Billige flybilletter til Edinburgh

Fly til Edinburgh

Flyvninger til Edinburgh

Fra flyplassene i Norge er det jevnlige og billige flyvninger til Edinburgh. Bruker du Expedia er du sikret å finne en så billig billett som mulig til Edinburgh – i tillegg til at du kan spare mye på hotell og leiebil under oppholdet ditt.

Det er ikke noe problem å komme seg til Edinburgh fra Norge, uansett hvor i landet du bor. Det er imidlertid bare fra Oslo lufthavn og Rygge lufthavn det går direkte flyvninger til byen. Dersom du holder til i nærheten av en annen flyplass i landet, vil du først måtte fly til Oslo – noe som forlenger reisen med minst en time, litt avhengig av hvilken flyplass du reiser fra.

Edinburgh er hovedstaden i Skottland, og ligger utrolig vakkert plassert. Den er omringet av flere høye vulkanske klipper, og på en av disse klippene ruver det majestetiske Edinburgh slott over gamlebyen. I Storbritannia er det bare London som har flere besøkende enn Edinburgh, noe som sier litt om hvor populær denne byen er. Mange mener også at skottene er mer pratsomme, joviale og gjestfrie enn engelskmennene.

Gamlebyen er uten tvil den største attraksjonen i Edinburgh, og hele området står på UNESCOs verdensarvliste. Totalt er det rundt 4500 verneverdige bygninger i bydelen. Ellers er det mange spennende slott man kan besøke i området, og for den som setter pris på en god whisky er mulighetene mange!

Flyreiser til Edinburgh fra flyplasser i Norge

Med Expedia finner du enkelt billige flybilletter til Edinburgh med en rekke flyselskaper, blant annet Norwegian, KLM og Ryanair.

Direkteflyvninger fra Oslo til Edinburgh tar omtrent 2 timer, og foruten Oslo lufthavn er det bare fra Rygge lufthavn du kan fly direkte. Reiser du fra en annen flyplass må du regne med en reisetid på minst 4 timer. Irland er ikke en del av Schengensamarbeidet, og du må derfor huske å ta med deg passet når du reiser til Edinburgh.

Når du bestiller flybilletten din til Edinburgh hos Expedia er du ikke bare sikret en fantastisk bra pris på billetten din – du kan også benytte deg av andre tilbud på leiebil og hotell.

Flyreiser til Edinburgh lufthavn

Edinburgh lufthavn, som også kalles Turnhouse, er den største flyplassen i Skottland med rundt 10 millioner passasjerer årlig (2013). Flyplassen ble bygget i 1977, og har etter det blitt oppgradert flere ganger.

Flyplassen ligger 13 km fra Edinburgh sentrum, men du trenger ikke bekymre deg for hvordan du skal komme deg inn til sentrum. Det er nemlig en rekke transportmuligheter tilgjengelige fra flyplassen. Det går busser direkte til Edinburgh og Glasgow, samt busser som tar deg med til andre byer i området. Du kan også velge å benytte deg av trikken, som blant annet stopper på stasjonene Edinburgh Park og Haymarket, hvor du kan bytte over til tog. Drosjer er selvfølgelig tilgjengelige når du kommer ut av flyplassen, eller du kan velge å leie deg en bil.

Ofte stilte spørsmål

Hva er navnet på flyplassen i Edinburgh?
Hvis du skal reise med fly, er det lett å velge flyplass. Byen har nemlig bare én – og det er Edinburgh (EDI).
Hvor langt er det til EDI fra sentrum av Edinburgh?
Det er 10 km fra EDI til bykjernen i Edinburgh. Det kan være en god idé å undersøke hva som er den beste reisemåten fra flyterminalen til sentrum før ankomst.
Kan jeg fly til Edinburgh nå?
For å få den nyeste informasjonen om flyreiser til Edinburgh kan du gå til vår reiserådside for COVID-19. Der kan du lære mer om reiserestriksjoner og om du må i karantene ved ankomst.
Hvor kan jeg få mer informasjon om hvordan jeg endrer eller avbestiller flyreisen min til Edinburgh?
For mer informasjon om hvordan du endrer eller avbestiller flyreisen din til Edinburgh, gå til kundeserviceportalen.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Edinburgh med fleksible regler for endring?
Mange flyselskaper gir deg muligheten til å endre flyreisen uten å måtte betale et gebyr. Det eneste du betaler, er mellomlegget mellom den opprinnelige flyreisen og den nye flyreisen du velger. Når du søker etter flyreiser til Edinburgh, kan du velge filteret <<Ingen gebyrer for endring>>.
Hvilken flyplass er den beste å reise til i Edinburgh?
Hvis du drar til Edinburgh, vil du sannsynligvis lande på EDI (10 km fra sentrum). GLA (80 km fra sentrum) er den andre store flyplassen i byen.
Hvor mange flyselskaper tilbyr flyvninger til Edinburgh?
39 flyselskaper flyr til Edinburgh fra 151 flyplasser i hele verden.
Hvilke flyselskaper har flyvninger til Edinburgh?
British Airways opererer de fleste av flyvningene til Edinburgh. Den mest populære reisemåten, er å fly med British Airways fra London.
Hvor mange direkteflyvninger er det til Edinburgh?
Det er svært enkelt å arrangere en opplevelsesrik reise til Edinburgh når du kan velge blant 1725 flyvninger uten stopp hver uke.
Hvor har de mest populære flyvningene til Edinburgh avreise fra?
Flyvninger til Edinburgh med avreise fra flyplasser i Ashford, London og Kennington, blir fort utsolgt.
Hvor lang tid tar det å fly til Edinburgh?
Hvilken by du reiser fra, avgjør hvor lang flyturen blir. Fra Ashford til Edinburgh tar flyturen vanligvis rundt 1 t og 20 min. Fra London må du regne med omtrent 1 t og 23 min, mens det fra Kennington tar 1 t og 26 min.
Hvordan gjør jeg flyreisen til Edinburgh så rimelig som mulig?
Ikke vent med å bestille. Dette er et av triksene bereiste reisende bruker for å finne gode priser. Hvis du bestiller i god tid, har du flere valgmuligheter, og flyreisene er billigere. Ikke nok med det. Du bør også finne ut om reisemålet har flere flyplsser. Flyprisene kan variere avhengig av flyplassen du lander på. Husk dessuten å sammenligne priser hos forskjellige flyselskaper. En annen måte du kan spare noen kroner på, er å kunne bestille på kort varsel. Hvis du ser et bra tilbud, er det bare å kjøre på. Grip muligheten når den dukker opp!
Hvordan skal jeg komme meg gjennom flyturen til Edinburgh?
Vi vet hva du trenger for å få en god reise. Følger du tipsene våre, så cruiser du gjennom sikkerhetskontrollen og nyter livet i Edinburgh før du vet ordet av det.Hva bør pakkes i håndbagasjen?

