Starten på sidens hovedinnhold

Zaandam

Kjent for Shopping, Skyskrapere og Familievennlig

Ta en båttur på Zaan, dra på shopping i Amsterdam, utforske landsbygda og lære om fortiden på et av de mange museene i denne koselige byen.

Slik kommer du deg til Zaandam

Legg igjen hverdagsstresset hjemme og reis til Zaandam hvor du i tillegg til å beundre den tradisjonelle arkitekturen, kan nyte den vakre naturen. Det er også det perfekte utgangspunktet for en dagstur til Amsterdam.

Området rundt Zaandam har vært befolket i mange århundrer, og har en rik kulturhistorie. Opp gjennom århundrene har området utviklet sin egen identitet med særegen arkitektur og tradisjonelle klesdrakter. Du kan fortsatt se noe av det i dag på for eksempel Zaanse Schans.

Her kan du også se hvordan området så ut tidligere. En rekke gamle vindmøller og hus ble flyttet hit fra resten av regionen i 1960-årene. Opplev den vakre landsbygda, og få et innblikk i hvordan Nederland så ut tidligere. Et annet landemerke er Tsar Peter-huset (Czaar Peterhuisje), et av de eldste trehusene i Nederland. Huset har fått sitt navn etter den russiske tsaren Peter den store, som bodde her i 1697.

Kombiner en weekendtur til Zaandam med en dag i Amsterdam. Byen ligger bare ti minutter unna med tog. Besøk Museumplein med alle de kjente museene, dra på shopping i Kalverstraat eller bare sitt på en fortauskafé og se på menneskene som går forbi. Zaandam ligger i nærheten av kysten så du kan også tilbringe en avslappende dag i Zandvoort eller Wijk aan Zee.

Det er enkelt å utforske Zaandam til fots. Rusle gjennom gatene, langs Zaan eller ta en gåtur i Zaanse Schans. Du kan også leie en sykkel og sykle til Schans. Hvis du kjører bil, kan du parkere i gaten mot en avgift eller i et av de mange parkeringshusene.

Zaandam ligger i nærheten av Amsterdam, og du kommer hit med tog og buss eller bil. Følg skiltene til byen, parker bilen og sett deg på en fortauskafé eller lei en sykkel og sykle til Zaanse Schans.

Den praktiske beliggenheten til Zaandam gir lett tilgang til den vakre landsbygda, tradisjonell arkitektur og storbyer, som Amsterdam.

Aktiviteter i Zaandam

Ta en kikk på de ulike interessante utstillingene ved Anne Franks hus, et velkjent museum i Amsterdam. Dette urbane området har interessante museer og livemusikk du bør oppleve.

Denne slottslignende bygningen, som er fylt med nederlandske malerier og internasjonale artefakter, er landets største offentlig finansierte museum.

Se på de ulike spennende utstillingene ved Van Gogh-museet, et godt besøkt museum i Amsterdam. Dette urbane området har shoppingmuligheter du bør oppleve, eller du kan bli med på aktiviteter som sykkelturer.

Dam-plassen er en velkjent severdighet du burde ta deg tid til i Amsterdam. Dette urbane området har interessante museer du bør oppleve. Ellers kan du bli med på aktiviteter som sykkelturer.

De enorme rommene i denne kongelige residensen huser en av verdens best bevarte samlinger av møbler i empirestil.

Det holdes ikke lenger gudstjenester i den gotiske kirken på Dam-plassen, men den huser utstillinger av religiøs kunst, kultur og gjenstander fra hele verden.

Se på de ulike spennende utstillingene ved NEMO vitenskapsmuseum, et populært museum i Amsterdam. Dette urbane området har shoppingmuligheter du bør oppleve, eller du kan bli med på aktiviteter som sykkelturer.

Leidseplein er en velkjent severdighet du burde ta deg tid til i Amsterdam. Dette urbane området har interessante museer du bør oppleve. Ellers kan du bli med på aktiviteter som sykkelturer.

Billetter og turer

Kveldscruiset vårt er et 90 minutters cruise om kvelden som introduserer deg til den unike stemningen i Amsterdam om kvelden. Tusenvis av lys med fokus på hundrevis av broer og ikoniske bygninger langs kanalene.

Billetter og turer

Tilbring en kveld på vannet, spis nybakt pizza rett fra ovnen og nyt forfriskende drikke mens du cruiser langs Amsterdams pittoreske kanaler. Nyt deilig italiensk pizza, iskrem til dessert og øl fra Heineken mens du passerer byens severdigheter.

Billetter og turer

Reis bort fra det travle sentrum av Amsterdam, og utforsk det roligere tempoet på den nederlandske landsbygden. Ta bilder av vindmøller langs elven, besøk fiskerlandsbyer som fortsatt er fulle av tradisjoner, sett tennene i velsmakende smaksprøver hos en lokal osteprodusent, og finn ut hvordan et par med ikoniske nederlandske tresko lages.

Billetter og turer

Nyt et overdådig, 4-retters festmåltid ved bordet ditt mens du seiler fredelig langs fortryllende opplyste kanaler. Gli forbi landemerker som Anne Franks hus og Hermitage-museet. Det lokale mannskapet forteller spennende historier om byen mens du nyter omgivelsene med en drink i hånden.

Billetter og turer

Når mørket senker seg våkner de fortryllende kanalene, som snor seg gjennom Amsterdams historiske sentrum, stemningsfullt til live. Nipp til en deilig cocktail, kos deg med velsmakende snacks og hør på et lydspor som får deg i godt humør om bord i en komfortabel båt, mens de sjarmerende omgivelsene på kveldstid passerer bedagelig forbi.

Billetter og turer

På den sjarmerende landsbygda med vindmøller spredt rundt omkring kan du bli med en lokal guide og ta et bilde foran en av de mange vindmøllene i Zaanse Schans. Deretter kan du smake på lokale ostetyper ved en bondegård, se en treskomaker på jobb i fortryllende Marken og ta et vakkert cruise på Markermeer.

Billetter og turer

Kjenn, se, lær og opplev Nederland på bare én time. Har du alltid har drømt om en unik flyreise opplevelse som ikke bare viser, men virkelig gir deg følelsen av Nederland. Fantastisk film tilbyr et fantastisk fugleperspektiv, i tillegg til ny innsikt i hvordan Nederland ble til.

De beste områdene å besøke i Zaandam