Dublin

Reiseguide
Dublin som inkluderer kulturarv, kirke eller katedral og by

Dublin er en middelalderby med sterke koblinger til klassisk litteratur, med et herlig rebelsk innslag og innbyggere som mer enn gjerne inkluderer deg i samtalen (eller «craic», som denne typen uformelle samtaler kalles i Irland). Dette gjør Dublin til et mekka for den irske diasporaen, som har spredt seg til alle verdens hjørner.

Byen Dublin er i seg selv hjem for mer enn en halv million mennesker, men man tror mer enn 100 millioner mennesker verden rundt har en arv som stammer direkte fra Irland – så da er det kanskje ikke så rart at Dublin er blant Europas mest populære destinasjoner når turistene planlegger sine weekendturer.

Med et behagelig og kompakt sentrum, hvor man enkelt kan manøvrere gatene enten til fots eller på en leid sykkel, er Dublin et levende sted hvor man virkelig kan føle den lystige keltiske ånden på kroppen. Når man hører musikken fra byens mange koselig puber, er det vanskelig å motstå en halvliter av den mørke, svarte herligheten – som for mange er den perfekte forberedelse før du suger til deg informasjon om de historiske bygningene og monumentene den irske nasjonens rike kulturarv har å by på.

For de som ikke har besøkt byen før, er spiret i byen (Spire of Dublin) – like ved byens hovedgate O’Connell Street – et flott sted å starte. Spiret er synlig på mange kilometers avstand, noe som gjør det til et ypperlig landemerke når du trenger et referansepunkt for å finne ut hvor i byen du faktisk befinner deg – noe du kan komme til å trenge i Dublins mange svingete gater.

Kryss elva Liffey for å besøke Trinity College, Irlands eldste og mest prestisjefylte universitet. Du kan enten utforske universitetet på egenhånd, eller delta på en fascinerende guidet tur som varer i to timer, og som gjennomføres av en av universitetets nyutdannede historiestudenter. Uansett hvordan du velger å oppleve Trinity, må du passe på å sette av tid til det gamle biblioteket – hjem til et berømt illustrert manuskript som ble utformet av munker for mer enn 1300 år siden. Hvis du vil fortsette i det kunstneriske spor, ligger universitetet ikke langt fra National Gallery of Irland, hvor du kan se noen av landets mest dyrebare skatter.

Selv om Irland nå er et relativt moderat katolsk land, har religion i betydelig grad vært med på å forme Dublin. For å lære mer om byens åndelige side, er det bare å vandre en tur ned Dame Street, forbi det imponerende rådhuset, til du kommer til Christ Church Cathedral – en spektakulær hyllest til katolisismen, med en unik krypt fra middelalderen.

Historien om den irske uavhengigheten er svært viktig for Dublin, og besøkende kan få et godt innblikk i dette ved å besøke museet i Kimmainham fengsel. Fengselet er en dyster institusjon som ble bygget i 1796, men er i dag hjem til lidenskapelige og kunnskapsrike guider som mer enn gjerne forteller deg historiene til personene som ble holdt fanget her.

Selvsagt er ingen tur til Dublin komplett uten en halvliter (eller tre) med Guinness, så ta en tur til Guinness Storehouse. Den interaktive omvisningen, som gir deg muligheten til å helle din egen helt perfekte halvliter, er berømt rundt om i verden blant alle som foretrekker den mørke drikken. Når du føler du har fått smakt nok på byens berømte øl, kan du ta en tur til Temple Bar-området. På dagtid er dette byens kunstdistrikt, men så fort solen går ned er det fest og moro som tar over i området.

Videoreiseguide til Dublin

Discover neighborhoods in Dublin

Hotel Riu Plaza The Gresham Dublin
Hotel Riu Plaza The Gresham Dublin
4 out of 5
23 Upper O Connell Street, Dublin, Dublin
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 119 kr per natt fra 29. nov. til 29. nov.
Dette hotellet for romantiske reiser ligger i Dublin sentrum og 10 minutters gange unna O'Connell Street og Trinity College. Dessuten ligger Grafton Street og ...
4.4/5 Wonderful! (1,518 anmeldelser)
Gresham
"Flott ærverdig hotell. Nylig renovert. Eneste jeg savnet var varme på gulvet på badet."

