Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Reise til Island

I denne øynasjonen helt på kanten av Arktis finner du en av Europas største isbreer, den kraftigste fossen, den mest omfattende nasjonalparken og kontinentets eldste parlament.

Du kan oppleve noen av Europas mest imponerende naturfenomener på Island – et land preget av både is og ild. Til tross for det ugjestmilde landskapet som er formet av vulkaner og isbreer, har det bodd folk på Island siden 800-tallet. Her kan du prøve brevandring, slappe av i varme kilder og lære mer om Islands barske historie.

11 prosent av landets overflate er dekket av isbreer. Besøker du Island, bør du prøve å få med deg en tur til disse enorme ismassene og landskapet de har formet. Vatnajökull nasjonalpark, der du også finner Islands største isbre, er velegnet for fotturer. Bli med på en organisert vandring på breen, som her og der er gjennomboret av vulkaner. Hvannadalshnúkur, Islands høyeste fjell, befinner seg også her. Hvis du begir deg helt nord i nasjonalparken, finner du også en av Europas kraftigste fosser, Dettifoss.

Etter en tur på isen er det godt å slappe av i en av Islands hundrevis av naturlige og kunstige varme kilder. Den mest populære er Den blå lagune sørvest for Reykjavik, der dampen stiger opp mellom de vulkanske klippene. Lenger vest kan du oppleve Reykjaneshalvøya, med sine mange lavasletter. Etter å ha utforsket dette området, kan du besøke halvøyen nord for Reykjavik og se Snaefellsjökull, kanskje verdens mest berømte vulkan, kjent fra Jules Vernes bok Reisen til Jordens indre.

Selv om landskapet på Island enda ikke er ferdig formet, har menneskene på øya skrevet historie i lange tider. Du kan besøke Þingvellir nasjonalpark, der et av Europas eldste parlamenter ble grunnlagt i år 930, og siden dra nordvestover til Dalir-området. Dette var fødestedet til Leiv Eiriksson, som var den første europeeren som oppdaget Amerika. Det står en statue av Leiv Eriksson foran Hallgrimskirkja i Reykjavik.

Island er tynt befolket, og over halvparten av innbyggerne bor i Reykjavik. Likevel har øya et godt utbygd veinettverk. Ved å følge Ringveien rundt øya får du sett store deler av landet. Denne følger i hovedtrekk omrisset av landet, og går gjennom Reykjavik og forbi mesteparten av de største severdighetene. Du kommer deg til Island ved å fly til Reykjavik internasjonale flyplass eller ta ferge til Seyðisfjörður fra Europa.


Guide til Island


De beste hotelltilbudene i Island

Vis alle de 1 256 overnattingsstedene i Island
CenterHotel Midgardur 1 370 kr
CenterHotel Midgardur

CenterHotel Midgardur

Laugavegur 120, Reykjavik
   
  4,6
  av 5, basert på 1 294 anmeldelser
  3.5 av 5.0

  Dette hotellet ligger i Reykjavík øst, 0,1 kilometer unna Laugavegur og 10 kilometer unna Reykjavík havn og Reykjavík rådhus. Dessuten ligger Hallgrímskirkja og Harpa kun 10 kilometer unna.

  CenterHotel Plaza 1 251 kr
  CenterHotel Plaza

  CenterHotel Plaza

  Adalstraeti 4, Reykjavik
    
   4,1
   av 5, basert på 1 871 anmeldelser
   3.0 av 5.0

   Dette hotellet ligger i 101 Reykjavík og 5 minutters gange unna Reykjavik bibliotek, Reykjavík rådhus og Reykjavík havn. Dessuten ligger Laugavegur og Harpa kun 10 minutter unna.

   Icelandair Hotel Vik 1 068 kr
   Icelandair Hotel Vik

   Icelandair Hotel Vik

   Klettsvegi 1-5, Vik I Myrdal
     
    4,3
    av 5, basert på 968 anmeldelser
    3.5 av 5.0

    Dette hotellet ligger ved havet og 15 kilometer unna Svart strand, Svart sandstrand og Reynisdrangar. Dyrholaey ligger 19,2 kilometer unna.

    The Swan House – Reykjavik Apartments 1 293 kr
    The Swan House – Reykjavik Apartments

    The Swan House – Reykjavik Apartments

    Vatnsstígur 11, Reykjavik
      
     4,6
     av 5, basert på 349 anmeldelser
     3.5 av 5.0

     Dette leilighetshotellet ligger i 101 Reykjavík, 0,1 kilometer unna Laugavegur og 10 kilometer unna Reykjavík havn og Reykjavík rådhus. Dessuten ligger Harpa og Hallgrímskirkja kun 10 kilometer unna.

     Icelandair Hotel Reykjavik Natura 874 kr
     Icelandair Hotel Reykjavik Natura

     Icelandair Hotel Reykjavik Natura

     Nautholsvegur 52, Reykjavik
       
      4,1
      av 5, basert på 1 436 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette hotellet med et spa ligger i 101 Reykjavík og 10 kilometer unna Reykjavík universitet, Reykjavík rådhus og Laugavegur. Dessuten ligger Reykjavík havn og Perlan kun 10 kilometer unna.

      Fosshotel Glacier Lagoon 1 567 kr
      Fosshotel Glacier Lagoon

      Fosshotel Glacier Lagoon

      Fagurholsmyri, Fagurholsmyri
        
       4,5
       av 5, basert på 779 anmeldelser
       4.0 av 5.0

       Dette hotellet i Fagurholsmyri ligger i samme region som Ingólfshöfði, Hvannadalshnukur og Fjallsárlón. I samme region finner du også Skafkatell nasjonalpark og Jökulsárlón isbresjø.

       Icelandic Apartments 924 kr
       Icelandic Apartments

       Icelandic Apartments

       Urdarhvarf 4, Kopavogur
         
        4,6
        av 5, basert på 640 anmeldelser
        4.0 av 5.0

        Denne leiligheten ligger ved en innsjø og 10 kilometer unna Reiðskóli, Laugavegur og Perlan. Dessuten ligger Hallgrímskirkja og Árbæjarlaug kun 10 kilometer unna.

        Canopy by Hilton Reykjavik City Centre 2 285 kr
        Canopy by Hilton Reykjavik City Centre

        Canopy by Hilton Reykjavik City Centre

        Smidjustigur 4, Reykjavik
          
         4,7
         av 5, basert på 465 anmeldelser
         4.0 av 5.0

         Dette hotellet ligger i 101 Reykjavík, 0,1 kilometer unna Laugavegur og 10 kilometer unna Reykjavík havn og Reykjavík rådhus. Dessuten ligger Harpa og Hallgrímskirkja kun 10 kilometer unna.

         De beste tilbudene på fly + hotell