Spania kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

BarcelonaSpain

Reis på ferie til Spanias nest største by, som er velsignet med særegen arkitektur, museer i verdensklasse og gater fylt med katalonske rytmer og dufter.

Kombiner strand- og storbyferien og dra til Barcelona, hovedstaden i Catalonia, som har 2,5 millioner innbyggere. Tapasbarene ligger tett langs de sjarmerende, trange gatene, og på byens torg blir tilskuerne underholdt med tradisjonell dans. Hele byen bærer preg av den modernistiske arkitekten Antoni Gaudi – alt fra parker til offentlige bygg.

Ikke finn på å bruke bil når du er på storbyferie i Barcelona. Benytt deg heller av metrosystemet, ta bussen eller lei en sykkel. Men det beste er å ta beina fatt. La sansene pirres av synsinntrykk, lyder og smaker mens du spaserer rundt i byens gater.

Ta deg en tur langs promenadegaten Las Ramblas, midt i hjertet av byen. Den strekker seg fra parken Plaça de Catalunya i nord og ned til havneområdet. Her ligger restaurantene, blomsterbodene og souvenirbutikkene på rekke og rad. På dagtid er det et yrende folkeliv her, og flust med gateartister, mens partyløvene fyller gatens barer til langt på natt.

Utforsk "Det gotiske kvarter", som ligger nord for Las Ramblas. Her finner du den vakre Barcelona-katedralen fra 1300-tallet, der Barcelonas skytshelgen, Santa Eulàlia, er begravd.

Ta taubanen opp til toppen av Montjuic, en høyde like ved sentrum. Her kan tilbringe en hel dag, få med deg de mange attraksjonene og nyte fantastisk utsikt over hele byen. Kjøl deg ned ved Font Magica (den magiske fontenen) foran nybarokke Palau National (nasjonalpalasset) før du nyter tradisjonell kunst og mat i Poble Espanyol (den spanske landsbyen).

Gaudis fantasifulle bygninger er et høydepunkt i Barcelona. Disse kan ses i kronologisk rekkefølge. Begynn med det første huset, Casa Vicens, og avslutt med hans siste mesterverk, Sagrada Familia. Ikke gå glipp av Park Guell, som har en mosaikkterrasse med utsikt over byen og havneområdet.

I Barcelona finner du mer enn 50 museer. I Picasso-museet kan du se tegninger Spanias mest berømte kunstner laget som barn. Deretter kan du sette seil for Museu Maritim (maritimt museum) i det historiske verftet fra 1300-tallet.

Barcelona er en barnevennlig by. Tilbring en dag sammen med lokalbefolkningen på stranden, eller studer livet under vann i akvariet i Barcelona. Om kvelden kan du høre katalansk musikk i Palau de la Música Catalana, før du rusler videre gjennom gatene for å oppleve Barcelonas unike atmosfære på kveldstid.

Hvor du bør bo i Barcelona

Barri Gòtic, Barcelona, Cataluña, Spania

Barri Gòtic

4.5/5Wonderful!(32 anmeldelser av området)

Barri Gòtic har mye å by på, blant annet flotte katedraler og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som La Rambla og Port Vell, og hopper du på metroen på Jaume I stasjon eller Liceu stasjon, kan du utforske mer av byen.

Barri Gòtic
Eixample, Barcelona, Cataluña, Spania

Eixample

4.5/5Wonderful!(37 anmeldelser av området)

Eixample har mye å by på, blant annet flerfoldige kaféer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Casa Batllo og Passeig de Gracia, og hopper du på metroen på Passeig de Gràcia stasjon eller Diagonal stasjon, kan du utforske mer av byen.

Eixample
Gracia, Barcelona, Cataluña, Spania

Gracia

5/5Exceptional!(1 anmeldelse av området)

Særegen arkitektur, hyggelige kaféer og spennende butikker er bare noe av det som trekker folk til Gracia. Mens du er her, bør du også få med deg Park Guell og Passeig de Gracia, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen på Lesseps stasjon eller Vallcarca stasjon.

