Mo i Rana

Reiseguide
Mo i Rana
Mo i Rana, kjent som Jernverksbyen etter den viktige jernindustrien i området, er den fjerde største byen i Nord-Norge og tilbyr flott kultur og natur.

På Museumsgården i sentrum av Mo finner du Helgelands museums naturhistoriske avdeling, i tillegg til skiftende utstillinger av både kunst- og kulturhistorisk interesse for hele Helgeland. Hvis du vil oppleve naturen på egenhånd, ligger Plurdalen nord for byen og lokker med undersjøiske grotter. Tar du med deg barna, kan dere dra på ridetur med islandshest. En tur til Mo i Rana er også et godt utgangspunkt for et besøk i Svartisen nasjonalpark, der du kan oppleve uforglemmelig brevandring.

For golfinteresserte har området en populær nihulls golfbane som ble utbygget i 2014. Polarsirkelen Golf ligger flott til i naturskjønne omgivelser med utsikt over fjorden og tilbyr også golfkurs. Ikke langt unna ligger Skillevollen alpinsenter, som kan skilte med fine bakker og flotte langrennsløyper rundt Båsmofjellet. Ta med deg ski og niste for å nyte utsikten.

Weekendtur til Mo i Rana er ideelt for musikkfantaster. Verket musikkfestival inkluderer fortrinnsvis norske band og artister som opptrer for et ivrig publikum en helg mot slutten av sommeren. I oktober går musikkfestivalen Smeltedigelen av stabelen. Fokus er først og fremst på jazz og blues, noe som passer godt i høstmørket. På den andre siden av året sparker festivalen Rød snø i gang med skandinaviske artister som opptrer på toppen av et parkeringshus.

Nordland Teater har sitt hovedsete i byen og tilbyr ulike oppsetninger utover året. Som del av teateret finner du Vinterlysfestivalen, en ukelang festival som foregår over hele Rana, med både korte og lengre stykker, utstillinger, forelesninger og diskusjoner for alle aldre. Under en reise til Mo i Rana vil du dessuten ikke slippe opp for spisesteder og shoppingmuligheter. Byen har flere restauranter av høy kvalitet og kjøpesentre der de vanligste kjedene og eksklusive, frittstående butikker holder til.

Du kommer deg til Mo i Rana med innenlandsfly, der sørligste flyplass med ruter til stedet er Værnes ved Trondheim. Alternativt kan du ta Nordlandsbanen for en helt spesiell utsikt, enten nordover fra Trondheim på rundt seks og en halv time, eller sørover fra Bodø, noe som tar drøye tre timer. Det går i tillegg flere bussruter langs Helgelandskysten.

Scandic Meyergården
Scandic Meyergården
3.5 out of 5
Fr Nansensgate 28, Mo-I-Rana
Prisen er 1 290 kr per natt fra 3. jun. til 4. jun.
1 290 kr
per natt
3. jun.–4. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Mo i Rana, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: ...
8,4/10 Very Good! (827 anmeldelser)
Sentralt, god frokost, noe slitt og skittent.
"Sentralt, rimelig, God seng med ekstra puter, kjempegod frokost. Veldig skittent i korridorer og heis. Tv på rommet var på størrelse med en middels pc-skjerm."

Anmeldelse skrevet 5. apr. 2023

Scandic Meyergården
Clarion Collection Hotel Helma
Clarion Collection Hotel Helma
3.5 out of 5
Thomas Von Westensgate 2, Mo-I-Rana, 8624
Prisen er 1 432 kr per natt fra 18. jun. til 19. jun.
1 432 kr
per natt
18. jun.–19. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Mo i Rana, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), ...
9,4/10 Exceptional! (547 anmeldelser)
Topp hotell
"Meget fint hotell, god service, fine rom med gode senger. Sentralt i Mo i Rana. Frokost god, middag god. Topp opphold!"

Anmeldelse skrevet 13. apr. 2023

Clarion Collection Hotel Helma
Mo Gjestegård
Mo Gjestegård
3 out of 5
Elias Blix Gate 5, Mo-I-Rana, 8624
Prisen er 977 kr per natt fra 19. jun. til 20. jun.
977 kr
per natt
19. jun.–20. jun.
Hvis du bor i dette gjestehuset med fasiliteter for forretningsreisende i Mo i Rana, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), ...
8/10 Very Good! (277 anmeldelser)
Enkelt og greit.
"Grei standard. Reint og ryddig. Mulighet til å lade elbil med schuko-kontakt. Litt tørt brød og kjedelig pålegg. Bare laktosefri melk. Anbefaler å ha litt standard melk i stedet."

Anmeldelse skrevet 23. mai 2023

Mo Gjestegård
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Svartisen Apartments
Svartisen Apartments
3 out of 5
Nordhaugveien 4, Meloy
Hvis du bor på dette leilighetshotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Glomfjord, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: ...
8,6/10 Excellent! (80 anmeldelser)
"Helt greit og god plass. Hyggelig vert."

Anmeldelse skrevet 7. apr. 2023

Svartisen Apartments
Saltdal Turistsenter - Campground
Saltdal Turistsenter - Campground
2 out of 5
Storjord, Saltdal
Du kan bo på denne campingplassen under turen til Saltdal. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og frokost. ...
6,6/10 (19 anmeldelser)
Spydig pris og skittent rom
"Anbefales ikke. Betalte godt over 1000kr for en natt for et skittent rom uten varmtvann i dusjen og ekstratjenester som burde ha fulgt med til en slik pris hvor jeg da refererer til håndklær, vask og frokost. Bestilte fint hotell på vei hjem til 900kr med alt inkludert. Flaut."

Anmeldelse skrevet 27. jul. 2017

Saltdal Turistsenter - Campground
6 Person Holiday Home in Bratland
6 Person Holiday Home in Bratland
Luroy, Nordland
Du kan bo i denne ferieboligen under turen til Lurøy. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og terrasse. Les ...
6 Person Holiday Home in Bratland
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Anmeldelser av Mo i Rana

3.9
Gjestevurdering
5 - Fantastisk
1
" "5 - Fantastisk 14.285714285714286%
4 - Bra
4
" "4 - Bra 57.142857142857146%
3 - OK
2
" "3 - OK 28.571428571428573%
2 - Skuffende
0
" "2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
" "1 - Forferdelig 0%

3/5 - OK

Verifisert reisende
23. jul. 2019

Masse spennende å se i Rana

Byer nær Mo i Rana