Østerrike

Reiseguide
Mirabell-palasset og hager som inkluderer by, blomster og slott
Opplev arkitektur fra det østerriksk-ungarske imperiet, stå på ski i Alpene, oppdag landsbyene i Bregenzerwald og nyt Wiens fantastiske samling av kunst, kultur og musikk.

Besøk Østerrike om vinteren for å stå på ski i Alpene eller ta deg en tur om sommeren for å sykle langs Donau. Nyte sjarmen av Østerrikes herligheter som historiske palasser og spennende storbyer.

Begynn besøket i Wien på en trikketur rundt Ringstrasse, der de fleste av byens museer, gallerier og overdådige Habsburg-palasser og offentlige bygninger er plassert. Se etter Gustav Klimts kunstverk rundt om i byen. Stopp for en god kopp kaffe og et stykke deilig Sachertorte på et av Wiens mange kaffehus. Disse stedene var en gang møteplasser for Wiens intellektuelle og kreative typer. Fullfør besøket med en kveld med Mozart og Strauss fremført av Vienna Mozart Orchestra.

Følg Donau ut av byen til det frodige landskapet i Wachau-regionen. Lei en sykkel og følg elvebreddens sykkelstier med pauser ved historiske klostre og slott og prøv velsmakende Riesling-vin fra de innbydende vingårdene.

Hvis du ønsker å prøve nydelig ost til vinen, kan du dra til Bregenzerwald og bo i alpine landsbyer gjemt blant frodig furuskog. Skogene og åsene fylt av blomster er fantastiske for fotturer om sommeren eller langrenn om vinteren. Smeltende snø fra Bregenzerwald-fjellene strømmer inn i innsjøen Bodensee på grensen mellom Tyskland og Sveits. Prøv vannsport og dra på båtturer på innsjøen, eller sykle rundt og oppdage fruktgårder, klostre og landsbyer, hvor du kan nyte fersk fisk fisket fra innsjøen.

Fra november til april kan du stå på ski og snowboard, bo på koselige hytter og nyte velsmakende mat i Tirol-regionen i Alpene. Slapp av i utendørs termalbad omgitt av snødekte fjelltopper eller bo hos lokale innbyggere på en gård, hvor du kan hjelpe til med husdyrene før du nyter et måltid laget av hjemmedyrkede råvarer. Besøk Tirols hovedstad, Innsbruck og utforsk flere slott, museer og gallerier. Glem ikke å prøve spesialitetene strudel og lokale pølser mens du er her!

Besøkende til Østerrike kan fly inn i Wien internasjonale lufthavn. Derfra kan du oppdage Østerrikes sjarm via jernbane. Togene går mellom byen, naturen og fjellene, og tilbyr en naturskjønn og rask måte å komme seg rundt i landet på. Togene kobler også Østerrike til sine naboland.

Østerrike – populære byer

Belvedere fasiliteter samt fjell, historisk arkitektur og dam
Wien
Kjent for Museer, Slott og Katedraler
Legg din neste weekendtur til Wien! La deg fascinere av denne tidligere stormaktshovedstaden som i dag tiltrekker seg mange tilreisende for sitt fantastiske kulturtilbud – her kan du nyte en ny klassisk konsert hver eneste kveld, bli med på et av byens ikoniske ball, eller la deg imponere over dansende hester på Den Spanske Rideskolen. Utforsk denne historiske byen og drøm deg bort til en svunnen tid.

Grunner til å reise

 • Schönbrunn slott
 • Wien julemarked
 • Museumsquartier
Salzburg
Salzburg
Kjent for Historisk, Turer og Levende musikk
Ta en weekendtur til Salzburg og se middelaldersmug, imponerende slott og fjellene rundt den pittoreske byen som ga verden Mozart og The Sound of Music.

Grunner til å reise

 • Mirabell palass og hager
 • Salzburgs domkirke
 • Hohensalzburg festning
Annasäule som inkluderer kulturarv og nattbilder
Innsbruck
Kjent for Historisk, Fjell og Langrenn
Den tyrolske hovedstaden Innsbruck er like kjent for sin historiske sjarm, inkludert gamle bygninger og smale brosteinsgater, som for sine skianlegg i verdensklasse.

Grunner til å reise

 • Goldenes Dachl
 • Nordkette
 • Bergisel hoppbakke
Graz
Graz
Kjent for Historisk, Shopping og Business
Opplev alt romantiske Graz har å by på: monumenter, historiske steder, god mat og mye mer!

Grunner til å reise

 • Graz hovedtorg
 • Graz gamleby
 • Graz rådhus
Klagenfurt am Woerthersee som viser hage, kulturarv og blomster
Klagenfurt am Woerthersee
Kjent for Historisk, Monumenter og Museer
En distinkt følelse av Middelhavet og nærhet til Østerrikes varmeste alpine innsjø karakteriserer provinshovedsteden i Kärnten.

Grunner til å reise

 • Minimundus
 • Nytorget
 • Klagenfurt domkirke
Linz
Linz
Kjent for Business, Historisk og Museer
Østerrikes tredje største by er en kulturell skattekiste med festivaler, det berømte Bruckner-orkesteret og et moderne operahus.

Grunner til å reise

 • Danube-parken

Populære steder å besøke

Østerrike

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: