Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Athen
Reiseguide

Akropolis fasiliteter samt historisk arkitektur, ruiner og nattbilder

Reis til Athen for å oppleve denne hvite verdensbyen, med fantastisk utsikt ut mot fjellene og havet, samtidig som du opplever glimt av antikkens tidsalder.

Athen er stedet hvor antikken møter det beste den moderne verden har å by på, noe som gjør en weekendtur hit til en spennende opplevelse. Samtidig som du har flott utsikt mot fjellene og det krystallblå Egeerhavet, hvor det er mange spennende øyer. Det er mye å gjøre, enten du er interessert i historie, liker kunst eller er tilhenger av gresk mytologi, og utsikten er fantastisk.

Vær oppmerksom på at det kan bli veldig varmt utover dagen, spesielt om sommeren, som også er tidspunktet flest turister besøker byen. Det er derfor lurt å gjøre unna gåturer og sightseeing på morgenkvisen. Etter en sterk kopp med gresk kaffe, er det bare å ta turen for å utforske de mange arkeologiske stedene i og rundt sentrum av byen. Besøk Pnyx Hill, hvor kjente talere som Aristides og Pericles entusiastisk oppfordret sine landsmenn til å delta i verdens første virkelige demokrati Gå over det gamle torget (Agora), hvor Socrates og Plato spaserte i togaene sine og diskuterte filosofi. Se ruinene til gamle templer dedikert til gudene av Mount Olympus, og den flotte utsikten fra toppen av Akropolis.

Det er mange gallerier og museer hvor du kan kjøle deg når ettermiddagen kommer. Det rike nabolaget Kolonaki er stedet hvor du finner eksklusive butikker og restauranter, i tillegg til Benaki-museet. Museet ligger i en vakkert restaurert familievilla, og er et flott sted for de som er ute etter en bedre forståelse av historien og kulturen i Hellas. Det nye Akropolis-museet, som ligger i det historiske området Makrygianni, tar for seg kunst, kultur og skikkene til innbyggerne i Akropolis, fra prehistoriske tider til sent i antikken.

Selv om det er nok å ta seg til i byen, bør du også ta en kjøretur eller hoppe på bussen til landbygda. Poseidon-tempelet er plassert på en steinete topp i Kapp Sounion, hvor det våker over Egeerhavet. Delphi og noen av de andre øyene ligger ikke langt unna, og er fine mål for dagsturer. Hvis du ikke er for sliten når du kommer tilbake, kan du sjekke ut nattelivet i og rundt Omonia-plassen.

Discover neighborhoods in Athen

Athens Gate Hotel
Athens Gate Hotel
4 out of 5
10 Syngrou Avenue, Athen, Attiki
Prisen er 1 162 kr per natt fra 29. jun. til 29. jun.
Dette hotellet ligger i Athen sentrum og få skritt unna Gresk-evangelisk kirke, Hadrians bue og Zevstempelet. Dessuten ligger Dionysos-teatret og Museum for ...
4.6/5Exceptional! (1,001 anmeldelser)
Best location
"Best location in Athens. Great view of Acropolis and Olimpiou."

Anmeldelse skrevet 19. apr. 2019

Athens Gate Hotel
Sofitel Athens Airport
Sofitel Athens Airport
5 out of 5
Athens International Airport, Spáta-Artémida, Attiki
Gratis avbestilling
Prisen er 1 935 kr per natt fra 5. jul. til 5. jul.
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Spáta-Artémida, 2,4 kilometer unna Metropolitan Expo og 20 kilometer unna Factory Outlet Airport og Vorres museum. Dessuten ...
4.4/5Excellent! (2,124 anmeldelser)
"Flott hotell, tok covid 19 på aller høyeste ansvar! Perfekt overnatting hvis man skal videre !"

Anmeldelse skrevet 13. aug. 2020

Sofitel Athens Airport
Electra Palace Athens
Electra Palace Athens
5 out of 5
18 - 20 N Nikodimou Street, Athen, Attiki
Prisen er 1 786 kr per natt fra 23. jun. til 23. jun.
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Athen sentrum og 5 minutters gange unna Adrianoú, Syntagma og Ermoú. Dessuten ligger Akropolis og Det greske parlamentet ...
4.6/5Wonderful! (1,001 anmeldelser)
Nice hotel in the center of Athens
"Nice hotel very close to Plaka"

Anmeldelse skrevet 3. aug. 2020

Electra Palace Athens
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
MET34 Athens
MET34 Athens
4 out of 5
9 Petraki St., Athen, Attiki
Prisen er 1 271 kr per natt fra 17. jun. til 17. jun.
Dette leilighetshotellet ligger i Athen sentrum og få skritt unna Maria Callas museum og Ermoú. Dessuten ligger Syntagma og Det greske parlamentet kun 10 minutter ...
4.9/5Exceptional! (291 anmeldelser)
"Very modern, luxurious hotel with professional service focused staff. My mother and I booked a shared room. As the hotels 2 bedroom suite was empty they gave us a complimentary upgrade!! Amazing!!!! Hotel is in an Excellent location. We had Delicious & quite exceptional Greek food (high quality ingredients ..."

Anmeldelse skrevet 9. jun. 2021

MET34 Athens
Athens Studios
Athens Studios
4 out of 5
3A Veikou St, Makrigyianni, Athen, Attiki
Prisen er 682 kr per natt fra 18. jun. til 18. jun.
Dette leilighetshotellet ligger i Athen sentrum og 10 minutters gange unna Akropolis-museet, Akropolis og Zevstempelet. Dessuten ligger Parthenon og Syntagma ...
4.1/5Very Good! (639 anmeldelser)
Rimelig og sentralt
"Vi trengte en rimelig overnatting i Athen etter å ha vært på Paros en uke. Og Athen Studio var helt greit. Sentralt i forhold til metro og ikke langt i fra Akropolis museum og shopping muligheter."

Anmeldelse skrevet 4. jul. 2019

Athens Studios
GK Airport Suites
GK Airport Suites
3 out of 5
Andrea Koumpi 24, Markópoulon, Markópoulo Mesogéas, Attica
Prisen er 998 kr per natt fra 20. jun. til 20. jun.
Dette leilighetshotellet ligger i Markópoulo Mesogéas, 4,9 kilometer unna Markopoulo olympiske ridesenter og 15 kilometer unna Braurón og Metropolitan Expo. ...
4.5/5Wonderful! (187 anmeldelser)
"Friendly&serviceminded staff. Great stay. Great transport-service."

Anmeldelse skrevet 18. jul. 2020

GK Airport Suites
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Athen

Populære aktiviteter i Athen

Byer nær Athen