Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Paris
Reiseguide

Eiffeltårnet som viser solnedgang, monument og historisk arkitektur

Paris kan tilby alt fra enkle gleder til ekstravagante opplevelser, enten det er en ettermiddagspiknik i Jardin du Luxembourg eller en aften i operaen.

Byen kombinerer det klassiske og det moderne på ekte fransk vis. Blant de klassiske landemerkene har vi den gamle Notre Dame-katedralen, triumfbuen og Eiffeltårnet samt moderne arkitektoniske prestasjoner som La Défense.

Byen er inndelt i 20 arrondissementer (bydeler), som er nummerert med urviseren utover fra sentrum. Tvers gjennom Paris renner Seinen, som deler byen i en nordlig og en sydlig halvdel. De kalles Rive gauche og Rive droite (venstre- og høyrebredden). Hvert arrondissement har sitt eget preg og sin egen stil. Le Marais er best kjent for middelaldersk arkitektur, intime vinbarer og et broket folkeliv. Jardin du Luxembourg er et sjarmerende parkanlegg i nærheten av det eksklusive strøket Saint-Germain-des-Prés. Montmartre er kjent for de brosteinsbelagte gatene, Moulin Rouge og den storslåtte Sacré Cœur-basilikaen.

Det er lett å finne fram i Paris, enten du reiser med metroen eller tar deg tid til å spasere. Når man vandrer gjennom de svingete gatene, ser man den franske lidenskapen for mat og vin. Det finnes utendørsmarkeder, konditorivinduer fulle av croissanter og makroner samt butikker som selger vin fra regionale vingårder. Restauranter av alle mulige typer florerer: tradisjonelle formelle restauranter, fortauskafeer og rustikke kaffehus.

Paris har fostret mange kunstneriske talenter, slik som Edith Piaf, Serge Gainsbourg, Claude Monet og Coco Chanel. Byen er verdenskjent for museene og galleriene, slik som det overdådige Musée d’Orsay og nasjonalmuseet for moderne kunst i Pompidou-senteret. Hvis du er glad i utøvende kunst, er den vakre Opéra de Paris (Palais Garnier) absolutt verdt et besøk. Her opptrer internasjonale opera- og ballettselskaper regelmessig.

Mote er selvfølgelig en integrert del av det parisiske sinn. Ta en spasertur langs Rue du Faubourg Saint-Honoré og se på noen av verdens mest ærverdige motehus, slik som Lanvin, Hermes og Dior.

Er man først i Paris, må man selvfølgelig ta seg en spasertur på Champs-Élysées. Her kan du vandre og ta inn denne berømte avenyens skjønnhet, og ta en pause på Ladurée konditori eller besøke parfymehuset La Maison Guerlain.

Videoreiseguide til Paris

Discover neighborhoods in Paris

Explorers Hotel
Explorers Hotel
3 out of 5
Prisen er 1 301 kr per natt fra 20. jun. til 20. jun.
Dette hotellet er familievennlig og ligger ved en innsjø i Magny-le-Hongre og 3 kilometer unna Val d'Europe, Disneyland® Paris og Golf Disneyland® Paris. Dessuten ...
3.9/5Very Good! (1,348 anmeldelser)
"Everything was nice, except the strange thing that they charge for eggs."

Anmeldelse skrevet 19. jan. 2020

Explorers Hotel
B&B Hotel At Disneyland® Paris
B&B Hotel At Disneyland® Paris
2 out of 5
Disneyland® Paris, 60 Avenue De La Fosse Des Pressoirs, Magny-le-Hongre
Prisen er 797 kr per natt fra 20. jun. til 20. jun.
Dette hotellet ligger i Magny-le-Hongre og 3 kilometer unna Val d'Europe, Disneyland® Paris og Disney Village. Dessuten ligger Walt Disney Studios Park og Golf ...
4.3/5Excellent! (1,469 anmeldelser)
Bra opphold
"Bra bosted og god beligenhet"

Anmeldelse skrevet 11. mar. 2020

B&B Hotel At Disneyland® Paris
Disney's Hotel New York - The Art of Marvel
Disney's Hotel New York - The Art of Marvel
4 out of 5
Prisen er 4 991 kr per natt fra 23. jun. til 23. jun.
Dette hotellet er familievennlig og ligger i underholdningsområdet i Chessy, få skritt unna Val d'Europe og Disneyland® Paris. Dessuten ligger Disney Village ...
Disney's Hotel New York - The Art of Marvel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Paris

Populære aktiviteter i Paris

Byer nær Paris