Riga

Reiseguide
Gamlebyen som inkluderer gatescener, historisk arkitektur og marked
Riga er kjent for historisk arkitektur, parker, festivaler og musikk.

Riga er hovedstaden i det baltiske landet Latvia og et yndet mål for en weekendtur. Elven Daugava deler byen i to, og mye av det du bør se, befinner seg på elvens østlige bredder. Under en storbyferie i Riga kan du dra til gamlebyen og utforske middelaldergatene til dette verdensarvstedet. I hjertet av gamlebyen ligger Ratslaukums, eller Rådhusplassen. Stedets kronglete gater leder til byens største attraksjoner, inkludert Svarthodehuset og okkupasjonsmuseet. Ved St. Peter-kirken kan du ta heisen til toppen av tårnet og nyte den spektakulære utsikten over byen. Beundre bygningene i barokk og gotisk stil ved Dome torg, der du kan ta deg en matbit eller en drink på utendørskafeene og barene. Fra Dome torg er det en kort spasertur til Livu torg, som livner til om sommeren med uteservering og utendørs underholdning. Drar du til Riga om vinteren, vil barna elske skøytebanen som lages her når det fryser til. Fortsett til Bastejkalns, en stille og fredelig park som gjennomskjæres av en kanal. Frihetsmonumentet ligger også her, til minne om soldatene som kjempet i Latvias uavhengighetskrig. Musikk spiller en viktig rolle i Rigas kunstmiljø. Gå ikke glipp av en opera eller en ballettforestilling på Latvias nasjonalopera. RITMI-festivalen er en årlig jazzfestival, der musikere som Bobby Darin og Robert Glasper har spilt i tidligere år. Rigas kokekunst er påvirket av tyske, polske og russiske smaker. En weekendtur til Riga er ikke komplett uten å prøve en stor tallerken med "piragi", østeuropeiske melboller, eller retter basert på svinekjøtt, kål og poteter. På det sentrale markedet finner du frukt og grønnsaker til en billig penge samt lokale delikatesser som røykt ål. Markedet åpnet i 1930 og holder til i gamle luftskiphangarer.Gatene er flate, så en storbyferie i Riga er ikke særlig anstrengende hvis du foretrekker å spasere. Det finnes også rimelig offentlig transport, og trikkene, bussene og trolleybussene stopper i nærheten av alle de største severdighetene.

Discover neighborhoods in Riga

Gamlebyen fasiliteter samt historisk arkitektur og gatescener

Gamlebyen i Riga

4,5/5(83 anmeldelser av området)

God mat er noe av det som trekker folk til Gamlebyen i Riga, og mens du er i byen, kan du få med deg populære attraksjoner som Domkirkeplassen og Riga domkirke.

Gamlebyen i Riga
Latvisk kunstmuseum fasiliteter samt statue eller skulptur

Centrs

4/5(30 anmeldelser av området)

God mat er noe av det som trekker folk til Centrs, og mens du er her, kan du også ta turen til Galleria Riga Shopping Center og Frihetsmonumentet.

Centrs