Henningsvær

Reiseguide
Bilde tatt av Jelle Canipel
Utforsk dette spennende fiskeværet i Lofoten og se den koselige, tradisjonelle arkitekturen, vær med på fantastiske båtturer og spis den ferskeste sjømaten du kan tenke deg.

Det vesle fiskeværet Henningsvær ligger spredt utover flere småøyer på sørkysten av Austvågøy. Fram til tidlig på 1980-tallet kunne Henningsvær bare nås med ferge, noe som førte til at mange av de tradisjonelle, gamle husene, som mange andre steder ble erstattet med mer moderne bygninger, ble bevart her. I dag er en reise til Henningsvær perfekt for de som vil oppleve tradisjonell, nordnorsk kystarkitektur. Ta for eksempel en spasertur ved kaikanten på de to hovedøyene og ta bilder av de koselige rorbuene du finner her, med båtmaster og tauverk i bakgrunnen.

Besøk en av kafeene som ligger langs kaikanten og nyt synet av dette billedskjønne fiskeværet. Spisk fersk mat rett fra havet, som for eksempel torskefilet eller rogn. Så langt nord kan det bli kaldt selv på sommeren, så ta gjerne en varm kaffe og nyt synet av Vestfjorden, de skarpe fjellene og de fine småøyene i området. Et av de høyeste fjellene er Vågakallen.

Få et annet perspektiv på den fantastiske naturen her oppe ved å ta en charterbåttur. Da har du valget med å bli med på en spenningsfylt tur i speedbåt eller et rolig og avslappende cruise rundt i Lofoten. Det kan godt tenkes at du vil få øye på havørna mens den seiler fredelig på vinden høyt oppe i luften. Passer gjennom den trange munningen til Trollfjorden for å utforske Raftsundet. Du kan også være med på dykking i Vestfjorden, hvis du ønsker det.

Henningsvær har også mye å by på for de som er ute etter kulturelle opplevelser. Fiskeværet har en rekke gallerier og håndverksbutikker, inkludert Kaviarfabrikken, som er et spennende kunstgalleri som ligger i en omgjort fabrikk ved vannkanten. Besøk også Galleri Lofotens Hus, hvor du kan se verker av norske malere. På Heimøya kan du se Henningsvær kirke fra 1970-tallet, som erstattet et eldre kapell som ble bygget i 1852.

Du kommer deg til Henningsvær via broene som knytter fiskeværet sammen med sørspissen av Austvågøy. Nærmeste flyplass er i Svolvær, som ligger omtrent førti minutters kjøretur unna. Fra andre steder i Lofoten kan du reise til Henningsvær med buss eller bil. Med både hotell og rorbuer til leie er det gode overnattingsmuligheter for de som skal på ferie i Henningsvær, selv om det kan bli litt trangt om plassen når turistsesongen er på sitt travleste. Besøker du Henningsvær i november eller desember, kan du besøke Førjulseventyret, hvor håndverksbutikkene i Henningsvær byr sine gjester på koselige førjulsaktiviteter som såpelaging, lysstøping, strikking og mye annet morsomt. Dette kan også være en fin mulighet til å få oppleve nordlyset, mens sommeren er den perfekte tiden å komme hit på hvis du vil se midnattsolen.

Henningsvær Bryggehotell - by Classic Norway Hotels
Henningsvær Bryggehotell - by Classic Norway Hotels
3 out of 5
Hjelleskjæret, Misværveien 13, Vagan
Prisen er 1 785 kr per natt fra 25. sep. til 26. sep.
1 785 kr
per natt
25. sep.–26. sep.
Hvis du bor på dette hotellet med golfmuligheter i Vågan, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), båthavn ...
8,4/10 Very Good! (258 anmeldelser)
Hotellet vil bli pusset opp.
"Henningsvær - utrolig fint sted, hotellet har super beliggenhet, men rom og lobby var ekstremt kaldt. Hadde rom ved inngangen, mye bråk om natten av en gjeng nordmenn med litt for mye alkohol innabords. Rommene trenger oppussing og det skal skje i løpet av høsten. Veldig behjelpelig service i ..."

Anmeldelse skrevet 3. mar. 2023

Henningsvær Bryggehotell - by Classic Norway Hotels
Fast Hotel Henningsvær
Fast Hotel Henningsvær
2.5 out of 5
2 Sauøya, Vagan
Prisen er 859 kr per natt fra 1. okt. til 2. okt.
859 kr
per natt
1. okt.–2. okt.
Du kan bo på dette hotellet under turen til Vågan. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og daglig rengjøring. ...
7,2/10 Good! (47 anmeldelser)
Flott, mangler løst raskt og uten problemer
"Vi måtte ha taknover hodet i en fart grunnet dårlig værmelding. Det er et rom med 2 senger bad, vannkoker og hårføner. Fungerte strålende til vårt bruk. Det første rommet vi fikk tildelt hadde derimot en defekt seng, ved telefon til selskapet fikk vi tildelt nytt rom ila 5 minutter uten problem."

Anmeldelse skrevet 24. aug. 2023

Fast Hotel Henningsvær
Henningsvær Rorbuer
Henningsvær Rorbuer
2 out of 5
53 Banhammaren, Vagan, Nordland
Prisen er 2 265 kr per natt fra 23. okt. til 24. okt.
2 265 kr
per natt
23. okt.–24. okt.
Du kan bo i denne jakthytta under turen til Vågan. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og terrasse. Populære ...
7/10 Good! (8 anmeldelser)
"Henningsvær is beautiful. Accommodation was a little disappointing. We thought we would be staying in a rorbu, as per the photos, but we were in a separate white building near the rorbu. It was ok, spacious and basic. Mould on the shower curtain. 15 minute walk from the centre and that was fine with ..."

Anmeldelse skrevet 10. jul. 2023

Henningsvær Rorbuer
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Svinøya Rorbuer
Svinøya Rorbuer
3 out of 5
2 Gunnar Bergs vei, Vagan, Nordland
Hvis du bor i denne hytta i Vågan, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og frokost. ...
9,2/10 Wonderful! (14 anmeldelser)
"Very professional and courteous staff! Love it!!!"

Anmeldelse skrevet 5. jul. 2023

Svinøya Rorbuer
Gammelskola Apartments
Gammelskola Apartments
3 out of 5
13 Kirkeveien, Vagan, Nordland
Hvis du bor i denne leiligheten i Vågan, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
Gammelskola Apartments
Lofoten Basecamp
Lofoten Basecamp
4.5 out of 5
Skreda 37, Vestvågøy, Nordland
Hvis du bor i denne hytta i luksuriøs stil i Vestvågøy, får du 4,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering ...
9,6/10 Exceptional! (41 anmeldelser)
Utmerket
"Kjempefin liten hytte som hadde alt vi trengte. Vi kom etter resepsjonen hadde stengt, men de sendte melding om all informasjon som vi trengte og alt var klart. Det var ikke langt å kjøre til mange av de fineste plassene på Lofoten, f.eks bare 10-15 min til Lofotens fineste Strand!"

Anmeldelse skrevet 5. jul. 2023

Lofoten Basecamp
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Anmeldelser av Henningsvær

5
Populært reisemål
5 - Fantastisk
4
" "5 - Fantastisk 100%
4 - Bra
0
" "4 - Bra 0%
3 - OK
0
" "3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
" "2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
" "1 - Forferdelig 0%

Byer nær Henningsvær