Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Reise til Island

I denne øynasjonen helt på kanten av Arktis finner du en av Europas største isbreer, den kraftigste fossen, den mest omfattende nasjonalparken og kontinentets eldste parlament.

Du kan oppleve noen av Europas mest imponerende naturfenomener på Island – et land preget av både is og ild. Til tross for det ugjestmilde landskapet som er formet av vulkaner og isbreer, har det bodd folk på Island siden 800-tallet. Her kan du prøve brevandring, slappe av i varme kilder og lære mer om Islands barske historie.

11 prosent av landets overflate er dekket av isbreer. Besøker du Island, bør du prøve å få med deg en tur til disse enorme ismassene og landskapet de har formet. Vatnajökull nasjonalpark, der du også finner Islands største isbre, er velegnet for fotturer. Bli med på en organisert vandring på breen, som her og der er gjennomboret av vulkaner. Hvannadalshnúkur, Islands høyeste fjell, befinner seg også her. Hvis du begir deg helt nord i nasjonalparken, finner du også en av Europas kraftigste fosser, Dettifoss.

Etter en tur på isen er det godt å slappe av i en av Islands hundrevis av naturlige og kunstige varme kilder. Den mest populære er Den blå lagune sørvest for Reykjavik, der dampen stiger opp mellom de vulkanske klippene. Lenger vest kan du oppleve Reykjaneshalvøya, med sine mange lavasletter. Etter å ha utforsket dette området, kan du besøke halvøyen nord for Reykjavik og se Snaefellsjökull, kanskje verdens mest berømte vulkan, kjent fra Jules Vernes bok Reisen til Jordens indre.

Selv om landskapet på Island enda ikke er ferdig formet, har menneskene på øya skrevet historie i lange tider. Du kan besøke Þingvellir nasjonalpark, der et av Europas eldste parlamenter ble grunnlagt i år 930, og siden dra nordvestover til Dalir-området. Dette var fødestedet til Leiv Eiriksson, som var den første europeeren som oppdaget Amerika. Det står en statue av Leiv Eriksson foran Hallgrimskirkja i Reykjavik.

Island er tynt befolket, og over halvparten av innbyggerne bor i Reykjavik. Likevel har øya et godt utbygd veinettverk. Ved å følge Ringveien rundt øya får du sett store deler av landet. Denne følger i hovedtrekk omrisset av landet, og går gjennom Reykjavik og forbi mesteparten av de største severdighetene. Du kommer deg til Island ved å fly til Reykjavik internasjonale flyplass eller ta ferge til Seyðisfjörður fra Europa.


De beste hotelltilbudene i Island

Vis alle de 2 028 overnattingsstedene i Island
Fosshotel Glacier Lagoon 1 297 kr
Anmeldelse skrevet 15. apr. 2019
Mer informasjon
 
Fosshotel Glacier Lagoon

Fosshotel Glacier Lagoon

Fagurholsmyri, Fagurholsmyri, Sør-Island
   
  4,5 av 5
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Nytt og lekkert, litt i dyreste laget sammenlignet med andre. Hotell i denne prisklassen burde hatt frokost inkludert. Hyggelig og vennlig barområde, lett å sitte der alene eller snakke med andre. Fint å kunne velge enkel mat i baren rimeligere enn i restauranten. Kun en liten kjøretur unna Jøkulsarlon, ...

  Center Hotels Plaza 1 107 kr
  Anmeldelse skrevet 17. sep. 2019
  Mer informasjon
   
  Center Hotels Plaza

  Center Hotels Plaza

  Adalstraeti 4, Reykjavík
    
   4,1 av 5
   3.0 av 5.0 Stjerner

   Bestilte rom med utsikt. Fikk utsikt mot torg og hav. Rommet var bra og lå i øverste etasje. Hotellet fremstår noe blandet med tanke på at noe er oppgradert og noe er slitt. Betjeningen er hyggelige og hjelpsomme. Ordnet med golden circle tur. Spaserte rett ut på et torg og rett i en gate som er ...

   Room With a View Hotel 1 103 kr
   Anmeldelse skrevet 17. feb. 2020
   Mer informasjon
    
   Room With a View Hotel

   Room With a View Hotel

   18 Laugavegur, Reykjavík
     
    4,4 av 5
    3.5 av 5.0 Stjerner

    Great location in the thick of it for Reykjavík. The accommodation was great with spacious rooms and good facilities. Unfortunately due to the weather we couldn’t take advantage of the hot tub on the balcony!!

    Reykjavik Residence Hotel 1 325 kr
    Anmeldelse skrevet 6. mai 2019
    Mer informasjon
     
    Reykjavik Residence Hotel

    Reykjavik Residence Hotel

    Hverfisgata 45, Reykjavík
      
     4,8 av 5
     3.5 av 5.0 Stjerner

     Hadde en flott helg med barn og barnebarn. Flotte leiligheter som ligger meget sentralt. Gåavstand til "alt". Nydelig frokost i nærliggende lokale. Her bor vi neste gang også:-) Arvid

     Hotel Vík í Mýrdal 1 457 kr
     Anmeldelse skrevet 17. feb. 2020
     Mer informasjon
      
     Hotel Vík í Mýrdal

     Hotel Vík í Mýrdal

     2 Klettsvegur, Vik i Myrdal
       
      4,6 av 5
      3.5 av 5.0 Stjerner

      Die Ausstattung der Zimmer ist top, sehr modern und schick. Frühstück war sehr gut und vielfältig. Das Personal war freundlich und hilfsbereit. Leider war der "Fitnessraum" nicht wirklich nutzbar.

      Hótel Á 1 408 kr
      Anmeldelse skrevet 15. okt. 2019
      Mer informasjon
       
      Hótel Á

      Hótel Á

      Kirkjuból, Borgarnes, Vestre region
        
       4,6 av 5
       3.0 av 5.0 Stjerner

       Un vieil Islandais typique plein de générosité qui parle anglais "comme il peut", très chaleureux. La salle à manger offre une belle vue sur la vallée. Le vieil homme vous prépare lui même la cuisine, et on peut dire que c'est un excellent cuisinier!

       Icelandair Hotel Reykjavik Natura 1 115 kr
       Anmeldelse skrevet 11. aug. 2019
       Mer informasjon
        
       Icelandair Hotel Reykjavik Natura

       Icelandair Hotel Reykjavik Natura

       Nautholsvegur 52, Reykjavík
         
        4,2 av 5
        4.0 av 5.0 Stjerner

        Vi betalte for frokost den ene dagen, kan ikke skryte av den. Men når vi skulle sjekke ut så belasta de enda en frokost for to

        Hótel Kría 1 421 kr
        Anmeldelse skrevet 25. apr. 2019
        Mer informasjon
         
        Hótel Kría

        Hótel Kría

        Sléttuvegur 12-14, Vik i Myrdal, Sør-Island
          
         4,5 av 5
         3.0 av 5.0 Stjerner

         Hyggelig personale. Fin utsikt! Fine spise fasiliteter.

         De beste tilbudene på fly

         Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.