Ungarn kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

BudapestHungary

Ta deg en reise til Budapest, byen som for oss nordmenn er kjent for sine flotte spamuligheter og rike historie. Med en flytid på rundt to timer er dette et perfekt alternativ for en liten pause i hverdagen, og ikke minst litt ekstra luksus. Siden jernteppets fall har Budapest blitt en av Europas kronjuveler, og en soleklar favoritt for weekendturer året rundt, for både barnefamilier, par og vennegjenger.

Budapest er hovedstaden i Ungarn og består av bydelene Buda og Pest som deles av elven Donau. Med sin interessante historie og storslåtte arkitektur har byen tiltrukket seg besøkende med sans for kultur. Men det er liten tvil om at hovedgrunnen til at byen har seilt opp som en storbyfavoritt nesten på linje med mer tradisjonelle byer som Roma og Paris er på grunn av det store utvalget av flotte spaanlegg. Dette har norske kvinner fått med seg for en stund siden, men stadig flere menn blir fristet av tanken på varme bad og oppløsende massasjer, til en brøkdel av hva man ville betalt i Norge.

De helsebringende kurbadene er med andre ord en slager for nordmenn som tar turen til Budapest, men gå heller ikke glipp av de unike kaffehusene som dukker opp rundt om i byen. Disse minner mer om kongelige rom enn om en lokal kaffesjappe på hjørnet, og serverer ikke minst helt fantastisk kaffe med nykvernede bønner.

Men dersom du mot all formodning skulle bli lei av kun å tilbringe dagene på spa, så har Budapest mye annet å by på. Byen har vært i sentrum for mang en urolighet på det europeiske kontinentet, og mot slutten av andre verdenskrig ble over 80 % av byens bygninger ødelagt under de langvarige kampene under slaget om Budapest. Men dette til tross, byen fremstår som en av de mest storslåtte hovedstadene på kontinentet, og får tankene til å fly tilbake til gamle dager da arkitekturen ble utformet for å imponere. Så unn deg en dag eller flere til å ta inn inntrykkene ved å gå rundt i byen. Den musikkinteresserte vil nyte en tur i Statsoperaen, både for flott musikk samt en særegen arkitektur. Ellers er turen innom byens største kirke, St. Stefan Basilika, noe man bør få med seg.

Det mest storslåtte synet er dog Buda-slottet, bygningen som figurerer på de fleste postkort fra byen. Slottet er opprinnelig en middelalderborg fra 1500-tallet, og har huset mang en storhet gjennom årene både som del av det ottomanske riket, samt under Østerrike-Ungarn. Bygget er dog en gjenreisning fra tidligere tider, da hele bygget ble lagt i ruiner under andre verdenskrig. For best opplevelse av slottet anbefales en tur på Donau, hvor du på kvelden kan kombinere en guidet tur med en deilig middag. Ellers går det båter opp og ned langs elven hele dagen, hvilket gir besøkende en utmerket mulighet til å få med seg hele byen fra vannflaten.

Dra på ferie til Budapest nå!

Hvor du bør bo i Budapest

Budapest som inkluderer elv eller bekk, historisk arkitektur og administrativ bygning

Pest sentrum

4.5/5Wonderful!(47 anmeldelser av området)

Stefansdomen (Szent-Istvan Bazilika) og Szechenyi hengebro (Szechenyi Lanchid) er to attraksjoner du bør få med deg i Pest sentrum i tillegg til byens spennende butikker. For å utforske mer er det bare å hoppe på metroen på Vorosmarty-torget stasjon eller Bajcsy-Zsilinszky-gaten stasjon.

Pest sentrum
Erzsebetvaros, Budapest, Ungarn

Erzsebetvaros

4/5Very Good!(26 anmeldelser av området)

Erzsebetvaros kan friste med blant annet avslappende spasentre, og du bør også få med deg Synagogen i Dohany-gaten, som er en populær attraksjon. For å se mer av Budapest sentrum er det bare å hoppe på metroen på Keleti stasjon eller Deak Ferenc ter stasjon.

Erzsebetvaros
Magyar Allami Operahaz som viser statue eller skulptur

Terezvaros

4/5Very Good!(13 anmeldelser av området)

God mat gjør Terezvaros verdt å besøke. Står sightseeing på planen, bør du få med deg Magyar Allami Operahaz (Den ungarske statsopera), og for å se mer av byen er det bare å hoppe på en t-bane på Vorosmarty-gaten stasjon eller Kodaly Circus stasjon.

Terezvaros
Budapest fasiliteter samt historisk arkitektur og kirke eller katedral

Castle Hill

5/5Exceptional!(6 anmeldelser av området)

Castle Hill kan friste med blant annet vakker elveutsikt, og du bør også få med deg Fisherman's Bastion (Halaszbastya), som er en populær attraksjon. For å se mer av Budapest sentrum er det bare å hoppe på metroen på Batthyany-plassen stasjon eller Széll Kálmán stasjon.

