Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Hellas grunnet COVID-19.

AthenGreece

Reis til Athen for å oppleve denne hvite verdensbyen, med fantastisk utsikt ut mot fjellene og havet, samtidig som du opplever glimt av antikkens tidsalder.

Athen er stedet hvor antikken møter det beste den moderne verden har å by på, noe som gjør en weekendtur hit til en spennende opplevelse. Samtidig som du har flott utsikt mot fjellene og det krystallblå Egeerhavet, hvor det er mange spennende øyer. Det er mye å gjøre, enten du er interessert i historie, liker kunst eller er tilhenger av gresk mytologi, og utsikten er fantastisk.

Vær oppmerksom på at det kan bli veldig varmt utover dagen, spesielt om sommeren, som også er tidspunktet flest turister besøker byen. Det er derfor lurt å gjøre unna gåturer og sightseeing på morgenkvisen. Etter en sterk kopp med gresk kaffe, er det bare å ta turen for å utforske de mange arkeologiske stedene i og rundt sentrum av byen. Besøk Pnyx Hill, hvor kjente talere som Aristides og Pericles entusiastisk oppfordret sine landsmenn til å delta i verdens første virkelige demokrati Gå over det gamle torget (Agora), hvor Socrates og Plato spaserte i togaene sine og diskuterte filosofi. Se ruinene til gamle templer dedikert til gudene av Mount Olympus, og den flotte utsikten fra toppen av Akropolis.

Det er mange gallerier og museer hvor du kan kjøle deg når ettermiddagen kommer. Det rike nabolaget Kolonaki er stedet hvor du finner eksklusive butikker og restauranter, i tillegg til Benaki-museet. Museet ligger i en vakkert restaurert familievilla, og er et flott sted for de som er ute etter en bedre forståelse av historien og kulturen i Hellas. Det nye Akropolis-museet, som ligger i det historiske området Makrygianni, tar for seg kunst, kultur og skikkene til innbyggerne i Akropolis, fra prehistoriske tider til sent i antikken.

Selv om det er nok å ta seg til i byen, bør du også ta en kjøretur eller hoppe på bussen til landbygda. Poseidon-tempelet er plassert på en steinete topp i Kapp Sounion, hvor det våker over Egeerhavet. Delphi og noen av de andre øyene ligger ikke langt unna, og er fine mål for dagsturer. Hvis du ikke er for sliten når du kommer tilbake, kan du sjekke ut nattelivet i og rundt Omonia-plassen.

Hvor du bør bo i Athen

De mest populære hotellene i Athen

Sofitel Athens Airport
Sofitel Athens Airport
5 out of 5
Athens International Airport, Spáta-Artémida, Attiki
Prisen er 1 803 kr per natt fra 26. nov. til 27. nov.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Spáta-Artémida, 2,4 kilometer unna Metropolitan Expo og 20 kilometer unna Factory Outlet Airport og Vorres museum. Dessuten ...

4.4/5Excellent! (2,198 anmeldelser)

"Flott hotell, tok covid 19 på aller høyeste ansvar! Perfekt overnatting hvis man skal videre !"…"

Anmeldelse skrevet 13. aug. 2020

Sofitel Athens Airport
Grand Hyatt Athens
Grand Hyatt Athens
5 out of 5
115, Syngrou Avenue, Athen, Attica
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 913 kr per natt fra 9. des. til 10. des.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Néos Kósmos og 2 kilometer unna Onassis kultursenter og Akropolis-museet. Dessuten ligger Akropolis og Parthenon kun ...