Gracia
El Born, Barcelona, Cataluña, Spania

El Born

God mat og interessante museer er bare noe av det byen kan friste med. Mens du er her, bør du også ta turen til Picasso-museet og Palau de la Musica Catalana, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Barcelonata stasjon.

El Born
Barceloneta, Barcelona, Cataluña, Spania

Barceloneta

5/5Exceptional!(3 anmeldelser av området)

Mange reiser til Barceloneta på grunn av vakre strender, god mat og vakker sjøutsikt. Mens du er i byen, bør du også få med deg attraksjoner som Barceloneta strand og San Sebastian-stranden.

Barceloneta
El Raval, Barcelona, Cataluña, Spania

El Raval

3.5/5Good!(15 anmeldelser av området)

El Raval har mye å by på, blant annet trivelige barer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Palau Guell og Boqueria marked, og hopper du på metroen på Parc de Montjuïc stasjon eller Paral-lel stasjon, kan du utforske mer av byen.

El Raval

De mest populære hotellene i Barcelona

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Hotel SB Plaza Europa
Hotel SB Plaza Europa
4 out of 5
Calle Ciències 11-13, L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona

Dette hotellet ligger i Sants-Montjuic og 10 minutters gange unna Gran Via 2 og Fira Barcelona. Dessuten ligger Poble Espanyol og Placa d'Espanya kun 3 kilometer ...

4.2/5Excellent! (1,396 anmeldelser)
Fint opphold!

"Flott hotell, litt stort og upersonlig, ingen sitteplasser på rommet, bare senger og en kontorpult med stol. Jeg likte ikke at det ikke var vask på toilettet, vasken var utenfor. Dusjen var i badekaret, jeg liker bedre at det er egen dusj, og vannet rant ikke ned når man dusjet, så man stod med vann ..."…"

Anmeldelse skrevet 12. okt. 2019

Hotel SB Plaza Europa
Travelodge Barcelona Poblenou
Travelodge Barcelona Poblenou
1 out of 5
Carrer de Llacuna 32, Barcelona, Barcelona
Prisen er 400 kr per natt

Dette hotellet ligger i Poblenou og 15 minutters gange unna Bogatell strand og Mar Bella strand. Dessuten ligger Barcelona zoologiske hage og Glòries-tårnet ...

3.9/5Good! (976 anmeldelser)

"Var der i 4 netter. Fryktelig dårlig service, og lovte ting de ikke holdt. Dårlig luft på rommet. Personalet var ikke villige til å yte service. Ble fortalt v/innsjekk at det var gratis kaffe for å ta med på rommet. Men da vi skulle hente på morgenen, var det veldig problematisk. Dette skjedde hver ..."…"

Anmeldelse skrevet 15. mar. 2020

Travelodge Barcelona Poblenou
Arc la Rambla
Arc la Rambla
3 out of 5
La Rambla 19, Barcelona, Barcelona
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 582 kr per natt

Dette hotellet ligger i Barri Gòtic og få skritt unna Teatre Principal, Centre d'Art Santa Monica og Palau Guell. Dessuten ligger Barcelona voksmuseum og Gran ...

4.3/5Excellent! (1,548 anmeldelser)
Anbefales

"Bare en tur for å slappe av"…"

Anmeldelse skrevet 16. des. 2019

Arc la Rambla

Populære steder å besøke i Barcelona

Sagrada Familia
Bilde av Sagrada Familia

Sagrada Familia

4.5/5(37 anmeldelser)

Gaudís basilika i sentrum av Barcelona er en arkitektonisk perle, og de åtte tårnspirene byr på praktfull utsikt over byen.

La Rambla
Bilde av La Rambla

La Rambla

4/5(51 anmeldelser)

Finn suvenirer til venner og kjente når du går innom La Rambla, et populært shoppingområde i Barcelona. Dette urbane området har kirker og monumenter du bør oppleve.

Camp Nou
Bilde av Camp Nou

Camp Nou

4.5/5(18 anmeldelser)

Få med deg et arrangement ved Camp Nou under turen til Barcelona. Området har interessante museer og monumenter du bør oppleve.

