Salerno

Reiseguide
Salerno som viser kystby og landskap
En reise til Salerno er en syntese av det Middelhavet kan tilby alle som ønsker å oppleve det på nært hold.

Salerno har en flott beliggenhet i en bukt. Byen har opplevd flere praktperioder gjennom historien, og har også vært et viktig akademisk senter med en velkjent medisinsk skole. I dag opplever byen en fornyelse som reisemål for turisme og kultur, i tillegg til å implementere en urban renoveringsplan av internasjonal betydning. Salerno blir stadig mer populær blant turister og besøkende fra hele verden takket være sitt brede utvalg av overnattingssteder, og de mange pakkereisene til Salerno hele året. Provinsen er en av de største i regionen og omfatter Amalfikysten, det arkeologiske området Paestum og Cilento.

Hjertet av byen er middelalderkvarteret, hovedåren Via dei Mercanti, som en gang var et sentralt handelssenter. De smale gatene i sentrum, som nå er fulle av godt etablerte butikker og spisesteder, følger sporene til byplanen fra middelalderen, inkludert vakre gamle bygninger og mye av den religiøse arkitekturen. Det kommersielle livet i byen er sentrert rundt områdene fra 1800-tallet i nærheten av Lungomare Trieste, som er en av de lengste kystpromenadene i Italia. Her finner du palmetrær og flott utsikt over bukten i klart vær.

En av de enkleste og vakreste rutene å følge gjennom Salerno starter på Piazza Portanova, med et besøk til den lille Chiesa di San Pietro i Vinculis, med sitt flotte flerfargede marmoralter. Døren er kronet med statuen av St. Matthew, og for å se den må du gå ned ”caciocavalli”-alleen til Piazza Flavio Gioia, som er bedre kjent som ”La Rotonda”, og som nå er en av Salernos mest populære møteplasser. I hjertet av Via Mercanti ligger Palazzo Pinto, der du også finner provinsens kunstgalleri. Galleriet ble åpnet etter oppussingen, og inneholder verker fra områdene rundt Salerno, som skriver seg tilbake til 1400- og 1500-tallet. Bak kunstgalleriet krysser du Via Duomo til venstre og inngangen til San Giorgio kirke, som er en av de mest interessante eksemplene på barokkarkitektur i byen. Kirken var en gang del av klosteret med samme navn, og nå ligger de lokale kontorene til skattemyndighetene og Carabinieri (det nasjonale militærpolitiet) her. Interiøret er formet som et latinsk kors med et enkelt skip og tønnehvelv.

Tilbake på Via Duomo fører Vicolo S. Giorgio til Piazza S. Agostino, der du finner Palazzo S. Agostino, som nå inneholder kontorene til provinsmyndighetene, og Chiesa di S. Agostino e SS. Apostoli. Når du svinger til venstre langs Vicolo della Giudaica, kommer du til Chiesa di S. Lucia, der det jødiske kvarteret en gang lå. Fra Via Mercanti og Via delle Botteghelle kommer du til Palazzo D'Avossa, der familieemblemet fortsatt synes, og videre til Palazzo Giannattasio på Piazza Alfano I. Når du går opp til Piazza Abate Conforti langs Via Trotula, kommer du til trinnene som fører til Montevergine, i nærheten av den gamle muren. Her markerer en liten kuppel inngangen til Santa Maria de Monalibus kloster.

Når du fortsetter langs Via Porta di Ronca, er Giardino della Minerva et lite paradis som har tilhørt familien til Matteo Silvatico, en ansett lege på Schola Medica med inngående kunnskap om bruk av planter i medisiner, siden 1100-tallet. Det er faktisk en nivåinndelt hage som strekker seg langs aksen til Villa Comunale mot Castello di Arechi. Hagen, som nå kan besøkes i all sin prakt, var den første botaniske hagen i Europa med fokus på dyrking av planter til medisinsk bruk.

Hovedsymbolet på Salerno, selv om det ligger litt utenfor byen, er Castello di Arechi, som dominerer byen fra omtrent tre hundremeter over havet. Dette var det nordligste punktet til et trekantet forsvarsanlegg som lå i åsene i Monte Bonadies. Den første byggefasen ble gjennomført av bysantiske byggere, mens prinsen av Lombardia, Arechi II styrket sitt forsvar, og ga den det utseendet du ser i dag. Nylige utgravinger har avslørt kronologien til de ulike lagene av bosetting i normanniske, Anjou- og aragonesiske perioder. Det storslåtte komplekset ble videreutviklet med det såkalte ”Bartiglia”-tårnet på den nordlige enden av slottet som et vakttårn med utsikt over Salerno-bukten.

