Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 321 000 hoteller over hele verden.

Søk blant 321.000 hoteller og 550 flyselskaper over hele verden.


Ferie i Budapest

Ta deg en reise til Budapest, byen som for oss nordmenn er kjent for sine flotte spamuligheter og rike historie. Med en flytid på rundt to timer er dette et perfekt alternativ for en liten pause i hverdagen, og ikke minst litt ekstra luksus. Siden jernteppets fall har Budapest blitt en av Europas kronjuveler, og en soleklar favoritt for weekendturer året rundt, for både barnefamilier, par og vennegjenger.

Budapest er hovedstaden i Ungarn og består av bydelene Buda og Pest som deles av elven Donau. Med sin interessante historie og storslåtte arkitektur har byen tiltrukket seg besøkende med sans for kultur. Men det er liten tvil om at hovedgrunnen til at byen har seilt opp som en storbyfavoritt nesten på linje med mer tradisjonelle byer som Roma og Paris er på grunn av det  store utvalget av flotte spaanlegg. Dette har norske kvinner fått med seg for en stund siden, men stadig flere menn blir fristet av tanken på varme bad og oppløsende massasjer, til en brøkdel av hva man ville betalt i Norge. 
 
De helsebringende kurbadene er med andre ord en slager for nordmenn som tar turen til Budapest, men gå heller ikke glipp av de unike kaffehusene som dukker opp rundt om i byen. Disse minner mer om kongelige rom enn om en lokal kaffesjappe på hjørnet, og serverer ikke minst helt fantastisk kaffe med  nykvernede bønner.
 
Men dersom du mot all formodning skulle bli lei av kun å tilbringe dagene på spa, så har Budapest mye annet å by på. Byen har vært i sentrum for mang en urolighet på det europeiske kontinentet, og mot slutten av andre verdenskrig ble over 80 % av byens bygninger ødelagt under de langvarige kampene under slaget om Budapest. Men dette til tross, byen fremstår som en av de mest storslåtte hovedstadene på kontinentet, og får tankene til å fly tilbake til gamle dager da arkitekturen ble utformet for å imponere. Så unn deg en dag eller flere til å ta inn inntrykkene ved å gå rundt i byen. Den musikkinteresserte vil nyte en tur i Statsoperaen, både for flott musikk samt en særegen arkitektur. Ellers er turen innom byens største kirke, St. Stefan Basilika, noe man bør få med seg.
 
Det mest storslåtte synet er dog Buda-slottet, bygningen som figurerer på de fleste postkort fra byen. Slottet er opprinnelig en middelalderborg fra 1500-tallet, og har huset mang en storhet gjennom årene både som del av det ottomanske riket, samt under Østerrike-Ungarn. Bygget er dog en gjenreisning fra tidligere tider, da hele bygget ble lagt i ruiner under andre verdenskrig. For best opplevelse av slottet anbefales en tur på Donau, hvor du på kvelden kan kombinere en guidet tur med en deilig middag. Ellers går det båter opp og ned langs elven hele dagen, hvilket gir besøkende en utmerket mulighet til å få med seg hele byen fra vannflaten.

 

Dra på ferie til Budapest nå!

Overnatting i Budapest

Før du pakker kofferten, kan du også ta en titt på Expedias hotellguide for Budapest for å sammenligne byens mange gode alternativer for korte og lange hotellopphold.

Besøkende som er interessert i et sted å overnatte med litt stil, vil sette pris på at Budapest kan tilby et bra utvalg av flotte hotellalternativer, som for eksempel Four Seasons Gresham Palace i Széchenyi István tér 5-6 og Boscolo Budapest, Autograph Collection i Erzsebet Korut 9-11. Hvis du ser at disse ikke matcher budsjettet ditt, er Happy Hostel og Artificial Hostel to mer økonomiske hoteller som kan være et bedre valg for deg.


Guide til Budapest


De beste hotelltilbudene i Budapest

Se alle de 1 095 hotellene i Budapest
994 kr
Prestige Hotel Budapest

Prestige Hotel Budapest

Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
4,8
av 5, basert på 889 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i 05. Belváros - Lipótváros og 10 minutters gange unna Danube Palace, Stefansdomen og Szechenyi hengebro. Dessuten ligger Orszaghaz og Magyar Allami Operahaz kun 15 minutter unna.

805 kr
Continental Hotel Budapest

Continental Hotel Budapest

Dohany Utca 42-44, Budapest
4,5
av 5, basert på 2 074 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Erzsebetvaros og 15 minutters gange unna Team Escape, Det ungarske nasjonalmuseet og Magyar Allami Operahaz. Dessuten ligger Stefansdomen og Szechenyi hengebro kun 2 kilometer unna.

Hotel Moments Budapest

Hotel Moments Budapest

Andrássy út 8., Budapest
4,9
av 5, basert på 586 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Terezvaros og 5 minutters gange unna Andrassy ut, Magyar Allami Operahaz og Gozsdu Courtyard. Dessuten ligger Stefansdomen og Synagogen i Dohany-gaten kun 10 minutter unna.

Boscolo Residence

Boscolo Residence

Osvat utca 2-8, Budapest
4,4
av 5, basert på 772 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Erzsebetvaros og 2 kilometer unna Claustrophilia, Det ungarske nasjonalmuseet og Arena Plaza kjøpesenter. Dessuten ligger Magyar Allami Operahaz og Stefansdomen kun 3 kilometer unna.

Eurostars Budapest Center

Eurostars Budapest Center

Utca Kossuth Lajos 7-9, Budapest
4,4
av 5, basert på 1 534 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i 05. Belváros - Lipótváros og 10 minutters gange unna Paloma og Det ungarske nasjonalmuseet. Dessuten ligger Rudas bad og Stefansdomen kun 2 kilometer unna.

Hotel Palazzo Zichy

Hotel Palazzo Zichy

Lorinc Pap Ter 2, Budapest
4,8
av 5, basert på 2 031 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet for romantiske reiser ligger i Jozsefvaros og 10 minutters gange unna TRAP Team Race Against Puzzles og Det ungarske nasjonalmuseet. Dessuten ligger Corvin Plaza og Den store markedshallen kun 15 minutter unna.

505 kr
Danubius Hotel Astoria City Center

Danubius Hotel Astoria City Center

Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
4,2
av 5, basert på 1 948 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Budapest og 10 minutters gange unna Paloma og Det ungarske nasjonalmuseet. Dessuten ligger Stefansdomen og Magyar Allami Operahaz kun 2 kilometer unna.

Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Erzsebet krt 43-49, Budapest
4,8
av 5, basert på 3 173 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger nær strandpromenaden i Budapest og 15 minutters gange unna Oktogon og Magyar Allami Operahaz. Dessuten ligger Stefansdomen og Det ungarske nasjonalmuseet kun 2 kilometer unna.

De beste tilbudene på fly + hotell

De beste tilbudene på fly

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.