Billige flybilletter til Italia

De beste byene å besøke i Italia

Fly til Italia

Flyvninger til Italia

Italia er en drømmedestinasjon for nordmenn på jakt etter god mat og godt vær, noe som har ført til at det de siste årene har blitt åpen en rekke nye flyruter til landet. Turen er ikke så alt for lang, samtidig som klimaet er veldig mye bedre enn i Norge. Når det samtidig er vesentlig billigere å bo og spise i landet, er det ingen overraskelse at nordmenn har lagt sin elsk på Italia. Det er mange store internasjonale flyplasser i landet, og til en rekke av dem kan du fly direkte. Husk å sjekke Expedia før du bestiller flybilletten din til Italia, så du ikke betaler mer enn du må for billetten. Ta samtidig en titt på Expedia sine gode tilbud på leiebil og hotell i Italia.

Som nevnt er det direkteflyvninger til en rekke byer i Italia, blant annet til Roma, Milano og Pisa. Det er stort sett Norwegian som flyr direkte, men man kan også benytte seg av en rekke andre selskaper, som SAS, Lufthansa og KLM, men man må da ofte regne med en mellomlanding.

Italia er et land som er spekket med kultur, severdigheter og opplevelser, og det kan derfor være vanskelige å vite hvor man skal begynne. Hovedstaden Roma, det verdenskjente Vatikanet, kanalbyen Venezia, Pisa og den romantiske øya Sicilia er bare noen av stedene som så absolutt fortjener et besøk. I tillegg har man rivieraen, Alpene og Dolomittene, som byr på alt fra strandferie til skikjøring i fantastiske skianlegg.

Flyreiser til Italia fra flyplasser i Norge

De aller fleste direkteflyvningene til Italia fra Norge har avreise fra Oslo Lufthavn. Dersom du bor nær en av landets andre flyplasser, er sjansen derfor stor for en stopp innom Oslo før du kan rette nesen mot Italia. Reisetiden til Italia varierer en del avhengig av hvor i Italia du flyr til. Direkteflyvningene til Milano tar rundt 2,5 timer, mens du ofte må regne med opp mot 7 timer dersom du skal til Sicilia, siden du da må mellomlande.

Informasjon om Leonardo da Vinci internasjonale lufthavn

Dette er flyplassen i Italia som ligger nærmest Roma, og dette er Italias største flyplass. Flyplassen ligger 35 km sørvest for Roma, og hvert år håndterer flyplassen i underkant av 40 millioner passasjerer. For å komme deg fra flyplassen og inn til Roma kan du velge mellom tog, buss og drosje. I tillegg er det selvfølgelig gode muligheter til å ordne seg med leiebil på flyplassen.

Informasjon om Malpensa lufthavn

Dette er den andre internasjonale hovedlufthavnen i Italia, og den ligger ikke langt fra Milano – nærmere bestemt 40 km nordvest for byen. Årlig er i underkant av 20 millioner passasjerer innom flyplassen. Det er svært gode transportmuligheter fra flyplassen, og den mest praktiske av dem for de fleste turister er nok toget som går fra Malpensa Aeroporto-jernbanestasjon i terminal 1. I tillegg til toget kan man selvfølgelig også benytte seg av buss eller drosje.

Informasjon om Marco Polo internasjonale lufthavn

Dette er flyplassen som betjener byen Venezia, som mange mener er en av Europas aller mest romantiske byer. Flyplassen ligger omtrent 8 km nord for byen, og hvert år er rundt 8,5 millioner passasjerer innom flyplassen. Det går tog og buss fra flyplassen til Venezia, men mange turister velger å benytte seg av en av de mange vanndrosjene – noe denne flyplassen nok er alene i verden om å ha!

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg avbestille flyet mitt til Italia som følge av COVID-19?
I dagens situasjon er det mange av flyselskapene som tilbyr mer fleksibilitet. Gå innom kundeserviceportalen vår for nyttig informasjon om hva du skal gjøre for å endre flyet til Italia i forbindelse med COVID-19.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Italia med fleksible regler for endring?
Nå om dagen er fleksibilitet i forbindelse med flyreiser helt sentralt. Derfor har vi tilføyd søkefunksjonen <<Ingen gebyrer for endring>> på siden vår, så det blir lettere å finne frem til rimelige, fleksible billetter til Italia. Innstillingen finner du til venstre på siden, rett nedenfor <<Fleksible regler for endring>>.
Hvilke generelle råd finnes for de som reiser til Italia under COVID-19?
Koronautbruddet har ført til en lang rekke endringer i måten vi reiser på. Har du planer om et opphold i Italia, kan tipsene her hjelpe deg med å finne ut av alt det nye.

 • Undersøk hvilke regler som gjelder både der du reiser fra og dit du skal. Det er mulig at lokale restriksjoner gjør at du ikke får reise, så pass på å ha full oversikt før du bestiller billetter.
 • Når du går gjennom sikkerhetskontrollen, skal du i mange tilfeller ha på deg munnbind. Det er sannsynlig at du blir bedt om å ta av deg munnbindet et øyeblikk for å kunne bekrefte identiteten din. Reisende som nekter å gå med munnbind uten gyldig grunn, kan bli bøtelagt eller anmeldt for lovbrudd, og de kan oppleve å bli vist bort fra terminalen.
 • I stedet for at du gir boardingkortet ditt til vekterne, må du holde det inntil leseren selv og deretter vise det til kontrolløren for bekreftelse.
 • I enkelte områder er det tillatt å ha opptil 350 ml håndsprit i håndbagasjen. Dette må du i så fall ta ut av vesken for sjekk i sikkerhetskontrollen.
 • I sikkerhetskontrollen burde du fjerne alt du har i lommene, for eksempel mobil, nøkler og mynter, og plassere det i håndbagasjen istedenfor på brettet, så minimerer du antallet personer som rører ved tingene.
 • Plasser alt spiselig i gjennomsiktige poser i boksen når du går gjennom sikkerhetskontrollen, så blir det lettere for vekterne å se hva det er uten at de behøver å røre ved det.

