Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 895 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Ferie i Amsterdam

Hovedstaden i Nederland er kjent for sitt nettverk av kanaler som ble bygd på 1700-tallet, hus med gavler, museer og «coffee shops».

Mange mener Amsterdam minner om Venezia, siden det er en by basert på et nettverk av halvsirkelformede kanaler og hundrevis av broer. Amsterdams berømte museer og kjente «coffee shops» er populære på dagtid, og er en av hovedgrunnene til at mange turister velger en ferie i Amsterdam, men når kvelden kommer samles innbyggerne i barene og klubbene som man finner spredt rundt torgene i byen. Innbyggerne i Amsterdam liker å snakke engelsk, og er kjent for å være veldig liberale. Denne flerkulturelle hovedstaden ønsker alle velkommen!

Smale, brosteinsbelagte gater, begrenset med parkering og trikker som kjører på kryss og tvers gjennom byen, gjør sightseeing med bil altfor vanskelig. I stedet bør du utforske det kompakte sentrumet til fots, leie sykkel eller benytte deg av offentlig transport. Bli med på kanaltur, og du får sett den gamle bykjernen på en times tid. Du vil i tillegg lære om Amsterdams bemerkelsesverdige historie, og se fine eksempler på ikoniske hus med gavler.

Amsterdam har sine røtter i det 13. århundre, men den berømte bydelen med alle kanalene ble først utviklet i det 17. århundre. Kanalringen er nå på verdensarvlisten. Ett av de mange monumentene i byen, er huset til Anne Frank.

På den Damplassen i sentrum kan du få en omvisning av det gamle, kongelige palasset, og la deg imponere av voksdukkene i Madame Tussauds. I nærheten finner du også det kjente Red Light District. Bydelens smale gater fulle av voksenunderholdning leder til det mer familievennlige Nieuwmarkt, en plass omringet av spisesteder.

Like utenfor kanalringen finner du museumskvartalet. Gå ikke glipp av Van Gogh-museet og Rijksmuseum, som begge har samlinger av malerier av verdenskjente, nederlandske mestre. Hvis du blir sliten kan du slappe av på gresset i Vondelpark, som du finner like i nærheten. Fra parken er det kort vei til Leidseplein, et midtpunkt for musikk og natteliv.

Siden 70-tallet har «coffee shops» gitt besøkende muligheten til å nyte byens mange inntrykk i en litt mer avslappet sinnstilstand. Hvis du heller vil drikke enn å røyke, er det bare å ta turen til en pub for å bestille en lokal øl. En typisk nederlandsk lager smaker enda bedre etter et besøk på det gamle bryggeriet, Heineken Experience.

Unge reisende trekkes til Amsterdam takket være byens rykte som en av Europas beste festbyer. De som er ute etter en mer raffinert kulturopplevelse, vil også finne mye å gjøre i denne vakre byen som byr på den typiske nederlandske gjestfriheten.


Guide til Amsterdam


De beste hotelltilbudene i Amsterdam

Vis alle de 1 126 overnattingsstedene i Amsterdam
Corendon Village Hotel Amsterdam 427 kr
Corendon Village Hotel Amsterdam

Corendon Village Hotel Amsterdam

Schipholweg 275, Badhoevedorp
   
  4,2
  av 5, basert på 952 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette hotellet ligger nær flyplassen og 10 kilometer unna Rijksmuseum Amsterdam Schiphol, Sloterpark en Sloterplas og De Meervaart teater. Dessuten ligger Schiphol-Rijk næringspark og Cobra museum for moderne kunst 15 kilometer unna.

  XO HOTELS PARK WEST 501 kr
  XO HOTELS PARK WEST

  XO HOTELS PARK WEST

  Molenwerf 1, Amsterdam
    
   4,4
   av 5, basert på 1 381 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Amsterdam vest og 5 kilometer unna Westergasfabriek kulturpark, Nes og Anne Franks hus. Dessuten ligger Nieuwe Kerk og Leidseplein kun 5 kilometer unna. Amsterdam Sloterdijk togstasjon ligger 12 minutters gange unna og Amsterdam Sloterdijk stasjon ligger 14 minutters gange unna.

   Inntel Hotels Amsterdam Centre 1 011 kr
   Inntel Hotels Amsterdam Centre

   Inntel Hotels Amsterdam Centre

   Nieuwezijds Kolk 19, Amsterdam
     
    4,2
    av 5, basert på 7 953 anmeldelser
    4.0 av 5.0

    Dette hotellet er omringet av et mylder av smale gater med puber, kafeer og restauranter og vender mot et lite torg. Hotellet ligger 400 meter fra sentraljernbanestasjonen. Dam-plassen, det kongelige palasset og Nieuwe Kerk befinner seg innenfor 500 meter fra hotellet.

    The Alfred Hotel 419 kr
    The Alfred Hotel

    The Alfred Hotel

    Cornelis Schuytstraat 58-60, Amsterdam
      
     3,9
     av 5, basert på 1 178 anmeldelser
     3.0 av 5.0

     Dette hotellet ligger i Museumskvartalet og 10 minutters gange unna Vondelpark og Concertgebouw. Dessuten ligger Stedelijk Museum og Van Gogh-museet kun 15 minutter unna. Amsterdam Zuid stasjon ligger 19 minutters gange unna og Amsterdam Zuid Station ligger 23 minutters gange unna.

     citizenM Schiphol Airport Hotel 808 kr
     citizenM Schiphol Airport Hotel

     citizenM Schiphol Airport Hotel

     Jan Plezierweg 2, Schiphol
       
      4,4
      av 5, basert på 4 281 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette hotellet ligger nær flyplassen, 1,4 kilometer unna Rijksmuseum Amsterdam Schiphol og 15 kilometer unna RAI utstillings- og konferansesenter og Van Gogh-museet. Dessuten ligger Anne Franks hus og Albert Cuyp-markedet 20 kilometer unna. Schiphol lufthavn stasjon ligger 15 minutters gange unna.

      Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center 1 168 kr
      Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center

      Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center

      Schiphol Boulevard 101, Schiphol
        
       4,4
       av 5, basert på 1 685 anmeldelser
       4.0 av 5.0

       Dette moderne hotellet ligger ved siden av World Trade Center, og har overdekt gangsti til togstasjonen. Det er 20 minutter til Amsterdam sentrum.

       Corendon City Hotel Amsterdam 440 kr
       Corendon City Hotel Amsterdam

       Corendon City Hotel Amsterdam

       Aletta Jacobslaan 7, Amsterdam
         
        4,3
        av 5, basert på 1 641 anmeldelser
        4.0 av 5.0

        Dette hotellet med et spa ligger i Nieuw-West og 5 kilometer unna Vondelpark, Van Gogh-museet og Rijksmuseum. Heineken Experience ligger 4,9 kilometer unna. Henk Sneevlietweg stasjon ligger bare 2 minutters gange unna og Heemstedestraat stasjon ligger 9 minutters gange unna.

        Renaissance Amsterdam Hotel 1 348 kr
        Renaissance Amsterdam Hotel

        Renaissance Amsterdam Hotel

        Kattengat 1, Amsterdam
          
         4,2
         av 5, basert på 2 133 anmeldelser
         5.0 av 5.0

         Dette hotellet i Amsterdam i øverste klasse ligger i det livlige sentrumsdistriktet, 600 meter unna sentralstasjonen og to kilometer unna Anne Franks hus.

         De beste tilbudene på fly + hotell