Nederland kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

NederlandEuropa

Skjønnheten til dette flate landet, med dyrket jord som ser ut som et lappeteppe, kanaler og blomstermarker, inspirerte malere for hundrevis av år siden, og tiltrekker seg fortsatt store folkemengder som vil dra på ferie i Nederland.

Reis til Nederland og opplev den kontrastfylte blandingen av middelaldersk og moderne arkitektur, tradisjonell og liberal kultur, sanddyner og enger. Landet har fortsatt de kjente tingene som tulipaner, coffee shops, vindmøller, tresko og ost, men det er også mange andre sjarmerende ting å oppdage i de 12 provinsene.

Til tross for den lille størrelsen er det 17 millioner mennesker som kaller Nederland hjem. For å se severdighetene kan du ta offentlig transport eller gjøre som nederlenderne og sykle overalt. Bruk de titusenvis av kilometerne med sykkelveier for å utforske landlige områder, lommer med skog, historiske elvebyer og små øyer i Nordsjøen.

Start med den spennende og multikulturelle hovedstaden Amsterdam, der den sentrale Dam-plassen, området Red Light District, De Wallen, der alt er lov, og Anne Frank-huset bare er noen av høydepunktene. Ta et kanalcruise i det pittoreske kanaldistriktet med brosteinsgater og hus med skrånende gavler. Besøk Museumplein for å se arbeidene til Rembrandt, Vincent van Gogh og andre mestere på Rijksmuseum, Van Gogh Museum og Stedelijk Museum.

Ta toget nordover til Zaanse Schans, en vernet historisk by, for å se vindmøller, en oste- og klompen (tresko)-fabrikk og trehus med halmtak. Noen nord-nederlandske gårdbrukere her lever fortsatt på den tradisjonelle måten.

Ikke gå glipp av regjeringssetet Haag, en stilig by med kongelige slott, en imponerende parlamentsplass og morsom bulevard ved havet. Smak på typiske nederlandske oster i Gouda eller Edam, to flotte historiske byer. Etter å ha seilet gjennom den massive havnen i Rotterdam, kan du se samtidskunstmuseene og eklektisk samtidsarkitektur eller besøke en trendy nattklubb. Avslutt reisen i sør, i middelalderbyen Maastricht, og utforsk St. Pietersberg-grottene.

Uansett hvor du er i Nederland, er det bare en kort tur til Belgia eller Tyskland. Med Schiphol lufthavn i Amsterdam som portal til resten av Europa, kan du fly til hvilken som helst annen europeisk by på bare noen få timer.

Nederland – populære byer

Amsterdam som viser gatescener, historisk arkitektur og by
Amsterdam
Kjent for Museer, Sykkelturer og Båtturer

…"

Grunner til å reise

 • Heineken Experience
  Heineken Experience
 • Anne Franks hus
  Anne Franks hus
 • Van Gogh-museet
  Van Gogh-museet
Scheveningen strand
Haag
Kjent for Middag, Business og Familievennlig

…"

Grunner til å reise

 • Fredspalasset
  Fredspalasset
 • Scheveningen strand
  Scheveningen strand
 • Scheveningen molo
  Scheveningen molo
Basilica of Our Lady som viser religiøse elementer, innendørs og kirke eller katedral
Maastricht
Kjent for Kultur, Kafeer og Katedraler

…"

Grunner til å reise

 • Vrijthof
  Vrijthof
 • Marked
  Marked
 • Bonnefanten museum
  Bonnefanten museum
Rotterdam som inkluderer sykling, gatescener og shopping
Rotterdam
Kjent for Shopping, Business og Museer

…"

Grunner til å reise

 • Erasmus-broen
  Erasmus-broen
Utrecht som inkluderer liten by eller landsby, hus og elv eller bekk
Utrecht
Kjent for Middag, Shopping og Business

…"

Grunner til å reise

 • Domkirken
  Domkirken
Arnhem
Kjent for Shopping, Sykkelturer og Museer

…"

Populære steder å besøke i Nederland

Keukenhof-hagene
Bilde av Keukenhof-hagene

Keukenhof-hagene

Zandvoort strand og Circuit Park Zandvoort er to kjente severdigheter du kan oppleve i Keukenhof-hagene. Denne fotgjengervennlige byen er også kjent for restaurantene sine.

Rijksmuseum
Bilde av Rijksmuseum

Rijksmuseum

Denne slottslignende bygningen, som er fylt med nederlandske malerier og internasjonale artefakter, er landets største offentlig finansierte museum.

Anne Franks hus
Bilde av Anne Franks hus

Anne Franks hus

Se hvor den modige og berømte jødiske tenåringen gjemte seg for nazistene under andre verdenskrig, samtidig som hun skrev den verdenskjente dagboken.

Van Gogh-museet
Bilde av Van Gogh-museet

Van Gogh-museet

Dette moderne museum huser verdens største samling av den legendariske, nederlandske mestermaleren, som hadde et vanskelig liv og aldri fikk oppleve at arbeidet hans ble berømt.

Dam-plassen
Bilde av Dam-plassen

Dam-plassen

Amsterdams legendariske plass som du finner midt i sentrum, med sine brosteiner og historiske bygninger, er et livlig samlingspunkt og sted for både protester og feiringer.

Heineken Experience
Bilde av Heineken Experience

Heineken Experience

Finn ut hvordan den kjente, nederlandske ølen lages, og smak deretter på ølen på dette berømte, tidligere bryggeriet.