike, Buskerud
Prisen er 1 166 kr per natt fra 3. okt. til 4. okt.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hønefoss og 15 kilometer unna Kistefos-Museet, Ringkollen Alpin og Hadeland Glassverk. Dessuten ligger Vikersundbakken ...

3.5/5Good! (308 anmeldelser)

"Veldig fint hotell personalet snile jeg veldig fornøyd med hotell"…"

Anmeldelse skrevet 11. jul. 2020

Scandic Hønefoss
Comfort Hotel Ringerike
Comfort Hotel Ringerike
3.5 out of 5
Kongensgate 3, 4495, Ringerike, Viken

Dette hotellet ligger i Hønefoss og 15 kilometer unna Kistefos-Museet, Ringkollen Alpin og Hadeland Glassverk. Dessuten ligger Vikersundbakken og Gran-parken ...

Comfort Hotel Ringerike
Grand Hotel Hønefoss
Grand Hotel Hønefoss
3 out of 5
Stabellsgate 8, Honefoss, Ringerike

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hønefoss og 10 minutters gange unna Fengselet og Søndre park. Dessuten ligger Hønefoss Stadion og Veien Kulturminnepark ...

3.2/5 (302 anmeldelser)
Grei plass

"Grei plass og helt ok mtp pris. Dårlig at det ikke er gratis parkering."…"

Anmeldelse skrevet 7. feb. 2020

Grand Hotel Hønefoss

Ferieboliger i Hønefoss

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
O'Lin Lake Resort
O'Lin Lake Resort
3 out of 5
Onsakervika 49, Ringerike, Buskerud

Denne hytta ligger i Ringerike og 25 kilometer unna Ringkollen Alpin, Kistefos-Museet og Hadeland Glassverk. Dessuten ligger Sandvika sentrum og Vikersundbakken ...

O'Lin Lake Resort
Luksuriøst, Lyst Feriehus nær Oslo
Luksuriøst, Lyst Feriehus nær Oslo
Håkenrudveien 13, Ringerike, Viken

Dette feriehjemmet er familievennlig og ligger ved vannkanten og 25 kilometer unna Ringkollen Alpin, Hadeland Glassverk og Kistefos-Museet. Dessuten ligger Sandvika ...

5/5Exceptional! (7 anmeldelser)
Traumhaus im Schnee

"Wie immer, perfekte vorbereitung und Kommunikation. Vielen Dank, immer wieder gern."…"

Anmeldelse skrevet 15. apr. 2019

Luksuriøst, Lyst Feriehus nær Oslo
Hus i Oslo nær Holmenkollen Skijump og Tryvann Vinterpark
Hus i Oslo nær Holmenkollen Skijump og Tryvann Vinterpark
Voksenkollveien, 126a, Oslo, Oslo

Dette feriehjemmet for romantiske reiser ligger i Holmenkollen og 2 kilometer unna Tryvannstårnet og Oslo vinterpark. Holmenkollbakken ligger 3 kilometer unna. ...

Hus i Oslo nær Holmenkollen Skijump og Tryvann Vinterpark

Populære steder å besøke i Hønefoss

Oslo vinterpark
Bilde av Oslo vinterpark

Oslo vinterpark

4/5(10 anmeldelser)

Kjør på ski i perfekt preparerte løyper og se våghalser i superpipen i denne vinterparken, som ligger på Tryvannshøgda utenfor sentrum av byen.. Den relativt korte avstanden til sentrum gjør parken perfekt for selv et dagsbesøk under en weekendtur til Oslo.

Operahuset i Oslo
Bilde av Operahuset i Oslo

Operahuset i Oslo

4.5/5(63 anmeldelser)

Det norske operahuset, som er bygget i marmor og glass, ligner et isfjell som stiger opp av vannet.

Vikingskipshuset
Bilde av Vikingskipshuset

Vikingskipshuset

4/5(26 anmeldelser)

Denne store hallen er det permanente hvilestedet for tre store vikingskip som en gang i tiden brakte frykt over den nordlige delen av Europa.

Aker brygge
Bilde av Aker brygge

Aker brygge

4/5(109 anmeldelser)

Dette tidligere verftområdet er nå et populært underholdnings-, shopping- og restaurantområde ved Oslofjorden.

Munch-museet
Bilde av Munch-museet

Munch-museet

4/5(30 anmeldelser)

Gå gjennom de forskjellige interessante utstillingene ved Munch-museet, et godt besøkt museum i Oslo. Dette kulturelle området har interessante museer og kunst du bør oppleve.

Kulturhistorisk museum
Bilde av Kulturhistorisk museum

Kulturhistorisk museum

4.5/5(15 anmeldelser)

Dette omfattende utendørs museet har originale bygninger fra mer enn seks århundrer, som blant annet en middelaldersk kirke og gårdsbygninger.

Anmeldelser av Hønefoss

4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
0
5 - Fantastisk 0%
4 - Bra
2
4 - Bra 100%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

Byer nær Hønefoss

Hønefoss som inkluderer park, fjell og elv eller bekk

Ringerike