London

Reiseguide
London som viser silhuett, by og bro

En av de få byene som med rette kan kalle seg en verdensby. Den er spekket av interessante steder, der en ny historie venter omtrent rundt hvert hjørne.

Det bor over åtte millioner mennesker i London, deriblant verdens mest kjente kongefamilie, og byen er en fascinerende blanding av vidunderlig historie og ultramoderne trender. Når du er på storbyferie i London kan du bokstavelig talt stå og se på den verdensberømte parlamentsbygningen og Big Ben, og så bare snu deg og se den enorme og futuristiske skyskraperen Shard ruve over byen. En tur opp til utsiktsplattformene i 68. og 72. etasje er nesten obligatorisk.

Historien er selvfølgelig et stort trekkplaster for de fleste som besøker London, så det lønner seg å få tak i en lokal guidebok for å finne de beste severdighetene rundt omkring i byen – selv om heldigvis mange av de viktigste attraksjonene ligger ved Themsen eller like i nærheten. En tur i kjempepariserhjulet London Eye er en utmerket måte å få en følelse av Londons omfang på.

De som er glade i fin arkitektur, bør besøke Westminster Abbey, der kongelige bryllup foregår. St. Paul-katedralen er selvfølgelig også verdt et besøk. De som er interesserte i den kongelige historien, bør ta seg tid til å besøke Tower of London for å se på kronjuvelene, og ingen tur til London er komplett uten en tur til Buckingham Palace, selvfølgelig.

Vitenskap og kultur er også svært godt tilgodesett i London, med mange museer og gallerier med samlinger av global betydning. British Museum, med sin verdenssamling, er et opplagt utgangspunkt, men Victoria & Albert Museum er også et utmerket valg. Man bør sette av flere timer til et besøk på begge. Tilhengere av samtidskunst vil sikkert like den makeløse moderne samlingen på Tate Modern, som ligger på sørsiden av elva (South Bank).

London er også en stor handleby, med kjente varehus som for eksempel Harrods samt et vell av lokale, uavhengige butikker og til og med store utendørsmarkeder slik som det i Camden. Matelskere bør ta en tur til Borough Market og se på blandingen av gatekjøkkenmat og ferske råvarer.

Når man snakker om mat, er London selvfølgelig kjent for kvaliteten på maten og mangfoldet av restauranter. London er en drøm for matkroker, enten du vil gå på en fin restaurant i eksklusive områder som Knightsbridge, eller bare få deg en uformell matbit. Byens berømte lokale delikatesse er pai, potetmos og persillesaus. Eventuelt med ål i gelé (jellied eels) ved siden av!

Videoreiseguide til London

Discover neighborhoods in London

Assembly House Hotel
Assembly House Hotel
3.5 out of 5
27 - 31 Charing Cross Road, London, England
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 267 kr per natt fra 7. nov. til 7. nov.
Dette hotellet ligger i London sentrum og 2 kilometer unna British Museum, London Eye og Big Ben. Dessuten ligger Buckingham Palace og Hyde Park kun 2 kilometer ...
4.3/5 Excellent! (1,308 anmeldelser)
Nice
"Central, easy and perfect."

Anmeldelse skrevet 24. feb. 2020

Assembly House Hotel
Caesar Hotel
Caesar Hotel
4 out of 5
26-33 Queens Gardens, Hyde Park, London, England
Prisen er 819 kr per natt fra 21. nov. til 21. nov.
Dette hotellet ligger i London sentrum og 3 kilometer unna Hyde Park, Natural History Museum og Queen Mary's Gardens. Dessuten ligger Oxford Circus og Nasjonalgalleriet ...
4.3/5 Excellent! (848 anmeldelser)
Fornøyd
"De ansatte er utrolig hjelpsomme og hyggelige! Rommet var akkurat som vi forventet, passe stort og med store vinduer, og et ekstra pluss at de ikke har gulvtepper. Ganske lytt ut i gangen, hører veldig godt når andre går i dørene feks, men sånn er det vel på de fleste hotell. Vi spiste ikke der, ..."

Anmeldelse skrevet 23. jan. 2020

Caesar Hotel
Park Plaza Westminster Bridge London
Park Plaza Westminster Bridge London
4 out of 5
200 Westminster Bridge Road, London, England
Prisen er 2 170 kr per natt fra 31. okt. til 31. okt.
Dette hotellet med et spa ligger i London sentrum og få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' ...
4.2/5 Excellent! (3,099 anmeldelser)
"Fint opphold for en familie på 3. Basseng og utsikt til Big Ben var populært for familiens yngste. Veldig fornøyd med beliggenhet og hotellets tilstand. Bor gjerne her igjen."

Anmeldelse skrevet 4. mar. 2020

Park Plaza Westminster Bridge London
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Chelsea Bridge Apartments
Chelsea Bridge Apartments
4 out of 5
124 Prince of Wales Drive, London, England
Prisen er 1 334 kr per natt fra 10. nov. til 10. nov.
Dette leilighetshotellet ligger i London sentrum og 3 kilometer unna King's Road, Sloane Square og The Oval. Dessuten ligger Victoria Palace Theatre og Clapham ...
4/5 Very Good! (404 anmeldelser)
Flott leilighet
"Fin og ryddig leilighet med det som måtte trengs. Litt avstand i forhold til undergrund, men gikk hele veien tog til Victoria. Eller en flott spasertur innover mot sentrum. Veldig fint område. Ikke noe stress med innsjekking. Anbefales. Kommer gjerne igjen."

Anmeldelse skrevet 26. jan. 2020

Chelsea Bridge Apartments
The Lincoln Suites
The Lincoln Suites
4 out of 5
37-39 Kingsway, London, England
Dette leilighetshotellet ligger i London sentrum og få skritt unna Theatreland og Aldwych Theatre. Dessuten ligger The Strand og Theatre Royal Drury Lane kun ...
5/5 Exceptional! (6 anmeldelser)
"Central location, very good value for money, staff very nice and helpful"

Anmeldelse skrevet 21. okt. 2021

The Lincoln Suites
Presidential Apartments - Kensington
Presidential Apartments - Kensington
4 out of 5
6-12 Barkston Gardens, Kensington, London, England
Dette leilighetshotellet med en miljøvennlig profil ligger i London sentrum og 15 minutters gange unna Cromwell Road, Kensington High Street og Natural History ...
4.1/5 Very Good! (1,501 anmeldelser)
Meget bra
"Alt i alt et veldig fint opphold. De ansatte var serviceinnstilte og stedet fremsto rent og pent. Frokosten som var over våre forventninger ble levert på døra til ønsket tidspunkt."

Anmeldelse skrevet 16. mar. 2020

Presidential Apartments - Kensington
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i London

Populære aktiviteter i London

Byer nær London