Finland kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

Julenissens landsbyFinland

God stemning, hjertelige følelser og en magisk atmosfære – opplev julens magi og fred i Julenissens landsby hele året.

Mange bestiller en reise til Julenissens landsby for å møte julenissen, kanskje for første gang. Ifølge finsk tradisjon kommer julenissen til landsbyen på julaften for å ta en pause på den lange reisen, synge julesanger med barna og drikke litt gløgg før han deler ut gaver og fortsetter reisen sin – han er glad for å treffe alle som kommer for å besøke han. Overraske barna med en weekendtur til Julenissens landsby i Rovaniemi, ved polarsirkelen.

Julenissen har bodd på fjellet Korvatunturi i finske Lappland i tusenvis av år, men for omtrent hundre år siden fikk verden vite om fjellet og hvem som bodde her. Nysgjerrige besøkende begynte å lete etter julelandet, men de ble alltid frustrert, for Korvatunturi-fjellet er jo tross alt verdens mest hemmelige og magiske sted.

For å beskytte privatlivet hans ble det laget en verkstedslandsby i Rovaniemi ved polarsirkelen for omtrent 50 år siden. Gamle nissefar er her hele året for å hilse på besøkende. Opplev julens magi hele året, få unna litt juleshopping og besøk julenissens hovedpostkontor. Hvis du ikke har sendt brev til nissen ennå, kan du skrive det mens du er her.

Kontoret til julenissen, der julenissen er tilgjengelig hele året, ligger også i Julenissens landsby. Fortell julenissen hva du ønsker deg til jul og spør han om hva du vil. Etter det kan du nyte et deilig måltid og julens godbiter på en restaurant.

Julehuset, som ligger i Julenissens landsby, gir deg et innblikk i gamle finske juleskikker og de viktigste juletradisjonene fra andre deler av verden.

Rundt jul, og om vinteren generelt, er naturlig nok den travleste tiden i Julenissens landsby. Det er enklest å finne en rimelig ferie til Julenissens landsby om sommeren, da du også kan oppleve midnattssolen i Lappland og julens magi samtidig.

De mest populære hotellene i Julenissens landsby

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Nova Skyland Hotel
Nova Skyland Hotel
4 out of 5
Tähtikuja 6, Rovaniemi
Prisen er 1 534 kr per natt

Denne villaen ligger i Rovaniemi, 2,2 kilometer unna Nisseparken og 10 kilometer unna Lappia-hallen og Arktikum. Dessuten ligger Lordi-plassen og Ounasvaara ...

4.7/5Exceptional! (104 anmeldelser)

"great views in Aurora suite. breakfast very good"…"

Anmeldelse skrevet 16. mar. 2020

Nova Skyland Hotel
Santa Claus Holiday Village
Santa Claus Holiday Village
3 out of 5
Tähtikuja 2, Rovaniemi
Prisen er 1 061 kr per natt

Dette leilighetshotellet ligger nær flyplassen, 1,9 kilometer unna Nisseparken og 4,1 kilometer unna Otvotien uimaranta. Dessuten ligger Ounaspaviljongin uimaranta ...

4.5/5Wonderful! (283 anmeldelser)
Flott sted å besøke under normale temperaturer.

"Det var mest opplagt til vinter forhold. Landsbyen var basert på veldig mange suvenir buttiker, alle med samme utvalg. Flotte hytter og renslig. Det var 32 grader varmt uten air konditor, som gjorde det vanskelig å sove 27 grader inne."…"

Anmeldelse skrevet 3. aug. 2018

Santa Claus Holiday Village
Santa's Igloos Arctic Circle
Santa's Igloos Arctic Circle
4 out of 5
Joulumaankuja 8, Rovaniemi

Dette hotellet ligger nær flyplassen, 2,3 kilometer unna Nisseparken og 4,2 kilometer unna Otvotien uimaranta. Dessuten ligger Ounaspaviljongin uimaranta og ...

4.4/5Excellent! (38 anmeldelser)

"It was really good overall. The personnel was very welcoming.They give a Little gift to my son and a Little bag with shampoo and kindar of stuff to us. Breakfast was good. The room was comfortable and instagrammable. It is close to the Santa Claus village. There were only two concerns for me. First, ..."…"

Anmeldelse skrevet 29. feb. 2020

Santa's Igloos Arctic Circle

Populære steder å besøke i Julenissens landsby

Ounasvaara
Bilde av Ounasvaara

Ounasvaara

Stå ned bakkene i Rovaniemi når du tar en tur til Ounasvaara. Dette småbyaktige området har shoppingmuligheter du bør oppleve, og er kjent for sine mange restauranter.

Arktikum
Bilde av Arktikum

Arktikum

Bli nærmere kjent med et av de mest ugjestmilde strøkene i verden, og se hvordan mennesker og dyr har tilpasset seg for å kunne overleve her.

Lordi-plassen
Bilde av Lordi-plassen

Lordi-plassen

4/5(1 anmeldelse)

Dra på hardrock-pilegrimsferd til dette torget, som er viet Finlands mest berømte hardrockband. Mens du er her, kan du handle i butikker og spise på restaurant.

Populære aktiviteter i Julenissens landsby

Nordlysjakt, besøk på et ishotell og en tradisjonell middag
Bilde av Nordlysjakt, besøk på et ishotell og en tradisjonell middag

Nordlysjakt, besøk på et ishotell og en tradisjonell middag

1 745 kr
per voksen
Anbefales av 72 % av reisende

Byer nær Julenissens landsby

Rovaniemi fasiliteter samt solnedgang, elv eller bekk og bro

Rovaniemi

Rovaniemi som viser torg eller plass og skilt

Napapiiri