Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

HenningsværNorge

Utforsk dette spennende fiskeværet i Lofoten og se den koselige, tradisjonelle arkitekturen, vær med på fantastiske båtturer og spis den ferskeste sjømaten du kan tenke deg.

Det vesle fiskeværet Henningsvær ligger spredt utover flere småøyer på sørkysten av Austvågøy. Fram til tidlig på 1980-tallet kunne Henningsvær bare nås med ferge, noe som førte til at mange av de tradisjonelle, gamle husene, som mange andre steder ble erstattet med mer moderne bygninger, ble bevart her. I dag er en reise til Henningsvær perfekt for de som vil oppleve tradisjonell, nordnorsk kystarkitektur. Ta for eksempel en spasertur ved kaikanten på de to hovedøyene og ta bilder av de koselige rorbuene du finner her, med båtmaster og tauverk i bakgrunnen.

Besøk en av kafeene som ligger langs kaikanten og nyt synet av dette billedskjønne fiskeværet. Spisk fersk mat rett fra havet, som for eksempel torskefilet eller rogn. Så langt nord kan det bli kaldt selv på sommeren, så ta gjerne en varm kaffe og nyt synet av Vestfjorden, de skarpe fjellene og de fine småøyene i området. Et av de høyeste fjellene er Vågakallen.

Få et annet perspektiv på den fantastiske naturen her oppe ved å ta en charterbåttur. Da har du valget med å bli med på en spenningsfylt tur i speedbåt eller et rolig og avslappende cruise rundt i Lofoten. Det kan godt tenkes at du vil få øye på havørna mens den seiler fredelig på vinden høyt oppe i luften. Passer gjennom den trange munningen til Trollfjorden for å utforske Raftsundet. Du kan også være med på dykking i Vestfjorden, hvis du ønsker det.

Henningsvær har også mye å by på for de som er ute etter kulturelle opplevelser. Fiskeværet har en rekke gallerier og håndverksbutikker, inkludert Kaviarfabrikken, som er et spennende kunstgalleri som ligger i en omgjort fabrikk ved vannkanten. Besøk også Galleri Lofotens Hus, hvor du kan se verker av norske malere. På Heimøya kan du se Henningsvær kirke fra 1970-tallet, som erstattet et eldre kapell som ble bygget i 1852.

Du kommer deg til Henningsvær via broene som knytter fiskeværet sammen med sørspissen av Austvågøy. Nærmeste flyplass er i Svolvær, som ligger omtrent førti minutters kjøretur unna. Fra andre steder i Lofoten kan du reise til Henningsvær med buss eller bil. Med både hotell og rorbuer til leie er det gode overnattingsmuligheter for de som skal på ferie i Henningsvær, selv om det kan bli litt trangt om plassen når turistsesongen er på sitt travleste. Besøker du Henningsvær i november eller desember, kan du besøke Førjulseventyret, hvor håndverksbutikkene i Henningsvær byr sine gjester på koselige førjulsaktiviteter som såpelaging, lysstøping, strikking og mye annet morsomt. Dette kan også være en fin mulighet til å få oppleve nordlyset, mens sommeren er den perfekte tiden å komme hit på hvis du vil se midnattsolen.

De mest populære hotellene i Henningsvær

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Lofoten Arctic Henningsvær Hotel
Lofoten Arctic Henningsvær Hotel
3 out of 5
Sauøya 2, Vågan
Prisen er 1 135 kr per natt

Dette hotellet ligger ved havet og 10 minutters gange unna Henningsvær bru og Galleri Lofotens Hus. Dessuten ligger Rorvika og Lofotmuseet 20 kilometer ...

4/5Very Good! (131 anmeldelser)

"Små rom men hyggelige omgivelser og vertskap. Kan trygt anbefales om noen skal til Henningsvær"…"

Anmeldelse skrevet 20. jul. 2020

Lofoten Arctic Henningsvær Hotel
Henningsvær Bryggehotell - by Classic Norway Hotels
Henningsvær Bryggehotell - by Classic Norway Hotels
3 out of 5
Hjelleskjæret, Misværveien 13, Vågan
Prisen er 1 452 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Vågan og 10 minutters gange unna Galleri Lofotens Hus og Henningsvær bru. Dessuten ligger Rorvika ...

4.1/5Very Good! (114 anmeldelser)

"Hyggelig betjening, flott beliggenhet og god restaurant (middag og frokost). Den beste "Covid-19 løsningen" vi har hatt på frokost - kun a la carte (bestilling ved bordet :) )"…"

Anmeldelse skrevet 16. jul. 2020

Henningsvær Bryggehotell - by Classic Norway Hotels
Tobiasbrygga
Tobiasbrygga
3.5 out of 5
Hellandsgata 11, Vågan, Nordland
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 638 kr per natt

Denne leiligheten ligger ved vannkanten, 1,3 kilometer unna Henningsvær bru og 20 kilometer unna Lofotmuseet og Galleri Espolin. Lofotakvariet ligger 19,3 kilometer ...

4.7/5Exceptional! (57 anmeldelser)
Flott leilighet

"Leiligheten er koselig, og akkurat passe for ett par."…"

Anmeldelse skrevet 2. des. 2019

Tobiasbrygga

Populære steder å besøke i Henningsvær

Henningsvær bru
Bilde av Henningsvær bru

Henningsvær bru

4.5/5(12 anmeldelser)

Nyt den fantastiske utsikten fra broene som knytter fiskeværet Henningsvær i Lofoten sammen med hovedøya Austvågøy.

Hurtigrutekaien, Stamsund
Bilde av Hurtigrutekaien, Stamsund

Hurtigrutekaien, Stamsund

3.5/5(2 anmeldelser)

Forreven kyst, en øygruppe og hvaler på farten er noe av det du kan se når du tar en båttur fra denne kaia i Stamsund.

Lofotr vikingmuseum
Bilde av Lofotr vikingmuseum

Lofotr vikingmuseum

4/5(8 anmeldelser)

På dette enestående vikingmuseet på Borg i Lofoten kan du delta på et tradisjonelt festmåltid og se et av verdens største rekonstruerte langhus.

Anmeldelser av Henningsvær

5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
4
5 - Fantastisk 100%
4 - Bra
0
4 - Bra 0%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

Byer nær Henningsvær

Nord-Norge som viser båter, liten by eller landsby og fjell

Svolvær

Nord-Norge som inkluderer liten by eller landsby og båter

Vågan