Placa de Catalunya
Bilde av Placa de Catalunya

Placa de Catalunya

4/5(40 anmeldelser)

Dette populære møtestedet i Barcelona knytter den gamle byen med den nye og er kjent for alle butikkene, monumentene og festivalene som du finner her.

Park Guell
Bilde av Park Guell

Park Guell

4/5(25 anmeldelser)

Fra Gaudí-terrassen i denne parken nord i Barcelona kan du nyte utsikten over hele byen.

Casa Batllo
Bilde av Casa Batllo

Casa Batllo

4/5(11 anmeldelser)

Gaudí tegnet dette huset til en familie tidlig på 1900-tallet og benyttet sine signaturelementer i designen, deriblant kurvede linjer og klare farger.

Populære aktiviteter i Barcelona

Først i køen: Sagrada Familia-omvisning
Bilde av Først i køen: Sagrada Familia-omvisning

Først i køen: Sagrada Familia-omvisning

571 kr
per voksen
Anbefales av 86 % av reisende
Bytur i Barcelona med sightseeingbuss
Bilde av Bytur i Barcelona med sightseeingbuss

Bytur i Barcelona med sightseeingbuss

323 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende
Hola Barcelona: Ubegrenset transportkort i Barcelona
Bilde av Hola Barcelona: Ubegrenset transportkort i Barcelona

Hola Barcelona: Ubegrenset transportkort i Barcelona

176 kr
per voksen
Anbefales av 84 % av reisende
Camp Nou-tur: FC Barcelona-billett med åpen dato (kun billett)
Bilde av Camp Nou-tur: FC Barcelona-billett med åpen dato (kun billett)

Camp Nou-tur: FC Barcelona-billett med åpen dato (kun billett)

332 kr
per voksen
Anbefales av 82 % av reisende
Først i køen-billetter til Casa Batlló med SmartGuide
Bilde av Først i køen-billetter til Casa Batlló med SmartGuide

Først i køen-billetter til Casa Batlló med SmartGuide

271 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende
Tre land på én dag i en liten gruppe – Spania, Frankrike og Andorra fra Barcelona
Bilde av Tre land på én dag i en liten gruppe – Spania, Frankrike og Andorra fra Barcelona

Tre land på én dag i en liten gruppe – Spania, Frankrike og Andorra fra Barcelona

1 391 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende

Anmeldelser av Barcelona

4.6

Populært reisemål

5 - Fantastisk
56
5 - Fantastisk 62.22222222222222%
4 - Bra
31
4 - Bra 34.44444444444444%
3 - OK
2
3 - OK 2.2222222222222223%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
1
1 - Forferdelig 1.1111111111111112%

4/5 - Bra

G

16. jan. 2020

Utrolig fint vær da vi var der (uke 2 i januar). Mye gode mat i restauranter som vi har vært i. Drosje koster ikke så mye heller.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

30. sep. 2019

Vi elsker BC og reiste derfor ned her for å gifte oss.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

22. sep. 2019

Hadde på forhånd hørt om ekstremt mye kriminalitet i Barcelona, men vi opplevde ikke noe ubehagelig mens vi var der. Mye politi i gatene så det opplevdes trygt, men viktig å ta sine forholdsregler og ta godt vare på tingene sine,

4/5 - Bra

Verifisert reisende

20. sep. 2019

Ta en tur til Tibidabo. Super tur.

5/5 - Fantastisk

Alexander

21. jul. 2019

Learn to use the metro and bus system. It’s going everywhere.

5/5 - Fantastisk

Krabbesund

4. jul. 2019

Stor by som inneholder ALT! Flere strender å velge i. Områdene rundt sentrum; Gracia, el Born, el Barigottic var fantastisk å utforske!

Byer nær Barcelona

Granollers som inkluderer gatescener i tillegg til en stor gruppe med mennesker

Granollers

Caldes de Montbui

Caldes de Montbui

Sitges som viser historisk arkitektur og klippelandskap

Sitges

Bildet «Cabrera de Mar» tatt av sito.rm (CC BY-SA) / originalbilde beskjært

Cabrera de Mar