Hvis du ikke kan vente med å beundre denne spektakulære arkitekturen med egne øyne, kan du planlegge neste weekendtur til Salerno og oppleve dette sjarmerende feriestedet.

Discover neighborhoods in Salerno

Hotel Novotel Salerno Est Arechi
Hotel Novotel Salerno Est Arechi
4 out of 5
Via Generale Clarck, 49, Salerno, SA
Prisen er 1 193 kr per natt fra 8. okt. til 9. okt.
1 193 kr
per natt
8. okt.–9. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Salerno, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi ...
8,4/10 Very Good! (774 anmeldelser)
Kommer ikke tilbake
"Dårlig beliggenhet midt i ett industriområde? Dårlig service over hele linja, kunne ikke få roomservice pga covid? Da vi spurte om nærmeste veien til stranden såg resepsjonisten bare dumt på oss og sa stranda er jo rett der, selv om det var en stor mur langs hele strandpromenaden og man måtte gå ..."

Anmeldelse skrevet 26. aug. 2022

Hotel Novotel Salerno Est Arechi
Grand Hotel Salerno
Grand Hotel Salerno
4 out of 5
Lungomare Clemente Tafuri 1, Salerno, SA
Prisen er 1 202 kr per natt fra 5. nov. til 6. nov.
1 202 kr
per natt
5. nov.–6. nov.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Salerno, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost ...
7/10 Good! (779 anmeldelser)
"Et noe slitt hotell hvor lite er pusset opp og modernisert de 20 siste årene. Beliggenhet bra hvis ikke rommet vender mot stor parkeringsplass. Dårlig frokost med plastkrus og lite utvalg."

Anmeldelse skrevet 7. jul. 2023

Grand Hotel Salerno
Hotel Montestella
Hotel Montestella
4 out of 5
Corso Vittorio Emanuele 156, Salerno, SA
Prisen er 1 269 kr per natt fra 15. okt. til 16. okt.
1 269 kr
per natt
15. okt.–16. okt.
Hvis du bor på dette hotellet i Salerno, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), frokost og romservice. ...
8,4/10 Very Good! (568 anmeldelser)
Very good
"Great place, super nice hotelrom (for the price). Very central and the staff is service minded. Also decent breakfast and very good coffee."

Anmeldelse skrevet 10. jun. 2023

Hotel Montestella
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Feriehus Neverending Sea: Leilighet med havutsikt i sentrum av Salerno
Feriehus Neverending Sea: Leilighet med havutsikt i sentrum av Salerno
Salerno, Campania
Du kan bo i denne leiligheten ved stranden under oppholdet i Salerno. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), strandområde og parkering ...
10/10 Exceptional! (23 anmeldelser)
Excellent location well appointed super clean apartment
"Beautifully appointed upgraded apartment true to the VRBO description and photos, with a large living area, two big bathrooms, nice bedrooms with storage, and a well-stocked kitchen. Cleanest apartment we have ever rented. Spectacular customer service and support from the owner, Pasquale. Excellent ..."

Anmeldelse skrevet 29. sep. 2023

Feriehus Neverending Sea: Leilighet med havutsikt i sentrum av Salerno
Casa Santangelo Suites
Casa Santangelo Suites
Via Giovanni da Procida 41, Salerno, Provincia di Salerno
Du kan bo på dette leilighetshotellet under turen til Salerno. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og daglig ...
9,8/10 Exceptional! (7 anmeldelser)
"Amazing"

Anmeldelse skrevet 14. aug. 2023

Casa Santangelo Suites
B&B som bor på porten - rom "Il Balcone sul Porto"
B&B som bor på porten - rom "Il Balcone sul Porto"
Salerno, Campania
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Salerno. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost, wi-fi og parkering på stedet. Populære severdigheter ...
9,6/10 Exceptional! (4 anmeldelser)
Beautiful accommodation and great location
"Husband and I stayed for two nights. We had a car and unfamiliar with the area and parking due to a festival. Hosts were helpful, accommodating to our changing arrival time and very gracious. Room is well equipped with a comfortable bed. Location is fantastic: close to shopping, marina, public beach ..."

Anmeldelse skrevet 14. sep. 2023

B&B som bor på porten - rom "Il Balcone sul Porto"
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Salerno