Tyskland

Reiseguide
Petrikirche som viser by og bukt eller havn
Denne sentraleuropeiske juvelen har mer å by på enn bare bratwurst og øl. Landet kan by på kosmopolitiske storbyer, vakre vingårder, en sjarmerende kystlinje og en spennende historie.

Tyskland er et sjarmerende land i Europa, der historien vever seg inn i den moderne tidsalderen. Mellom-Europas største land er fremtidsrettet på en imponerende måte, samtidig som det ærer fortiden. Rike tradisjoner overlever i vakre fjellområder, og ølet flyter som vann.

Pittoreske elver snor seg gjennom gamle handelsbyer. På ferie i Tyskland kan du smake på utsøkt vin ved Rhinens bredder, oppleve kultur i Berlin, utforske de snødekte toppene i de bayerske Alpene og slappe av på den vakre kysten av Østersjøen.

Berlin kan skilte med en spennende historie fra mange tidsaldre. Du kan besøke detaljerte og historiske museer på Museumsinsel, utvise ærbødighet ved minnesmerket for de drepte jødene i Europa og besøke East Side Gallery langs elven Spree, som består av rester fra Berlinmuren. Du kan ta heisen til toppen av Fernsehturm for panoramautsikt over hele byen. På Berliner Philharmonie kan du overvære en konsert med klassisk musikk.

Besøk kosmopolitiske Hamburg, en havneby med et yrende liv. Köln kan skilte med fantastisk romansk arkitektur og en vakker katedral. Mange av storbyene i Tyskland har interessant middelalderarkitektur og et yrende uteliv. Du kan kjøpe en bratwurst fra en gateselger og slå av korken på en pilsnerøl før du kaster deg ut på dansegulvet på en klubb, spiller biljard med en kamerat eller ser på en lokal fotballkamp.

Nordkysten av Tyskland består av Nordsjøen i vest og Østersjøen i øst. Du kan tilbringe sommerferien her på kysten og besøke den vakre øya Rügen.

I sør kan du besøke Bayern, hjemstedet til Oktoberfest, snødekte fjellkjeder og Schwarzwald. Du kan dra på skiferie i Alpene med livlige München som base. Oppdag Romantische Strasse, en turistvei som snor seg forbi sjarmerende slott og historiske landsbyer. Utforsk Rhindalen for å oppleve Tysklands beste vindistrikt.

Tyskland kan skilte med internasjonale flyplasser i flere større byer, deriblant Frankfurt, München, Düsseldorf og Berlin. Du kan benytte deg av den utmerkede jernbanen, Deutsche Bahn, til å utforske de forskjellige regionene og byene, eller du kan kjøre bil på Autobahn. Klimaet i Tyskland er variert, men det er generelt varmt om sommeren og vanlig med snøfall om vinteren.

Tyskland – populære byer

Museumsinsel som viser by og gatescener
Berlin
Kjent for Shopping, Museer og Business
Berlin, tidligere kjent for sin deling, er nå forent og en moderne by hvor unik tysk livsstil kan oppleves på de mange museene, offentlige plassene og festivalene.

Grunner til å reise

 • Zoologischer Garten Berlin
 • Brandenburger Tor
 • Potsdamer Platz
Hamburg fasiliteter samt silhuett, elv eller bekk og by
Hamburg
Kjent for Restauranter, Shopping og Business
Hamburg er en moderne havneby som er kjent for sine maritime tradisjoner, kunstgallerier og renoverte lagerbygninger fulle av restauranter, barer og butikker.

Grunner til å reise

 • Miniatur Wunderland
 • Fisketorget
 • Hamburg Dungeon
München
München
Kjent for Øl, Museer og Kunst
München er en moderne by med nok av tradisjonell sjarm, fra koselige ølhaller via blendende palasser og omfangsrike offentlige hager til fremragende museer.

Grunner til å reise

 • Marienplatz
 • Olympiastadion
 • Hofbrauhaus
Frankfurt
Frankfurt
Kjent for Business, Sport og Museer
Tysklands eneste skyskrapere befinner seg i Europas økonomiske hovedstad, og dette er også en by som er kjent for søt eplevin og noen av landets beste museer.

Grunner til å reise

 • Commerzbank-Arena
 • Frankfurt Christmas Market
 • Zeil handledistrikt
Hohenzollern bro fasiliteter samt elv eller bekk, kirke eller katedral og bro
Köln
Kjent for Shopping, Katedraler og Business
Oppdag egenarten til denne liberale og gjestfrie byen, som har blitt et kunst- og kultursenter i Rhinland.

Grunner til å reise

 • Kölnerdomen
 • Sjokolademuseet
 • Alter Markt
Esslingen fasiliteter samt spise utendørs og elv eller bekk
Stuttgart
Kjent for Shopping, Museer og Business
På ferie i denne tyske byen kan du få med deg villmarkseventyr, forestillinger i verdensklasse, museer og gallerier i tillegg til spennende mat- og vinopplevelser.

Grunner til å reise

 • Mercedes-Benz-museum
 • Wilhelma Zoo
 • Gottlieb-Daimler stadion

Populære steder å besøke

Tyskland

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din:
Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: