Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Ferie i Tromsø

Dra til denne byen i Nord-Norge som kan by på utendørs aktiviteter og et fantastisk fjellandskap, interessante kunstgallerier og muligheten til å se nordlyset.

Livlige Tromsø er omringet av et vakkert fjellandskap. Du kan utforske museer og kunstgallerier, slappe av i parker og oppleve midnattssolen og nordlyset. Tromsø ligger 350 kilometer nord for polarsirkelen.

Byens fargerike sentrum strekker seg langs den østlige siden av Tromsøya. Du finner flere interessante attraksjoner i byen, som blant annet Tromsø domkirke i nygotisk stil. I bygningene til Tromsø Kunstforening og Nordnorsk Kunstmuseum kan du bli bedre kjent med norsk kunst. Polarmuseet byr på sin side på et interessant historisk innblikk i polarfangst og polare ekspedisjoner. I opplevelsessenteret og akvariet Polaria kan du se storkobber og fisk som lever i de nordlige farvann. Macks Ølbryggeri byr på et innblikk i den lokale ølkulturen.

Tromsø våkner virkelig til liv med midnattssolen og alle de kulturelle arrangementene som finner sted her i perioden fra midten av mai til midten av juli. I Storgata kan du gå på barer, kafeer og nattklubber døgnet rundt. Videre kan du ta deg en svømmetur midt på natten i Telegrafbukta. Du kan i tillegg dra til Tromsø arktisk-alpine botaniske hage og beundre synet av de blomstrende fjellplantene der. Ishavskatedralen byr på sin side på konserter sent på kvelden.

Ta en tur med pendelbanen Fjellheisen opp til Storsteinen og nyt panoramautsikten derfra utover byen, vannveiene og de snødekte fjellene rundt. Drar du hit i perioden mellom september og mars, kan det hende du i tillegg får oppleve nordlyset. Det er lite som kan måle seg med det vakre og mystiske lyset som dukker opp på den mørke nattehimmelen.

Tromsø er et reisemål som tilbyr utendørs aktiviteter året rundt, og da særlig i de nærliggende Lyngsalpene. Du kan stå slalåm, gå langrenn, isfiske, kjøre hundeslede og dra på snøscooterturer her om vinteren. Om sommeren kan du ri på hest, prøve brevandring og legge ut på tur gjennom skogene i området rundt byen.

Du kan fly til Tromsø flyplass eller ta buss fra større byer i Finland, Norge og Sverige. Du kommer deg rundt i byen til fots, eller du kan ta buss. Hopper du på en båt som frakter deg langs de flotte fjordene i dette området, vil du raskt skjønne hvorfor Tromsø er kjent som "porten til ishavet".

Overnatting i Tromsø

Expedias hotellsider er den sikreste måten å reservere et overnattingssted i Tromsø som passer din stil og budsjett.

Clarion Collection Hotel Aurora i Sjøgata 19-21 og Radisson Blu Hotel, Tromso i Sjogata 7 er to utmerkede eksempler på svært gode overnattingsalternativer i Tromsø. Alternativt er Tromsø Camping i Elvestrandvegen 10 og ARCTIC EIENDOM NORD i Dramsveien 167 to rimeligere alternativer det er verdt å se nærmere på.


De beste hotelltilbudene i Tromsø

Vis alle de 53 overnattingsstedene i Tromsø
Comfort Hotel Xpress Tromso 651 kr
Comfort Hotel Xpress Tromso

Comfort Hotel Xpress Tromso

Gronnegata 35, Tromso
   
  4,2
  av 5, basert på 877 anmeldelser
  3.0 av 5.0

  Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og 5 minutters gange unna Mack bryggeri, Tromsø domkirke og Nordnorsk kunstmuseum. Dessuten ligger Polaria og Polarmuseet kun 15 minutter unna.

  Radisson Blu Hotel, Tromso 1 059 kr
  Radisson Blu Hotel, Tromso

  Radisson Blu Hotel, Tromso

  Sjogata 7, Tromso
    
   4,2
   av 5, basert på 17 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Tromsø og få skritt unna Nordnorsk kunstmuseum og Tromsø domkirke. Dessuten ligger Mack bryggeri og Polarmuseet kun 10 minutter unna.

   Clarion Hotel The Edge 1 152 kr
   Clarion Hotel The Edge

   Clarion Hotel The Edge

   Kaigata 6, Tromso
     
    4,5
    av 5, basert på 696 anmeldelser
    4.0 av 5.0

    Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og få skritt unna Nordnorsk kunstmuseum og Tromsø domkirke. Dessuten ligger Mack bryggeri og Polaria kun 10 minutter unna.

    Smarthotel Tromso 558 kr
    Smarthotel Tromso

    Smarthotel Tromso

    Vestregata 6, Tromso
      
     3,9
     av 5, basert på 833 anmeldelser
     3.0 av 5.0

     Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og 5 minutters gange unna Tromsø domkirke og Nordnorsk kunstmuseum. Dessuten ligger Mack bryggeri og Polaria kun 10 minutter unna.

     Clarion Collection Hotel With 1 241 kr
     Clarion Collection Hotel With

     Clarion Collection Hotel With

     Sjøgata 35 -37, Tromso
       
      4,5
      av 5, basert på 498 anmeldelser
      3.5 av 5.0

      Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og 5 minutters gange unna Nordnorsk kunstmuseum og Tromsø domkirke. Dessuten ligger Polarmuseet og Mack bryggeri kun 10 minutter unna.

      Scandic Grand Tromsø 1 453 kr
      Scandic Grand Tromsø

      Scandic Grand Tromsø

      Storgaten 44, Tromso
        
       4,1
       av 5, basert på 705 anmeldelser
       3.0 av 5.0

       Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og få skritt unna Tromsø domkirke og Nordnorsk kunstmuseum. Dessuten ligger Mack bryggeri og Polaria kun 10 minutter unna.

       Clarion Collection Hotel Aurora 1 643 kr
       Clarion Collection Hotel Aurora

       Clarion Collection Hotel Aurora

       Sjøgata 19-21, Tromso
         
        4,2
        av 5, basert på 341 anmeldelser
        3.5 av 5.0

        Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og få skritt unna Nordnorsk kunstmuseum og Tromsø domkirke. Dessuten ligger Polarmuseet og Mack bryggeri kun 10 minutter unna.

        Thon Hotel Polar 826 kr
        Thon Hotel Polar

        Thon Hotel Polar

        Grønnegata 45, Tromso
          
         4,1
         av 5, basert på 212 anmeldelser
         3.0 av 5.0

         Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Tromsø og 5 minutters gange unna Tromsø domkirke, Nordnorsk kunstmuseum og Mack bryggeri. Dessuten ligger Polaria og Polarmuseet kun 10 minutter unna.

         De beste tilbudene på fly

         Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.