Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 895 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Ferie i Hellas – vakker middelhavskyst og hundrevis av idylliske øyer

Lær om den vestlige sivilisasjonens røtter og få fin brunfarge på en øy i dette spennende, mangfoldige landet i Middelhavet.

Den klassiske kulturarven er til å ta og føle på i Hellas. Gamle templer står fremdeles som om de nettopp ble bygd. Nyt tusenvis av kilometer med vakker middelhavskyst og hundrevis av idylliske øyer i et av Europas mest populære reisemål.

Dra på storbyferie til Athen sammen med millioner av turister som kommer for å se antikkens mest kjente bygninger hvert år. Byens mest synlige landemerke er Akropolis, et tempelkompleks fra rundt 500 f.Kr., på toppen av en klippe i selve byen. Utforsk Parthenon, et gresk tempel som er omgitt av marmorsøyler på alle fire sider. Du finner flere arkeologiske steder i hele Hellas, for eksempel ruinene av Delfifjellet Parnassos nord for Athen, som passer fint for en weekendtur.

Til tross for at fastlandet har en lang, vakker kystlinje, er det aller best å besøke noen av øyene for å virkelig nyte sjøen i Hellas. Ta en stopp ved den fantastiske kystbyen Firá på øya Santorini. Firá er antageligvis en av de mest billedskjønne landsbyene i hele verden. De hvitvaskede husene med blå kuppeltak klynger seg fast til kanten av den bratte klippen like ved sjøen. Utforsk øya videre for å se at den faktisk er krateret til en aktiv vulkan.

Santorini er omgitt av 300 meter høye klipper, så øya er ikke et badested. Setter du kursen mot ferieøya Mykonos, finner du noen av Hellas beste strender.

De fleste forbinder Hellas med sjø og klassisk sivilisasjon. Men du bør ikke gå glipp av en av landets beste severdigheter: Meteora-klostrene. Klostrene ligger i de sentrale fjellene på det greske fastlandet, og ble bygd på toppen av høye fjellklipper for å beskytte dem mot inntrengere. Når du kommer hit, kan du gå oppover trappetrinnene, som er hugget inn i fjellet, og nyte utsikten over fjellandskapet fra klippene.

Du kan fly til Hellas via Athen internasjonale flyplass. Fra fastlandet kan du reise videre til noen av de hundrevis av øyene med båt eller fly.


Guide til Hellas


De beste hotelltilbudene i Hellas

Vis alle de 17 892 overnattingsstedene i Hellas
Sofitel Athens Airport 1 235 kr
Sofitel Athens Airport

Sofitel Athens Airport

Athens International Airport, Spata-Artemida
   
  4,4
  av 5, basert på 3 436 anmeldelser
  5.0 av 5.0

  Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen og 10 kilometer unna Metropolitan Expo, Factory Outlet Airport og Attica dyrehage. Dessuten ligger McArthurGlen Designer Outlet og Braurón 20 kilometer unna. Stasjonen på Atens internasjonale flyplass ligger bare 1 minutters gange unna.

  Electra Metropolis Athens 1 540 kr
  Electra Metropolis Athens

  Electra Metropolis Athens

  15 Mitropoleos Street, Athens
    
   4,7
   av 5, basert på 925 anmeldelser
   5.0 av 5.0

   Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Athen sentrum og 10 minutters gange unna Syntagma, Det greske parlamentet og Romersk agora. Dessuten ligger Agora og Akropolis-museet kun 15 minutter unna. Syntagma stasjon ligger 6 minutters gange unna og Monastiraki stasjon ligger 7 minutters gange unna.

   Athens Gate Hotel 893 kr
   Athens Gate Hotel

   Athens Gate Hotel

   10 Syngrou Avenue, Athens
     
    4,6
    av 5, basert på 2 389 anmeldelser
    4.0 av 5.0

    Dette hotellet ligger i Athen sentrum og få skritt unna Zevstempelet, Gresk-evangelisk kirke og Hadrians bue. Dessuten ligger Dionysos-teatret og Lysikrates-monumentet kun 5 minutter unna. Akropoli stasjon og Leoforos Vouliagmenis stasjon ligger fem minutters gange unna.

    Ira Hotel & Spa 886 kr
    Ira Hotel & Spa

    Ira Hotel & Spa

    Firostefani, Santorini
      
     4,8
     av 5, basert på 267 anmeldelser
     4.0 av 5.0

     Dette hotellet med et spa ligger midt i hjertet av Santorini og 2 kilometer unna Petros M. Nomikos konferansesenter, Arkeologisk museum og Thira førhistoriske museum. Dessuten ligger Veggmalerier av Thira og Megaro Gyzi kun 15 minutter unna.

     Royal Olympic Hotel 948 kr
     Royal Olympic Hotel

     Royal Olympic Hotel

     28-34 Athanasiou Diakou Str, Athens
       
      4,1
      av 5, basert på 2 161 anmeldelser
      5.0 av 5.0

      Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Athen sentrum og 5 minutters gange unna Akropolis, Zevstempelet og Hadrians bue. Dessuten ligger Akropolis-museet og Záppeion Mégaro kun 10 minutter unna. Leoforos Vouliagmenis stasjon ligger bare 3 minutters gange unna og Akropoli stasjon ligger 5 minutters gange unna.

      Holiday Inn Athens Attica Av. Airport West 1 308 kr
      Holiday Inn Athens Attica Av. Airport West

      Holiday Inn Athens Attica Av. Airport West

      Attica Avenue 40.2 Km, Spata-Artemida
        
       4,2
       av 5, basert på 1 267 anmeldelser
       4.0 av 5.0

       Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen og 10 kilometer unna Attica dyrehage, American College of Greece og Expo Athens. Dessuten ligger McArthurGlen Designer Outlet og Mall Athen 15 kilometer unna.

       President Hotel 587 kr
       President Hotel

       President Hotel

       43 Kifissias Avenue, Athens
         
        3,7
        av 5, basert på 1 211 anmeldelser
        4.0 av 5.0

        Dette hotellet er familievennlig og ligger i underholdningsområdet i Athen og 15 minutters gange unna Den australske ambassaden, Athen konserthus og Apostolos Nikolaidis stadion. Dessuten ligger Lykavittós og Lykavittós-teatret kun 3 kilometer unna. Panormou stasjon ligger 9 minutters gange unna og Ambelokipi stasjon ligger 9 minutters gange unna.

        Dolce Attica Riviera 871 kr
        Dolce Attica Riviera

        Dolce Attica Riviera

        Vravronos Avenue, Markopoulo Mesogaias
          
         3,9
         av 5, basert på 263 anmeldelser
         4.0 av 5.0

         Dette hotellet i Markópoulo Mesogéas ligger på stranden og i nærheten av Braurón, Vravrona-tårnet og Metropolitan Expo. I samme region finner du også Factory Outlet Airport og Attica dyrehage.