Anmeldelse skrevet 3. mar. 2020

Hotel Riu Plaza The Gresham Dublin
Clayton Hotel Dublin Airport
Clayton Hotel Dublin Airport
4 out of 5
Prisen er 896 kr per natt fra 5. des. til 5. des.
Dette hotellet ligger nær flyplassen og 10 kilometer unna Croke Park, O'Connell Street og 3Arena. Dessuten ligger Dublin Castle og Bord Gáis Energy Theatre 15 ...
4.4/5 Excellent! (2,768 anmeldelser)
Great hotel
"Easy reansfer drom airport. Nice food and the rooms are very comforrable."

Anmeldelse skrevet 31. jul. 2020

Clayton Hotel Dublin Airport
Temple Bar Hotel
Temple Bar Hotel
4 out of 5
13-17 Fleet St Temple Bar, Dublin
Prisen er 1 575 kr per natt fra 1. des. til 1. des.
Dette hotellet ligger i Temple Bar og få skritt unna Bank of Ireland og Trinity College. Dessuten ligger O'Connell Street og Grafton Street kun 5 minutter unna. ...
4.4/5 Wonderful! (1,025 anmeldelser)
Bra beliggenhet og god service
"Kjempe bra beliggenhet . Ok rom- badet og dusjen var ikke av det bedre. Brannalarm gikk en del ganger 1 natt pga. Sabotasje : ble nevnt til hotellet om morgen om hva dette var? og misnøye med dette. Positivt overrasket over god løsning: greit ikke natten har vært bra: kan vi by på frokost så en får ..."

Anmeldelse skrevet 16. feb. 2020

Temple Bar Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Zanzibar Locke
Zanzibar Locke
3.5 out of 5
34 ORMOND QUAY LOWER, Dublin
Prisen er 1 017 kr per natt fra 12. des. til 12. des.
Denne leiligheten ligger i Dublin sentrum og 10 minutters gange unna Half Penny Bridge, O'Connell Street og Dublin Castle. Dessuten ligger Trinity College og ...
4.9/5 Exceptional! (48 anmeldelser)
"Bien situé, rénové avec goût, kitchenette bien équipée et pratique, peesonnel courtois et aidant. On s est senti bienvenus"

Anmeldelse skrevet 14. nov. 2021

Zanzibar Locke
Beckett Locke
Beckett Locke
3 out of 5
North Wall Avenue, North Docks, Dublin, Dublin
Prisen er 863 kr per natt fra 5. des. til 5. des.
Dette leilighetshotellet ligger i Dublin sentrum og få skritt unna Dublin havn og 3Arena. Dessuten ligger EPIC The Irish Emigration Museum og Bord Gáis Energy ...
4.7/5 Exceptional! (7 anmeldelser)
"This spot was great! Will definitely stay here again if we get the chance."

Anmeldelse skrevet 15. nov. 2021

Beckett Locke
Staycity Aparthotels Dublin Castle
Staycity Aparthotels Dublin Castle
4 out of 5
8 Bride Street, Dublin, Dublin
Prisen er 1 202 kr per natt fra 1. des. til 1. des.
Dette leilighetshotellet ligger i Dublin sentrum og 5 minutters gange unna Christ Church Cathedral, Dublin Castle og St. Patrick's Cathedral. Dessuten ligger ...
4.6/5 Exceptional! (644 anmeldelser)
Perfect
"Had a plesant stay. Nothing to complain about at all. Nice location, with reasonable walking distance to most locations. Quiet room without noice from the street or neighbours. Comfortable bed. Good and quick beakfast. This was a perfect choice for a not-too-expensive hotell without any ..."

Anmeldelse skrevet 11. mar. 2020

Staycity Aparthotels Dublin Castle
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Dublin

Populære aktiviteter i Dublin

Byer nær Dublin