Billige flybilletter til Karasjok

Billige flyreiser til Karasjok

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 549 kr for enveisflyvninger og 1 098 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Norwegian Air Shuttle
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Widerøe
Scandinavian Airlines

Fly til Karasjok

Flyvninger til Karasjok

Karasjok er Norges nest største kommune i areal og ligger svært langt nord i Norge, med grense mot Finland. Hele 80 % av befolkingen i Karasjok er samisktalende. Kárášjohka er navnet på elven som renner gjennom byen, og det er denne Karasjok har fått navnet sitt fra. Johka betyr elv på samisk. Byen er hovedsete for flere samiske kulturelle og sosiale arenaer, som Sametinget, De samiske samlinger og Samisk spesialbibliotek. Kommunevåpenet har en fin symbolikk; tre bål som brenner symboliserer tre stammers fredelige møter – samer, finner og nordmenn. Når du har bestemt deg for å reise til Karasjok, og du er klar for å kjøpe flybilletter, er søkeverktøyet her på Expedia.no til god hjelp. Med verktøyet vårt finner du enkelt flybilletter til Karasjok, og du kan sortere den oversiktlige listen etter billige flybilletter til Karasjok. Bestill leiebil og hotell i Karasjok samtidig som fly, og du kan kanskje spare enda mer.

Opplevelser i byen

Karasjok byr naturligvis på mange fine naturopplevelser. Stedet regnes som samenes hovedstad i Norge, og du har gode muligheter til å få et innblikk i urfolkets kultur her. Det beiter ca. 60 000 reinsdyr på høst- og vinterbeite i kommunen, og du kan få med deg både mating av reinsdyr, lassokasting og joik i Sápmi Park sentralt i Karasjok. Om vinteren er det svært populært å kjøre hundespann på Finnmarksvidda, campe i lavvo, speide etter nordlys eller gå på ski. Hvis du velger å leie bil i Karasjok, kan du enkelt reise rundt og oppleve alt det byen kan tilby.

Flyreiser til Karasjok fra flyplasser i Norge

Selv om Karasjok ikke har mer enn 3 000 innbyggere, kommer det mange tilreisende til byen for å oppleve den samiske kulturen på nært hold. Den nærmeste flyplassen finner du i Alta, og dit går det daglig direkte fly fra Oslo, en rute som både Norwegian og SAS flyr. Du kan også fly til Lakselv fra Alta, Lakselv ligger nemlig nærmere Karasjok enn Alta, og flyturen er på bare 22 minutter. Derfor kan det fort være like greit å kjøre fra Alta. Bytter du derimot fly i Tromsø, gir det mer mening å lande i Lakselv. Derfra tar kjøreturen bare 45 minutter. Du finner enkelt den billetten som passer deg best.

Alta flyplass

Hvis du planlegger å fly til Karasjok, er det stor sannsynlighet for at du til slutt lander på flyplassen i Alta. Denne flyplassen ligger to og en halv time med bil fra Karasjok, og dette er en moderne flyplass som det er lett å finne frem på. Det er flere selskaper som driver med bilutleie på flyplassen, så det er ikke noe problem å ordne med leiebil. Et godt tips er å bestille den på forhånd, så du kan kjøre selv fra Alta flyplass til Karasjok. Da kan du også slå til med litt sightseeing på veien!

Ofte stilte spørsmål

Hva heter flyplassen i Karasjok?
Hvis du skal fly, slipper du å velge flyplass. Byen har bare én – Lakselv (LKL-Banak).
Kan jeg fly til Karasjok nå?
For å få den nyeste informasjonen om fly til Karasjok kan du ta en titt på vår reiserådside for COVID-19. Der kan du se mer om gjeldende reiserestriksjoner og om det kreves at du går i karantene etter landing.
Hvor kan jeg få mer informasjon om hvordan jeg endrer eller avbestiller flyreisen min til Karasjok?
For mer informasjon om hvordan du endrer eller avbestiller flyreisen din til Karasjok, gå til kundeserviceportalen.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Karasjok med fleksible regler for endring?
Mange flyselskaper gir deg muligheten til å endre flyreisen uten å måtte betale et gebyr. Det eneste du betaler, er mellomlegget mellom den opprinnelige flyreisen og den nye flyreisen du velger. Når du søker etter flyreiser til Karasjok, kan du velge filteret <<Ingen gebyrer for endring>>.
Hvilken flyplass er det best å reise til i Karasjok?
Før du hopper på et fly til Karasjok, kan det være en god idé å sjekke hvilken flyplass som er den mest praktiske for deg. Alta (ALF) ligger 95 km fra sentrumsområdet. Hvis du flyr til LKL, er du 75 km fra sentrum.
Hvor mange flyselskaper har flyvninger til Karasjok?
Det finnes 4 flyselskaper som betjener ruten til Karasjok. Disse kommer inn fra minst 4 flyplasser i verden.
Hvilke flyselskaper tilbyr flyvninger til Karasjok?
Karasjok har mesteparten av flyvningene fra Wideroe, Norwegian Air Shuttle og SAS. Wideroe er det foretrukne flyselskapet, og Fjord-Norge er byen de fleste passjerene reiser fra.
Hvor mange direkteflyvninger er det til Karasjok?
Med ca. 67 direkteflyvninger hver uke, vil du være i Karasjok før du vet ordet av det.
Hvor har de mest populære flyvningene til Karasjok avreise fra?
Mange reiser fra flyplasser i Arktisk Europa, Nord-Norge og Fjord-Norge når de skal til Karasjok.
Hvor lang er flyturen til Karasjok?
Hvis du skal fly til Karasjok fra Arktisk Europa, må du regne med å være i luften i ca. 44 min. Reiser du fra Nord-Norge, bør regne med en reisetid på ca. 44 min. Fra Fjord-Norge tar det ca. 44 min.
Hvordan gjør jeg flyreisen til Karasjok så rimelig som mulig?
Som alle lure jetsettere sier – ikke bestill for sent. Prisene er som regel høyest når avreisedatoen nærmer seg. En annen bra måte å dra i land de beste tilbudene på er å sammenligne alle mulighetene. Hvis reisemålet kan friste med flere flyplasser, bør du finne ut hva prisen er for å lande på en av de mindre. En annen måte å spare litt på er å kunne bestille på kort varsel. Hvis du snubler over et godt tilbud, er det bare å finne frem lommeboka. Grip muligheten når den dukker opp!
Hvordan skal jeg komme meg gjennom flyturen til Karasjok?
Avhengig av hvor du reiser fra, kan flyturen din til Karasjok gå som smurt eller være langtekkelig. Vi har laget noen nyttige reisetips som hjelper deg med å starte ferien på riktig måte.Hva bør pakkes i håndbagasjen?

