Amsterdam

Reiseguide
Amsterdam som viser gatescener, historisk arkitektur og by

Hovedstaden i Nederland er kjent for sitt nettverk av kanaler som ble bygd på 1700-tallet, hus med gavler, museer og «coffee shops».

Mange mener Amsterdam minner om Venezia, siden det er en by basert på et nettverk av halvsirkelformede kanaler og hundrevis av broer. Amsterdams berømte museer og kjente «coffee shops» er populære på dagtid, og er en av hovedgrunnene til at mange turister velger en ferie i Amsterdam, men når kvelden kommer samles innbyggerne i barene og klubbene som man finner spredt rundt torgene i byen. Innbyggerne i Amsterdam liker å snakke engelsk, og er kjent for å være veldig liberale. Denne flerkulturelle hovedstaden ønsker alle velkommen!

Smale, brosteinsbelagte gater, begrenset med parkering og trikker som kjører på kryss og tvers gjennom byen, gjør sightseeing med bil altfor vanskelig. I stedet bør du utforske det kompakte sentrumet til fots, leie sykkel eller benytte deg av offentlig transport. Bli med på kanaltur, og du får sett den gamle bykjernen på en times tid. Du vil i tillegg lære om Amsterdams bemerkelsesverdige historie, og se fine eksempler på ikoniske hus med gavler.

Amsterdam har sine røtter i det 13. århundre, men den berømte bydelen med alle kanalene ble først utviklet i det 17. århundre. Kanalringen er nå på verdensarvlisten. Ett av de mange monumentene i byen, er huset til Anne Frank.

På den Damplassen i sentrum kan du få en omvisning av det gamle, kongelige palasset, og la deg imponere av voksdukkene i Madame Tussauds. I nærheten finner du også det kjente Red Light District. Bydelens smale gater fulle av voksenunderholdning leder til det mer familievennlige Nieuwmarkt, en plass omringet av spisesteder.

Like utenfor kanalringen finner du museumskvartalet. Gå ikke glipp av Van Gogh-museet og Rijksmuseum, som begge har samlinger av malerier av verdenskjente, nederlandske mestre. Hvis du blir sliten kan du slappe av på gresset i Vondelpark, som du finner like i nærheten. Fra parken er det kort vei til Leidseplein, et midtpunkt for musikk og natteliv.

Siden 70-tallet har «coffee shops» gitt besøkende muligheten til å nyte byens mange inntrykk i en litt mer avslappet sinnstilstand. Hvis du heller vil drikke enn å røyke, er det bare å ta turen til en pub for å bestille en lokal øl. En typisk nederlandsk lager smaker enda bedre etter et besøk på det gamle bryggeriet, Heineken Experience.

Unge reisende trekkes til Amsterdam takket være byens rykte som en av Europas beste festbyer. De som er ute etter en mer raffinert kulturopplevelse, vil også finne mye å gjøre i denne vakre byen som byr på den typiske nederlandske gjestfriheten.

Videoreiseguide til Amsterdam

Discover neighborhoods in Amsterdam

Park Plaza Victoria Amsterdam
Park Plaza Victoria Amsterdam
4 out of 5
Damrak 1-5, Amsterdam
Prisen er 1 643 kr per natt fra 7. nov. til 7. nov.
Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Amsterdam sentrum og 10 minutters gange unna Nikolaikirken, Nasjonalmonumentet og Madame Tussauds. Amsterdam ...
4.3/5 Excellent! (1,099 anmeldelser)
"Fantastisk beliggenhet. Veldig hyggelig personale. Eneste minus var til tider lang ventetid på frokost."

Anmeldelse skrevet 19. okt. 2021

Park Plaza Victoria Amsterdam
ibis Amsterdam Centre
ibis Amsterdam Centre
3 out of 5
Stationsplein 49, Amsterdam
Prisen er 837 kr per natt fra 7. nov. til 7. nov.
Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Amsterdam sentrum og 10 minutters gange unna Herengracht Canal, Offentlig bibliotek og Body Worlds. Dessuten ...
3.9/5 Very Good! (965 anmeldelser)
Helt ok
"Hotellet sjøl er helt ok. Akkurat som alle andre ibis hoteller. Ikke veldig entusiastisk personell. TV fungerte ikke. Hvis du spør om frokosttider får du bare et ark papir med informasjoner. Fra alle ibis hoteller jeg har bodd i de siste årene var denne den minst minneverdige i hvert fall."

Anmeldelse skrevet 27. sep. 2020

ibis Amsterdam Centre
Corendon Village Hotel Amsterdam
Corendon Village Hotel Amsterdam
4 out of 5
Schipholweg 275, Badhoevedorp
Prisen er 634 kr per natt fra 2. nov. til 2. nov.
Dette hotellet med et spa ligger nær flyplassen, 3,8 kilometer unna Amsterdamse Bos og 10 kilometer unna World Trade Center, Schiphol flyplass og Sloterpark ...
4.2/5 Very Good! (2,180 anmeldelser)
"Room servise fungerer dårlig. Ingen påfill av kaffe,te,engangskopper,servieter på badet,søppelposer i søppelbøte. Mye gamle rusk under senger-peanøter fra gjester før oss."

Anmeldelse skrevet 2. mar. 2020

Corendon Village Hotel Amsterdam
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Amsterdam ID Aparthotel
Amsterdam ID Aparthotel
3 out of 5
Naritaweg 51, Amsterdam
Prisen er 1 218 kr per natt fra 1. nov. til 1. nov.
Dette leilighetshotellet med et spa ligger i Westpoort, 4,6 kilometer unna Anne Franks hus og 10 kilometer unna Universitetet i Amsterdam og Van Gogh-museet. ...
4.5/5 Wonderful! (735 anmeldelser)
Topp service og rent
"Meget meget god service ! Rent og pent Hotel . Ligger i ett rolig og ikke tett område ."

Anmeldelse skrevet 19. jun. 2019

Amsterdam ID Aparthotel
Houseboat Havana
Houseboat Havana
3 out of 5
Jachthavenweg 42, Amsterdam
Denne husbåten ligger i Zuideramstel og 10 minutters gange unna Amsterdamse Bos og VU universitetssykehus. Dessuten ligger Vrije Universitet i Amsterdam og Olympisk ...
5/5 Exceptional! (3 anmeldelser)
"Outstanding quiet place, cozy and warm. My daughter was mad with me because we had to leave "her water house"."

Anmeldelse skrevet 5. sep. 2021

Houseboat Havana
Cityden The Garden Amsterdam South
Cityden The Garden Amsterdam South
4 out of 5
Stroombaan 1, Amstelveen
Prisen er 856 kr per natt fra 9. nov. til 9. nov.
Dette leilighetshotellet ligger i Stadshart, 2,2 kilometer unna Amsterdamse Bos og 10 kilometer unna Johan Cruyff Arena og Van Gogh-museet. Dessuten ligger Rijksmuseum ...
4.5/5 Wonderful! (300 anmeldelser)
Dirty
"Dirty, the room had not had a good cleaning for a while. The receptionist happily «cleaned» it (removed the worst stains) when we arrived and complained. She promised housekeeping would clean the following day, but it never happened. Nor did they clean the following day...."

Anmeldelse skrevet 8. jul. 2019

Cityden The Garden Amsterdam South
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Amsterdam

Populære aktiviteter i Amsterdam

Byer nær Amsterdam