Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 590 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden.

Spar opptil 14% ved å bestille fly + hotell sammen.


Opplev den arktiske villmarken med en ferie på Svalbard

Øygruppen Svalbard ligger midt mellom fastlands-Norge og Nordpolen. Med sitt arktiske klima og i stor grad uberørte natur er dette et flott sted å besøke for de eventyrlystne, som blant annet kan være med på ekspedisjoner, hundekjøring og lange skiturer på vinteren, eller for eksempel dra på kajakktur og fossiljakt på sommeren.

Hundekjøring er en av de mest populære aktivitetene for besøkende på Svalbard. Her kan du la sterke huskyer trekke sleden din gjennom det vakre, arktiske landskapet og virkelig få følelsen av hvor mektig naturen på disse øyene kan være. Noen av disse turene vil også ha spesielle temaer som nordlys eller besøk i isgrotter eller Båten i isen, et permanent fastfrosset skip som er gjort om til restaurant. Du kan for øvrig også dra på tur med trekkhunder på sommeren, men da på hjul.

Årstidene på Svalbard er kontrastfylte. Med vinteren kommer den mørke polarnatten, mens sommeren er preget av den vakre midnattssolen. Begge deler kan være svært eksotiske opplevelser, men det knapt noe som kan måle seg med en kajakktur på en solfylt sommernatt. En annen spennende sommeraktivitet er å dra på fossiljakt. Det er nemlig store fossilforekomster på Svalbard, så her kan du finne rester etter dyr og planter som levde for millioner av år siden.

Selv om Svalbard først og fremst er sted for naturopplevelser, så er Longyearbyen, som er den største byen på øyene, et livlig sted. Dette er på tross av innbyggertallet, som bare er på ca. 2000 innbyggere. Byen har faktisk flere barer og restauranter, inkludert verdens nordligste sushirestaurant, og utvalget av mat- og drikkevarer sies å være langt bedre enn man kunne forvente av en liten by i Arktis.

De fleste som velger å reise til Svalbard ankommer Longyearbyen med fly fra Oslo eller Tromsø, selv om cruisebåter også ofte stopper innom øyene. Det er for øvrig viktig å huske på at den arktiske naturen på Svalbard er skjør, og kan være farlig. Det er derfor en del egne lover som gjelder både hva gjelder naturvern og beskyttelse. Sett deg inn i disse på forhånd, så vil du få en uforglemmelig ferie i verdens utkant.


De beste hotelltilbudene i Svalbard

Vis alle de 7 overnattingsstedene i Svalbard
Mary-Ann's Polarrigg 1,490 kr
Mary-Ann's Polarrigg

Mary-Ann's Polarrigg

Longyearbyen, Longyearbyen
   
  3,7
  av 5, basert på 61 anmeldelser
  2.5 av 5.0

  Dette hotellet med et spa ligger i Longyearbyen og 10 minutters gange unna Spitsbergen og Universitetssenteret på Svalbard. Dessuten ligger Svalbard kirke og Svalbard museum kun 2 kilometer unna.

  Svalbard Hotell | Polfareren 1,971 kr
  Svalbard Hotell | Polfareren

  Svalbard Hotell | Polfareren

  Postboks 538, Longyearbyen
    
   4,6
   av 5, basert på 86 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Dette hotellet ligger midt i hjertet av Longyearbyen og 10 minutters gange unna Spitsbergen og Universitetssenteret på Svalbard. Dessuten ligger Svalbard kirke og Svalbard museum kun 2 kilometer unna.

   Gjestehuset 102 - Hostel 1,125 kr
   Gjestehuset 102 - Hostel

   Gjestehuset 102 - Hostel

   Svalbard Wildlife Eiendom AS, Longyearbyen
     
    4,0
    av 5, basert på 83 anmeldelser
    2.0 av 5.0

    Dette vandrerhjemmet ligger i Longyearbyen og 3 kilometer unna Spitsbergen, Svalbard museum og Svalbard kirke. Universitetssenteret på Svalbard ligger 2,9 kilometer unna.

    Funken Lodge 2,491 kr
    Funken Lodge

    Funken Lodge

    Longyearbyen, Longyearbyen
      
     5,0
     av 5, basert på 4 anmeldelser
     4.0 av 5.0

     Dette hotellet ligger nær flyplassen og 15 minutters gange unna Spitsbergen og Svalbard museum. Dessuten ligger Svalbard kirke og Universitetssenteret på Svalbard kun 2 kilometer unna.

     Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen 1,992 kr
     Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

     Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

     Vei 229-3, Longyearbyen
       
      4,2
      av 5, basert på 221 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette hotellet ligger midt i hjertet av Longyearbyen og 10 minutters gange unna Spitsbergen og Universitetssenteret på Svalbard. Dessuten ligger Svalbard kirke og Svalbard museum kun 2 kilometer unna.

      Coal Miners Cabins 871 kr
      Coal Miners Cabins

      Coal Miners Cabins

      Vei 100-6, Longyearbyen
        
       3,9
       av 5, basert på 270 anmeldelser
       2.0 av 5.0

       Dette hotellet ligger nær flyplassen og 2 kilometer unna Spitsbergen og Svalbard museum. Dessuten ligger Svalbard kirke og Universitetssenteret på Svalbard kun 3 kilometer unna.

       Svalbard Hotell | The Vault 1,792 kr
       Svalbard Hotell | The Vault

       Svalbard Hotell | The Vault

       Vei 507-01, Longyearbyen
         
        4,5
        av 5, basert på 17 anmeldelser
        3.0 av 5.0

        Dette hotellet ligger midt i hjertet av Longyearbyen og 10 minutters gange unna Spitsbergen og Svalbard museum. Dessuten ligger Svalbard kirke og Universitetssenteret på Svalbard kun 2 kilometer unna.

        De beste tilbudene på fly

        Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.