Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Hønefoss

Reiseguide
Hønefoss

En liten time fra Oslo, ikke langt fra Tyrifjorden, venter Hønefoss med museer og naturopplevelser i koselige omgivelser.

Det har vært bebyggelse rundt fossen som byen har fått navnet sitt fra siden 1300-tallet, men stedet fikk ikke bystatus før på 1800-tallet. Allikevel har Hønefoss samlet en betydelig historie bak seg. Blant annet ble Norges første dampskip bygget og sjøsatt her, noe som er litt av en bragd for en innlandsby.

Hvis du drar på tur til Hønefoss med bil, vil du kunne få en herlig opplevelse vinterstid dersom du kjører til Tyrifjorden. Innsjøen er populær blant isfiskerne i området. En annen stor naturopplevelse for hele familien er å dra på sledetur med hundespann, noe området rundt Hønefoss egner seg godt til.

Ta med barna på en tur til Eventyrgården Mo, der eventyrsamleren og presten Jørgen Moe vokste opp. Gården er fortsatt i drift, og kan blant annet tilby eventyrlesning med lettere bevertning etter avtale. Moe møtte sin senere samarbeidspartner P.C. Asbjørnsen ved prestegården i Norderhov, som nå eies av Ringerikes museum. Her finner du utstillinger av kulturhistorisk betydning for Ringeriksregionen, i tillegg til en ganske spesiell samling av østeuropeiske ikoner.

Veien Kulturminnepark er en rekonstruert boplass med langhus og et gravfelt fra jernalderen som ligger ikke langt fra Hønefoss sentrum. Stedet kan tilby underholdning og aktiviteter for besøkende etter avtale. I sommermånedene er den over 250 år gamle Riddergaarden godt besøkt av store og små. Stedet har i tillegg til gamle gårdsbygninger også en gavebutikk og et kunstgalleri.

Hønefoss by består av to uoffisielle bydeler, som hver er bygget rundt et torv med en tilhørende park. Ettersom byen er et sentralt handelsknutepunkt, er det gode shoppingmuligheter for den som drar på weekendtur til Hønefoss, med både kjedebutikker og uavhengige forretninger. Stedet har også flere ulike spisesteder med menyer fra nær og fjern.

På kveldstid vil du kunne finne underholdningstilbud på Ringerike kultursenter, som arrangerer konserter, komikvelder, barneteater og mye mer. Nærliggende Ringerikshallen setter opp ulike idrettsarrangementer, Hønefoss idrettspark tilbyr fotball, ishockey og andre sporter, og byen har selvfølgelig sin egen kino med de seneste filmene.

Hønefoss ligger sentralt til i både buss- og jernbanenettverket og har gode forbindelser til Oslo, Bergen og Drammen. Nærmeste flyplass er Oslo lufthavn Gardermoen.

Scandic Hønefoss
Scandic Hønefoss
3.5 out of 5
Kongens Gate 3, Honefoss, Ringerike, Buskerud
Prisen er 1 166 kr per natt fra 13. aug. til 13. aug.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hønefoss og 15 kilometer unna Kistefos-Museet, Ringkollen Alpin og Hadeland Glassverk. Dessuten ligger Vikersundbakken ...
3.5/5Good! (374 anmeldelser)
Det beste av det beste
"Eg møtte verdens hyggeligste, mest imøte kommende og virkelig en engel når eg kom hit. Min mor ringte på forhånd for å fortelle om situasjonen eg var blitt satt i, og eg ble godt ivare tatt og eg har virkelig ingenting dårlig og si om noen ting på dette hotellet! Men hu som var her på jobb, ei ung ..."

Anmeldelse skrevet 13. feb. 2021

Scandic Hønefoss
Grand Hotel Hønefoss
Grand Hotel Hønefoss
3 out of 5
Stabellsgate 8, Honefoss, Ringerike
Prisen er 998 kr per natt fra 8. aug. til 8. aug.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hønefoss og 10 minutters gange unna Fengselet og Søndre park. Dessuten ligger Hønefoss Stadion og Veien Kulturminnepark ...
3.3/5 (318 anmeldelser)
"Fint hotell. Stilen til hotellet kunne vært bedre utført. Hotellet kunne også trengt en liten renovering. det var småting som at håndtaket til badet var veldig nær å falle av. Men hotellet gjorde sin nytte, da vi trengte et sted å sove etter å ha dratt noen timer for å gå Kongens utsikt, som forøvrig ..."

Anmeldelse skrevet 3. jul. 2021

Grand Hotel Hønefoss
Comfort Hotel Ringerike
Comfort Hotel Ringerike
3.5 out of 5
Kongensgate 3, 4495, Ringerike, Viken
Dette hotellet ligger i Hønefoss og 15 kilometer unna Kistefos-Museet, Ringkollen Alpin og Hadeland Glassverk. Dessuten ligger Vikersundbakken og Gran-parken ...
Comfort Hotel Ringerike
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
O'Lin Lake Resort
O'Lin Lake Resort
3 out of 5
Onsakervika 49, Ringerike, Buskerud
Denne hytta ligger i Ringerike og 25 kilometer unna Ringkollen Alpin, Kistefos-Museet og Hadeland Glassverk. Dessuten ligger Sandvika sentrum og Vikersundbakken ...
O'Lin Lake Resort
Hus i Oslo nær Holmenkollen SkiJump og Tryvann vinterpark
Hus i Oslo nær Holmenkollen SkiJump og Tryvann vinterpark
Voksenkollveien, 126a, Oslo, Oslo
Dette feriehjemmet, som ligger på fjellet, befinner seg rett ved skiløypene i Holmenkollen og 2 kilometer unna Tryvannstårnet og Oslo vinterpark. I tillegg finnes ...
Hus i Oslo nær Holmenkollen SkiJump og Tryvann vinterpark
Everything you need at one place
Everything you need at one place
10 Snappinveien, Jevnaker, Innlandet
Denne leiligheten ligger i Jevnaker, 5,2 kilometer unna Hadeland Glassverk og 20 kilometer unna Kistefos-Museet og Gran-parken. Varingskollen Alpinsenter ligger ...
Everything you need at one place
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Hønefoss

Byer nær Hønefoss