  • Trikset for å få en knallbra flyreise er å pakke håndbagasjen før du drar. Begynn med det viktigste: pass, reisedokumenter, penger og nødvendige medisiner. Deretter bør du ta med deg ting som holder deg underholdt, som elektroniske enheter eller en god bok. Ikke glem ladere, en oppblåsbar nakkepute og et par støydempende hodetelefoner. Og til slutt – toalettartikler som tannbørste, våtservietter og rene klær er også lurt å ha i håndbagasjen.

Hva bør jeg ikke pakke i håndbagasjen?

  • Du må pakke større flasker med sjampo og balsam i bagasjen du skal sjekke inn. Har du mer enn 100 milliliter væske i håndbagasjen, konfiskeres det i sikkerhetskontrollen. Spisse eller skarpe gjenstander, som lommekniver, og farlige produkter som er eksplosive eller lett antennelige, f.eks. Aerosolbokser, nødbluss og fyrverkeri, er heller ikke lov å ha med i kabinen.

Hva bør du ha på deg på flyet?

  • Vil du ha en komfortabel flyreise, bør du tenke på hva du skal ha på deg. Det kan være lurt å kle seg lagvis ettersom temperaturen om bord kan variere. På den måten holder du deg god og varm hvis det blir litt for kjølig i kabinen. Sko som flippflopper og stiletthæler er det best å pakke i kofferten. Istedet bør du ta på deg flate og lukkede sko, f.eks. Joggesko. Føttene dine vil takke deg senere!
  • DVT (dyp venetrombose) kan komme av inaktivitet over lengre tid og er en tilstand som kan påvirke passasjerer på lange flyturer. De gode nyhetene er imidlertid at det er mulig å redusere risikoen for å få det. Drikk masse vann, gå opp og ned midtgangen når det er mulig, og bruk kompresjonsstrømper eller -sokker.

Hvordan kan man komme seg raskt gjennom sikkerhetskontrollen når man skal til Edinburgh?
Erfarne reisende vet at trikset er å klargjøre alt før man står i sikkerhetskontrollen på flyplassen. På den måten er du om bord på flyet til Edinburgh på én-to-tre. Følg disse nyttige tipsene for å få en knallbra start på reisen:

  • I kontrollen sjekkes det først at du har gyldig legitimasjon og reisedokumenter før du får gå videre. Så ikke legg dette på et veldig kronglete og lurt sted.
  • Deretter må både du og håndbagasjen din undersøkes. For ikke å bruke altfor lang tid bør du ta av deg alt som kan registreres av metalldetektoren. Ting som blant annet jakke, belte og hodetelefoner må sendes gjennom maskinen.
  • Alle dine elektroniske enheter, inkludert PC og telefon, må også skannes.
  • Må du bare ha med deg parfyme eller eau de cologne? Ikke noe problem. Så lenge den er i en beholder på maks. 100 milliliter og ligger i en gjennomsiktig pose, er det i orden å ha den med om bord.
  • Ved å ha på riktig fottøy kan du spare noen verdifulle minutter. Tursko må ofte tas av og skannes for seg selv. Har du på lette joggesko, kan du ofte beholde dem på.
  • Ta ut alle forbudte gjenstander av håndbagasjen. Hvis du har skarpe gjenstander som lommekniver eller verktøy, bør du putte dem i den innsjekkede bagasjen. Slike ting er ikke tillatt å ta med om bord og vil bli konfiskert.

Informasjon om flyreiser til Edinburgh
AnkomstflyplassGlasgow internasjonale flyplass
Ankomstflyplassens IATA-kodeGLA
AnkomstbyGlasgow
Pris for flyreisen882 kr