Karibien reiser

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Karibien

  Har du noen gang drømt om å finne din helt egen paradisøy, hvor du kan spenne opp hengekøya mellom palmetrærne? En liten øy med hvite strender så langt øyet kan se, med turkist hav og duvende bølger? I Karibien har du mange muligheter til å realisere drømmen, for her finnes det mer enn 7000 øyer - og mange av dem er ubebodde.

  Severdigheter og opplevelser

  Karibien er et område som omfatter mer enn 30 land og et enormt antall øyer. Naturlig nok blir også severdighetene og attraksjonene svært mange, så det er lurt å tenke godt gjennom reisen på forhånd og legge noen håndfaste planer.
  Jamaica er kjent for reggae, sol og strender, og er Karibiens tredje største øy. Her kan du besøke den vakre Hope botanical gardens, du kan bedrive alle tenkelige former for vannsport i Montego Bay eller du kan fjellklatre i Blue Mountain Peak. Tar du turen innom Kingston, kan du også besøke Bob Marley-museet.
  Er det et eventyrlig dykkeparadis du er på jakt etter, skal du ta turen til Bermuda. Øya er preget av mye turisme, men her kan du dykke under havoverflaten og lete etter skatter blant de over 300 skipsvrakene som ligger på bunnen blant revene utenfor øya.
  Aruba er en karibisk øy kjent for sine fantastiske strender og den perfekte beliggenheten for vindsurfing. Mange turister besøker også hovedstaden Oranjestad, et mekka for både finere restauranter, nattklubber og ikke minst shoppingglade som kan handle med seg både designerklær, smykker og parfyme tollfritt.
  Sommerfugløya Guadeloupe er også verdt et besøk. Her får du litt av alt med både regnskog, fossefall og små, koselige landsbyer. Du kan besøke nasjonalparken eller klatre i fjellet på de mange tilrettelagte stiene, eller ta turen til Pigeon Island for å se undervannsstatuen av Jacques Cousteau. Og selvfølgelig - de lange, hvite strendene er aldri langt unna.

  Kulinariske eventyr

  Karibisk mat er en salig blanding av mange kjøkken, hvor både det amerikanske, europeiske, kinesiske, afrikanske og østindiske har sin naturlige plass. Mat er en veldig viktig del av den karibiske kulturen, og representerer de forskjellige landene, øyene og befolkningene. Ris, bønner, tomater, ananas og kokos er sentrale ingredienser, sammen med krydder, fisk og kjøtt av svin, kylling og okse. Pelau og grønnsaksretten callaloo er klassikere, sammen med reker i kokos, spareribs med guavesaus og jerk chicken. Felles for dem alle er mye farger og mye smak.

  Språk

  De fleste land og øyer har enten engelsk eller fransk som offisielt språk. Mange snakker også en blanding av engelsk og afrikansk kalt patois, creole eller papiamento som er en blanding av spansk, nederlandsk og portugisisk.

  Klima

  Jevnt over har alle de karibiske land og øyer et godt, varmt vær med temperaturer opp mot 35-40 varmegrader om sommeren. I vintermånedene kan dog kveldene være kjølige, og man må være oppmerksom på orkanvarsler og store mengder med regn i deler av året.

  Valuta

  Det er anbefalt at turister veksler inn kontanter i banker eller offentlige vekslingskontorer i Karibien. Forskjellige land har forskjellig vauta; på Jamaica har de sin egen dollar og på Aruba har de euro. Man kan også benytte amerikanske dollar på mange av øyene, og kredittkort som Visa og Mastecard er vanlig.

  Reise til Karibien

  Det er ingen norske operatører som flyr direkte til Karibien, men med en rekke selskap kan du fly til USA og videre til din karibiske destinasjon. Jamaica har to internasjonale flyplasser, Norman Manley International Airport utenfor Kingston og Sangster International Airport. Du kan også fly fra Europa til Guadeloupe Pole Caraibes eller til Princess Juliana International Airport Simpson Bay på St. Martin, og videre derfra.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.