Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Ferie i Hellas – vakker middelhavskyst og hundrevis av idylliske øyer

Lær om den vestlige sivilisasjonens røtter og få fin brunfarge på en øy i dette spennende, mangfoldige landet i Middelhavet.

Den klassiske kulturarven er til å ta og føle på i Hellas. Gamle templer står fremdeles som om de nettopp ble bygd. Nyt tusenvis av kilometer med vakker middelhavskyst og hundrevis av idylliske øyer i et av Europas mest populære reisemål.

Dra på storbyferie til Athen sammen med millioner av turister som kommer for å se antikkens mest kjente bygninger hvert år. Byens mest synlige landemerke er Akropolis, et tempelkompleks fra rundt 500 f.Kr., på toppen av en klippe i selve byen. Utforsk Parthenon, et gresk tempel som er omgitt av marmorsøyler på alle fire sider. Du finner flere arkeologiske steder i hele Hellas, for eksempel ruinene av Delfifjellet Parnassos nord for Athen, som passer fint for en weekendtur.

Til tross for at fastlandet har en lang, vakker kystlinje, er det aller best å besøke noen av øyene for å virkelig nyte sjøen i Hellas. Ta en stopp ved den fantastiske kystbyen Firá på øya Santorini. Firá er antageligvis en av de mest billedskjønne landsbyene i hele verden. De hvitvaskede husene med blå kuppeltak klynger seg fast til kanten av den bratte klippen like ved sjøen. Utforsk øya videre for å se at den faktisk er krateret til en aktiv vulkan.

Santorini er omgitt av 300 meter høye klipper, så øya er ikke et badested. Setter du kursen mot ferieøya Mykonos, finner du noen av Hellas beste strender.

De fleste forbinder Hellas med sjø og klassisk sivilisasjon. Men du bør ikke gå glipp av en av landets beste severdigheter: Meteora-klostrene. Klostrene ligger i de sentrale fjellene på det greske fastlandet, og ble bygd på toppen av høye fjellklipper for å beskytte dem mot inntrengere. Når du kommer hit, kan du gå oppover trappetrinnene, som er hugget inn i fjellet, og nyte utsikten over fjellandskapet fra klippene.

Du kan fly til Hellas via Athen internasjonale flyplass. Fra fastlandet kan du reise videre til noen av de hundrevis av øyene med båt eller fly.


Guide til Hellas


De beste hotelltilbudene i Hellas

Vis alle de 19 392 overnattingsstedene i Hellas
Sofitel Athens Airport 1 793 kr
Sofitel Athens Airport

Sofitel Athens Airport

Athens International Airport, Spata-Artemida
   
  4,4
  av 5, basert på 3 574 anmeldelser
  5.0 av 5.0

  Dette hotellet i luksuriøs stil ligger nær flyplassen og 10 kilometer unna Metropolitan Expo, Factory Outlet Airport og Attica dyrehage. Dessuten ligger McArthurGlen Designer Outlet og Braurón 20 kilometer unna.

  Electra Palace Athens 1 460 kr
  Electra Palace Athens

  Electra Palace Athens

  18 - 20 N Nikodimou Street, Athens
    
   4,5
   av 5, basert på 2 165 anmeldelser
   5.0 av 5.0

   Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Athen sentrum og 10 kilometer unna Syntagma, Akropolis og Akropolis-museet. Dessuten ligger Parthenon og Det greske parlamentet kun 10 kilometer unna.

   Electra Metropolis Athens 1 719 kr
   Electra Metropolis Athens

   Electra Metropolis Athens

   15 Mitropoleos Street, Athens
     
    4,7
    av 5, basert på 1 007 anmeldelser
    5.0 av 5.0

    Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Athen sentrum, 0,1 kilometer unna Syntagma og 10 kilometer unna Akropolis og Akropolis-museet. Dessuten ligger Parthenon og Monastiráki loppemarked kun 10 kilometer unna.

    Infinity Suites & Dana Villas
    Infinity Suites & Dana Villas

    Infinity Suites & Dana Villas

    Fira, Santorini
      
     4,4
     av 5, basert på 331 anmeldelser
     4.0 av 5.0

     Dette leilighetshotellet for romantiske reiser ligger midt i hjertet av Santorini og 10 kilometer unna Petros M. Nomikos konferansesenter, Santorinikalderaen og Athinios havn. Dessuten ligger Veggmalerier av Thira og Megaro Gyzi kun 10 kilometer unna.

     Leto Hotel 771 kr
     Leto Hotel

     Leto Hotel

     Mykonos Town Waterfront, Mykonos
       
      4,3
      av 5, basert på 185 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette hotellet, som ligger i sentrum, befinner seg rett ved stranden i Mykonos og 10 kilometer unna Mykonos arkeologiske museum, Ornos-stranden og Paradisstranden. Dessuten ligger Superparadisstranden og Mykonos gamle havn kun 10 kilometer unna.

      Azzurro Suites
      Azzurro Suites

      Azzurro Suites

      Fira City, Santorini
        
       4,4
       av 5, basert på 228 anmeldelser
       4.0 av 5.0

       Dette hotellet ligger nær flyplassen og 10 kilometer unna Venetsanos vinprodusent, Santorinikalderaen og Athinios havn. Dessuten ligger Kamari strand og Gamle Thira kun 10 kilometer unna.

       Ira Hotel & Spa 657 kr
       Ira Hotel & Spa

       Ira Hotel & Spa

       Firostefani, Santorini
         
        4,8
        av 5, basert på 286 anmeldelser
        4.0 av 5.0

        Dette hotellet med et spa ligger midt i hjertet av Santorini og 10 kilometer unna Petros M. Nomikos konferansesenter, Santorinikalderaen og Athinios havn. Dessuten ligger Veggmalerier av Thira og Skaros-klippen kun 10 kilometer unna.

        Wyndham Athens Residence 853 kr
        Wyndham Athens Residence

        Wyndham Athens Residence

        2-4 Achilleos Street , Athens
          
         4,5
         av 5, basert på 71 anmeldelser
         5.0 av 5.0

         Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Athen sentrum og 10 kilometer unna Ermoú, Syntagma og Akropolis-museet. Dessuten ligger Akropolis og Parthenon kun 10 kilometer unna.

         De beste tilbudene på fly + hotell