Castle Hill
Stefansdomen som inkluderer elv eller bekk, historisk arkitektur og kirke eller katedral

Belváros – Lipótváros

Belváros – Lipótváros har mye å by på, blant annet trivelige barer og vakker elveutsikt. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Stefansdomen (Szent-Istvan Bazilika) og Szechenyi hengebro (Szechenyi Lanchid), og hopper du på metroen på Vorosmarty-torget stasjon eller Kossuth Lajos ter stasjon, kan du utforske mer av byen.

Belváros – Lipótváros
Det ungarske nasjonalmuseet fasiliteter samt innendørs

Jozsefvaros

4/5Very Good!(11 anmeldelser av området)

Spennende butikker er bare én av grunnene til at mange liker Jozsefvaros, og for å se mer av District VIII er det bare å hoppe på metroen på Nepszinhaz utca stasjon eller Klinikak stasjon. Du bør også prøve å få med deg populære attraksjoner som Arena Plaza kjøpesenter og Corvin Plaza.

Jozsefvaros

De mest populære hotellene i Budapest

Bliss Hotel And Wellness
Bliss Hotel And Wellness
4 out of 5
Ó utca 43-49, Budapest
Prisen er 428 kr per natt fra 3. nov. til 4. nov.

Dette hotellet med et spa ligger i Terezvaros og 10 minutters gange unna Oktogon, Magyar Allami Operahaz (Den ungarske statsopera) og House of Terror. Dessuten ...

4.1/5Very Good! (342 anmeldelser)

"Ble oppgradert til 5 stjerners hotell pga problem med rommet vårt. Meget bra service"…"

Anmeldelse skrevet 23. jan. 2020

Bliss Hotel And Wellness
Iberostar Grand Budapest
Iberostar Grand Budapest
5 out of 5
Oktober 6. utca 26, Budapest

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Pest sentrum og 5 minutters gange unna Námestie Slobody og Stefansdomen (Szent-Istvan Bazilika). Dessuten ligger Szechenyi ...

4.7/5Exceptional! (996 anmeldelser)
Topp service

"Veldig god service. Fikk oppgradert rom, hjelp til utskrift av billetter og hyggelig og vennlig betjening😃"…"

Anmeldelse skrevet 18. feb. 2020

Iberostar Grand Budapest
NH Collection Budapest City Center
NH Collection Budapest City Center
5 out of 5
Osvat utca 2-8, Budapest
Prisen er 891 kr per natt fra 1. nov. til 2. nov.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Erzsebetvaros og 15 minutters gange unna Blaha Lujza Square og Synagogen i Dohany-gaten. Dessuten ligger Magyar Allami ...

4.4/5Wonderful! (968 anmeldelser)

"Flott hotell. Li"…"

Anmeldelse skrevet 10. mar. 2020

NH Collection Budapest City Center
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Budapest

Loft Astoria
Loft Astoria
4 out of 5
Múzeum körút 1/b, Budapest

Denne leiligheten ligger i Pest sentrum og 5 minutters gange unna Paloma, Synagogen i Dohany-gaten og Det ungarske nasjonalmuseet. Dessuten ligger Vaci utca ...

4.4/5Excellent! (282 anmeldelser)

"Det var noen misforståelser med betaling av renhold (40€) ved innsjekk, da det i bekreftelsesemailen stod et depositum. Men alt i alt flott leilighet i hjertet av byen."…"

Anmeldelse skrevet 17. jun. 2018

Loft Astoria
Amber Terrace Studio
Amber Terrace Studio
3 out of 5
Veres Pálné utca 7, First Floor, Budapest
Prisen er 237 kr per natt fra 28. okt. til 29. okt.

Denne leiligheten ligger i Pest sentrum og 10 minutters gange unna Vaci utca, Den store markedshallen og Elisabethbroen. Dessuten ligger Synagogen i Dohany-gaten ...

4.3/5Excellent! (472 anmeldelser)
Flott tur

"Fin opphold, fin leilighet. Ikke noe å klage på virket rent og pent å til fin pris :) For dem som ikke må ha hotel :) Har fått litt innblikk på tv på diverse hotel osv. Dem har små tv(pc størrelse) Dette med tanke på dem som skal se litt tv :) Ellers er Budapest flott by med god mat å rimelig priser ..."…"

Anmeldelse skrevet 7. jan. 2019

Amber Terrace Studio
Colours Apartments Budapest
Colours Apartments Budapest
4 out of 5
Kazinczy u. 9., Budapest

Dette leilighetshotellet ligger i Erzsebetvaros og 10 minutters gange unna Synagogen i Dohany-gaten og Magyar Allami Operahaz (Den ungarske statsopera). Dessuten ...

