Polen kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

PolenEuropa

Fjell, skoger, innsjøer, middelalderslott og historie fra andre verdenskrig gjør dette sentraleuropeiske landet til et fascinerende reisemål.

En ferie i Polen kan by på vilt fjellandskap, store innsjøer og sandstrender langs Østersjøen. Reis til Polen og opplev de middelalderske og moderne byene i denne skjulte skatten i Sentral-Europa.

Hovedstaden Warszawa ble nesten totalt ødelagt under andre verdenskrig. Gamlebyen er bygget opp igjen for å gjenskape utseendet og følelsen til originalen. Gå gjennom de svingete brosteinsgatene mot Det kongelige slott. Gå innom Johanneskirken, som opprinnelig ble bygget på 1300-tallet. Fortsett sørvestover fra gamlebyen til Museum for Warszawa-opprøret for å lære om byens mislykkede opprør mot nazistene. Lenger øst kan du stå på observasjonsplattformen til Kultur- og vitenskapspalasset og se den fantastiske utsikten over hovedstaden fra en av Polens høyeste bygninger.

I motsetning til hovedstaden, slapp Krakow unna de store ødeleggelsene på sine bygninger under krigen. Byen er fortsatt en av de vakreste i Polen. Et av høydepunktene er Wawel slott, den gotiske bygningen som var boligen til polske monarker fra 1300- til 1600-tallet. Besøk de underjordiske gravhvelvene i Wawel-katedralen som ligger rett ved, for å se de kongelige gravstedene. Sykle eller gå rundt i Planty, en ring med parker og hager som går rundt gamlebyen, hvor byens middelalderbefestninger en gang sto.

Auschwitz konsentrasjonsleir ligger omtrent én times kjøring fra Krakow. Bli med på en guidet tur for å få et innblikk i grusomhetene som skjedde her.

Gdansk er en annen by som er verdt et besøk på grunn av sine museer, gallerier og den gotiske Mariakirken, en massiv mursteinsbygning.

Mellom de store byene finner du mye vakkert landskap. Gå fotturer i Kampinos nasjonalpark i nærheten av Warszawa og Bieszczady nasjonalpark, som inneholder deler av fjellkjeden Karpatene. Gå på fjellturer i Tatrafjellene og padle kano, vindsurfe eller seile over vannet i Masurias innsjøer. Nyt den friske luften mens du sykler og rir over enger og gjennom skoger. Så kan du legge deg ned og slappe av på en av strendene langs Østersjøen.

Polen – populære byer

Wawel slott fasiliteter samt by, historisk arkitektur og slott
Krakow
Kjent for Historiske bygninger, Katedraler og Museer

…"

Grunner til å reise
 • Markedsplassen
 • Krakow Barbican
 • Mariabasilikaen
Det kongelige slott som inkluderer kulturarv, kunst og historisk arkitektur
Warszawa
Kjent for Middag, Historiske bygninger og Shopping

…"

Grunner til å reise
 • Kultur- og vitenskapspalasset
 • Torget i gamlebyen
 • Universitetet i Warszawa
Gdansk
Kjent for Tur, Katedraler og Museer

…"

Grunner til å reise
 • Neptuns fontene
 • Mariakirken
 • Gdańsk hovedrådhus
Wroclaw som inkluderer elv eller bekk og by
Wroclaw
Kjent for Historiske bygninger, Business og Kafeer

…"

Grunner til å reise
 • Wrocław torg
 • Wroclaw universitet
 • Wrocław rådhus
Stary Rynek fasiliteter samt torg eller plass og spise utendørs
Poznan
Kjent for Historiske bygninger, Museer og Katedraler

…"

Grunner til å reise
 • Poznan rådhus
 • Stary Rynek
 • Det kongelige slottet
Zakopane
Kjent for Fjell, Spa og Ski

…"

Populære steder å besøke i Polen

Wieliczka saltgruve
Bilde av Wieliczka saltgruve

Wieliczka saltgruve

Denne saltgruven, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, består blant annet av kapeller laget av salt, en underjordisk innsjø og et museum.  

Wawel slott
Bilde av Wawel slott

Wawel slott

I Krakóws største slott kan du se polske kongers kroningssverd, elegante kongelige rom, renessansemalerier og underjordiske ganger.  

Det kongelige slott
Bilde av Det kongelige slott

Det kongelige slott

Denne staselige bygningen var tidligere kongelig residens, men huser nå en flott samling historiske kunstverk og møbler.

Polen

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: