Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Ferie i Sverige – nydelig skjærgård, artige friluftsaktiviteter, flott arkitektur og spennende shopping gjør dette til en fullendt opplevelse

Utforsk dette varierte nabolandet i øst med flotte skoger, nydelig skjærgård, koselige strender og byer der historie går hånd i hånd med det moderne.

Sverige er det største landet i Skandinavia både i flatemål og innbyggertall. Her kan du både kose deg på de solrike strendene og gå på fottur i arktisk terreng, eller du kan besøke de mange byene med severdigheter fra tusen år tilbake i tid.

Hovedstaden Stockholm er spredt utover 14 øyer. I Gamla stan kan du lett bruke flere timer bare på å gå og kikke. Denne bydelen fra middelalderen har gamle bygninger som nå brukes av kaféer og uavhengige butikker og smale, brosteinsbelagte gater som tar deg fram til Stockholms slott. Benytt anledningen under en storbyferie i Sverige til å få med deg det daglige vaktskiftet og utforsk de mange overdådige salene og interessante museene inne på slottet. 

Ta en spasertur på Skansen, friluftsmuseet der du kan se 150 historiske bygninger og strukturer fra rundt omkring i landet. En av de mest fascinerende severdighetene er det godt bevarte Vasaskipet fra det 17. århundre, som du finner på Vasamuseet

Ta en tur til Göteborg, som er Sveriges nest største by. Du kan lære om stedets bakgrunn som en viktig skipsverftsby og på samme tid se mange ulike fiskearter, både arktiske og tropiske, på Sjöfartsmuseet Akvariet. Byen har andre populære museer, slik som Världskulturmuseet og Göteborg kunstmuseum. Under en weekendtur til Sverige og Göteborg kan du dra til Nordstan, et av Skandinavias største kjøpesentre, der du kan bruke mange timer på shopping og gå på kafé. Nyt et godt måltid langs en av de mange billedskjønne kanalene, eller bli med om bord en kanalbåt for å se stedet fra et annet synspunkt.

I Malmö kan du oppleve Malmöhus slott og spasere langs kanalene. Bli med på nakensauna eller utnytt det fine været og legg på svøm i havet ved Varbergs Kallbadhuset, som har vært et populært sted i over et århundre.

På vinteren kan du hygge deg med is, snø og mørketiden i Lappland, langt innenfor polarsirkelen. Ta deg en gåtur, finn fram skiene eller lei en snøscooter for å se det flotte, urørte vinterlandskapet. Kjør slede med huskyer gjennom villmarken eller prøv ice-karting på de tilfrossede vannene. Se nordlyset og overnatt i rom av is og snø på ICEHOTEL i Jukkasjärvi.

På sommeren kan du benytte deg av mange hundre kilometer med strender, spesielt på vestkysten. Tusenvis av innsjøer tilbyr muligheter for bading og vannsport.

I løpet av en tur til Sverige burde du dra på øyhopping. Utforsk noen av de rundt 30 000 øyene i skjærgården utenfor Stockholm. På Gotland kan du besøke hulen Lummelunda og se staurene i sjøen, og på Öland kan du finne spor etter forhistoriske bosetninger.


Guide til Sverige


De beste hotelltilbudene i Sverige

Vis alle de 3 489 overnattingsstedene i Sverige
Radisson Blu Waterfront Hotel 961 kr
Radisson Blu Waterfront Hotel

Radisson Blu Waterfront Hotel

Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
   
  4,6
  av 5, basert på 6 061 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Norrmalm og 2 kilometer unna Casino Cosmopol, Stockholm, Stockholm Waterfront Congress Centre og Stockholms kongelige palass. Dessuten ligger ABBA The Museum og Värtahamnen kun 5 kilometer unna. Stockholms centralstation ligger to minutters gange unna, og T-Centralen ligger 5 minutters gange unna.

  Downtown Camper by Scandic 1 194 kr
  Downtown Camper by Scandic

  Downtown Camper by Scandic

  Brunkebergstorg 9, Stockholm
    
   4,6
   av 5, basert på 1 711 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Hotell i sentrum av Stockholm, to minutters gange fra Sergels Torg. Kungliga Operan, Drottningholms slott og centralstationen ligger alle innen gangavstand.

   At Six 1 149 kr
   At Six

   At Six

   Brunkebergstorg 6, Stockholm
     
    4,6
    av 5, basert på 1 322 anmeldelser
    5.0 av 5.0

    Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Norrmalm og 10 kilometer unna Kungliga Operan i Sverige, Kungsträdgården og Sergels torg. Dessuten ligger Stockholms kongelige palass og Stureplan 10 kilometer unna.

    Haymarket by Scandic 973 kr
    Haymarket by Scandic

    Haymarket by Scandic

    Hötorget 13-15, Stockholm
      
     4,4
     av 5, basert på 2 113 anmeldelser
     4.0 av 5.0

     Dette hotellet ligger i Norrmalm og få skritt unna Drottninggatan, Hötorget og Konserthuset. Dessuten ligger Vasamuseet og ABBA The Museum kun 10 kilometer unna.

     Mornington Hotel Stockholm City 764 kr
     Mornington Hotel Stockholm City

     Mornington Hotel Stockholm City

     Nybrogatan 53, Stockholm
       
      4,2
      av 5, basert på 4 378 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Östermalm og 10 kilometer unna Svensk historisk museum, Vasamuseet og ABBA The Museum. Dessuten ligger Skansen og Globen kun 10 kilometer unna.

      Radisson Blu SkyCity Hotel 1 126 kr
      Radisson Blu SkyCity Hotel

      Radisson Blu SkyCity Hotel

      Between Terminal 4 and 5, Box 82, Arlanda
        
       4,4
       av 5, basert på 3 716 anmeldelser
       4.5 av 5.0

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger nær flyplassen, 0,5 kilometer unna SkyCity og 15 kilometer unna Arlandastad golfklubb og Steninge slott. Dessuten ligger Internasjonal golfklubb og Rosersbergs slott 15 kilometer unna. Arlanda sentralstasjon ligger to minutters gange unna, og Arlanda Norra stasjon ligger 3 minutters gange unna.

       Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm 954 kr
       Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm

       Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm

       Vasagatan 1, Stockholm
         
        4,2
        av 5, basert på 7 642 anmeldelser
        4.5 av 5.0

        Stockholm sentralstasjon er bare 2 minutters gange fra Radisson Blu Royal Viking Hotel, noe som gjør det enkelt å reise rundt i byen. Dersom du liker shopping, finner du Gucci og andre luksusbutikker på Stureplan, 10 minutters gange unna. Sankt Klara-kirken fra 1600-tallet er bare 5 minutter unna.

        Icehotel 2 576 kr
        Icehotel

        Icehotel

        Marknadsvagen 63, Jukkasjarvi
          
         4,4
         av 5, basert på 201 anmeldelser
         3.5 av 5.0

         Dette hotellet ligger i Jukkasjärvi, 16,9 kilometer unna Kiruna kirke og 18,7 kilometer unna Rådhuset. Kirunagruven ligger 28,1 kilometer unna.