Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Gratis avbestilling

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Stadig flere nordmenn får øynene opp for hva en ferie i Sverige kan ha å by på. Vårt nærmeste utland skiller seg fra oss på finurlige måter, selv om mye også er likt. Borgerlige og adelige tradisjoner som går langt tilbake i tid har gitt nabolandet en helt annen samfunnsstruktur enn Norge, noe turister kan nyte godt av når de besøker herregårder og slott som knapt finnes på denne delen av kjølen.

Hvis du skal fly til Sverige fra Norge, har du hele 36 flyplasser å velge mellom. Og med leiebil i Sverige er mulighetene mange. Du finner bilutleie i Sverige på alle flyplassene, og om du bestiller på forhånd gjennom Expedia, står bilen og venter på deg når du lander, uten skjulte kostnader.

Veistandard og bompenger

Svenske veier har rykte på seg for å være langt bedre vedlikeholdt enn de norske, og det stemmer godt. Telehiv og plutselige hull i veibanen hører ikke til blant de tingene du må regne med å støte på. Dessuten regnes bilfergene som en del av veinettet, og er følgelig gratis. Derimot kreves det broavgifter flere steder, som et ledd i finansieringen, og rundt mange byer er det satt opp bomstasjoner ¬– dels som miljøtiltak, og dels for å øke fremkommeligheten. Når du passerer en bomstasjon, registreres dette automatisk, og i løpet av neste måned får du en faktura i posten. Du skal altså ikke stoppe for å betale. Bomstasjonene er i drift hverdager på dagtid, og prisen varierer avhengig av klokkeslettet. I Göteborg og Stockholm betaler man en dagspris. Men man betaler ikke for bompasseringer på lørdager, helligdager, dager før helligdager og i hele juli måned.

Sverige er det femte største landet i Europa, og er oppdelt i 21 län som til dels er svært forskjellige. Kustvägen langs Bohuslänkysten går langs idylliske viker og bukter med skjermede badeplasser, trivelige fiskerlandsbyer og rikelige muligheter for fiske, selsafari, kajakkpadling i smult farvann og andre vannaktiviteter. Hvis du liker golf, kan en rundtur rundt Vänern være å anbefale. Her finnes ikke mindre enn 18 ulike golfbaner, så om du vil, kan du golfe deg rundt hele innsjøen. I Skåne er landskapet flatt, åpent og innbydende, og denne landsdelen er blant annet kjent for sine mange vakre slott. Vil du på storbyferie, har både Göteborg og Stockholm mye å by på, og om villmarksliv og naturopplevelser er din greie, kan legge kursen mot Norrland. Her finner du store åpne vidder, klare ferskvannssjøer og et rikt dyreliv, men også byer med lange håndverkstradisjoner og skjærgårder med campingmuligheter og spennende fritidsaktiviteter.

Bilferie med barn

Sverige er et fabelaktig ferieland for barnefamilier. Liseberg i Göteborg og Astrid Lindgrens Verden i Småland er bare to av mange populære barnefavoritter. Aktiviteter som er spesielt tilrettelagt for barn finnes over alt. Mange av slottene og borgene inviterer ungene til skattejakt og oppdagelsesleker, og mange hoteller i Sverige beskriver seg som barnevennlige. En bilferie hos söta bror er en garantert innertier for både små og store. Du finner billig bilutleie i Sverige på Expedia.