  • Å reise med fly kan gå som smurt hvis du pakker med deg de riktige tingene. Det første som er lurt å pakke, er toalettsaker som tannbørste og leppepomade samt rene sokker og en god bok. Så kan du finne en lomme i håndbagasjen til PC, lader, daglige medisiner og kanskje en god nakkepute. Sist, men ikke minst – ikke glem å ta med pass, reisepapirer og litt penger.

Hva bør jeg ikke pakke i håndbagasjen?

  • Selv om listen over forbudte gjenstander kan variere fra flyselskap til flyselskap, kan det være lurt å ikke pakke med seg noe som er skarpt, lett antennelig eller eksplosivt. Dette omfatter blant annet skrutrekkere, lommekniver, brennstoff og fyrverkeri. Sportsutstyr som golfkøller og andre ting som kan skade folk, f.eks. Pistoler og sverd, er heller ikke lov å ha i håndbagasjen.

Dette kan du ha på deg på flyet:

  • For å få en komfortabel flytur bør du tenke på hva du skal ha på deg. Det kan være lurt å kle seg lagvis ettersom temperaturen om bord kan variere. På den måten holder du deg varm hvis det blir kaldt i kabinen. Sko som flippflopper og stiletthæler er det best å pakke i bagasjen du skal sjekke inn. Du bør heller ta på deg flate og lukkede sko, f.eks. Joggesko. Føttene dine vil takke deg senere!
  • En alvorlig tilstand som kalles dyp venetrombose (DVT), kan være en potensiell risiko på lengre flyreiser. Den kommer av blodpropper som oppstår på grunn av dårlig blodsirkulasjon. For å forhindre utviklingen av denne tilstanden er det en god idé å gjøre ben- og fotøvelser i setet. Det kan også være lurt å bruke kompresjonssokker eller -strømper.

Hvordan kan man komme seg raskt gjennom sikkerhetskontrollen når man skal til Karasjok?
Erfarne reisende vet at trikset er å forberede seg før man kommer til sikkerhetskontrollen. På den måten går du om bord på flyet til Karasjok før du vet ordet av det. Følg disse tipsene for å få en fantastisk start på reisen:

  • I kontrollen må de sjekke at du har gyldig legitimasjon og tilhørende reisedokumenter før du kommer videre. Du bør derfor ta frem dette på forhånd.
  • Røntgenmaskinen er neste steg. Tøm lommene for alt som antakeligvis piper i metalldetektoren. Det kan være øretelefoner eller hodetelefoner samt tykkere jakker og kåper. Alt dette må gjennom røntgenmaskinen.
  • Du må legge vekk teknologien i noen få minutter. Nettbrett, telefon og andre elektroniske duppeditter skal også gjennomlyses av røntgenmaskinen.
  • Ta ut all gelé og væske fra bagasjen du skal ha med om bord. Dette må vanligvis sendes gjennom røntgenmaskinen. Beholderne kan ikke romme mer enn 100 milliliter, og du må få plass til alt én gjennomsiktig pose (1 liter).
  • Det kan være lurt å ha på lette sko ettersom det reduserer sjansen for at du blir bedt om å ta dem av når du skal gjennom sikkerhetskontrollen. Fjellsko og tyngre sko må ofte gjennomlyses.
  • Flyselskapene tillater ikke at du har med skarpe eller spisse gjenstander i bagasjen du skal ha med om bord. Hvis du må ta med deg slike ting, må du pakke dem i bagasjen du skal sjekke inn.

Informasjon om flyreiser til Karasjok
Ankomstflyplass
Alta
Ankomstflyplassens IATA-kode
ALF
Ankomstby
Alta
Pris tur-retur
1 098 kr

Populære flyvninger til Karasjok

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 549 kr for enveisflyvninger og 1 098 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Norwegian Air Shuttle