Assisi

Reiseguide
Assisi som inkluderer åkre og historisk arkitektur
På en reise til Assisi kan du oppleve den unike naturen i regionalparken Monte Subasio, et fantastisk grøntområde preget av den intenst mystiske atmosfæren i fransiskansk spiritualitet. I tillegg til å ha store, flotte naturressurser, står byen på UNESCOs verdensarvliste takket være den rike kunstneriske og kulturelle arven. Ta en titt på pakkereisene til Assisi og dra ut på oppdagelsesferd på en weekendtur til denne vakre byen.

Assisi ligger litt øst for det sentrale Umbria og ble grunnlagt i skråningen av Monte Subasio, som reiser seg over jorder der elvene Topino og Chiascio, begge sideelver til Tiber, bukter seg på kryss og tvers. Byen er verdenskjent som stedet der fransiskanerordenen, med sitt budskap om fred og brorskap, ble grunnlagt, takket være Frans av Assisi og Klara av Assisi. Her hvor helgenenes budskap først så dagens lys, kan besøkende oppleve en dyp, spirituell atmosfære.

Med Den hellige Frans' basilika i det historiske sentrumet og de mange fransiskanermonumentene og -stedene er Assisi en av Italias rikeste destinasjoner når det gjelder kunst. San Rufino-katedralen og Santa Chiara-basilikaen er uforglemmelige. Den sistnevnte ligger på Piazza S. Chiara, med sine 1800-talls terrasser som gir en fantastisk utsikt over dalen. Bygningen har horisontale striper av rød og hvit sandstein, en enkel, men elegant fasade, og samme planløsning som Den hellige Frans' basilika. San Rufino-katedralen ligger i Assisis historiske sentrum. Den fikk tittelen ”katedral” i 1036, og den flotte romanske fasaden pryder Piazza S. Rufino.

På Piazza del Comune, byens politiske og kulturelle sentrum, finner du andre viktige historiske bygninger som Palazzo dei Priori, bygget midt på 1300-tallet, Palazzo del Capitano del Popolo fra 1200-tallet med Popolo-tårnet og Minerva-tempelet, et perfekt bevart romersk tempel som skriver seg fra den sene romerske republikken (rundt det første århundret f.Kr.).

En ferie i Assisi gir deg også en fantastisk mulighet til å oppleve området rundt byen. Du kan besøke steder fra livet til Frans av Assisi som Eremo delle Carceri og San Damiano-klosteret, og bli betatt av naturen i regionalparken Monte Subasio. I dette beskyttede naturområdet finner du en rekke godt vedlikeholdte og merkede stier. Veien fra Spello til Assisi er definitivt verdt en kjøretur hvis du er i området, da den har flott utsikt og lar deg krysse parken i bil for å komme til toppen av fjellet. I Spello er det hytter og campingplasser utstyrt med alle bekvemmeligheter.

Discover neighborhoods in Assisi

Assisi som viser historisk arkitektur

Gamlebyen i Assisi

Flotte kirker, kjente kunstgallerier og spennende museer er bare noen av grunnene til at mange liker Gamlebyen i Assisi. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Basilica di Santa Chiara og San Rufino-katedralen.

Gamlebyen i Assisi