Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 895 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Ferie i Oslo

Vår vakre hovedstad er kjent for sine museer, sin sjøfartshistorie og sitt vakre landskap.

Med sine mange kulturelle attraksjoner, kafeer og utesteder har Oslo atmosfæren og energien til en typisk storby, mens nærheten til naturen gir den en frisk og enkel sjarm. Hovedstaden vår er en kompakt by der den ligger i den nordlige enden av Oslofjorden og ved grensen til den vakre Nordmarka.  
Oslo er en av verdens dyreste byer men har likevel mye interessant å lokke med. Byen er ofte på listen over Europas beste byer å bo i sett ut fra livskvaliteten.

Nordiske eventyrere bidro til Oslos rike sjøfartstradisjoner, fra vikingtoktene i det nordlige Europa til de legendariske reisene til oppdagerne Roald Amundsen og Thor Heyerdahl. Bli kjent med byens maritime arv gjennom et besøk til Bygdøy.

Reis tusen år tilbake i tid for å se skipene fra 800-tallet i Vikingskipshuset. Dra til Frammuseet og stå på dekket til skipet som brakte Amundsen til Sydpolen. Et annet eksempel på den norske eventyrånden finner du i Kon-Tiki Museet. Museet huser blant annet flåten som i sin tid fraktet Heyerdahl og fem andre personer tusenvis av mil over Stillehavet.

Oslofolket elsker å være ute i frisk luft, men hovedstaden er også regne som et kulturelt senter. Det arrangeres en rekke forestillinger hvert år på de mange nattklubbene, teatrene, konsertscenene og museumsområdene i byen. Du kan få med deg en opera- eller ballettforestilling i Operahuset. Se verkene til kjente norske kunstnere i Rådhuset og Oslo domkirke.

De fleste attraksjonene finner du i sentrum og ikke langt fra hverandre. Hvis du har tenkt til å bruke offentlige transportmidler flere ganger, bør du vurdere å anskaffe deg et Oslo Pass. Det gir deg rett til å reise så mye du vil med trikk, buss, t-bane, tog og ferger, og det gir deg dessuten gratis adgang til mange museer. Passet gir deg i tillegg rabatter på restauranter og ulike aktiviteter.


Guide til Oslo


De beste hotelltilbudene i Oslo

Vis alle de 214 overnattingsstedene i Oslo
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 1 214 kr
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
   
  4,2
  av 5, basert på 6 323 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette luksuriøse overnattingsstedet befinner seg i et moderne kompleks og er den høyeste hotellbygningen i Nord-Europa. Det ligger i Oslo sentrum, 100 meter fra travle Karl Johans gate.

  Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen 1 025 kr
  Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

  Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

  Hotelveien, Ullensaker
    
   4,3
   av 5, basert på 4 542 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Gardermoen, 5,2 kilometer unna Ullensaker museum og 52 kilometer unna Munch-museet og Akershus universitetssykehus. Dessuten ligger Harald Huysman Karting og Gran-parken 52 kilometer unna. Oslo Lufthavn stasjon ligger 14 minutters gange unna.

   Smarthotel Oslo 513 kr
   Smarthotel Oslo

   Smarthotel Oslo

   St. Olavsgate 26, Oslo
     
    3,9
    av 5, basert på 2 690 anmeldelser
    3.0 av 5.0

    Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og få skritt unna Kulturhistorisk museum og Nasjonalgalleriet. Dessuten ligger Det kongelige slott og Karl Johans gate kun 10 minutter unna. Tullinløkka trikkeholdeplass og Holbergs plass holdeplass ligger fem minutters gange unna.

    Thon Hotel Gardermoen 670 kr
    Thon Hotel Gardermoen

    Thon Hotel Gardermoen

    Balder Allé 22, Ullensaker
      
     4,2
     av 5, basert på 448 anmeldelser
     3.0 av 5.0

     Dette hotellet ligger nær flyplassen, 7,3 kilometer unna Ullensaker museum og 40 kilometer unna Akershus universitetssykehus og Harald Huysman Karting. Dessuten ligger Munch-museet og Operahuset i Oslo 52 kilometer unna.

     Citybox Oslo 491 kr
     Citybox Oslo

     Citybox Oslo

     Prinsensgate 6, Oslo
       
      4,0
      av 5, basert på 1 821 anmeldelser
      3.0 av 5.0

      Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og få skritt unna Cinemateket og Oslo domkirke. Dessuten ligger Småflaskemuseet og Norsk Tollmuseum kun 5 minutter unna. Dronningens gate trikkestasjon ligger to minutters gange unna, og Jernbanetorget stasjon ligger 4 minutters gange unna.

      Hotel Verdandi Oslo 621 kr
      Hotel Verdandi Oslo

      Hotel Verdandi Oslo

      Tordenskioldsgate 6b, Oslo
        
       4,1
       av 5, basert på 64 anmeldelser
       3.5 av 5.0

       Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og få skritt unna Oslo turistinformasjon og Oslo rådhus. Dessuten ligger Karl Johans gate og Nobel-senteret kun 10 minutter unna. Kontraskjæret trikkestasjon og Nationaltheatret holdeplass ligger fem minutters gange unna.

       Anker Hotel 652 kr
       Anker Hotel

       Anker Hotel

       Storgata 55, Oslo
         
        3,8
        av 5, basert på 2 835 anmeldelser
        3.0 av 5.0

        Dette moderne hotellet i Oslo, som ligger ved Akerselva, befinner seg mindre enn én kilometer fra jernbanestasjonen og nær Munchmuseet.

        Park Inn by Radisson Oslo Airport 1 021 kr
        Park Inn by Radisson Oslo Airport

        Park Inn by Radisson Oslo Airport

        Henrik Ibsens Vei; Terminal Building, Ullensaker
          
         4,3
         av 5, basert på 2 718 anmeldelser
         4.0 av 5.0

         Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Gardermoen, 4,3 kilometer unna Ullensaker museum og 52 kilometer unna Munch-museet og Akershus universitetssykehus. Dessuten ligger Harald Huysman Karting og Gran-parken 52 kilometer unna. Oslo Lufthavn stasjon ligger 6 minutters gange unna.