4.1/5Very Good! (225 anmeldelser)

"Bra førsteinntrykk, og ser veldig fint ut. Men småting ødelegger hele opplevelsen. Rommet: Sengene er harde, dårlige puter og veldig dårlig WiFi. Fin dekor og stort bad. Lite "ekstra" for å ha bestilt et fint rom. Du får en vannflaske, og ellers koster alt ekstra. Plassering: ikke langt unna sentrum, ..."…"

Anmeldelse skrevet 5. okt. 2019

Grand Hyatt Athens
Electra Metropolis Athens
Electra Metropolis Athens
5 out of 5
15 Mitropoleos Street, Athen, Attiki
Prisen er 1 482 kr per natt fra 26. nov. til 27. nov.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Athen sentrum og få skritt fra Maria Callas museum, Syntagma og Ermoú. Dessuten ligger Det greske parlamentet og Romersk ...

4.6/5Exceptional! (1,152 anmeldelser)
Luxury vibes!

"Amazing hotel and staff! Safety was taken care of regarding corona. Spacious rooms, luxury feeling and quite. Location was perfect. Sunset at the rooftop was the best end of the day. My favorite hotel in Athens"…"

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2020

Electra Metropolis Athens
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Athen

Athens Studios
Athens Studios
4 out of 5
3A Veikou St, Makrigyianni, Athen, Attiki
Prisen er 282 kr per natt fra 22. des. til 23. des.

Dette leilighetshotellet ligger i Athen sentrum og 10 minutters gange unna Akropolis-museet, Akropolis og Zevstempelet. Dessuten ligger Parthenon og Syntagma ...

4.1/5Very Good! (635 anmeldelser)
Rimelig og sentralt

"Vi trengte en rimelig overnatting i Athen etter å ha vært på Paros en uke. Og Athen Studio var helt greit. Sentralt i forhold til metro og ikke langt i fra Akropolis museum og shopping muligheter."…"

Anmeldelse skrevet 4. jul. 2019

Athens Studios
Comfort Stay, FREE shuttle from - to the airport
Comfort Stay, FREE shuttle from - to the airport
3 out of 5
Agrafon & Chiou 7, Spáta-Artémida

Dette leilighetshotellet ligger i Spáta-Artémida, 2,5 kilometer unna Metropolitan Expo og 10 kilometer unna Attica dyrehage og Braurón. Dessuten ligger McArthurGlen ...

4.2/5Excellent! (28 anmeldelser)

"Nahe am Airport, guter Shuttle Service. Abendessen und Frühstück mäßig, Bad recht klein."…"

Anmeldelse skrevet 22. okt. 2020

Comfort Stay, FREE shuttle from - to the airport
GK Airport Suites
GK Airport Suites
3 out of 5
Andrea Koumpi 24, Markópoulon, Markópoulo Mesogéas, Attica
Prisen er 847 kr per natt fra 26. nov. til 27. nov.

Denne leiligheten ligger i Markópoulo Mesogéas, 4,9 kilometer unna Markopoulo olympiske ridesenter og 15 kilometer unna Braurón og Metropolitan Expo. Dessuten ...

4.5/5Wonderful! (176 anmeldelser)

"Friendly&serviceminded staff. Great stay. Great transport-service."…"

Anmeldelse skrevet 18. jul. 2020

GK Airport Suites
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Athen

Populære aktiviteter i Athen

Anmeldelser av Athen

4.2

Populært reisemål

5 - Fantastisk
8
5 - Fantastisk 38.095238095238095%
4 - Bra
10
4 - Bra 47.61904761904762%
3 - OK
3
3 - OK 14.285714285714286%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

1. okt. 2019

Athen er helt fantastisk rett og slett ene og alene pga Akropolis og de andre historiske attraksjonene. Ellers er byen bare en storby uten særpreg.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

31. aug. 2019

Ren og fin by.

3/5 - OK

Verifisert reisende

20. aug. 2019

Ikke estetisk vakker men veldig spennende by.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

20. apr. 2019

Interessant by med mange fine historiske monumenter og museer

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

6. mar. 2019

A really special large city. So much culture, from all ages. So many things to do outdoors when the weather is good, so many excellent museums to visit when it is raining. A good place for winter holidays to meet the spring

Byer nær Athen