Polen

Reiseguide
Mariabasilikaen fasiliteter samt historisk arkitektur, statue eller skulptur og kirke eller katedral
Fjell, skoger, innsjøer, middelalderslott og historie fra andre verdenskrig gjør dette sentraleuropeiske landet til et fascinerende reisemål.

En ferie i Polen kan by på vilt fjellandskap, store innsjøer og sandstrender langs Østersjøen. Reis til Polen og opplev de middelalderske og moderne byene i denne skjulte skatten i Sentral-Europa.

Hovedstaden Warszawa ble nesten totalt ødelagt under andre verdenskrig. Gamlebyen er bygget opp igjen for å gjenskape utseendet og følelsen til originalen. Gå gjennom de svingete brosteinsgatene mot Det kongelige slott. Gå innom Johanneskirken, som opprinnelig ble bygget på 1300-tallet. Fortsett sørvestover fra gamlebyen til Museum for Warszawa-opprøret for å lære om byens mislykkede opprør mot nazistene. Lenger øst kan du stå på observasjonsplattformen til Kultur- og vitenskapspalasset og se den fantastiske utsikten over hovedstaden fra en av Polens høyeste bygninger.

I motsetning til hovedstaden, slapp Krakow unna de store ødeleggelsene på sine bygninger under krigen. Byen er fortsatt en av de vakreste i Polen. Et av høydepunktene er Wawel slott, den gotiske bygningen som var boligen til polske monarker fra 1300- til 1600-tallet. Besøk de underjordiske gravhvelvene i Wawel-katedralen som ligger rett ved, for å se de kongelige gravstedene. Sykle eller gå rundt i Planty, en ring med parker og hager som går rundt gamlebyen, hvor byens middelalderbefestninger en gang sto.

Auschwitz konsentrasjonsleir ligger omtrent én times kjøring fra Krakow. Bli med på en guidet tur for å få et innblikk i grusomhetene som skjedde her.

Gdansk er en annen by som er verdt et besøk på grunn av sine museer, gallerier og den gotiske Mariakirken, en massiv mursteinsbygning.

Mellom de store byene finner du mye vakkert landskap. Gå fotturer i Kampinos nasjonalpark i nærheten av Warszawa og Bieszczady nasjonalpark, som inneholder deler av fjellkjeden Karpatene. Gå på fjellturer i Tatrafjellene og padle kano, vindsurfe eller seile over vannet i Masurias innsjøer. Nyt den friske luften mens du sykler og rir over enger og gjennom skoger. Så kan du legge deg ned og slappe av på en av strendene langs Østersjøen.

Polen – populære byer

Slottsplassen som viser torg eller plass og by
Warszawa
Kjent for Restauranter, Historisk og Shopping
Polens hovedstad Warszawa ble gjenoppbygget etter andre verdenskrig og er fortsatt i vekst, med et blomstrende kunstliv og en blanding av gammel og moderne arkitektur.

Grunner til å reise

  • Kultur- og vitenskapspalasset
  • Copernicus vitenskapssenter
  • Nowy Swiat gate
Wawel slott fasiliteter samt by, historisk arkitektur og slott
Kraków
Kjent for Historisk, Katedraler og Museer
Legg neste langhelg til Krakow, en by som stadig blir mer populær blant reiselystne nordmenn Byen er en av Polens eldste byer, og Gamlebyen har sjarmert mang en turist på besøk med sin kongelige arkitektur og idylliske kaffestuer. Dette er også den naturlige basen for besøkende som ønsker å besøke Auschwitz-Birkenau, den beryktede konsentrasjonsleiren under andre verdenskrig, som til tross for sin triste bakgrunn er verdt å få med seg som en del av verdenshistorien.

Grunner til å reise

  • Markedsplassen
  • Mariabasilikaen
  • ICE Krakow kongressenter