Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Henningsvær

Reiseguide

Utforsk dette spennende fiskeværet i Lofoten og se den koselige, tradisjonelle arkitekturen, vær med på fantastiske båtturer og spis den ferskeste sjømaten du kan tenke deg.

Det vesle fiskeværet Henningsvær ligger spredt utover flere småøyer på sørkysten av Austvågøy. Fram til tidlig på 1980-tallet kunne Henningsvær bare nås med ferge, noe som førte til at mange av de tradisjonelle, gamle husene, som mange andre steder ble erstattet med mer moderne bygninger, ble bevart her. I dag er en reise til Henningsvær perfekt for de som vil oppleve tradisjonell, nordnorsk kystarkitektur. Ta for eksempel en spasertur ved kaikanten på de to hovedøyene og ta bilder av de koselige rorbuene du finner her, med båtmaster og tauverk i bakgrunnen.

Besøk en av kafeene som ligger langs kaikanten og nyt synet av dette billedskjønne fiskeværet. Spisk fersk mat rett fra havet, som for eksempel torskefilet eller rogn. Så langt nord kan det bli kaldt selv på sommeren, så ta gjerne en varm kaffe og nyt synet av Vestfjorden, de skarpe fjellene og de fine småøyene i området. Et av de høyeste fjellene er Vågakallen.

Få et annet perspektiv på den fantastiske naturen her oppe ved å ta en charterbåttur. Da har du valget med å bli med på en spenningsfylt tur i speedbåt eller et rolig og avslappende cruise rundt i Lofoten. Det kan godt tenkes at du vil få øye på havørna mens den seiler fredelig på vinden høyt oppe i luften. Passer gjennom den trange munningen til Trollfjorden for å utforske Raftsundet. Du kan også være med på dykking i Vestfjorden, hvis du ønsker det.

Henningsvær har også mye å by på for de som er ute etter kulturelle opplevelser. Fiskeværet har en rekke gallerier og håndverksbutikker, inkludert Kaviarfabrikken, som er et spennende kunstgalleri som ligger i en omgjort fabrikk ved vannkanten. Besøk også Galleri Lofotens Hus, hvor du kan se verker av norske malere. På Heimøya kan du se Henningsvær kirke fra 1970-tallet, som erstattet et eldre kapell som ble bygget i 1852.

Du kommer deg til Henningsvær via broene som knytter fiskeværet sammen med sørspissen av Austvågøy. Nærmeste flyplass er i Svolvær, som ligger omtrent førti minutters kjøretur unna. Fra andre steder i Lofoten kan du reise til Henningsvær med buss eller bil. Med både hotell og rorbuer til leie er det gode overnattingsmuligheter for de som skal på ferie i Henningsvær, selv om det kan bli litt trangt om plassen når turistsesongen er på sitt travleste. Besøker du Henningsvær i november eller desember, kan du besøke Førjulseventyret, hvor håndverksbutikkene i Henningsvær byr sine gjester på koselige førjulsaktiviteter som såpelaging, lysstøping, strikking og mye annet morsomt. Dette kan også være en fin mulighet til å få oppleve nordlyset, mens sommeren er den perfekte tiden å komme hit på hvis du vil se midnattsolen.

Lofoten Arctic Henningsvær Hotel
Lofoten Arctic Henningsvær Hotel
3 out of 5
Sauøya 2, Vågan
Prisen er 1 252 kr per natt fra 8. aug. til 8. aug.
Dette hotellet ligger ved havet og 10 minutters gange unna Henningsvær bru og Galleri Lofotens Hus. Dessuten ligger Rorvika og Lofotmuseet 20 kilometer ...
4/5Very Good! (187 anmeldelser)
Korttur innom Henningsvær
"Hotellet ligger ved Henningsværbru. Vi bor her 2 netter, fikk et hjørnerom i 2etasje. Rommet er ikke så stort men virker romslig pga. to vinduer som gir masse lys og fin utsikt. Badet er litt trangt og har dårlig avløp. Vannet renner utover hele badet når en dusjer og det finnes ikke vannskraper. ..."

Anmeldelse skrevet 30. aug. 2020

Lofoten Arctic Henningsvær Hotel
Henningsvær Guesthouse
Henningsvær Guesthouse
3 out of 5
Dreyersgate 8, Vågan
Prisen er 1 595 kr per natt fra 15. aug. til 15. aug.
Dette hotellet ligger ved sjøen og 10 minutters gange unna Galleri Lofotens Hus og Henningsvær bru. Dessuten ligger Rorvika og Lofotmuseet 20 kilometer ...
4.4/5Wonderful! (47 anmeldelser)
Nice room - great breakfast!
"Great breakfast! Nicely laid out on our table, just for us. Appetizing and also safe in regards to covid-19. Room was large, and the location is great. Overall very happy with this hotel."

Anmeldelse skrevet 13. aug. 2020

Henningsvær Guesthouse
Henningsvær Bryggehotell - by Classic Norway Hotels
Henningsvær Bryggehotell - by Classic Norway Hotels
3 out of 5
Hjelleskjæret, Misværveien 13, Vågan
Prisen er 1 759 kr per natt fra 22. aug. til 22. aug.
Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Vågan og 10 minutters gange unna Galleri Lofotens Hus og Henningsvær bru. Dessuten ligger Rorvika ...
4.2/5Very Good! (169 anmeldelser)
Fantastisk
"Kommer til å høres for godt ut til å være sant, men det er faktisk sant. Beste service vi har opplevd, fra vi kom og til vi dro. Beste maten vi noen gang har fått servert! Anbefaler alle å bo å spise på Henningsvær bryggehotell. Henningsvær utenfor hotellet har også flotte turer, butikker og resturanter ..."

Anmeldelse skrevet 16. nov. 2020

Henningsvær Bryggehotell - by Classic Norway Hotels
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Tobiasbrygga
Tobiasbrygga
3.5 out of 5
Hellandsgata 11, Vågan, Nordland
Prisen er 1 947 kr per natt fra 9. aug. til 9. aug.
Denne leiligheten ligger ved vannkanten, 1,3 kilometer unna Henningsvær bru og 20 kilometer unna Lofotmuseet og Galleri Espolin. Lofotakvariet ligger 19,3 kilometer ...
4.7/5Exceptional! (80 anmeldelser)
Førjulstur til Henningsvær
"En flott,smakfull praktisk leilighet med god plass og fin utsikt.Perfekt for venner/famile.Kort spasertur til sentrum."

Anmeldelse skrevet 7. des. 2020

Tobiasbrygga
3 Person Holiday Home in Henningsvær
3 Person Holiday Home in Henningsvær
3 out of 5
LOFOTEN, Vågan, Nordland
Dette feriehjemmet ligger i Vågan og 2 kilometer unna Galleri Lofotens Hus og Henningsvær bru. Dessuten ligger Rorvika og Lofotmuseet 20 kilometer unna.
3 Person Holiday Home in Henningsvær
Gammelskola Apartments
Gammelskola Apartments
3 out of 5
13 Kirkeveien, Vågan, Nordland
Denne leiligheten ligger ved vannkanten og 15 minutters gange unna Galleri Lofotens Hus og Henningsvær bru. Dessuten ligger Rorvika og Lofotmuseet 20 kilometer ...
Gammelskola Apartments
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Henningsvær

Byer nær Henningsvær