Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Expedia belaster ingen avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Søk blant 321.000 hoteller og 400 flyselskaper over hele verden.


Ferie i Budapest

Ta deg en reise til Budapest, byen som for oss nordmenn er kjent for sine flotte spamuligheter og rike historie. Med en flytid på rundt to timer er dette et perfekt alternativ for en liten pause i hverdagen, og ikke minst litt ekstra luksus. Siden jernteppets fall har Budapest blitt en av Europas kronjuveler, og en soleklar favoritt for weekendturer året rundt, for både barnefamilier, par og vennegjenger.

Budapest er hovedstaden i Ungarn og består av bydelene Buda og Pest som deles av elven Donau. Med sin interessante historie og storslåtte arkitektur har byen tiltrukket seg besøkende med sans for kultur. Men det er liten tvil om at hovedgrunnen til at byen har seilt opp som en storbyfavoritt nesten på linje med mer tradisjonelle byer som Roma og Paris er på grunn av det  store utvalget av flotte spaanlegg. Dette har norske kvinner fått med seg for en stund siden, men stadig flere menn blir fristet av tanken på varme bad og oppløsende massasjer, til en brøkdel av hva man ville betalt i Norge. 
 
De helsebringende kurbadene er med andre ord en slager for nordmenn som tar turen til Budapest, men gå heller ikke glipp av de unike kaffehusene som dukker opp rundt om i byen. Disse minner mer om kongelige rom enn om en lokal kaffesjappe på hjørnet, og serverer ikke minst helt fantastisk kaffe med  nykvernede bønner.
 
Men dersom du mot all formodning skulle bli lei av kun å tilbringe dagene på spa, så har Budapest mye annet å by på. Byen har vært i sentrum for mang en urolighet på det europeiske kontinentet, og mot slutten av andre verdenskrig ble over 80 % av byens bygninger ødelagt under de langvarige kampene under slaget om Budapest. Men dette til tross, byen fremstår som en av de mest storslåtte hovedstadene på kontinentet, og får tankene til å fly tilbake til gamle dager da arkitekturen ble utformet for å imponere. Så unn deg en dag eller flere til å ta inn inntrykkene ved å gå rundt i byen. Den musikkinteresserte vil nyte en tur i Statsoperaen, både for flott musikk samt en særegen arkitektur. Ellers er turen innom byens største kirke, St. Stefan Basilika, noe man bør få med seg.
 
Det mest storslåtte synet er dog Buda-slottet, bygningen som figurerer på de fleste postkort fra byen. Slottet er opprinnelig en middelalderborg fra 1500-tallet, og har huset mang en storhet gjennom årene både som del av det ottomanske riket, samt under Østerrike-Ungarn. Bygget er dog en gjenreisning fra tidligere tider, da hele bygget ble lagt i ruiner under andre verdenskrig. For best opplevelse av slottet anbefales en tur på Donau, hvor du på kvelden kan kombinere en guidet tur med en deilig middag. Ellers går det båter opp og ned langs elven hele dagen, hvilket gir besøkende en utmerket mulighet til å få med seg hele byen fra vannflaten.

 

Dra på ferie til Budapest nå!


Guide til Budapest


De beste hotelltilbudene i Budapest

Se alle de 875 hotellene i Budapest
kr 1,280
Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Erzsebet krt 43-49, Budapest
4,8
av 5, basert på 3 437 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger nær strandpromenaden i Budapest og 15 minutters gange unna Oktogon og Magyar Allami Operahaz. Dessuten ligger Stefansdomen og Det ungarske nasjonalmuseet kun 2 kilometer unna.

kr 870
Hotel Moments Budapest

Hotel Moments Budapest

Andrássy út 8., Budapest
4,9
av 5, basert på 439 anmeldelser
0.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Andrassy og 5 minutters gange unna Andrassy ut, Magyar Allami Operahaz og Gozsdu Courtyard. Dessuten ligger Stefansdomen og Synagogen i Dohany-gaten kun 10 minutter unna.

kr 1,249
Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Erzsébet Tér 7-8, Budapest
4,7
av 5, basert på 2 476 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i hjertet av Budapest, med gåavstand til Vorosmarty-plassen, Vigado konserthus og Andrassy ut. Vaci utca og Magyar Allami Operahaz ligger også i nærheten.

kr 372
DnD Apartments Buda Castle

DnD Apartments Buda Castle

Batthyány utca 49, Budapest
3,8
av 5, basert på 21 anmeldelser
3.0 av 5.0

Denne leiligheten ligger i Castle Hill og 2 kilometer unna Fisherman's Bastion og Budai var. Dessuten ligger Szechenyi hengebro og Rudas bad kun 3 kilometer unna.

kr 683
K+K Hotel Opera Budapest

K+K Hotel Opera Budapest

Revay Utca 24, Budapest
4,6
av 5, basert på 1 974 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Andrassy og få skritt fra Újszínház og Magyar Allami Operahaz. Dessuten ligger Stefansdomen og Szechenyi hengebro kun 15 minutter unna.

kr 495
Danubius Hotel Astoria City Center

Danubius Hotel Astoria City Center

Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
4,2
av 5, basert på 1 844 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Budapest og 10 minutters gange unna Paloma og Det ungarske nasjonalmuseet. Dessuten ligger Stefansdomen og Magyar Allami Operahaz kun 2 kilometer unna.

kr 648
Danubius Hotel Gellert

Danubius Hotel Gellert

Szent Gellert ter 2, Budapest
3,9
av 5, basert på 2 258 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i sentrum av Budapest og 5 minutters gange unna Cave Church og Gellert furdo. Dessuten ligger Rudas bad og Det ungarske nasjonalmuseet kun 15 minutter unna.

kr 635
Hotel Palazzo Zichy

Hotel Palazzo Zichy

Lorinc Pap Ter 2, Budapest
4,8
av 5, basert på 2 242 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet for romantiske reiser ligger i Budapest sentrum og 10 minutters gange unna TRAP Team Race Against Puzzles og Det ungarske nasjonalmuseet. Dessuten ligger Corvin Plaza og Den store markedshallen kun 15 minutter unna.

De beste tilbudene på fly + hotell

De beste tilbudene på fly

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.