Mo i Rana

Reiseguide
Mo i Rana
Mo i Rana, kjent som Jernverksbyen etter den viktige jernindustrien i området, er den fjerde største byen i Nord-Norge og tilbyr flott kultur og natur.

På Museumsgården i sentrum av Mo finner du Helgelands museums naturhistoriske avdeling, i tillegg til skiftende utstillinger av både kunst- og kulturhistorisk interesse for hele Helgeland. Hvis du vil oppleve naturen på egenhånd, ligger Plurdalen nord for byen og lokker med undersjøiske grotter. Tar du med deg barna, kan dere dra på ridetur med islandshest. En tur til Mo i Rana er også et godt utgangspunkt for et besøk i Svartisen nasjonalpark, der du kan oppleve uforglemmelig brevandring.

For golfinteresserte har området en populær nihulls golfbane som ble utbygget i 2014. Polarsirkelen Golf ligger flott til i naturskjønne omgivelser med utsikt over fjorden og tilbyr også golfkurs. Ikke langt unna ligger Skillevollen alpinsenter, som kan skilte med fine bakker og flotte langrennsløyper rundt Båsmofjellet. Ta med deg ski og niste for å nyte utsikten.

Weekendtur til Mo i Rana er ideelt for musikkfantaster. Verket musikkfestival inkluderer fortrinnsvis norske band og artister som opptrer for et ivrig publikum en helg mot slutten av sommeren. I oktober går musikkfestivalen Smeltedigelen av stabelen. Fokus er først og fremst på jazz og blues, noe som passer godt i høstmørket. På den andre siden av året sparker festivalen Rød snø i gang med skandinaviske artister som opptrer på toppen av et parkeringshus.

Nordland Teater har sitt hovedsete i byen og tilbyr ulike oppsetninger utover året. Som del av teateret finner du Vinterlysfestivalen, en ukelang festival som foregår over hele Rana, med både korte og lengre stykker, utstillinger, forelesninger og diskusjoner for alle aldre. Under en reise til Mo i Rana vil du dessuten ikke slippe opp for spisesteder og shoppingmuligheter. Byen har flere restauranter av høy kvalitet og kjøpesentre der de vanligste kjedene og eksklusive, frittstående butikker holder til.

Du kommer deg til Mo i Rana med innenlandsfly, der sørligste flyplass med ruter til stedet er Værnes ved Trondheim. Alternativt kan du ta Nordlandsbanen for en helt spesiell utsikt, enten nordover fra Trondheim på rundt seks og en halv time, eller sørover fra Bodø, noe som tar drøye tre timer. Det går i tillegg flere bussruter langs Helgelandskysten.

Scandic Meyergården
Scandic Meyergården
3.5 out of 5
Fr Nansensgate 28, Mo-I-Rana
Prisen er 1 296 kr per natt fra 31. mai til 1. jun.
1 296 kr
per natt
31. mai–1. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Mo i Rana, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: ...
8,4/10 Very Good! (933 anmeldelser)
"Frukost var väldigt bra. Resten väldigt dåligt. Sov dåligt pga väldigt lyhört."

Anmeldelse skrevet 21. mai 2024

Scandic Meyergården
Clarion Collection Hotel Helma
Clarion Collection Hotel Helma
3.5 out of 5