Starten på sidens hovedinnhold

Athen

Kjent for Museer, Kafeer og Historiske bygninger

Reis til Athen for å oppleve denne hvite verdensbyen, med fantastisk utsikt ut mot fjellene og havet, samtidig som du opplever glimt av antikkens tidsalder.

Slik kommer du deg til Athen

Athen er stedet hvor antikken møter det beste den moderne verden har å by på, noe som gjør en weekendtur hit til en spennende opplevelse. Samtidig som du har flott utsikt mot fjellene og det krystallblå Egeerhavet, hvor det er mange spennende øyer. Det er mye å gjøre, enten du er interessert i historie, liker kunst eller er tilhenger av gresk mytologi, og utsikten er fantastisk.

Vær oppmerksom på at det kan bli veldig varmt utover dagen, spesielt om sommeren, som også er tidspunktet flest turister besøker byen. Det er derfor lurt å gjøre unna gåturer og sightseeing på morgenkvisen. Etter en sterk kopp med gresk kaffe, er det bare å ta turen for å utforske de mange arkeologiske stedene i og rundt sentrum av byen. Besøk Pnyx Hill, hvor kjente talere som Aristides og Pericles entusiastisk oppfordret sine landsmenn til å delta i verdens første virkelige demokrati Gå over det gamle torget (Agora), hvor Socrates og Plato spaserte i togaene sine og diskuterte filosofi. Se ruinene til gamle templer dedikert til gudene av Mount Olympus, og den flotte utsikten fra toppen av Akropolis.

Det er mange gallerier og museer hvor du kan kjøle deg når ettermiddagen kommer. Det rike nabolaget Kolonaki er stedet hvor du finner eksklusive butikker og restauranter, i tillegg til Benaki-museet. Museet ligger i en vakkert restaurert familievilla, og er et flott sted for de som er ute etter en bedre forståelse av historien og kulturen i Hellas. Det nye Akropolis-museet, som ligger i det historiske området Makrygianni, tar for seg kunst, kultur og skikkene til innbyggerne i Akropolis, fra prehistoriske tider til sent i antikken.

Selv om det er nok å ta seg til i byen, bør du også ta en kjøretur eller hoppe på bussen til landbygda. Poseidon-tempelet er plassert på en steinete topp i Kapp Sounion, hvor det våker over Egeerhavet. Delphi og noen av de andre øyene ligger ikke langt unna, og er fine mål for dagsturer. Hvis du ikke er for sliten når du kommer tilbake, kan du sjekke ut nattelivet i og rundt Omonia-plassen.

Aktiviteter i Athen

Dette moderne museet er et produkt av tiår med iherdig og lidenskapelig arbeid, og kan nå skilte med millioner av besøkende hvert år.

Dra tilbake i tid og utforsk oldtidens myter inngravert i veggene til Hellas' største doriske tempel, som opprinnelig var en hyllest til krigsgudinnen Athene.

Spaser langs promenaden hvor velstående atenere utvekslet sladder, politiske nyheter og varer.

Etter et besøk ved Det greske parlamentet bør du sette av tid til å få med deg de andre severdighetene og aktivitetene i Athen. Området er kjent for sine mange restauranter og har interessante museer du bør oppleve.

Forestill deg å shoppe på samme sted som de gamle grekerne, mens du spaserer gjennom ruinene til det tidligere møtestedet i Athen, med dets flotte marmorsøyler.

Stå ved foten av de høye søylene som hedrer faren til de olympiske guder, under besøket ditt til dette tempelet fra det første århundret.

I antikvitetsbutikkene, tavernaene og de utendørs bodene på loppemarkedet finner du suvenirer, samlegjenstander og enestående smykker.

I dette funklende hvite marmorstadionet foregikk de første moderne olympiske leker. Det har sett mange store seire, fra oldtiden og frem til i dag.

Billetter og turer

Utforsk den fascinerende greske hovedstaden og landemerkene man bare må se. Lær om byens historie mens guiden tar deg gjennom det imponerende Zevs-tempelet, det kjente Akropolis og verdensberømte Parthenon. Fordyp deg i gresk mytologi og se arkeologiske funn på metrostasjonen Museum.

Billetter og turer

Akropolis-museet er blant verdens største antikvitetsamlinger, og du har prioritert adgang til å beundre tusenvis av gjenstander fra de hellenistiske, romerske og bysantinske periodene. Først i køen-billetten din gjør også at du kan utforske arenaen så lenge du ønsker etter det guidede besøket.

Billetter og turer

Utforsk alle de viktigste severdighetene i Athen på denne turen med sightseeingbuss, hvor du får en fantastisk 360-graders utsikt over denne vakre, historiske byen fra det åpne dekket.

Billetter og turer

Det nasjonale greske danseteateret «Dora Stratou» har vært et levende museum siden 1953 og er unikt i sitt slag i verden. Opplev en spektakulær forestilling og beundre autentiske kostymer og tradisjonelle danser.

Billetter og turer

Sug opp synene av Atens riviera på en revolusjonerende, elektrisk trehjulssykkel, Trikke, på denne turen. Mens du kjøres langs Attica-kysten, beundre den endeløse blå himmelen og havet. Sol deg på Mikro- eller Megalo Kavouri-stranden, og ta en dukkert i det legende vannet i Vouliagmeni-sjøen.

Billetter og turer

I det historiske sentrum av Aten, i et kompleks av nyklassiske bygninger, ligger Benaki-museet som huser en unik utstilling av islamske kunstsamlinger og eksempler på alle de lokale variantene fra så langt som India, Persia, Mesopotamia, Lilleasia, Midt-Østen, Arabia, Egypt, Nord-Afrika, Sicilia og Spania.

De beste områdene å besøke i Athen

Hvilke andre steder er som Athen?

Se lignende reisemål som du kanskje vil like