Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Roma
Reiseguide

St. Peters basilika fasiliteter samt historisk arkitektur, religiøse elementer og kirke eller katedral

Roma er en slående blanding av flott kunst, utrolig arkitektur og solrike plasser og kombinerer en imponerende historie med et hektisk storbyliv. Dette er således det perfekte reisemålet for en storbyferie.

Byen er bygget på syv høyder og inndelt i områder hvis navn gjerne gjenspeiler de viktigste attraksjonene som befinner seg der. Selv om hvert av områdene har sitt eget særpreg, gir de avslappede og vennlige innbyggerne (2,8 millioner totalt) en helhetlig følelse av velvære uansett hvor du befinner deg i denne vakre byen. Det italienske folk er kjent for å være lidenskapelige, og dette vil du som turist også kunne merke. Bli derfor ikke overrasket hvis en lokal innbygger insisterer på å vise deg en restaurant vedkommende kan anbefale eller forteller deg om de siste bragdene til byens høyt elskede fotballag: AS Roma og SS Lazio.

Roma er en by som bader i storslått kultur og historie. Du kan starte din ferie i Roma med å se mesterverker fra barokken, som Peterskirken, Spansketrappen og Trevifontenen, og du kan i tillegg dra lengre tilbake i tid og lære mer om Romas plass i Romerrikets historie. Romas lange historie betyr selvfølgelig også at byen er et arkeologisk skattkammer. Bli derfor ikke overrasket hvis du ser utgravninger finne sted midt i sentrum av byen. Mange av høydepunktene i Romas historie ligger likevel klare og venter på deg, som blant annet Forum Romanum og det imponerende Colosseum.

I denne flotte byen finner du dessuten den lille Vatikanstaten. Du bør absolutt få med deg et besøk dit, selv om du bare er på en kort weekendtur i Roma. Den lille staten er hjertet og sentrum av den katolske kirke og byr på mesterverker fra renessansen, som Det sixtinske kapell og Palazzo Senatorio.

Det går busser stort sett overalt i sentrum av Roma, men det er gjerne mer behagelig og hyggeligere å spasere rundt i de trange, brosteinbelagte gatene.

Du bør skaffe deg et godt kart over byen, særlig hvis du planlegger å besøke noen av de eldre områdene hvor det er vanskelig å få oversikt over gatene. Det er likevel noe eget ved å vandre rundt på måfå, og det kan gjerne føre til at du oppdager sjarmerende, små plasser som du kanskje ellers ikke vil ha sett. Uansett vil du aldri befinne deg langt unna en kafé eller en iskrembar hvor du kan ta deg en pause og nyte stemningen.

En av Italias største attraksjoner er maten, og det romerske kjøkken kan sies å være et av de beste eksemplene på dette. Den mest kjente romerske retten er nok spaghetti alla carbonara, men romersk mat er mye mer enn bare pasta. Som i resten av Italia er først og fremst fokuset rettet mot enkle men gode ingredienser og ikke minst sesongens ingredienser. Vinen fra denne regionen er ikke så verst, den heller. Skål!

Videoreiseguide til Roma

Discover neighborhoods in Roma

Hilton Rome Airport
Hilton Rome Airport
4 out of 5
Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 426 kr per natt fra 7. jun. til 7. jun.
Dette hotellet er familievennlig og ligger i et shoppingområde i Fiumicino og 5 kilometer unna Porto di Traiano arkeologiske område og Necropoli di Porto Isola ...
3.8/5Good! (1,552 anmeldelser)
Kun minutters gange fra flyplass!
"God standard, god service, god middag i restauranten, men begrenset frokostutvalg pga Corona. Ellers perfekt beliggenhet, -kun minutters gange fra avgangshallen."

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2020

Hilton Rome Airport
QC Termeroma Spa & Resort
QC Termeroma Spa & Resort
5 out of 5
Via Portuense 2178/a, Fiumicino, RM
Prisen er 2 677 kr per natt fra 18. mai til 18. mai
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger nær flyplassen og 5 kilometer unna Parco Leonardo, Porto di Traiano arkeologiske område og Market Central da Vinci. Dessuten ...
4.3/5Excellent! (991 anmeldelser)
Flott hotell
"Flott hotell i nydelige omgivelser. Deilig å avslutte Roma-ferien med spa siste natten. Nydelig frokost. Fin restaurant. Er mye finere enn på bildene faktisk. Spa både ute og inne."

Anmeldelse skrevet 5. okt. 2019

QC Termeroma Spa & Resort
Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection
Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection
4 out of 5
Via del Tritone 87-89, Roma, Roma
Prisen er 687 kr per natt fra 25. mai til 25. mai
Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Roma og få skritt fra Via del Tritone, Via Veneto og Piazza Barberini. Dessuten ligger ...
4.1/5Very Good! (801 anmeldelser)
Tilbakemelding
"Fikk først feil type rom, så måtte ned i resepsjonen å bytte.. Det nye rommet var større, men med endel mangler.. senga var alt for hard (dårlig med nattesøvn). Var nede i resepsjonen å sa i fra 3 ganger, uten at det hjalp.. skulle visst være sånn.. Luktet kloakk inne på badet, av en sluk i dusjen ..."

Anmeldelse skrevet 5. des. 2019

Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Roma

Populære aktiviteter i Roma

Anmeldelser av Roma

4.5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
93
5 - Fantastisk 59.23566878980892%
4 - Bra
56
4 - Bra 35.6687898089172%
3 - OK
7
3 - OK 4.45859872611465%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
1
1 - Forferdelig 0.6369426751592356%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

2. mar. 2020

Roma er en fantastisk by, det er mye å se og oppleve! Hit kan man reise flere ganger og alltid oppleve noe nytt og spennende.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

1. jan. 2020

Fantastic city.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

27. des. 2019

Fantastisk å føle at en vandrer i en historiebok med flere tusen års historie litt her og der gjennom hele byen. Nydelig mat og romerne var serviceinnstilt.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

27. des. 2019

Roma er Roma !! En by alle bør besøke

5/5 - Fantastisk

RGreen

2. des. 2019

Roma er en spennende by og man kan reise tilbake mange ganger og alltid se og oppleve noe nytt. Fantastisk by, Roma er for meg hjertet i Europa!

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

25. okt. 2019

En fantastisk spennende by, med minnesmerker fra antikken,middelalder,renessansen til moderne tid.En smeltedigel av mennesker,og et hektisk "landsbyliv", det er fantastisk å observere, og også være en del av noen dager.

Byer nær Roma