Sveits

Reiseguide
Sveits
Besøk et europeisk land som er kjent for sine mektige fjell, store innsjøer, billedskjønne byer, sjokolade og ost. Opplev kulturene og tradisjonene i forskjellige samfunn med forskjellige språk.

Sveits er et lite europeisk land med vakker natur. Selv i storbyene har du kort vei til fjell, innsjøer, skoger, elver og massevis av frisk luft. Stå på ski ned fjellsidene, seil på innsjøene og beveg deg under jordens overflate for å lære om universets opprinnelse når du reiser til Sveits.

De imponerende omgivelsene gjør at det er populært for friluftselskere å dra på weekendtur eller reise til Sveits. På fjellresortene Verbier, St. Moritz og Interlaken kan du stå på ski og snowboard. Gå tur i fjellene i den sveitsiske nasjonalparken. Erfarne fjellklatrere kan gi seg i kast med Matterhorn, den kolossale, pyramideformede toppen i de sveitsiske Alpene.

Sveitserne elsker å utforske sitt eget land, og SwitzerlandMobility er et nasjonalt nettverk for turgåere, syklister, terrengsyklister og kanopadlere som dekker en samlet distanse på ca. 20000 kilometer. Rutene er merket med skilt og fargekodet i henhold til turtype. Stiene har tilknytning til det effektive sveitsiske systemet for offentlig transport, slik at de er lett tilgjengelige uansett hvor i landet du befinner deg. Det finnes også over 80 Rent a Bike-stasjoner hvor du kan leie både vanlige sykler og elektriske sykler.

Hopp om bord på Glacier Express for å nyte omgivelsene på en ny måte. Toget suser avgårde mellom fjellene, gjennom daler og dype kløfter mellom Zermatt og Davos eller St. Moritz. Bestill et cruise over en sveitsisk innsjø, for eksempel Geneve-innsjøen eller Zürichsjøen. På Lucerne-sjøen kan du nyte solnedgangen fra et dampskip.

Bruk litt av tiden på ferie i Sveits til å utforske de sveitsiske byene. Handle i middelalderarkadene i Bern, landets hovedstad. Følg historien om den olympiske bevegelsen på Olympiamuseet i Lausanne. Se den totårnede katedralen Grossmünster i Zürich, landets største by. I Genève kan du se den store fontenen Jet d'Eau og partikkelfysikklaboratoriet CERN. Få omvisning på det underjordiske anlegget og finn ut hvordan internasjonale forskerteam arbeider for å få en bedre forståelse av universets mysterier.

Sveits er også kjent for sjokolade og ost. Besøk ostefabrikker i Gruyères, hjem til osten med samme navn. Få omvisning på Maison Cailler, den sveitsiske sjokoladefabrikken i Broc. I november kan du bli med lokalbefolkningen i Bern når de hedrer en mer ydmyk matkilde på løkmarkedet (Zibelemärit). Under denne folkefestivalen kan du prøve tradisjonelle retter som terter og supper mens du nipper til et deilig glass glühwein (vingløgg). Det finnes også en rekke andre festivaler i landet som feirer alt fra varmluftsballonger til jodling, så pass på å planlegge reisen til Sveits slik at du får oppleve så mye som mulig av mangfoldet.

Sveits – populære byer

Zürich-sjøen fasiliteter samt sykling, innsjø og hage
Zürich
Kjent for Innsjøer, Museer og Levende musikk
Opplev dyrehager, kulturliv og innsjøutsikt i Zürich!

Grunner til å reise

 • Zoo Zürich
 • Bahnhofstrasse
 • Zürich rådhus
Genève
Genève
Kjent for Innsjøer, Shopping og Business
I Genève kan du beundre den vakre Genèvesjøen og rusle langs elegante gater omgitt av internasjonale hovedkvarterer, utmerkede museer og kunstgallerier.

Grunner til å reise

 • Patek Philippe klokkemuseum
 • Saint-Pierre Cathedral
 • Bourg-de-Four-plassen
Basel som viser elv eller bekk og by
Basel
Kjent for Historisk, Elver og Business
Oppdag Basel: museer, kunst, god mat og mye mer!

Grunner til å reise

 • Basler Münster
 • Marktplatz
 • Basel Art Museum
Zeitglockenturm fasiliteter samt by og landskap
Bern
Kjent for Historisk, Shopping og Business
Opplev noe nytt i romantiske Bern, som byr på museer, historiske plasser og festivaler.

Grunner til å reise

 • Bern rosehage
 • Paul Klee Museum
 • Bern kunstmuseum
Zermatt
Zermatt
Kjent for Langrenn, Fjell og Fotturer
Du kan stå på ski, klatre i fjellet og nyte den eksepsjonelt vakre naturen i denne sveitsiske byen der et av verdens mest spektakulære fjell dominerer horisonten.

Grunner til å reise

 • Matterhorn
 • Zermatt-Matterhorn skiparadis
 • Sunnegga skiområde
Kapellbroen som inkluderer snø, elv eller bekk og by
Lucerne
Kjent for Innsjøer, Turer og Fjell
Denne middelalderbyen, som har høye fjell på én side og Vierwaldstätter See på den andre siden, er kjent for sin vakre beliggenhet og historiske sjarm.

Grunner til å reise

 • Kapellbroen
 • Sveitsisk transportmuseum
 • Guetsch slottet

Populære steder å besøke

Sveits

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: