Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 895 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Reise til Island

I denne øynasjonen helt på kanten av Arktis finner du en av Europas største isbreer, den kraftigste fossen, den mest omfattende nasjonalparken og kontinentets eldste parlament.

Du kan oppleve noen av Europas mest imponerende naturfenomener på Island – et land preget av både is og ild. Til tross for det ugjestmilde landskapet som er formet av vulkaner og isbreer, har det bodd folk på Island siden 800-tallet. Her kan du prøve brevandring, slappe av i varme kilder og lære mer om Islands barske historie.

11 prosent av landets overflate er dekket av isbreer. Besøker du Island, bør du prøve å få med deg en tur til disse enorme ismassene og landskapet de har formet. Vatnajökull nasjonalpark, der du også finner Islands største isbre, er velegnet for fotturer. Bli med på en organisert vandring på breen, som her og der er gjennomboret av vulkaner. Hvannadalshnúkur, Islands høyeste fjell, befinner seg også her. Hvis du begir deg helt nord i nasjonalparken, finner du også en av Europas kraftigste fosser, Dettifoss.

Etter en tur på isen er det godt å slappe av i en av Islands hundrevis av naturlige og kunstige varme kilder. Den mest populære er Den blå lagune sørvest for Reykjavik, der dampen stiger opp mellom de vulkanske klippene. Lenger vest kan du oppleve Reykjaneshalvøya, med sine mange lavasletter. Etter å ha utforsket dette området, kan du besøke halvøyen nord for Reykjavik og se Snaefellsjökull, kanskje verdens mest berømte vulkan, kjent fra Jules Vernes bok Reisen til Jordens indre.

Selv om landskapet på Island enda ikke er ferdig formet, har menneskene på øya skrevet historie i lange tider. Du kan besøke Þingvellir nasjonalpark, der et av Europas eldste parlamenter ble grunnlagt i år 930, og siden dra nordvestover til Dalir-området. Dette var fødestedet til Leiv Eiriksson, som var den første europeeren som oppdaget Amerika. Det står en statue av Leiv Eriksson foran Hallgrimskirkja i Reykjavik.

Island er tynt befolket, og over halvparten av innbyggerne bor i Reykjavik. Likevel har øya et godt utbygd veinettverk. Ved å følge Ringveien rundt øya får du sett store deler av landet. Denne følger i hovedtrekk omrisset av landet, og går gjennom Reykjavik og forbi mesteparten av de største severdighetene. Du kommer deg til Island ved å fly til Reykjavik internasjonale flyplass eller ta ferge til Seyðisfjörður fra Europa.


Guide til Island


De beste hotelltilbudene i Island

Vis alle de 1 163 overnattingsstedene i Island
Icelandair Hotel Reykjavik Natura 1 053 kr
Icelandair Hotel Reykjavik Natura

Icelandair Hotel Reykjavik Natura

Nautholsvegur 52, Reykjavik
   
  4,1
  av 5, basert på 1 363 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette hotellet med et spa ligger i 101 Reykjavík og 15 minutters gange unna Reykjavík universitet og Perlan. Dessuten ligger Hallgrímskirkja og Islands nasjonalmuseum kun 2 kilometer unna.

  The Base by Keflavik Airport 552 kr
  The Base by Keflavik Airport

  The Base by Keflavik Airport

  Valhallarbraut 756-757, Asbru, Keflavik
    
   3,9
   av 5, basert på 934 anmeldelser
   2.5 av 5.0

   Dette hotellet ligger nær flyplassen og 5 kilometer unna Det islandske Rock 'n' Roll-museet, Víkingaheimar (vikingmuseum) og Reykjanes kunstmuseum. Duus hús kultursenter ligger 4,7 kilometer unna.

   CenterHotel Arnarhvoll 1 553 kr
   CenterHotel Arnarhvoll

   CenterHotel Arnarhvoll

   Ingólfsstræti 1, Reykjavik
     
    4,2
    av 5, basert på 1 442 anmeldelser
    4.0 av 5.0

    Dette hotellet for romantiske reiser ligger i 101 Reykjavík og 15 minutters gange unna Laugavegur, Hallgrímskirkja og Reykjavík rådhus. Dessuten ligger Islands nasjonalmuseum og Perlan kun 3 kilometer unna.

    Icelandair Hotel Vik 1 159 kr
    Icelandair Hotel Vik

    Icelandair Hotel Vik

    Klettsvegi 1-5, Vik I Myrdal
      
     4,3
     av 5, basert på 909 anmeldelser
     3.5 av 5.0

     Dette hotellet ligger ved havet, 0,4 kilometer unna Svart strand og 3,8 kilometer unna Reynisdrangar. Dessuten ligger Svart sandstrand og Dyrholaey 20 kilometer unna.

     Bed and Breakfast Keflavík Airport Hotel 557 kr
     Bed and Breakfast Keflavík Airport Hotel

     Bed and Breakfast Keflavík Airport Hotel

     Keilisbraut 762, Reykjanesbaer
       
      4,0
      av 5, basert på 1 405 anmeldelser
      3.0 av 5.0

      Dette gjestehuset ligger nær flyplassen og 5 kilometer unna Det islandske Rock 'n' Roll-museet, Víkingaheimar (vikingmuseum) og Reykjanes kunstmuseum. Dessuten ligger Den blå lagunen og Duus hús kultursenter 20 kilometer unna.

      Alda Hotel Reykjavik 1 380 kr
      Alda Hotel Reykjavik

      Alda Hotel Reykjavik

      Laugavegur 66-68, Reykjavik
        
       4,7
       av 5, basert på 892 anmeldelser
       4.0 av 5.0

       Dette hotellet ligger i 101 Reykjavík og 10 minutters gange unna Laugavegur og Hallgrímskirkja. Dessuten ligger Reykjavík rådhus og Islands nasjonalmuseum kun 2 kilometer unna.

       Hotel Vellir 1 002 kr
       Hotel Vellir

       Hotel Vellir

       Tjarnarvellir 3, Hafnarfjordur
         
        4,3
        av 5, basert på 460 anmeldelser
        3.0 av 5.0

        Dette hotellet med golfmuligheter ligger i Hafnarfjorður og 3 kilometer unna Suðurbæjarlaug, Hafnarborg og Hafnarfjörður frikirke. Dessuten ligger Hafnarfjörður museum og Hellisgerdi-parken kun 3 kilometer unna.

        Hotel Island 882 kr
        Hotel Island

        Hotel Island

        Armuli 9, Reykjavik
          
         4,0
         av 5, basert på 585 anmeldelser
         4.0 av 5.0

         Dette hotellet i Reykjavík (Reykjavík øst) har et spa og ligger nær Laugardalslaug geotermiske svømmebasseng, Laugavegur og Perlan. I nærheten finner du også Hallgrímskirkja og Harpa.