Osterøy

Reiseguide
Bergen fasiliteter samt fjell, innsjø og landskap
Utforsk Osterøy, en av Europas største innlandsøyer, oppdag gamle norske bygder, gå tur langs vakre fjorddaler og besøk fiolinisten Ole Bulls hjem.

La deg forføre av dynamiske Osterøy, en øy hvor koselige bygder ligger mellom bakketoppene i det dramatiske landskapet isbreene skapte. Denne øya på 328 kvadratkilometer er avskåret fra fastlandet av Osterfjorden og Veafjorden, noe som gjør den til en av Nord-Europas største innlandsøyer.

Besøk Lonevåg, øyas administrasjonssenter, for å se hvor Borge Garveri ble til – en lær- og skinnbedrift som leverer varer til noen av verdens mest kjente motehus. Dra ut til den litt større bygda Valestrandfossen for å ta en titt på Lysøen, Ole Bulls fantastiske hjem. De fleste bosettingene på Osterøy ligger på flatlandet på vestsiden av øya.

Oppdag øyas kulturarv på Havråtunet eller Havrå gård. Utforsk dette kulturminnesmerket for å se middelaldergårdshus fra 1300-tallet og arkeologiske utgravninger som viser at det har bodd folk her i over 3500 år. Ta turen videre gjennom historien på Osterøy museum, et friluftsmuseum i den vakre bygda Gjerstad. Se nærmere på småhusene fra 1600-tallet og få med deg utstillingen med kunstferdige veveteknikker som er nedarvet gjennom generasjonene.

Se deg rundt i en av øyas vakre kirker, blant annet Hamre kirke fra 1500-tallet, med en originalkonstruksjon som går helt tilbake til 1000-tallet. Utforsk Hosanger kirke, en kirke av stein og murstein bygd i 1796, for å se det vakre sølvbegeret fra 1600-tallet. Lær om øyas industrielle historie på Herlandsfoss kraftverk, et museum i en tidligere kraftstasjon.

Ta inn øyas dramatiske natur på østsiden, hvor isbreene har skåret ut bratte fjell og fjorder under siste istid. Gå fotturer over den vakre bygda Bruvik, eller gå helt opp på Høgafjellet, Osterøys høyeste topp. Du kan også nyte utsikten mens du fisker torsk eller steinbit fra en båt på det rolige vannet i fjorden.

Du kan reise til Osterøy ved å kjøre 1 time nordøstover fra Bergen. Hvis du vil ta en weekendtur til Osterøy, kan du ta buss eller kjøre bil via Osterøybrua, en av Norges lengste hengebroer.

Du kan få deg en historisk og vakker opplevelse fra Osterøy ved å ta en ridetur langs Kossdalsvegen. Den århundregamle turveien bukter seg gjennom de vakre åsene rundt Kossdalsvatnet.

FjordSlottet Hotell
FjordSlottet Hotell
3 out of 5
2715 Osterøyvegen, Osteroy, Vestland
Prisen er 1 574 kr per natt fra 3. jul. til 4. jul.
1 574 kr
per natt
3. jul.–4. jul.
Hvis du bor på dette hotellet i Osterøy, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og ...
8,2/10 Very Good! (9 anmeldelser)
"Veldig gode senger og hyggelig og bra service"

Anmeldelse skrevet 2. mai 2024

FjordSlottet Hotell
Modern apartment with fantastic views!
Modern apartment with fantastic views!
Valestrandsfossen, Bergen
Du kan b