Billige flybilletter til Karasjok

Fly til Karasjok

Flyvninger til Karasjok

Karasjok er Norges nest største kommune i areal og ligger svært langt nord i Norge, med grense mot Finland. Hele 80 % av befolkingen i Karasjok er samisktalende. Kárášjohka er navnet på elven som renner gjennom byen, og det er denne Karasjok har fått navnet sitt fra. Johka betyr elv på samisk. Byen er hovedsete for flere samiske kulturelle og sosiale arenaer, som Sametinget, De samiske samlinger og Samisk spesialbibliotek. Kommunevåpenet har en fin symbolikk; tre bål som brenner symboliserer tre stammers fredelige møter – samer, finner og nordmenn. Når du har bestemt deg for å reise til Karasjok, og du er klar for å kjøpe flybilletter, er søkeverktøyet her på Expedia.no til god hjelp. Med verktøyet vårt finner du enkelt flybilletter til Karasjok, og du kan sortere den oversiktlige listen etter billige flybilletter til Karasjok. Bestill leiebil og hotell i Karasjok samtidig som fly, og du kan kanskje spare enda mer.

Opplevelser i byen

Karasjok byr naturligvis på mange fine naturopplevelser. Stedet regnes som samenes hovedstad i Norge, og du har gode muligheter til å få et innblikk i urfolkets kultur her. Det beiter ca. 60 000 reinsdyr på høst- og vinterbeite i kommunen, og du kan få med deg både mating av reinsdyr, lassokasting og joik i Sápmi Park sentralt i Karasjok. Om vinteren er det svært populært å kjøre hundespann på Finnmarksvidda, campe i lavvo, speide etter nordlys eller gå på ski. Hvis du velger å leie bil i Karasjok, kan du enkelt reise rundt og oppleve alt det byen kan tilby.

Flyreiser til Karasjok fra flyplasser i Norge

Selv om Karasjok ikke har mer enn 3 000 innbyggere, kommer det mange tilreisende til byen for å oppleve den samiske kulturen på nært hold. Den nærmeste flyplassen finner du i Alta, og dit går det daglig direkte fly fra Oslo, en rute som både Norwegian og SAS flyr. Du kan også fly til Lakselv fra Alta, Lakselv ligger nemlig nærmere Karasjok enn Alta, og flyturen er på bare 22 minutter. Derfor kan det fort være like greit å kjøre fra Alta. Bytter du derimot fly i Tromsø, gir det mer mening å lande i Lakselv. Derfra tar kjøreturen bare 45 minutter. Du finner enkelt den billetten som passer deg best.

Alta flyplass

Hvis du planlegger å fly til Karasjok, er det stor sannsynlighet for at du til slutt lander på flyplassen i Alta. Denne flyplassen ligger to og en halv time med bil fra Karasjok, og dette er en moderne flyplass som det er lett å finne frem på. Det er flere selskaper som driver med bilutleie på flyplassen, så det er ikke noe problem å ordne med leiebil. Et godt tips er å bestille den på forhånd, så du kan kjøre selv fra Alta flyplass til Karasjok. Da kan du også slå til med litt sightseeing på veien!

Ofte stilte spørsmål