Roma

Reiseguide
Colosseo fasiliteter samt monument, kulturarv og nattbilder

Videoreiseguide til Roma

Roma er en slående blanding av flott kunst, utrolig arkitektur og solrike plasser og kombinerer en imponerende historie med et hektisk storbyliv. Dette er således det perfekte reisemålet for en storbyferie.

Byen er bygget på syv høyder og inndelt i områder hvis navn gjerne gjenspeiler de viktigste attraksjonene som befinner seg der. Selv om hvert av områdene har sitt eget særpreg, gir de avslappede og vennlige innbyggerne (2,8 millioner totalt) en helhetlig følelse av velvære uansett hvor du befinner deg i denne vakre byen. Det italienske folk er kjent for å være lidenskapelige, og dette vil du som turist også kunne merke. Bli derfor ikke overrasket hvis en lokal innbygger insisterer på å vise deg en restaurant vedkommende kan anbefale eller forteller deg om de siste bragdene til byens høyt elskede fotballag: AS Roma og SS Lazio. Roma er en by som bader i storslått kultur og historie. Du kan starte din ferie i Roma med å se mesterverker fra barokken, som Peterskirken, Spansketrappen og Trevifontenen, og du kan i tillegg dra lengre tilbake i tid og lære mer om Romas plass i Romerrikets historie. Romas lange historie betyr selvfølgelig også at byen er et arkeologisk skattkammer. Bli derfor ikke overrasket hvis du ser utgravninger finne sted midt i sentrum av byen. Mange av høydepunktene i Romas historie ligger likevel klare og venter på deg, som blant annet Forum Romanum og det imponerende Colosseum. I denne flotte byen finner du dessuten den lille Vatikanstaten. Du bør absolutt få med deg et besøk dit, selv om du bare er på en kort weekendtur i Roma. Den lille staten er hjertet og sentrum av den katolske kirke og byr på mesterverker fra renessansen, som Det sixtinske kapell og Palazzo Senatorio. Det går busser stort sett overalt i sentrum av Roma, men det er gjerne mer behagelig og hyggeligere å spasere rundt i de trange, brosteinbelagte gatene.Du bør skaffe deg et godt kart over byen, særlig hvis du planlegger å besøke noen av de eldre områdene hvor det er vanskelig å få oversikt over gatene. Det er likevel noe eget ved å vandre rundt på måfå, og det kan gjerne føre til at du oppdager sjarmerende, små plasser som du kanskje ellers ikke vil ha sett. Uansett vil du aldri befinne deg langt unna en kafé eller en iskrembar hvor du kan ta deg en pause og nyte stemningen. En av Italias største attraksjoner er maten, og det romerske kjøkken kan sies å være et av de beste eksemplene på dette. Den mest kjente romerske retten er nok spaghetti alla carbonara, men romersk mat er mye mer enn bare pasta. Som i resten av Italia er først og fremst fokuset rettet mot enkle men gode ingredienser og ikke minst sesongens ingredienser. Vinen fra denne regionen er ikke så verst, den heller. Skål!

Discover neighborhoods in Roma

Via del Corso fasiliteter samt administrativ bygning, gatescener og historisk arkitektur

Roma bysentrum

4,5/5(64 anmeldelser av området)

Trevi-fontenen og Pantheon er noen av de mest populære attraksjonene i Roma bysentrum. Det er bare å hoppe på metroen på Venezia Tram Stop eller Arenula-Cairoli Tram Station og la deg fascinere av interessante museer, flotte katedraler og vakker elveutsikt.

Roma bysentrum
Roma historiesenter fasiliteter samt torg eller plass, by og statue eller skulptur

Roma historiesenter

Colosseum og Trevi-fontenen er noen av de mest populære attraksjonene i Roma historiesenter. Det er bare å hoppe på metroen på Venezia Tram Stop eller Colosseo stasjon og la deg fascinere av interessante museer, flotte katedraler og flerfoldige kaféer.

Roma historiesenter
Foro Romano som inkluderer historisk arkitektur og bygningsruiner

Municipio I

Skal du til Municipio I, står garantert Trevi-fontenen og Spansketrappen på menyen, og for å utforske mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Spagna stasjon eller Barberini stasjon.

Municipio I
Default Image

Trastevere

4/5(7 anmeldelser av området)

Når du utforsker Trastevere, kan du ta turen til steder som Santa Maria in Trastevere-basilikaen og glede deg over nydelige hager. For å se mer av byen kan du hoppe på metroen på Trastevere/Min. P. Istruzione Tram Stop eller Induno Tram Stop.

Trastevere