Mo i Rana

Reiseguide
Mo i Rana

Mo i Rana, kjent som Jernverksbyen etter den viktige jernindustrien i området, er den fjerde største byen i Nord-Norge og tilbyr flott kultur og natur.

På Museumsgården i sentrum av Mo finner du Helgelands museums naturhistoriske avdeling, i tillegg til skiftende utstillinger av både kunst- og kulturhistorisk interesse for hele Helgeland. Hvis du vil oppleve naturen på egenhånd, ligger Plurdalen nord for byen og lokker med undersjøiske grotter. Tar du med deg barna, kan dere dra på ridetur med islandshest. En tur til Mo i Rana er også et godt utgangspunkt for et besøk i Svartisen nasjonalpark, der du kan oppleve uforglemmelig brevandring.

For golfinteresserte har området en populær nihulls golfbane som ble utbygget i 2014. Polarsirkelen Golf ligger flott til i naturskjønne omgivelser med utsikt over fjorden og tilbyr også golfkurs. Ikke langt unna ligger Skillevollen alpinsenter, som kan skilte med fine bakker og flotte langrennsløyper rundt Båsmofjellet. Ta med deg ski og niste for å nyte utsikten.

Weekendtur til Mo i Rana er ideelt for musikkfantaster. Verket musikkfestival inkluderer fortrinnsvis norske band og artister som opptrer for et ivrig publikum en helg mot slutten av sommeren. I oktober går musikkfestivalen Smeltedigelen av stabelen. Fokus er først og fremst på jazz og blues, noe som passer godt i høstmørket. På den andre siden av året sparker festivalen Rød snø i gang med skandinaviske artister som opptrer på toppen av et parkeringshus.

Nordland Teater har sitt hovedsete i byen og tilbyr ulike oppsetninger utover året. Som del av teateret finner du Vinterlysfestivalen, en ukelang festival som foregår over hele Rana, med både korte og lengre stykker, utstillinger, forelesninger og diskusjoner for alle aldre. Under en reise til Mo i Rana vil du dessuten ikke slippe opp for spisesteder og shoppingmuligheter. Byen har flere restauranter av høy kvalitet og kjøpesentre der de vanligste kjedene og eksklusive, frittstående butikker holder til.

Du kommer deg til Mo i Rana med innenlandsfly, der sørligste flyplass med ruter til stedet er Værnes ved Trondheim. Alternativt kan du ta Nordlandsbanen for en helt spesiell utsikt, enten nordover fra Trondheim på rundt seks og en halv time, eller sørover fra Bodø, noe som tar drøye tre timer. Det går i tillegg flere bussruter langs Helgelandskysten.

Scandic Meyergården
Scandic Meyergården
3.5 out of 5
Fr Nansensgate 28, Mo i Rana
Prisen er 1 211 kr per natt fra 4. feb. til 5. feb.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Mo i Rana og 10 minutters gange unna Mo kirke, Havmannen og Helgeland Museum. Nasjonalbiblioteket ligger 1,4 kilometer ...
4.1/5 Very Good! (687 anmeldelser)
En natt på Meyergården
"Ett godt opphold på ett velrenommert hotel. Jeg fikk inntrykk av at dette hotel var litt komplisert og forholde seg i på grunn av mye byggningsmasse som var koblet sammen etter flere utbyggninger, men bort sett fra dette ett kjempekoselig overnattings establishment."

Anmeldelse skrevet 24. okt. 2021

Scandic Meyergården
Mo Gjestegård
Mo Gjestegård
3 out of 5
Elias Blix Gate 5, Mo i Rana
Prisen er 995 kr per natt fra 26. jan. til 27. jan.
Dette gjestehuset ligger midt i hjertet av Mo i Rana og 15 minutters gange unna Mo kirke og Helgeland Museum. Dessuten ligger Nasjonalbiblioteket og Setergrotta ...
4/5 Very Good! (238 anmeldelser)
"Det aller beste🤗"

Anmeldelse skrevet 7. okt. 2021

Mo Gjestegård
Clarion Collection Hotel Helma
Clarion Collection Hotel Helma
3.5 out of 5
Thomas Von Westensgate 2, Mo i Rana
Prisen er 1 293 kr per natt fra 4. feb. til 5. feb.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Mo i Rana og 10 minutters gange unna Mo kirke og Havmannen. Dessuten ligger Helgeland Museum og Nasjonalbiblioteket kun ...
4.6/5 Exceptional! (459 anmeldelser)
Sentralt og greit hotell.
"Helt greit hotell med sentral beliggenhet og gratis parkering. Bra rom, ikke av de største, men rent og pent. Fint bad med god varme i gulvet. Veldig hyggelig og hjelpsom betjening. På ettermiddagen ble det servert vafler, og på kvelden var det både varm og kald mat, ikke noe fancy, men helt OK. ..."

Anmeldelse skrevet 24. aug. 2021

Clarion Collection Hotel Helma
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Saltdal Turistsenter - Campground
Saltdal Turistsenter - Campground
2 out of 5
Storjord, Saltdal
Denne campingplassen ligger i Saltdal, 0,7 kilometer unna Junkerdalselven gangbro og 20 kilometer unna Junkerdal Turistsenter og Øvre Saltdal kirke. Dessuten ...
3.3/5 (19 anmeldelser)
Spydig pris og skittent rom
"Anbefales ikke. Betalte godt over 1000kr for en natt for et skittent rom uten varmtvann i dusjen og ekstratjenester som burde ha fulgt med til en slik pris hvor jeg da refererer til håndklær, vask og frokost. Bestilte fint hotell på vei hjem til 900kr med alt inkludert. Flaut."

Anmeldelse skrevet 27. jul. 2017

Saltdal Turistsenter - Campground
6 Person Holiday Home in Engavågen
6 Person Holiday Home in Engavågen
3 out of 5
ÅMNES/SKARSVATNET, Meløy, Nordland
Dette feriehjemmet ligger i Meløy og 38,5 kilometer unna Fonndalsøyra.
6 Person Holiday Home in Engavågen
Svartisen Apartments
Svartisen Apartments
3 out of 5
Nordhaugveien 4, Meløy
Dette leilighetshotellet i Meløy ligger i samme region som Svartisen, Svartisen og Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark.
4.2/5 Excellent! (65 anmeldelser)
Supert opphold, rolig og reint.
"Flott opphold. Enkel innsjekking via tlf til resepsjonisten. Reint, pent og store rom med kjøkkenkrok. Artig med åpen løsning mellom soveavd og bad 😉 Kunne få frokost mot bestilling."

Anmeldelse skrevet 27. sep. 2021

Svartisen Apartments
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Byer nær Mo i Rana