Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Gratis avbestilling

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

De beste leiebiltilbudene i Stavanger

Vis alle leiebiler i Stavanger

Gode tilbud når du skal leie bil i Stavanger

Stavanger er oljehovedstaden og den fjerde største byen i Norge. Byen ligger helt sørvest i landet, og man kommer ikke nærmere Storbritannia i Norge enn når man er i Stavanger. I en by med så mange tilreisende arbeider og turister er det naturlig nok svært gode muligheter til å skaffe seg en leiebil.

Stavanger sentrum er et lite og kompakt sentrum, med åpne torg, trange bilfrie gater og den flotte Byparken, hvor du finner innsjøen Breiavatnet. Vest i Stavanger ligger Gamle Stavanger, som av mange kalles Straen. Her er det mange små hvite trehus fra 1700- og 1800-tallet, og dette er den best bevarte trehusbebyggelsen i Nord-Europa.

Stavanger har også sin egen flyplass, Stavanger lufthavn, Sola. Flyplassen er et godt utgangspunkt for alle som vil ordne seg med leiebil under oppholdet, siden de fleste turister kommer med fly til Stavanger. På flyplassen er en rekke selskaper som driver med utleie av leiebil, og bruker du Expedia har du gode muligheter til å finne en billig leiebil i Stavanger.

Litt mer om Stavanger

Stavanger anses i dag sentrum for den norske oljeindustrien, noe som har ført til at byen ofte bare kalles for ”oljehovedstaden”. Flere av Norges største selskaper har hovedkontor i Stavanger, blant annet Statoil. Men byen har mye mer å by på enn bare olje, og det er en rekke forskjellige attraksjoner, museer og severdigheter du kan kose seg med på din storbyferie i Stavanger. Like utenfor byen ligger også Kongeparken, som er en av Norges største fornøyelsesparker.

Ut på eventyr i leiebilen

Det er som nevnt ikke noe problem å få ordnet seg med leie av bil i Stavanger, og det kan være veldig praktisk å ha tilgang til leiebil når du besøker denne byen. Det er nemlig mye spennende å se også utenfor Stavanger, og den kanskje aller mest spennende attraksjonen for turister ligger et godt stykke utenfor byen.

Vi snakker selvfølgelig om Preikestolen, som regnes som Norges fremste naturbaserte reisemål. Dette platået i fjellet har blitt topprangert av en rekke internasjonale reisesider, som Lonely Planet og CNN. For å komme deg til Preikestolen må du først ta med leiebilen din på fergen fra Stavanger til Tau, for deretter å kjøre omtrent 20 km sørover til Preikestolen Fjellstue. Herfra er det en solid gåtur før du endelig kan ta bildet du har drømt om så lenge.

Stavanger by i sin helhet dekker et ganske stort område, noe som også gjør det praktisk med leiebil i selve byen. Hvor du kan lett komme deg fra ditt hotell i Stavanger til de mange attraksjonene som ligger i og rundt byen, som Sverd i fjell, tre gigantiske sverd som er laget av skulptøren Fritz Røed og avduket av Kong Olav i 1983. Eller hva med en tur til Forus travbane, som ligger et godt stykke sør for sentrum. Dette er den eldste travbanen i landet hvor det fremdeles kjøres løp.

Shopping med leiebil i Stavanger

Selv om det er gode shoppingmuligheter i sentrum av byen, er det også noen store kjøpesenter som ligger et stykke utenfor sentrum. Har du leiebil kan du enkelt komme deg til disse sentrene, som blant annet omfatter Amfi Madla, Stadionparken, Tvedtsenteret og Kvadrat kjøpesenter.

Utforsk Stavanger

Utforsk Stavanger med Expedias reiseguider for å finne de beste hotellene, flyvningene, feriepakkene og mye mer!