Osterøy

Reiseguide
Bergen fasiliteter samt innsjø, fjell og landskap
Utforsk Osterøy, en av Europas største innlandsøyer, oppdag gamle norske bygder, gå tur langs vakre fjorddaler og besøk fiolinisten Ole Bulls hjem.

La deg forføre av dynamiske Osterøy, en øy hvor koselige bygder ligger mellom bakketoppene i det dramatiske landskapet isbreene skapte. Denne øya på 328 kvadratkilometer er avskåret fra fastlandet av Osterfjorden og Veafjorden, noe som gjør den til en av Nord-Europas største innlandsøyer.

Besøk Lonevåg, øyas administrasjonssenter, for å se hvor Borge Garveri ble til – en lær- og skinnbedrift som leverer varer til noen av verdens mest kjente motehus. Dra ut til den litt større bygda Valestrandfossen for å ta en titt på Lysøen, Ole Bulls fantastiske hjem. De fleste bosettingene på Osterøy ligger på flatlandet på vestsiden av øya.

Oppdag øyas kulturarv på Havråtunet eller Havrå gård. Utforsk dette kulturminnesmerket for å se middelaldergårdshus fra 1300-tallet og arkeologiske utgravninger som viser at det har bodd folk her i over 3500 år. Ta turen videre gjennom historien på Osterøy museum, et friluftsmuseum i den vakre bygda Gjerstad. Se nærmere på småhusene fra 1600-tallet og få med deg utstillingen med kunstferdige veveteknikker som er nedarvet gjennom generasjonene.

Se deg rundt i en av øyas vakre kirker, blant annet Hamre kirke fra 1500-tallet, med en originalkonstruksjon som går helt tilbake til 1000-tallet. Utforsk Hosanger kirke, en kirke av stein og murstein bygd i 1796, for å se det vakre sølvbegeret fra 1600-tallet. Lær om øyas industrielle historie på Herlandsfoss kraftverk, et museum i en tidligere kraftstasjon.

Ta inn øyas dramatiske natur på østsiden, hvor isbreene har skåret ut bratte fjell og fjorder under siste istid. Gå fotturer over den vakre bygda Bruvik, eller gå helt opp på Høgafjellet, Osterøys høyeste topp. Du kan også nyte utsikten mens du fisker torsk eller steinbit fra en båt på det rolige vannet i fjorden.

Du kan reise til Osterøy ved å kjøre 1 time nordøstover fra Bergen. Hvis du vil ta en weekendtur til Osterøy, kan du ta buss eller kjøre bil via Osterøybrua, en av Norges lengste hengebroer.

Du kan få deg en historisk og vakker opplevelse fra Osterøy ved å ta en ridetur langs Kossdalsvegen. Den århundregamle turveien bukter seg gjennom de vakre åsene rundt Kossdalsvatnet.

Zander K Hotel
Zander K Hotel
3.5 out of 5
Zander Kaaes gate 8, Bergen, Hordaland, 5015
Prisen er 1 059 kr per natt fra 25. des. til 26. des.
1 059 kr
per natt
25. des.–26. des.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Bergen, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
4,3/5 Excellent! (1 092 anmeldelser)
"Veldig fornøyd"

Anmeldelse skrevet 1. nov. 2022

Zander K Hotel
Bergen Børs Hotel
Bergen Børs Hotel
4.5 out of 5
Vågsallmenningen 1, Bergen, 5014
Prisen er 1 462 kr per natt fra 19. des. til 20. des.
1 462 kr
per natt
19. des.–20. des.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i Bergen, får du 4,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og 3 barer/lounger. ...
4,5/5 Wonderful! (1 000 anmeldelser)
Bra.
"Veldig bra frokost."

Anmeldelse skrevet 26. nov. 2022

Bergen Børs Hotel
Radisson Blu Royal Hotel, Bergen
Radisson Blu Royal Hotel, Bergen
4 out of 5
Dreggsallmenningen 1, Bergen, 5003
Prisen er 1 335 kr per natt fra 2. jan. til 3. jan.
1 335 kr
per natt
2. jan.–3. jan.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Bergen, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost ...
4,2/5 Excellent! (1 000 anmeldelser)
"Utrolig god seng, god kundeservice på å oppgradere rom da vi ikke var fornøyd med det første vi fikk. Rask romservice, god mat og drikke. Ingenting som var ett problem så lenge man spurte. Det negative var dårlig utvalg av snacks på rommet og resepsjonen. Burde hatt en snacks bar automat. Litt trege ..."

Anmeldelse skrevet 17. okt. 2022

Radisson Blu Royal Hotel, Bergen
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Barfot Apartments
Barfot Apartments
4 out of 5
37 Magnus Barfots gate, Bergen, 5015
Hvis du bor i denne leiligheten i Bergen, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en flatskjerm-TV og et kjøkken. Populære severdigheter ...
4,7/5 Exceptional! (35 anmeldelser)
"Veldig flott leilighet med sentral beliggenhet. Perfekt for en familie på Bergenstur!"

Anmeldelse skrevet 11. okt. 2022

Barfot Apartments
5 Person Holiday Home in Lonevåg
5 Person Holiday Home in Lonevåg
3 out of 5
Osteroy, Vestland
Hvis du bor i denne hytta i Osterøy, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), DVD-spiller på rommet og griller. Les anmeldelser ...
5 Person Holiday Home in Lonevåg
Bjørvika Apartments, Damsgård Area, Bergen city center
Bjørvika Apartments, Damsgård Area, Bergen city center
4 out of 5
Damsgårdsveien 33, Bergen, Hordaland, 5058
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Bergen, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkeringsplasser ...
4,2/5 Excellent! (81 anmeldelser)
Flott sted å slappe av, både alene og som gruppe.
"Fantastisk fin og lys leilighet med fin sjøutsikt, både fra balkongen og fra sofaen i en stue med mye naturlig lys. Fikk en varm og hyggelig velkomst, og de svarte meg på mail fortløpende når jeg hadde spørsmål. Alt i alt, så hadde jeg et fantastisk og avslappende opphold her!☆☆☆"

Anmeldelse skrevet 7. feb. 2021

Bjørvika Apartments, Damsgård Area, Bergen city center
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Byer nær Osterøy