London

Reiseguide
Tower Bridge som viser bro, monument og historisk arkitektur

Videoreiseguide til London

En av de få byene som med rette kan kalle seg en verdensby. Den er spekket av interessante steder, der en ny historie venter omtrent rundt hvert hjørne.

Det bor over åtte millioner mennesker i London, deriblant verdens mest kjente kongefamilie, og byen er en fascinerende blanding av vidunderlig historie og ultramoderne trender. Når du er på storbyferie i London kan du bokstavelig talt stå og se på den verdensberømte parlamentsbygningen og Big Ben, og så bare snu deg og se den enorme og futuristiske skyskraperen Shard ruve over byen. En tur opp til utsiktsplattformene i 68. og 72. etasje er nesten obligatorisk. Historien er selvfølgelig et stort trekkplaster for de fleste som besøker London, så det lønner seg å få tak i en lokal guidebok for å finne de beste severdighetene rundt omkring i byen – selv om heldigvis mange av de viktigste attraksjonene ligger ved Themsen eller like i nærheten. En tur i kjempepariserhjulet London Eye er en utmerket måte å få en følelse av Londons omfang på. De som er glade i fin arkitektur, bør besøke Westminster Abbey, der kongelige bryllup foregår. St. Paul-katedralen er selvfølgelig også verdt et besøk. De som er interesserte i den kongelige historien, bør ta seg tid til å besøke Tower of London for å se på kronjuvelene, og ingen tur til London er komplett uten en tur til Buckingham Palace, selvfølgelig. Vitenskap og kultur er også svært godt tilgodesett i London, med mange museer og gallerier med samlinger av global betydning. British Museum, med sin verdenssamling, er et opplagt utgangspunkt, men Victoria & Albert Museum er også et utmerket valg. Man bør sette av flere timer til et besøk på begge. Tilhengere av samtidskunst vil sikkert like den makeløse moderne samlingen på Tate Modern, som ligger på sørsiden av elva (South Bank). London er også en stor handleby, med kjente varehus som for eksempel Harrods samt et vell av lokale, uavhengige butikker og til og med store utendørsmarkeder slik som det i Camden. Matelskere bør ta en tur til Borough Market og se på blandingen av gatekjøkkenmat og ferske råvarer. Når man snakker om mat, er London selvfølgelig kjent for kvaliteten på maten og mangfoldet av restauranter. London er en drøm for matkroker, enten du vil gå på en fin restaurant i eksklusive områder som Knightsbridge, eller bare få deg en uformell matbit. Byens berømte lokale delikatesse er pai, potetmos og persillesaus. Eventuelt med ål i gelé (jellied eels) ved siden av!

Discover neighborhoods in London

Carnaby Street som inkluderer torg eller plass i tillegg til en stor gruppe med mennesker

London sentrum

London sentrum kan friste med blant annet interessante museer, vakker elveutsikt og kjente kunstgallerier. Du kan også få med deg populære attraksjoner som Trafalgar Square og Piccadilly Circus. Vil du se mer av byen, er det bare å hoppe på metroen på Charing Cross undergrunnsstasjon eller Leicester Square undergrunnsstasjon.

London sentrum
The City of London som viser solnedgang, by og cbd

The City of London

4,5/5(18 anmeldelser av området)

St. Paul's Cathedral og Liverpool Street er to attraksjoner du bør få med deg i The City of London i tillegg til byens flotte katedraler. For å utforske mer er det bare å hoppe på metroen på Bank undergrunnsstasjon eller St. Paul's undergrunnsstasjon.

The City of London
Admiralty Arch som viser historisk arkitektur

City of Westminster

4,5/5(151 anmeldelser av området)

Buckingham Palace og Big Ben er noen av de mest populære attraksjonene i City of Westminster. Det er bare å hoppe på metroen på St. James's Park undergrunnsstasjon eller Victoria undergrunnsstasjon og la deg fascinere av interessante museer, spennende butikker og kjente kunstgallerier.

City of Westminster
London som viser skilt, marked og kulturarv

Covent Garden

Trivelige barer og vakre hager er bare noe av det byen kan friste med. Mens du er her, bør du også ta turen til Covent Garden Market og Royal Opera House, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Covent Garden undergrunnsstasjon.

Covent Garden