Hvilke selskaper flyr til Italia?
Når du er klar til å kjøpe billett til Italia og omegn, står disse ledende flyselskapene klare til å ta deg imot om bord.

 • Norwegian Air Shuttle – 99 flyvninger i måneden til Italia eller omegn, inkludert 47 flyvninger til Roma (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci internasjnale lufthavn) hver måned.
 • SAS – 39 flyvninger i måneden til Italia eller omegn, inkludert 21 flyvninger til Milan (MXP-Malpensa internasjonale flyplass) hver måned.
 • Flyr AS – 26 flyvninger i måneden til Italia eller omegn, inkludert 26 flyvninger til Roma (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci internasjnale lufthavn) hver måned.

Hvordan finner jeg billige billetter til Italia?
En god strategi for å finne rimelige billetter er å ha fleksible reisedatoer. Begynn med å søke etter fly til Italia, så velger du <<Fleksible datoer>> over treffene for å se prisene på datoene i nærheten. Du bør dessuten bestille i god tid. Som et eksempel på prisnivået kan vi fortelle at den laveste prisen på fly til Italia de siste sju dagene var .
Hvor mye koster en flyreise til Italia?
Hadde du fløyet én vei fra (), kunne du ha kjøpt en billett til så lite som i løpet av de siste sju dagene. Flyvninger tur-retur til Italia lå på mellom og i samme periode.
Hvilke flyplasser er mest populære å lande på i Italia?
Avhengig av hvilket flyselskap du reiser med, og hvor du skal i Italia, finnes det flere ledende flyplasser du kan velge mellom Blant annet disse:

 • Roma (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci internasjnale lufthavn) – 7431 flyvninger per måned.
 • Milan (MXP-Malpensa internasjonale flyplass) – 5435 flyvninger per måned.
 • Milan (LIN-Linate) – 2666 flyvninger per måned.

Hva er prisen på en flybillett til Italia?
I løpet av de siste sju dagene kostet en flytur til Italia et sted mellom og .
I hvilke måneder er det rimeligst å reise til Italia?
Det er lurt å reise i februar for å få de beste tilbudene på billetter til Italia. Det er som oftest dyrest å reise med fly i sommermånedene og rundt jul og nyttår.
Hvor lang tid tar det å fly til Italia?
For å få en idé om hvor lang tid det vil ta deg å reise med fly til Italia, kan du sjekke ut disse gjennomsnittlige flytidene for for noen av de travleste rutene:

 • Fra Catania (CTA-Fontanarossa) til Roma (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci internasjnale lufthavn): 1 t og 23 min
 • Fra Palermo (PMO-Punta Raisi) til Roma (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci internasjnale lufthavn): 1 t og 10 min
 • Fra Milan (LIN-Linate) til Roma (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci internasjnale lufthavn): 1 t og 10 min

Hva er de beste tingene å gjøre i Italia?

 • Start ferien din i Italia i den fascinerende byen Roma. Det er mye å se og gjøre her – fra populære severdigheter som St. Peters basilika til mat, shopping, uteliv og mye annet.
 • Når du legger planer for ferien din, bør du huske på at at Roma har et middelhavsklima. Det er alltid lurt å sjekke temperaturene før du drar, så du vet hva du kan forvente når du kommer frem.
 • Hvis du vil oppleve mer av dette flotte området, kan du sette deg bak rattet i en av våre budsjettvennlige leiebiler og dra til Guidonia Montecelio. Denne byen ligger rundt 20 km nordøst for Roma og kan vise til populære severdigheter, som Tiburtino kjøpesenter.

❓ Kan jeg avbestille flybestillingen min til Italia på grunn av COVID-19??

✔️ Reglene vil variere fra partner til partner, men mange av dem dekker reiser til områder med høye virusforekomster. Datoene og reisemålene endrer seg ofte, etterhvert som situasjonen utvikler seg, så det er viktig at reisende sjekker med flyselskapet hvis de har en kommende reise. Besøk vår kundeserviceportal for å lære mer om hvilke regler som gjelder for din flyreise til Italia.


❓ Hva er den beste måten å finne billige flyreiser til Italia som har fleksible endringsregler.

✔️ På grunn av COVID-19 gir mange av våre gode flyselskap-partnere avkall på endringsgebyrer for nye, kvalifiserte bestillinger til Italia, så vurder å filtrere etter disse flyselskapene når du søker etter billige flyreiser til Italia!


❓ Hva er noen av de generelle tipsene for reisende som skal til Italia under COVID-19-utbruddet?

✔️ De fleste av våre hoteller i Italia tilbyr gratis avbestilling, så du bør vurdere å bestille refunderbare hotelopphold, heller enn opphold som ikke kan refunderes. Bare se etter «gratis avbestilling»-merket under søket ditt. Prisene kan variere, men akkurat nå mener vi at fleksibilitet er det viktigste.


✔️ Når du kjøper flybilletter til Italia, bør du huske å sjekke det som står med liten skrift, siden endringer enten kan være umulige eller medføre et høyt endringsgebyr, avhengig av hvilken type billett du velger. Pass på at du leser vilkårene og retningslinjene for billetten din før du gjennomfører kjøpet.