Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

Europa
Reiseguide

Oia som viser kystby, landskap og kyst

Besøk fantastiske steder i over 50 land. Opplev svært forskjellige kulturer, språk og mat mens du reiser svært korte avstander. 

Å reise rundt i Europa er enkelt siden de fleste av de nesten 30 medlemslandene i EU bruker samme valuta og har avslappede grenseoverganger. Du kan enkelt reise fra land til land med tog. En ferie i Europa kan by på et stort mangfold, fra de nordiske landene ved Polarsirkelen til de varme landene i Middelhavsregionen, og fra store, moderne metropoler til tradisjonsrike oldtidsbyer.

I Italia og Hellas kan du se ruinene fra de gamle storimperiene. Se Colosseum i Roma og Akropolis i Athen. Begge landene har også deilige strender. Utforsk noen av de 6 000 greske øyene og se det Liguriske Hav fra høytliggende turstier langs terrasseliggende vingårder i Cinque Terre i Italia. Vis respekt til paven i Vatikanstaten, Europas minste nasjon.

Frankrike er berømt for vin, middelhavsstrender og kunstgallerier. Se det flotte fjellområdet Gorges du Verdon og stå på ski i de franske Alpene. Besøk de ukentlige markedene i småbyene i Provence, landsbyene på åskammene i Luberon og sandstrendene ved Saint-Tropez. I Paris kan du besøke Louvre, Musée d'Orsay og Centre Georges Pompidou. Rusle på Champs-Élysées og se byen fra toppen av Eiffeltårnet.

I Spania og Portugal kan du oppleve moderne iberisk kultur. I Portugal kan du smake på deilig Belém-bakverk, besøke det 500 år gamle klosteret Jerónimos og se store bølger slå mot land på vestkysten av Europas vestligste land. Stå på ski i Pyreneene, løp med oksene i Pamplona og dans flamenco i Madrid eller Barcelona i Spania. Begi deg inn i området mellom Spania og Frankrike for å oppleve Guggenheim-museet i Bilbao og unik baskisk kultur og språk.

I Norge, Sverige, Finland og Danmark kan du oppleve skandinaviske skikker og mat. Dra nord for polarsirkelen og opplev sommersolen som aldri går ned. Finn rolige skoger i Finland, lær om vikinghistorie på Vasamuseet i Sverige og se de majestetiske fjordene langs norskekysten.

I Storbritannia kan du se skotske stepper, walisiske borger og britisk pomp og prakt i England. Se kronjuvelene og gå på teater på West End i London. Dra over vannet til Irland og reis på sykkeltur over grønne åser forbi forhistoriske, keltiske landemerker.

Tyskland, Østerrike, Ungarn, Tsjekkia og Polen kan tilby fantastisk musikk, borger og århundrer med historie. Se den flotte domkatedralen i Köln, lytt til symfoniorkesteret i Wien, se gamle romerske bosetninger i Budapest, opplev St. Vitus-katedralen i Praha og gamlebyene i Krakow og Gdansk.

Besøk museer, kunstgallerier og gudshus i Ukraina, Hviterussland, Litauen, Latvia og andre land som tidligere var isolert bak sovjetiske grenser.

På ferie i Europa vil du få et stort mangfold av spennende opplevelser.

Europa – populære byer

St. Paul\'s Cathedral som inkluderer by, religiøse elementer og gatescener
London
Kjent for Shopping, Teater og Tur
En av de få byene som med rette kan kalle seg en verdensby. Den er spekket av interessante steder, der en ny historie venter omtrent rundt hvert hjørne.

Grunner til å reise

 • Finansdistriktet
 • Kensington High Street
 • Theatreland
Eiffeltårnet som viser solnedgang, monument og historisk arkitektur
Paris
Kjent for Shopping, Tur og Teater
Paris kan tilby alt fra enkle gleder til ekstravagante opplevelser, enten det er en ettermiddagspiknik i Jardin du Luxembourg eller en aften i operaen.

Grunner til å reise

 • Grands Boulevards
 • Canal Saint-Martin
 • Rue de Rivoli
St. Peters basilika fasiliteter samt historisk arkitektur, religiøse elementer og kirke eller katedral
Roma
Kjent for Sjømat, Shopping og Tur
Roma er en slående blanding av flott kunst, utrolig arkitektur og solrike plasser og kombinerer en imponerende historie med et hektisk storbyliv. Dette er således det perfekte reisemålet for en storbyferie.

Grunner til å reise

 • Via Nomentana
 • Via Veneto
 • Via del Corso
Almudena katedral
Madrid
Kjent for Sjømat, Shopping og Kulturell aktivitet
Madrid er en av Europas mest populære byer. Den har en livlig atmosfære, fascinerende historie, berømte museer og vakker arkitektur.

Grunner til å reise

 • Madrid Rio
 • Calle de Alcalá
 • Paseo de la Castellana
Amsterdam som viser gatescener, historisk arkitektur og by
Amsterdam
Kjent for Sjømat, Shopping og Romantisk
Hovedstaden i Nederland er kjent for sitt nettverk av kanaler som ble bygd på 1700-tallet, hus med gavler, museer og «coffee shops».

Grunner til å reise

 • Vondelpark
 • De Negen Straatjes
 • Anne Franks hus
Museumsinsel som viser by og gatescener
Berlin
Kjent for Sjømat, Shopping og Dyrepark
Berlin, tidligere kjent for sin deling, er nå forent og en moderne by hvor unik tysk livsstil kan oppleves på de mange museene, offentlige plassene og festivalene.

Grunner til å reise

 • Kurfürstendamm
 • Zoologischer Garten Berlin
 • Friedrichstrasse