4.7/5Exceptional! (154 anmeldelser)
Meget godt overnattingssted

"Meget pen, ren og velholdt leilighet med plass til opp til 4 personer (men i utgangspunktet for et par). Meget sentralt beliggende, vennlige og hjelpsomme ansatte ved innsjekking og i det hele tatt en meget positiv opplevelse. Det som trakk noe ned var manglende ventilasjon (åpne vinduer løser det) ..."…"

Anmeldelse skrevet 29. nov. 2019

Colours Apartments Budapest
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Budapest

Orszaghaz
Bilde av Orszaghaz

Orszaghaz

4.5/5(39 anmeldelser)

Se den flotte bygningen som huser Ungarns demokratiske regjering, og se hele byggverket speile seg i Donau.

Gellert furdo
Bilde av Gellert furdo

Gellert furdo

4/5(10 anmeldelser)

Plei verkende ledd på Budapests mest berømte termiske bad. Du kan også benytte deg av en rekke spa-behandlinger i denne imponerende bygningen.

Szechenyi hengebro
Bilde av Szechenyi hengebro

Szechenyi hengebro

4.5/5(35 anmeldelser)

Les mer om den fascinerende historien bak byggingen av byens mest berømte bro, og se den interessante utsikten over elven Donau herfra.

Budai var
Bilde av Budai var

Budai var

4.5/5(29 anmeldelser)

Et av høydepunktene i Budapests silhuett er denne fornemme bygningen, som også inneholder interessante gallerier og museer.

Szechenyi termiske bad
Bilde av Szechenyi termiske bad

Szechenyi termiske bad

4.5/5(16 anmeldelser)

Unn deg den unike opplevelsen av en badefest og slapp av i et av de 18 bassengene fulle av Budapests berømte varme kildevann.

Stefansdomen
Bilde av Stefansdomen

Stefansdomen

4.5/5(22 anmeldelser)

Ta heisen opp i domen i denne store kirken for å nyte den flotte utsikten over Budapest og Donau.

Populære aktiviteter i Budapest

Dagstur på Donaukneet, inkludert lunsj
Bilde av Dagstur på Donaukneet, inkludert lunsj

Dagstur på Donaukneet, inkludert lunsj

714 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende
Sightseeingelvecruise på Danube med valgfritt besøk på Margaret-øya
Bilde av Sightseeingelvecruise på Danube med valgfritt besøk på Margaret-øya

Sightseeingelvecruise på Danube med valgfritt besøk på Margaret-øya

146 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende
Tur med sightseeingbuss i Budapest
Bilde av Tur med sightseeingbuss i Budapest

Tur med sightseeingbuss i Budapest

288 kr
per voksen
Anbefales av 72 % av reisende
Fottur ved Buda-slottet med stopp for kaffe og adgang til Mattias-kirken
Bilde av Fottur ved Buda-slottet med stopp for kaffe og adgang til Mattias-kirken

Fottur ved Buda-slottet med stopp for kaffe og adgang til Mattias-kirken

380 kr
per voksen
Anbefales av 100 % av reisende
Ruin bar pubrunde med drikke og inngang til nattklubb
Bilde av Ruin bar pubrunde med drikke og inngang til nattklubb

Ruin bar pubrunde med drikke og inngang til nattklubb

172 kr
per voksen
Anbefales av 78 % av reisende
Dagstur på Donau til Esztergom, Visegrád og Szentendre
Bilde av Dagstur på Donau til Esztergom, Visegrád og Szentendre

Dagstur på Donau til Esztergom, Visegrád og Szentendre

601 kr
per voksen
Anbefales av 82 % av reisende

Anmeldelser av Budapest

4.5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
46
5 - Fantastisk 56.79012345679013%
4 - Bra
30
4 - Bra 37.03703703703704%
3 - OK
5
3 - OK 6.172839506172839%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

3. mar. 2020

Svært vakker by! Nydelig utsikt på Buda-høyden. Mye historie, mye å se på..3 dager var for kort tid.Vi kommer garantert tilbake ! Forhåndsavtal pris med taxi så du ikke blir lurt, vi betalte 5 ganger mer enn våre ungarske venner

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

1. mar. 2020

Fint reisemål for familier.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

26. feb. 2020

En av de flotteste byene jeg har vært i!

3/5 - OK

Verifisert reisende

3. feb. 2020

Stort og uoversiktlig. Ikke så billig som jeg hadde forventet. Ikke så godt vedlikeholdt. Vi var på spa (széchenyi), og kunne vært foruten det besøket.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

22. des. 2019

Kommer gjerne tilbake til Budapest.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

2. des. 2019

Budapest er en flott by med både historiske bygninger og monumenter i tillegg til flotte restauranter, caféer og gode shoppingmuligheter. Prisnivået på mat, drikke og transport er rimelig i forhold til Norge og Euroland.

Byer nær Budapest

Bilde tatt av Manuela

Kecskemet

Bilde tatt av ‎Louise Welcome

Szentendre

Heltenes torg som viser statue eller skulptur og torg eller plass

Andrassy

Esztergom som inkluderer elv eller bekk, rolig landskap og liten by eller landsby

Esztergom